ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, και όχι τι θα ήθελες να ήταν.
1202 αναγνώστες
Κυριακή, 23 Μαρτίου 2008
12:54

Κυριακή πρωί και έκανα το λάθος να ανοιξω τη τηλεόραση πριν τις 9 που είχε το ράλλυ, και έπεσα σε μια κουβέντα για τα ακριβά είσητήρια στα πλοία.

Σε παράθυρο ήταν ένας βουλευτής  του ΚΚΕ, που έχει φάτσα από αφίσσα του 1917, και όπως διαπίστωσα αυτό θα ήταν και το προσόν του, άντε και η δυνατή φωνή του, για να εκπροσωπεί όσους ψηφίζουν ΚΚΕ.

Είπε λοιπόν αυτός, ό εκπρόσωπος του Λαού, και του Περισσού και του ΠΑΜΕ, και των ναυτεργατών,

ότι το ΚΚΕ έχει τη λύση για να μην ακριβαίνουν τα εισητήρια στα πλοία.

Τη πρώτη φορά που είπε τη λύση, οι παρουσιαστές του ΜΕΓΑ, μάλλον δεν κατάλαβαν, αλλά εκείνος την επανέλαβε, και τότε έπεσε το γέλιο της αρκούδας.

Επαναλαμβάνω μιλάμε για το πλέον επώνυμο στέλεχος του ΚΚΕ στο χώρο της Ναυτιλίας, και βουλευτή, σαν να λέμε τον υπουργό Ναυτιλίας έτσι και γίνει κυβέρνηση το... ΚΚΕ!!!!

Ξέρετε ποια είναι η λύση που είπε για να μην ακριβαίνουν τα εισητήρια στα πλοία;

Να κάνει το κράτος τα πλοία ΛΑΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!!!!

Παιδιά ορκίζομαι έτσι το είπε, σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008, εκπρόσωπος νόμιμου κόμματος της Ελληνικής Βουλής, και το ξαναείπε, και το ξαναείπε.

Αυτή είναι η λύση που προτείνει το ΚΚΕ για να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοικών εισητηρίων ΣΗΜΕΡΑ.

Γιατί βέβαια οι τιμές ακριβαίνουν σήμερα και όχι σε 100 χρόνια.

Και φυσικά ο τύπος αυτός, προτείνει λύση για σήμερα, και όχι για μετά από 100 χρόνια!!!!!

Είναι τόσο αστεία και επικίνδυνη η τοποθέτηση του, που ούτε να τη σχολιάσω σοβαρά δεν μπορώ.

Και είναι και επικίνδυνη γιατί η θέση που υποστηρίζει είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και άρα παράνομη, και την υποστηρίζει σαν Θέση του ΚΚΕ, ένας βουλευτής του.

Ωστε λοιπόν κύριε Περισσέ,

μας λές να οργανωθούμε,

να παλέψουμε,

να πολεμήσουμε με όλα τα μέσα,

να φυλακιστούμε,

να βασανιστούμε,

για να φέρουμε το ΚΚε στην εξουσία και τον απίθανο αυτό τύπο σε θέση υπουργού Ναυτιλίας,

για να πάρει τα πλοία από το διεθνές κεφάλαιο,

να τα δημεύσει,

να τα κάνει λαική περιουσία,

και έτσι να αποκτήσω εγώ φτηνό εισητήριο για να πάω στην Αίγινα;

Να σου πω κάτι Περισσέ.

Αστο, δεν πηδιέται,  θα πληρώσω 9 ευρώ αντι για 7,5 να πάω στην Αίγινα, και τέλος.

Αν είναι για 1,5 ευρώ, να κάνουμε παγκόσμια επανάσταση, άστο ρε μεγάλε, δεν λέει.

Και που είστε εσεις που ελέγχετε το ΚΚΕ.

Μαζέψτε κάτι τύπους σαν αυτόν τον αγράμματο και παρανοικό λιμενεργάτη ,

που τον κάνατε και βουλευτή,γιατί και το αστείο έχει και όρια.

Και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποφέρει γι αυτό το κόμμα, και δεν αντέχουν να ακούνε τις παπαριές του κάθε κομματόσκυλου που δεν καταλαβαίνει τις εννοιες των λέξεων που ξεστομίζει. Εν ανάγκη βάλτε τον Παφίλη να του εξηγήσει, τι μαλακίες έλεγε.

Οσο αφορά εσας που εξακολουθείτε να ψηφίζετε αυτό το κόμμα, γιατί είστε μαρξιστές και δεν πάει το χέρι σας να ψηφίσετε τιποτε άλλο, μια συμβουλή μόνο.

Ψηφίστε ΤΙΠΟΤΑ.

Είναι λιγώτερο επικίνδυνο από το να δίνετε ψήφο σε ανθρώπους σαν αυτόν τον βουλευτή ,

που έχει μπερδέψει τα High speed,  με το θωρηκτό ΠΟΤΕΜΚΙΝ.

Και μην πάτε ΣΥΡΙΖΑ από το τίποτα, γιατί σύριζα από το τίποτα είναι το ΧΑΟΣ.

Υ.Γ. 1    Αν θέλουμε να αναλύσουμε ελάχιστα σοβαρά τη θέση του βουλευτή, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι θα πρέπει να έχουμε παγκόσμια επικράτηση μαρξιστικού οικονομικού μοντέλου, το οποίο θα υλοποιείται από μαρξιστικές κυβερνήσεις,

πλην όμως ο μόνος εφικτός τρόπος να συμβεί αυτό, είναι η εξάπλωση της εξαθλίωσης και της πείνας σε όλο το πλανήτη, δηλαδή αντί να επιλυθούν , να επεκταθούν τα προβλήματα του τρίτου κόσμου σε όλο το πληθυσμό του πλανήτη, και από το γενικό όριο εξαθλίωσης ΟΛΩΝ, και Ευρωπαίων και Αμερικανών, να αναδειχθεί μέσα από τις στάχτες του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος το νέο μοντέλο, που όταν εφαρμοστεί παγκόσμια αυτό που οριοθετει η μαρξιστική οικονομική ανάλυση.

Δηλαδή σε απλά Ελληνικά ο Βουλευτής λέει στους Ελληνες

" Αγωνιστείτε για να επεκταθεί η εξαθλίωση, μέσα από την οποία θα μπορέσει το κόμμα μου να δει εξουσία, και τότε να ικανοποιήσει το αίτημα σας".

Υ.Γ. 2     Αφιερωμένο στη κόρη του κυρ - Γιάννη, που δεν έχει νοιώσει ακόμα τη χαρά του απεγκλωβισμού από συνειδησιακά πλέγματα, μπροστά στην κάλπη . (Και μάθε στο μπαμπά σου τον Ασιμο!!!!)

Σχόλια

23/03 13:28  shade
Καλημέρα Ηρακλή
Μεσα στα γραφόμενά σου και ιδίως στην φράση "υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποφέρει για αυτό το κόμμα " αναγνώρισα πολλούς και τον εαυτό μου.
Θυμήθηκα και κάτι από τα πολύ παλιά που είχα ακούσει και δεν πρέπει νάναι ψέμα .
Σε κομματική συγκέντρωση τα χρόνια του Μεσοπολέμου στέλεχος είχε πεί στον ογκόλιθο Δημήτρη Γληνό " άσε μας και εσύ βρέ Δημητράκη..." γιατί δεν προέρχονταν από την εργατική τάξη.
Μετά από 60 χρόνια να τον χαίρονται τον ναυτεργάτη βουλευτή τους , τίποτα δεν άλλαξε.
23/03 13:33  Ηρακλής
Και που να δεις ο πατέρας μου!
23/03 13:54  zeuspower
εχουν γινει σαν την εκκλησια...ο κοσμος προχωραει διπλα τους,και αυτοι στην κοσμαρα τους !...
23/03 14:40  vampire
Δεν νομίζω αυτά που είπε ο Βουλευτής του να διαφέρουν και πολύ από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Δυστυχώς το ΚΚΕ ακόμα πιστεύει στον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και στην δικτατορία του προλεταριάτου! Ακόμα δεν κατάλαβε τον λόγο που γκρεμίστηκαν τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη και τα καθεστώτα που επικρατούσαν τότε τα θεωρεί ως πρότυπα ακόμα και τώρα!
Σίγουρα όμως είναι ένα κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα των εργατών και το βλέπω θετικό να έχει βουλευτή ένα ναυτεργάτη που γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα και τις συνθήκες ζωής της εργατικής τάξης.
Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να καταλάβει ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από το 1900 και ούτε ο Μαρξ και ο Λένιν ήταν θεοί. Καλό θα ήταν να παρουσιάσει και μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας γιατί με αυτά που λέει τώρα είναι σαν να αρέσκεται στα σημερινά ποσοστά του.
Πιστεύω σήμερα η κοινωνία μας έχει περισσότερο ανάγκη από μια σύγχρονη αριστερά με εναλλακτικό πρόγραμμα και προοπτική εξουσίας. (όχι ένα νέο ΠΑΣΟΚ που απλώς διαχειρίστηκε κάκιστα το υπάρχον σύστημα).
Αυτό δείχνουν τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι είναι το μοναδικό κόμμα στην δεδομένη στιγμή που μπορεί να κάνει μια ουσιαστική αντιπολίτευση. Σίγουρα και εδώ τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για την διαμόρφωση μιας ενιαίας πολιτικής αλλά τουλάχιστον μας δίνει μια ελπίδα!
23/03 17:17  elenitsa 1
Ευτυχως που εκανες αυτο το λαθος,Ηρακλη,κι αναψες την τουβουλα τη συγκεκριμενη ωρα.Και ευτυχως που αντλησες εμπνευση,κι εγραψες το αρθρο σου.Εχω πεθανει στα γελια,αδελφε!Να'σαι καλα.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
23/03 19:48  Σάρισα
Επειδη σε αυτο τον κοσμο δεν ειναι τιποτα μαγικο, αλλα ισως να παρουσιαζεται ετσι, μερικα σχολια.

Οι ναυτιλιακες αυτη τη στιγμη ειναι κατα κυριο λογο ζημιογονες. Ας υποθεσουμε οτι γινονται λαικη περιουσια. Θα αλλαξει κατι? Κερδοφορα δεν θα γινουν, γιατι το κερδος (η κοινωνικη υπεραξια κατα τους μαρξιστες) απο που θα προκυψει? Θα απολυσουν κοσμο ?Δεν γινεται.Θα βρουν ξαφνικα πετρελαιο στην Ελλαδα και θα το καιν με κοστος χαμηλοτερο του πετρελαιου ναυτιλιας? (που απαλασσεται φορων)?

Αρα οι ζημιες θα εξακολουθουν να υφιστανται. Την ιδια ωρα λογο απουσιας κερδων δεν θα υπαρχει δυνατοτητα ανανεωσης στολου. Ποιος θα φορτωθει τη ζημια ? Ο γενικος γραμματεας ? Τα ξενα κεντρα? Οι αμερικανοι? ΟΧΙ φυσικα. Ο λαος και παλι.

Λετε αυτα τα πραγματα να μην ειναι γνωστα? Φυσικα και ειναι. Σε ολα τα κομματα υπαρχουν και λαμπροι οικονομολογοι.Ομως ειναι επαγγελματιες οι ανθρωποι. Το κομματικο τους μαγαζι εχουν κι αυτοι, οπως και οι υπολοιποι και λενε και πρεσβευουν αυτα που θελει να ακουσει το ακροατηριο τους, οσο κι αν αυτα με οικονομικους ορους κινουνται στη σφαιρα της επιστημονικης φαντασιας.

Αποδειχτηκε αλλωστε ποια ειναι τα αποτελεσματα αυτων των πολιτικων.5*
23/03 20:08  Manta ray
Το δράμα με το ΚΚΕ είναι ότι παίρνει αριστερές ψήφους και τις μετατρέπει - εκούσια ή ακούσια, δεν έχει και τόση σημασία πια - σε συντηρητική πολιτική...
23/03 20:55  Ηρακλής
vampire
αυτό το παραμύθι των αγώνων για τα δικαιώματα των εργατών το έχω φάει στη μάπα προσωπικά.
Αν οι εργάτες δεν είναιμέλη του κόμματος κανένας δεν νοιάζεται για τα δικαιώματα τους.
Οσες φορές είδα αγώνα του ΚΚΕ από μέσα, μόνο για τα προσωπικά συμφέροντα των μελών τους ενδιαφερόντουσαν, είτε έμμεσα είτε άμεσα.
Και οι ναυτεργάτες που κάνει βουλευτές το ΚΚΕ, ξέρουν λιγώτερο απόσένα τα προβλήματα. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι το δούλεμα που γίνεται. Πωτάς πως θ ανοίξω τη πόρτα της τουαλέτας γιατί βιάζομαι και σου απαντάνε, έλα σύντροφε να κάνουμε αγώνα να καταργηθούν οι κλειδαριές όπότε θα λυθεί το πρόβλημα σου! Κατάλαβες;;
Εσύ ελεν πάντως λαμβάνεις στην ίδια συχνότητα.
Οσο για το ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να γίνει Πασοκ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πιο da capo, ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις