ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Αλέξανδρος Τσίπρας: Τελευταία αναφορά
1058 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008
10:42

Από σεβασμό σε όσους διαφωνούν με την άποψη μου, αλλά και για να στηρίξω τα επιχειρήματα όσων πιστεύουν ότι έχω δίκιο στην εκτίμηση μου, θα προσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω υπέρ των απόψεων μου, για τελευταία φορά για τον συγκεκριμένο πολιτικό.

Με αφορμή λοιπόν τη πρώτη του ενώπιος ενωπίω συνέντευξη που έδωσε στον κ. Χατζηνικολάου, παρατηρώ τα εξής:

1.- Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει πόσες πολιτικές συνιστώσες απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι είναι 14, του είπαν ότι είναι 12, ε, καλά λέει, δεν υπολογίζετε και τη σοσιαλιστική συνιστώσα που θα ιδρύσουμε!!!

Ενας σοβαρός πολιτικός που θέλει να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακόμα, θα πρέπει τουλαχιστον να γνωρίζει, όχι μόνο τον αριθμό , αλλά και όλες τις κινήσεις με το όνομα τους και με τον απαραίτητο σεβασμό στη διαφορετικότητα που εκφράζουν, και φυσικά να μην αναφέρεται με αυτό το χαβαλέ ύφος " θα φτιάξουμε και μία σοσιαλιστική συνιστώσα", σαν να μιλάει για ένα παράνομο δωμάτιο, από τα εκατοντάδες που έχει κατασκευάσει και νομιμοποιήσει η οικογένεια του.

2.- Ο κ. Τσίπρας είπε επί λέξει ότι " θα εθνικοποιήσει τον ΟΤΕ". Η θέση του αυτή εκτός από έωλη, αφού αυτό μεσα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν γίνεται, παρά μόνο αν αγοράσει τις μετοχές, αλλά με τι λεφτά θα το κάνει; πέραν αυτού λοιπόν περιέχει και μία παντελή άγνοια θεωρητικού υπόβαθρου και γνώσης στοιχειωδών εννοιών.

Εξηγούμαι. Για να κάνεις εθνικοποίήσεις προς όφελος του λαού, θα πρέπει στη χειρότερη περίπτωση, αυτό που εθνικοποιείς να έχει σχέση με πλουτοπαραγωγικές πηγές, απαραίτητες για τη σύγχρονη οικονομία. Για παράδειγμα, μπορείς να εθνικοποιήσεις πετρελαιοπηγές, η ορυχεία χαλκού, ή ουρανίου, ή χρυσού, ώστε να ωφεληθείς από τα κέρδη που λυμαίνονται οι εταιρείες.

Εθνικοποίηση σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών και μάλιστα σε εποχή που έχει χάσει και το μονοπώλειο, μόνο κάποιος που δεν γνωρίζει στοιχειώδη οικονομικά μπορεί να την προτείνει και μάλιστα σε αυτό το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον. Και αν αυτός είναι πολιτικός αρχηγός τότε υπάρχει πρόβλημα.

3.-Δεν είπε ο κ. Τσίπρας ούτε μία φορά ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Ούτε για την οικονομία ( δεν νομίζω να θέλετε να σχολιάσω τη θέση του , ότι θα αυξήσει σε 1250 ευρώ το βασικό μισθό , με νόμο!!! ), ούτε για την αστυνομία ( τζιιιιζ ), ούτε για το δημόσιο τομέα, ούτε για τη παιδεία ( η θέση όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όταν όλο το πολιτικό του γραφείο έχει σπουδάσει στην Αγγλία, είναι όχι μόνο υποκριτική αλλά και χυδαία πολιτικά, σε κάθε περίπτωση όμως είναι θέση του τι δεν θέλουμε ,και όχι του τι θα κάνουμε).

Ο λόγος δεν είναι ότι ψαρεύει ψηφους από όλους τους χώρους. Ο λόγος είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ.

4.-Το ύφος και ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο άκουσμα κάθε διαφορετικής άποψης, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από παιδιά της ηλικίας του, θυμίζει πνεύμα Μακαρθυ και Στάλιν μαζί. Θυμηθείτε, ότι μόλις τόλμησε ο κ. Χατζηνικολάου να βγάλει μερικούς νέους οι οποίοι του έκαναν σκληρές ερωτήσεις είπε σαρκαστικά " Που τους πετύχατε κύριε Χατζηνικολάου όλους τους πασόκους και τους Κνίτες μαζί::"

Ταμπέλες σε ότι δεν μας αρέσει, επιχειρηματολογία συζητήσεων καφενείου του τύπου

Οι Ελληνες πεινάνε

Οι Ελληνες δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνεια σπιτιών και αυτοκινήτων

Το Πασόκ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Αυτές τις διαπιστώσεις μικρέ εμείς τις έχουμε κάνει και παλεύουμε γι αυτές από την εποχή που εσεις οι οικολόγοι κόβατε τα δέντρα στο Διόνυσο και κάνατε βίλλες, ή μήπως το δικό σου σπίτι χτίστηκε σε ξέφωτο;;;

Τελική άποψη μου για τον κύριο Τσίπρα είναι η εξής:

Αλοίμονο αν το έρημο το Ελληνικό Κράτος μορφοποιήσει τις ελπίδες του για αλλαγές , πρόοδο, δημοκρατία, ασφαλεια και ανάπτυξη στον κ. Τσίπρα.

Τέλος λοιπόν τα άρθρα για το κ. Τσίπρα και μακάρι να έχουν δίκιο οι άλλοι ,και όχι εγώ στις εκτιμήσεις μου, για το καλό του τόπου.

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις