ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΟΙ ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ .... ΤΣΟΝΤΕΣ!!!!!
1380 αναγνώστες
Κυριακή, 30 Μαρτίου 2008
12:02

Τώρα θα μου πεις, τι σου ήρθε κυριακάτικα;

Και πως κολλάνε οι τσιπούρες με τις τσόντες;

Από χτές μου έχει έρθει, όταν διάβασα δύο ειδήσεις, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους.

Η πρώτη ήταν η είδηση ότι, στην πρώην Ανατολική Γερμανία, επειδή απαγορευόταν η εισαγωγή δυτικών ταινιών πορνό, υπηρχε ένα τμήμα του Στρατου, όπου στρατιώτες και στρατιωτίνες γύριζαν ταινίες πορνό οι οποίες προβάλλονταν παρουσία των αξιωματούχων του καθεστώτος. Δεν ξέρω αν λέω σωστά τις λεπτομέρειες , όμως η ουσία της είδησης ήταν αυτή.

Η δεύτερη είδηση ήταν η εφαρμοφή του πειράματος Παυλώφ, σε ψάρια, στις μαύρες τσιπούρες συγκεκριμένα, ώστε να τις παράγουν, να τις αφήνουν να βόσκουν ελεύθερες στη θάλασσα , και όταν είναι κατάλληλου βάρους για πούλημα, να τις καλούν να έρθουν ... για να τις πιάσουν!!!!

Ο τρόπος, είναι γνωστός, είναι η εξάσκηση τους με όπλο τη... πείνα.

Δηλαδή προκαλουν ένα ήχο και αμέσως μετά τις ταιζουν σε συγκεκριμένο μέρος. Ετσι σιγά σιγά, το ψάρι συνδέει ήχο και τροφή, και κάθε φορά που ακούει τον ήχο, πηγαίνει μόνο του στο σημείο που του αφήνουν τη τροφή.

Η δεύτερη είδηση, με σόκαρε, όχι γιατί θα εφαρμοστεί αυτό στα ψάρια, άλλωστε και τώρα τα ψαράκια που τρώμε, μεγαλώνουν σε κλουβιά, και τα απολαμβάνουμε με πολύ ευχαρίστηση όπως και τα άλλα ζωντανα του Θεού , όπως κόττες, προβατα, αγελάδες κλπ.

Με σόκαρε γιατί, η ελεύθερη βούληση , σαν έννοια, παύει πλέον να υπάρχει, προς το παρόν και επίσημα μόνο στα βρώσιμα ζώα, γιατί αυτά που δεν τρώμε, ακόμα ζουν ελεύθερα.

Για μας τους ανθρώπους έχουν εφαρμοστεί άλλες μέθοδοι παραποίησης της ελεύθερης βούλησης, όπως τα ΜΜΕ, το σχολείο παροχής συγκεκριμένων γνώσεων και άλλα.

Τι θα εμποδίσει όμως όλους αυτούς, να εφαρμόσουν αυτές τις μεθόδους και στους ανθρώπους ώστε να μην έχουν προβλήματα;

Για παράδειγμα ένα παιδικό βίωμα, προγραμματισμένα αποκτούμενο , δεν θα μπορούσε να ήταν θαυμάσια μία κρυφή εντολή μέσα μας, η οποία θα ενεργοποιούνταν την κατάλληλη στιγμή;

Είναι πολύ απλό να γίνει πλέον.

Οπως είναι επίσης απλό, να χωρίσουμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες, όπως ...βρώσιμους και μη βρώσιμους!!!, για παράδειγμα ανάλογα με τα εισοδήματα.

Στη κατάλληλη ηλικία για ... σφαγή, να ελέγχονται τα εισοδήματα τους, και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα πάνω από ένα ποσόν, να χαρακτηρίζονται μη βρώσιμοι, και οι υπόλοιποι να χαρακτηρίζονται βρώσιμοι, για τις ανάγκες επισίτησης του τρίτου κόσμου!!!!!

Συγνώμμη για το παράδειγμα αλλά αν αντί για τη λέξη βρώσιμοι, βάλετε την έννοια καταδικασμένοι από πείνα, αυτό συμβαίνει ακριβώς έτσι σήμερα.

Τι θα εμποδίσει την ... επέκταση του και στη.... βρωσιμότητα;

Και γιατί;

Μέχρι και το φόνο, δεν έχουμε φτάσει βάσει πλάνων και σχεδίων;

Δεν έχουμε κατατάξει τους ανθρώπους σε αναλλώσιμους και μη;

Οι Αμερικάνοι δεν είναι στο Ιράκ μή αναλώσιμοι;

Οι Ιρακινοί δεν είναι αναλώσιμοι, σε σημείο που να μη τους μετράνε καν;

Τι είναι αυτό που θα κάνει τους ισχυρούς της γής να μην φέρουν την εποχή της τσιπούρας και στον άνθρωπο;

Για τη πολιτισμένη Ευρώπη, αυτό που βάζει όρια, είναι η ηθική σκέψη, ο αυτο περιορισμός, και ο αυτόσεβασμός, τα ηθικά όρια κοινωνικής συμπεριφοράς.

Και εδώ μπαινει στη κουβέντα μας η δεύτερη είδηση.

Στις πρώην Ανατολικές χώρες, ανεξάρτητα των λοιπών, υπήρχε σημαντική πρόοδος των επιστημών, υπήρχε τεράστια παραγωγή επιστημονων και έρευνας , σε στρατευμένους βέβαια στόχους, αλλά υπήρχε.

Τα καθεστώτα αυτά, από στοιχεία που έρχονται στο φώς, προκύπτει ότι, προσηλωμένα σε στόχους, αγνόησαν της ύπαρξη ορίων κοινωνικής συμπεριφοράς καλυμένα πίσω και από την κρατική πειθαρχία.

Για παράδειγμα, είναι πραγματικότητα ότι οι Σοβιετικοί έστειλαν στρατό να περάσει περπατώντας από περιοχή όπου μόλις είχε εκραγεί ατομική βόμβα ( δοκιμή ), για να μελετήσουν τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας στον άνθρωπο, είναι γνωστό ότι το περιβάλλον ήταν έννοια αναλώσιμη γι αυτούς, και γίνεται σήμερα γνωστό ότι στην Ανατολική Γερμανία γυρίζανε κρατικές τσόντες για τις "αναγκες" των αξιωματούχων.

Δηλαδή όλα αυτά τα παραδείγματα μας αποδεικνύουν ότι, όπως και επί Χίτλερ, το επιστημονικό δυναμικό των ανατολικών χωρών, ήταν προσανατολισμένο στην επιστημονική έρευνα χωρις κανένα ηθικό ή άλλο φραγμο!!!!

Αυτό το προσωπικό από το 1989, κοσμεί τα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα όλου του κόσμου, και ιδιαίτερα της Αμερικής.

Οπως το 1944, το επιστημονικό προσωπικό του Χίτλερ, με ακριβώς ίδια άποψη και χωρίς ηθικές αναστολές, εντάχθηκε στα εργαστήρια και στα ερευνητικά κέντρα όλων των συμμάχων.

Και το ερώτημα πλέον είναι το εξής απλό.

Τι είναι αυτό που θα κάνει αυτή την ανήθικη επιστημονική κοινότητα, να σταματήσει τα πειράματα Παβλώφ στα ζώα;

Τι θα κάνει τον επιστήμονα που με τη προτροπή του κράτους στην Ανατολική Γερμανία, έκανε πειράματα σε φαντάρους για να αποδείξει τη θεωρία του, να βάλει τώρα ηθικούς φραγμούς, τώρα που έχει και προσωπικό όφελος από τις ανακαλύψεις του;

Είναι άραγε τυχαίο ότι από το 1945 και μετά, η "πρόοδος της ανθρωπότητας σε ανακαλύψεις", και ειδικά σε ανακαλύψεις που κινούνται στα όρια της βιοηθικής είναι ραγδαία;;

Οτι μετά το 1989, οι πανάρχαιες δομές των οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων, έχουν ανατραπεί, έχουν αμφισβητηθεί όλοι όι κανόνες επικρατούσας κοινωνικής ηθικής, και έχουν ηθικοποιηθεί συμπεριφορές που ήταν στο παρελθόν κατακριτέες, αλλά και φυσιολογικά ασύμβατες;

Στους φοιτητές μου λέω, ότι για να βρίσκουν τη  ουσία των πραγμάτων, να ρωτάνε πάντα " Αφού αυτό είναι καλό, γιατί δεν το είχαν βρει οι Αρχαίοι Ελληνες;"

θέλοντας μ αυτό να καταδείξω ότι για τα πλέον φωτισμένα μυαλά που γνώρισε αυτός ο πλανήτης υπήρχαν ηθικά όρια που δεν τους άφηναν να ερευνήσουν τομείς μη ηθικούς, γιατί  πρέπει κάπου να στέκεσαι , να έχεις σημείο αναφοράς για να πεις "πάω μπροστά".

Χωρίς σημείο αναφοράς, πως μπορείς ν αποδείξεις ότι αυτό που λές είναι μπροστά, και δεν είναι πίσω;

Μακαρι η ηθική της τσόντας, να μην επιτρέψει την εφαρμογή των συμπερασμάτων από τη τσιπούρα,  στον ανθρωπο.

Μακάρι να κινήσουμε τη γη, στεκόμενοι κάπου, με σημείο αναφοράς.

Αλλιώτικα.....

Σχόλια

30/03 13:17  favlos
Ωραία διαδρομή μυαλού...μού άρεσε πολύ...
30/03 18:34  Σάρισα
Aν βοηθησει στην αντιμετωπιση του επισιτιστικου προβληματος του τριτου κοσμου αυτη η μεθοδος, την οποια διαβασα κι εγω, τοτε ας εφαρμοστει.Σχετικα με τις αλλες προεκτασεις που δινεις...Δυστυχως προς τα εκει οδευουμε.
30/03 18:41  Yannis K.
Ουφ πιανεις (σωστα)τοσα πολλα θεματα που δε ξερω ποιο να πρωτοσχολιασω :)
Γι' αυτο λοιπον θα σχολιασω το μονο αρνητικο που βρισκω στο κειμενο σου:
την ερωτηση που κανεις στους φοιτητες σου.
Δεν ειμαστε οι μονοι εξυπνοι στο κοσμο, ειναι η απαντηση.
30/03 20:53  vampire
Το σημερινό σου άρθρο μου θύμισε μυθιστόρημα του Μίλαν Κούντερα!
Μόνο το παράδειγμά σου με τους αρχαίους Έλληνες μου φάνηκε και εμένα ατυχές αφού πρώτον για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις και μεθόδους τους έχουν γραφτεί πολλά (είδηση 1) και δεύτερον μπορεί να μην είχαν τσιπούρες αλλά είχαν Δούλους (είδηση 2).
30/03 21:04  voula 99
Eίναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι και ενδιαφέροντα -και πότε δεν ήταν?- , αλλά ταυτόχρονα θα αυξηθούν τα διλήμματα στα οποία θα πρέπει να δώσει απαντήσεις ο άνθρωπος.
Η ιατρική και άλλες επιστήμες αναπτύσσονται ραγδαία , αλλά τα προβλήματα κάθε είδους ( π.χ. κλίμα , περιβάλλον ) γίνονται οξύτερα.
Μας βάζετε δύσκολα .
Το σημείο αναφοράς , το αντίπαλο δέος , τα όριά μας σαν άνθρωποι ... Όλα αυτά έχουν συνδετικούς κρίκους .
υ.γ. ευτυχώς οι εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας δεν μπορούν ακόμα να παράγουν πολλά είδη ψαριών . Η καημένη η τσιπούρα ΄και λίγα ακόμα δεν την γλίτωσε .
30/03 22:17  Ηρακλής
annis, vampire
Εχετε δίκιο για τους Ελληνες, απλά μέσα από την υπερβολή προσπαθώ να δείξω τα αποτελέσματα της έλλειψης ηθικής βάσης, όπως και αν αυτή προσδιορίζεται.
30/03 23:52  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Άσχετο, αλλά μιας και σήμερα δεν είχα δικό μου άρθρο, επέλεξα να το θυμίσω εδώ...
Σαν σήμερα πριν 56 χρόνια εκτελέστηκε ο Ν. Μπελογιάννης και οι Καλούμενος, Αργυριάδης, Μπάτσης.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις