ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Τι να σκέφτεται ο Παππαφλέσσας;
1226 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2008
00:05

Αυριο είναι 25 του Μάρτη, και όλοι θα γιορτάζουμε την Εθνική εορτή.

Πάντα είχα την απορία τι να σκέφτεται σήμερα ο Παππαφλέσσας, αν βρίσκεται κάπου και παρακολουθεί τη πορεία αυτής της χώρας που έκανε τόσα για χάρη της, και στο τέλος της έδωσε και τη ζωή του.

Το 1821, αν ισχύουν τα ιστορικά κείμενα ( την ιστορία τη γράφουν αυτοί που επικρατούν μη το ξεχνάμε), θα πρέπει να σκεφτόταν τι θα γινόταν , αν δεν παράσερνε το λαό στο ξεσηκωμό με την υποσχεσή της βοήθειας από τη Ρωσσία.

( Περίεργος λαός είμασταν από τότε. Για ένα απροσδιόριστο λόγο πάντα κυττάμε για βοήθεια από Ανατολικά, απλώνοντας το χέρι Δυτικά, μη ξεχνάμε ότι ξεσηκωθήκαμε περιμένοντας βοήθεια από το τσάρο, και τελικά λευτερωθήκαμε με βοήθεια από τους ...τότε Αμερικάνους!!!).

Και ύστερα όταν αυτός ΄'επεσε στο Μανιάκι για να μή περάσει ο ξένος μισθοφόρος, χωρίς να τον βοηθήσει κανένας, τι να σκεφτόταν;

Φαντάζομαι δυό υποθέσεις. Η εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να φύγει, οπότε έγινε εξ ανάγκης ήρωας, ή πήρε το ζήτημα προσωπικά και ρατσιστικά και θα είπε " ε, όχι ρε πούστη να μας πηδήξουνε και οι Αραπάδες".

Προφανώς τότε δεν υπήρχε Αλαβάνος και Τσίπρας να τον στήσουν στο απόσπασμα για ρατσισμό!!!!)

Οταν οι ξένες δυνάμεις επέβαλαν τελικά την δημιουργία του Ελληνικού κράτους, τον φαντάζομαι να κουνάει το κεφάλι του και να μονολογεί

" Αντε να χαθείτε κωλοέλληνες, που έπρεπε να έρθουν οι ξένοι να σας ελευθερώσουν . Πως καταντήσατε έτσι μωρέ, σιγά σιγά θα ζητήσετε ξένους να σας διαφεντεύουν γιατι σαν ραγιάδες δεν μπορείτε χωρίς ξένο αφέντη".

Φυσικά όταν ήρθε ο Καποδίστριας, μπορεί να χάρηκε λίγο, αλλά από μέσα του θα έλεγε

" που πας ρε φίλε ξυπόλητος στ αγκάθια, έχεις ιδέα από προεστούς και δημογέροντες; Χειρότεροι από το Τούρκο είναι , θα σε φάνε , ρεεεε"

Και όταν δικαιώθηκε, ένα δάκρυ θα κύλησε από τα μάτια του.

Κι ύστερα όταν ήρθαν οι ξένοι , ο Βασιλιάς και οι Βαυαροί μάλλον θα πέθανε οριστικά, και δεν θα ξαναασχολήθηκε με την Ελλάδα.

Και εδώ που τα λέμε και να είχε ασχοληθεί τι θα έβλεπε διαφορετικό.

Μέχρι και σήμερα ακριβώς τα ίδια και τα ίδια.

Στο σχολείο δεν μας είπαν για τα δάνεια που πήρε ή Ελλάδα σε χρυσές λίρες από το 1824 και μετά, για να φτιάξει το κράτος και που τα φάγανε όλα, οι τότε δοσίλογοι, δηλαδή αυτοί που βάζανε τους Τούρκους και τους υπογράφανε χαρτιά και πέρνανε τα τσιφλίκια στην Αττική, με αντάλαγμα να τους φυγαδεύσουνε, και μέχρι σήμερα με τέτοια χαρτιά έχουν πουλήσει όλη την Αττική, γνωστά ακόμα και σήμερα ονόματα.

Δεν μας είπαν ότι και μετά το 1850 μαε δίνανε οι ξένοι δάνει αγια να φτιάξουμε υποδομές κράτους και αυτά καταλήγανε στις τσέπες των τότε πολιτικών και των οικονομικά ισχυρών.

Και όταν ήρθε η ώρα να τα πληρώσουμε, ακούσαμε τον τότε Αλογοσκούφη να λέει " δυστυχώς επτωχεύσαμε", και τα τελευταία χρήματα αυτής της πτώχευσης του 1900, τα πληρώσαμε τώρα με τη ΚυβέρνησηΣημίτη!!!

Δεν μας είπαν ότι και μετά τη μικρασιατική  καταστροφή η κυβέρνηση πήρε με την ανταλλαγή των περιουσιών την αξία όλων των περιουσιών των Ελλήνων που ήρθαν στην Ελλάδα, και αφου τους στίβαξε σε παράγκες τους έδωσε ομολογίες του Ελληνικού Δημοσίου!!! αντί για την ακίνητη περιουσία που άφησαν εκεί!!!

(Εχω τέτοιες από τον παππού μου)

Ούτε μας λένε ότι ακόμα και μετά τη κατοχή, πήραμε και πάλι δάνεια και βοήθεια, που αντί να φτάσει στο λαό , έγινε λιμπερτις πλοία και γέννησε τις σημερινές εφοπλιστικές οικογένειες.

Ούτε μας είπαν ότι οι μαυραγορίτες που έπαιρναν ένα οικόπεδο για μια φρατζόλα στη κατοχή, κράτησαν αυτέ ς τις περιουσίες και τώρα είναι ευηπόληπτες οικογένειες των βορείων προαστίων.

Για το 1981 και τα Κοινοτικά πλαίσια στήριξης, με τα οποία κάποιοι ψωμολύσσες έγιναν γκουρού της πληροφορικής στην Ελλάδα, ή μεγαλοκατασκευαστές ή εργοστασιάρχες, δεν χρειάζεται να μας πουν , τα ξέρουμε από πρώτο χέρι.

Οπως και για τη βοήθεια από την Ευρώπη για την Ολυμπιάδα και που πήγε αυτή.

Οπως και για τα γαλάζια παιδιά που φτιάχνουν σήμερα τα γαλάζια τζάκια με χρήματα της Ευρώπης και των Δημόσιων ταμείων.

Τι να σκεφτεί λοιπόν κι ο Παππαφλέσσας με όλα αυτά;

Αλλαξε τίποτα;

Με φρου-φρου κι αρώματα έβγαλε τους Ελληνες κι αυτός στον Αγώνα.

Το ίδιο ισχύει μέχρι σήμερα.

Το μόνο καλό σ αυτή την ιστορία είναι ότι ο ίδιος κι απαράλαχτος τρόπος που αντιμετωπίζει αυτός ο λαός τη λαμογιά, τη πουστιά, και τη βολεψιά, είναι η μοναδική ζωντανή απόδειξη ότι αυτός ο λαός από την εποχή που έστειλε στο θάνατο τον Αριστείδη , μέχρι την εποχή του Κολοκοτρώνη ( τον φυλάκισαν ),  και του Μπελογιάννη  ( τον εκτέλεσαν), και του Λαμπράκη ( τον δολοφόνησαν ), είναι ο ΙΔΙΟΣ ΛΑΟΣ.

ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Υ.Γ. Το κείμενο δεν είναι ιστορικό είναι ένα όνειρο που είδα, γι αυτό και δεν έχει παπάδες μέσα. Ξέρετε αυτούς που βρήκαν πιο μπόσικη την εξουσία και επέβαλαν να αναστηθούμε σαν γένοςτην ημέρα του Ευαγγελισμού.

Το κακό είναι ότι ο πιο γνωστός Ευαγγελισμός είναι το Νοσοκομείο και ταιριάζει περισσότερο από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου  με την αναγέννηση του Εθνους, νομίζω;

 

Σχόλια

24/03 00:08  Ηρακλής
Ελενίτσα
Να ερθεις Μυτιλήνη το καλοκαίρι, και ένα τραπέζι κερασμένο από μένα, στο λιμάνι του Μόλυβου, πρώτο τραπέζι προκυμαία!
24/03 00:21  PREMIUM
Το ανάφερα και το πρωί εκ συμπτώσεως στο μπλόκι σας...

Τα κρίνα του...ΤΟΤΕ η μοναδική ίσως ελπίδα "ευαγγελισμού" δίπλα στη βρύση των πατρικών μας δεν υπάρχουν πια...
24/03 00:24  ΑΕGEAN MAN
Mprabo...
24/03 00:30  ΑΕGEAN MAN
Δεν παιζεσαι ...the first
24/03 00:32  elenitsa 1
Eυχαριστω για την προσκληση,Ηρακλη,να'σαι καλα.Η ψυχη μου εχει μεινει στο Κοκκινο Νερο της Λαρισας,εκει με βλεπω να πηγαινω το καλοκαιρι.Για Πασχα,ομως,μ'εχει βαλει στα γκαζια ο goldmine.
24/03 00:43  Ηρακλής
ελεν
Πάσχα δεν ξέρω αν θα είμαι στο νησι, αλλά ακόμα και έτσι αν πας θα μου το πεις να σε στείλω κάπου.
( Παντρεμενος με Μυτιλινια).
24/03 00:45  ditaset
δεν θα μπορουσε να πε κατι ηρακλη αφου θα ηταν με το στομα ανοικτο βλεποντας την συσπειρωση και την προσπαθεια των ελληνων για την κατακτηση του ιερου δισκοποτηρου της ευρωπης απο ...την καλομοιρα.
24/03 00:46  elenitsa 1
Πολυ με παρηγορει η σκεψη οτι ουτε βλεπει,ουτε ακουει,ουτε αισθανεται ο Παπαφλεσσας εκει που βρισκεται.Κι ουτε κανενας αλλος απο τους επωνυμους η ανωνυμους του '21.Λαγουμι βαθυ και σκοτεινο που θα βρισκαμε να κρυφτουμε αν μας εβλεπαν?
24/03 00:57  favlos
Ωραία μέρα διάλεξες για γκρίνια φίλε.Οι πράξεις είναι πολύπλοκες πόσο μάλιστα μιά επανάσταση.Ειμαστε αρακτοί στους υπολογιστές μας,παρκάραμε το αμαξάκι μας φάγαμε,ενω 2,6 δις άνθρωποι δεν έχουν καν τουαλέτα.Δεν είναι κι άσχημο αποτέλεσμα της επανάστασης.Λίγο τόλμη χρειάζεται αλλά όχι στα γεράματα ή όταν πάρουμε σύνταξη.Κι όταν κάποιος μιλάει για την Ελλάδα να μην τον λέμε Εθνικιστή φασίστα και να κρυφοθαυμάζουμε Ρώσους η στα φανερά Γερμανούς και να αποθεώνουμε καραγκιόζηδες που κατάμουτρα μας λένε μακάκες πρόβατα και ΑΓΑΠΑΝΕ άλλη χώρα..
24/03 00:59  Ηρακλής
Φαντάσου τώρα τον Θανάση Διακο να βλέπει το Ρουσόπουλο, να γίνεται λάστιχο να προλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού, του Κυβερνητικού εκπροσώπου, να επιβλέπει το χτίσιμο της βίλλας του , και να ... διαβάζει να πάρει και διδακτορικό, παράλληλα με τα μαθήματα Αγγλικών που κάνει γιατί στη Καισαριανή δεν είχαν φροντιστήρια.
Θα λέει πάλι καλά που εμένα με σουβλίσανε νωρίς!
24/03 01:07  Ηρακλής
favle
Συγνώμη, το ίδιο κείμενο διαβάζουμε;
Η ιστορία είναι γκρίνια;
Αραχτός στον υπολογιστή είναι αυτός που παίζει, όχι αυτός που καταθέτει την όποια αλήθεια του, σε κοινή θέα.
Πάντως όταν χρειάστηκε ήμουν πίσω από κάγκελα, είτε αυτοβούλως είτε αναγκαστικά.
Και τους φιλάνθρωπους πλούσιους που δίνουν σε φιλανθρωπίες τα λεφτά που έτσι ή αλλιώς θα τους έπαιρνε η εφορία τους ξέρουμε.
Οσο για τις επαναστάσεις ασε το καθένα από μας να ξέρει πόσο πολύπλοκες είναι και πόσοι οικονομάνε από πίσω.
24/03 01:16  favlos
Καλά βάλε τον Κολοκοτρώνη με κεφαλαίο Κ μην τα σπαταλάς μονο στον επόμενο και ΔΥΟ στον μεθεπόμενο...
24/03 01:30  Ηρακλής
Α, κατάλαβα. Είπα κι εγώ.
24/03 01:52  favlos
Τωρα είσαι οκ.Κλείνω λέγοντας,όχι άλλο αριστεροί,όχι άλλο δεξιοί,όχι ρώσοι όχι αμερικάνοι.οχι μπελογιάνηδες και παπαδόπουλοι δίπλα στον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

ΕΛΛΗΝΕΣ
24/03 02:27  Σάρισα
ditaset με παρακολουθεις? Αυτο ακριβως εγραφα την ιδια στιγμη, αλλα εγινε καποιο λαθος στην ταυτοποιηση και το αφησα...Απιστευτο.
24/03 06:37  talbot
Ενας Κολοκοτρώνης,μόνο,θα μπορούσε να μας σώσει...
Ας ερχόταν και θα πήγαινα ευχαρίστως φυλακή,αντ'αυτού!
24/03 08:35  Ηρακλής
Καλημέρα
Μια απάντηση στο ταλμποτ.
Φίλε Κολοκοτρώνη για να με σώσει δεν χρειάζομαι, γιατί ακριβώς από τους "Κολοκοτρώνηδες" της εποχής μου κινδυνεύω.
Κάτι Παπανδρέου και Καραμανλήδες, παλιούς και νέους, που σε 100 χρόνια θα τους λέμε και εθνάρχες ή γέρους της Δημοκρατίας.
Δεν χρειάζομαι αρχηγό, λαό χρειάζομαι Κολοκοτρωνέικο!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις