ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Στα χρηματιστήρια παίζεται το παιχνίδι του..ΙΡΑΚ!!!
1227 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008
17:45

Είπα να μην αχοληθώ, μέχρι την ανακοίνωση της FED, με τα τεκταινόμενα στο ΧΑΑ, και δεν θα το κάνω.

Ομως έχω μία πολύ μεγάλη υποψία ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και το θρησκόληπτο κατεστημένο που αποφασίζει γι αυτόν, εφαρμόζουν στα Χρηματιστήρια, ακριβώς τη τακτική που εφάρμοσαν στο Ιρακ.

Τι έγινε στο ΙΡΑΚ;

Αρχισαν σιγα - σιγά, και μετά έντονα, να διαδίδουν ότι το Ιρακ έχει όπλα μαζικής καταστροφής, ότι ο Σαντάμ έχει σχέσεις με την Αλ Καιντα, προετοίμασαν ψυχολογικά όλο το πλανήτη ότι Ο Σαντάμ απειλεί τη παγκόσμια ειρήνη, και μία ωραία νύχτα, άρχισαν την επέμβαση.

Μπήκαν , το κατέλαβαν, καθαρίσανε το Σαντάμ ,βούτηξαν τα πετρέλαια, και όταν είχαν πάρει αυτό που ήθελαν , τότε άφησαν να φανεί η αλήθεια, μέσα από εκθέσεις της ΣΙΑ, που αναφέρουν ότι ο Σαντάμ, ούτε όπλα μαζικής καταστροφής είχα , ούτε δεσνούς με την Αλ Καιντα.

Πλην όμως αυτοί πήραν και συνεχίζουν να κατέχουν αυτό που ήθελαν, ο Σαντάμ κάνει παρέα στον Αγιο Πέτρο, ( δεν ξέρω πως λένε τον αντίστοιχο του Μωάμεθ!!!), και δεν πάνε να λένε οι εκθέσεις ότι θέλουν, το έγκλημα έχει συντελεσθεί πλέον.

Τι γίνεται στα παγκόσμια χρηματιστήρια;

Αρχισαν σιγά - σιγά να διαδίδουν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με χρεωκοπία, λόγω των δανείων υψηλού ρίσκου. Στη συνέχεια αυτές οι φήμες έγιναν πιο έντονες και ξαφνικά, τις πίστεψαν όλοι, και άρχισαν να αποχωρούν από τις μετοχές των τραπεζών ( αυτο επιβεβαιούμενη προφητεία).

Αυτό το γαιτανάκι , όποτε πήγαινε να αντιστραφεί από καλά νέα, βρίσκόταν ένας Μπερνάκε, ένας Γκρίσπαν, ή ένας Τρισέ και με μιά δήλωση του, ξαναγύρναγε τις αγορές κάτω.

Εγινε λοιπόν η "εισβολή", και άρχισαν οι κατακτητές να μαζεύουν τα λάφυρα. Η μία μεγάλητράπεζα μετά την άλλη, έπεφταν στα χέρια άλλων κεφαλαίων με τιμές που πριν ένα χρόνο, κανένας δεν ονειρευόταν. Παράλληλα καθαρίζαμε και τον "Σαντάμ" ( λέγε με Ευρώπη), ισχυριζόμενοι ότι ξαφνικά το πετρέλαιο λιγόστεψε και πήγε η τιμή του δυό φορές επάνω, και τέζα ο "Σαντάμ".

Ετσι λοιπόν με αφορμή τα δάνεια υψηλού κινδύνου ( όπλα μαζικής καταστροφής), και την τιμή του πετρελαίου     ( επαφές με  Αλ Καιντα) πετυχαίνουμε όλους τους στόχους μας, από αποδυνάμωση ανεξάρτητων οικονομικών κολλοσών, μέχρι επανάκτηση της κυριότητας των επιχειρήσεων σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς και ομηρεία τηςΕυρώπης μέσω της ενέργειας και του νομίσματος.

Και φυσικά όταν όλα θα έχουν τελειώσει, όλο και κάποια επιτροπή θα βρεθεί να γνωμοδοτήσει ότι τα δάνεια υψηλού κινδύνου δεν είναι και τόσο επικίνδυνα για τις τράπεζες, και ότι κακώς πουλήθηκαν με 2 δολλάρια η μετοχή, αλλά η ανταγωνίστρια τράπεζα θα έχει στη κατοχή της τα λάφυρα.

Ολα όσα γράφω είναι υποψίες και φαντασιώσεις.

Εκτός και αν δεν πιστεύετε ότι κάποιες τράπεζες στην Αμερική μοίραζαν λεφτά χωρίς καμμία εξασφάλιση, ούτε καν υποθήκη στο ακίνητο.

Δεν σας φαίνεται περιέργο ότι η αγορά καταρρέει όχι από τα χρέη σε κάρτες που είναι εθνικό σπορ για τους Αμερικάνους, αλλά από τα χρέη σε δάνεια ΑΚΙΝΗΤΩΝ;

Τί έγινε δηλαδή; Φύγανε τα ακίνητα; Η χάσανε την αξία τους;

Η, το άλλο. Ενας υπάλληλος μιας τράπεζας της Γαλλικής εν προκειμένω, μπορεί με μια πράξη του να χρεωκοπήσει ένα κολοσσο;  Δεν  υπάρχουν ασφάλιστικές δικλείδες, δύο ή και τρεις υπογραφές, εντολές που δεν τις δέχεται το σύστημα;

Προσπαθούν να μας πείσουν, ότι όλοι οι αφελείς του κόσμου έχουν γίνει τραπεζίτες;;;

Σιγά ρε παιδιάαααααααααα!!!!!

 

 

Σχόλια

18/03 17:59  ΟΡΦΕΑΣ
5*
18/03 18:05  darz
ξεχασατε τον νομο των συνγκυνονουντων δοχειων(€/$)..το κερασακι πανω στην τουρτα..tocco di classe..θα ελεγαν οι ιταλοι..που μετα απο τις δηλωσεις επιτροπων που αναφερεται στο αρθρο..θα ριξουν την ισοτιμια και θα γυρισουν τον πλουτο στην αλλη οχθη...
18/03 18:20  Ηρακλής
και θα ερχονται να αγοράζουν μετοχές με το ευρώ στο 1 δολάριο, αυτές που πούλησαν, και πήραν ευρώ, με το ευρώ στο 1,5 δολλάριο!
18/03 18:55  ΑΕGEAN MAN
Εγω πιστευω οτι ερχεται ο αντιχριστος και ο 3 παγκ. πολεμος
18/03 23:51  talbot
Ηρακλή,έχεις κάτι απορίες βρε παιδί!Είσαι και εσύ παλιό Ελληνας,απείθαρχος που αρνείσαι το κουτόχορτο.
Kαι να φανταστείς ότι γράφτηκαν τόμοι (και στο φόρουμ),για να δικαιολογήσουν την πτώση του συτήματος λόγω subprime.
19/03 11:55  Τυφώνας
* * * * *
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις