ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΩΣΤΑΣ!!!
853 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Απριλίου 2008
14:01

Τελικά τείνω να πιστέψω πως οι άνθρωποι που αγαπάνε το φαι, καμμια φορά ενεργούν πιο σωστά από τα στυλάκια!!!

Σαν να φαίνεται  ότι ο Χοντρούλης το είπε το ΟΧΙ.

Βέβαια σαν Έλληνες οφείλουμε να βρούμε 300 " ναι μεν αλλά...", αλλιώς τι Ελληνες θα είμαστε,

φαίνεται όμως ότι ο Κωστάκης είπε να γίνει Κώστας στο Βουκουρέστι.

Οταν μάθουμε και τα κείμενα, τότε θα αξιολογήσουμε πιο σωστά τι έγινε στη Σύνοδο, όμως δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε ότι στο δείπνο ο Κωστάκης, ανέβασε τη πίεση του Μπους.

Εδώ όμως θέλω να πω κάτι που διαπίστωσα διαβάζοντας μερικές ειδήσεις σήμερα.

Δεν ξέρουμε ποιός ενημέρωσε τα ξένα μέσα, ή ποιος έδωσε πληροφορίες στη κυρία Μαλόνι, αλλά τα επιχειρηματα των ξένων που είναι υπέρ των Ελληνικών θέσεων είναι πολύ δεμένα , και ισχυρότερα από αυτά που τουλάχιστον εμφανώς παρουσιάζει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Για παράδειγμα, το λόγο της ΚΥΡΙΑΣ Καρολίν Μαλόνι στην Αμερικάνικη Βουλή των Αντιπροσώπων θα τον ζήλευε ακόμα και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Επιχειρήματα ξεκάθαρα, μεστά και απλά. Ενα και ένα κάνουν Δύο.

Διαβάστε το λόγο της

"Έκκληση να επιδειχθεί κατανόηση στα σοβαρά επιχειρήματα της Ελλάδας σε σχέση με το όνομα της ΠΓΔΜ απηύθυνε η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι μιλώντας στη Βουλή των αντιπροσώπων.

«Πρόκειται για ζήτημα εξαιρετικής σημασίας για μένα», είπε η ιδρυτής και συμπρόεδρος της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της αμερικανικής Βουλής. «Όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Μακεδονία είναι όνομα ελληνικό που προσδιορίζει τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας εδώ και 2500 χρόνια», υπογράμμισε η κ. Μαλόνι.

«To 1944, το όνομα της περιοχής των Σκοπίων άλλαξε σε Μακεδονία ως μέρος της ιμπεριαλιστικής εκστρατείας του Τίτο να αποκτήσει τον έλεγχο της ελληνικής επαρχίας της Μακεδονίας. Οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στη χρησιμοποίηση από τον Τίτο του ονόματος Μακεδονία εκείνη την εποχή. Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2004, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία», συνέχισε η βουλευτής της Νέας Υόρκης.

«Μου προκάλεσε κατάπληξη και απογοήτευση το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος αντέστρεψε την έως τότε αμερικανική πολιτική για να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία μόλις δύο ημέρες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2004 και πριν ολοκληρωθούν συνομιλίες μεταξύ των χωρών που επηρεάζονταν πιο άμεσα από αυτή την αλλαγή. Μαζί με τον πρώην βουλευτή Μάικλ Μπιλιράκη, εμείς και εξήντα οκτώ συνάδελφοι μας απευθύναμε επιστολή στον τότε Υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την απόφαση αυτή και ζητώντας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επανέλθει στην επί μακρόν πολιτική του να αναφέρεται στην ΠΓΔΜ με τον τρόπο αυτό», είπε η κα Μαλόνι.

«Πιστεύω», συνέχισε, «ότι το όνομα Μακεδονία ορθά ανήκει στον ελληνικό πολιτισμό και γι αυτό δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται από καμία άλλη χώρα. Η Ελληνική Μακεδονία είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς που είναι γνωστοί στον κόσμο και η ιστορία αυτού του ονόματος θα έπρεπε να αναγνωρίζεται και να γίνεται σεβαστή».

«Εγώ και οι βουλευτές Μπιλιράκης, Σαρμπάνης και Σπέις, έχουμε προτείνει το ψήφισμα της 356 της Βουλής, το οποίο εκφράζει την άποψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η ΠΓΔΜ θα έπρεπε να σταματήσει τη χρήση υλικών που παραβιάζουν τις προβλέψεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπογράφηκε με μεσολάβηση του ΟΗΕ, μεταξύ ΠΓΔΜ και Ελλάδας, και οι οποίες αφορούσαν εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα. Το ψήφισμα καλεί την ΠΓΔΜ να εργασθεί με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελλάδα για την επίτευξη της επί μακρόν πολιτικής επιδίωξης των ΗΠΑ και του ΟΗΕ για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτού επίσημου ονόματος για την ΠΓΔΜ. Αυτό το δικομματικό ψήφισμα συγκηδεμονεύεται από 114 Βουλευτές».

Η κ. Μαλόνι αναφέρθηκε επίσης στη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας με αγκυλωτό σταυρό στα Σκόπια αυτή την εβδομάδα, που είναι παράδειγμα προπαγάνδας εναντίον του ελληνικού πολιτισμού, μνημόνευσε σχολικά βιβλία με χάρτες στους οποίους μια «μεγάλη Μακεδονία» περιλαμβάνει τμήματα της Ελλάδας και υπενθύμισε την έκδοση νομισμάτων στα Σκόπια με το Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. «Αυτή η απαράδεκτη αλυτρωτική προπαγάνδα πρέπει να σταματήσει», τόνισε η δημοκρατική βουλευτής της Νέας Υόρκης και ολοκλήρωσε: «Η Ελλάδα έχει με συνέπεια δηλώσει την επιθυμία της για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υπό την προϋπόθεση ότι η ΠΓΔΜ θα παύσει να χρησιμοποιεί το όνομα ‘Republic of Macedonia’, θα υιοθετήσει ένα όνομα αμοιβαίως αποδεκτό από τις δύο χώρες και θα παύσει τη χρήση προπαγάνδας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Μαλόνι αλλά και άλλες φωνές, μας υποχρεώνουν πλέον να αναθεωρήσουμε την αποδοχή του όρου Μακεδονία στο όνομα της φίλης χώρας.

Θα πρέπει πλέον , με τον αέρα της ήρεμης δύναμης που έχει δίκιο, να προτείνουμε στα Σκόπια, τα αποδεκτά για μας ονόματα.

Και τέτοια μπορεί να είναι μόνο όνοματα που δεν τους εκχωρούν το παραμικρό ιστορικό δικαίωμα!!

Το παραμύθι με τις 125 αναγνωρίσεις δεν πρέπει να ακούγεται πια.

Ποιος νοιάζεται αν η Δημοκρατία του Ανω Βόλτα τους αναγνώρισε;

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΕΚΧΩΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ,

ΑΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΟΝΟ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ,

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.

Αν εμείς αποφασίσουμε αύριο να λεγόμαστε Καναδοί και μας αναγνωρίσουν σαν τέτοιους οι Αργεντίνοι, έχει κάποιο νόημα;

Θα είμαστε νόμιμοι, ΜΟΝΟ αν μας αναγνωρίσει ο Καναδάς. Αυτά και τέλος.

Υπάρχει όμως και μία άλλη ενέργεια που μορούμε να κάνουμε. Τώρα που πήρε φόρα ο Κωστάκης ( να δούμε τα κείμενα πρώτα, και μετά Κώστας), να τους διαμηνύσει ότι:

Επειδή η Μακεδονία είναι Ελλάδα και κάθε τι Μακεδονικό είναι Ελληνικό, όποιος πολιτής αυτοπροσδιορίζεται Μακεδόνας,αποκτά αυτόματα την Ελληνική υπηκοότητα και Ελληνικό διαβατήριο!!!!!!

Τι είπατε;Θα βρεθούμε με 1000000 Ελληνες υπήκοους στα Σκόπια; Ε, ας βρεθούμε.

Αιντε,

τώρα που σηκώσαμε λίγο το κεφάλι και βγάλαμε τη μύτη έξω από τα σκατά , αιντε να βάλουμε και λίγη φαντασία στις πράξεις μας,

Να τον τρελλάνουμε τον ήλιο, που θέλει δουλειά πολύ ,για να γυρίσει, και ο Κωστάκης φαίνεται να αντέχει.

Προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ,

ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΠΑΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ

" ΔΕΝ ΣΥΝΝΑΙΝΟΥΜΕ",  ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ.

( να δω όμως και τα κείμενα, γιατί είχες και τη Ντόρα δίπλα σου και.... ).

Σχόλια

03/04 15:17  Σάρισα
Ετσι εχουν τα πραγματα. Σχετικα με την προταση σου με την ελληνικη υπηκοοτητα, εφαρμοστηκε κατα κορον απο τη Βουλγαρια και παρα πολλοι Σκοπιανοι εχουν διπλη υπηκοοτητα και παιρνουν υποτροφιες στα βουλγαρικα πανεπιστημια. Ας μη λησμονουμε και τη Βουλγαρια που περιμενει στη γωνια να αγκαλιασει το κρατος των Σκοπιων.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
16 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις