ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ;
731 αναγνώστες
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016
09:55

Καλημέρα και καλή χρονιά να έχουμε, σε οικογενειακό επίπεδο τουλάχιστον, γιατί σε επίπεδο κράτους, ούτε εγώ, αλλά ούτε κι εσείς φαντάζομαι ότι πιστεύετε τέτοια ευχή.

Σεβόμενος όσους φίλους κλικάρουν σ αυτό το μπλογκ, και απογοητεύονται που δεν υπάρχουν νέα άρθρα, αποφάσισα να ανεβάζω κάθε Σάββατο εδώ την άποψη μου, για τα κοινά.
Στο εξάμηνο που πέρασε από τη προηγούμενη ανάρτηση, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα, άλλωστε τι να αλλάξει με αυτή τη κυβέρνηση, και αυτούς τους πολίτες.,

Δεν είναι γκρίνια αυτό, είναι διαπίστωση.
Για δείτε τι έγινε σε Αγγλία και ΗΠΑ.

Εξοδο από την ΕΕ, ψήφισαν οι Αγγλοι, Τράμπ εξέλεξαν οι Αμερικάνοι.

Πριν από τις εκλογές, και οι δύο επιλογές φάνταζαν ως το τέλος του κόσμου, ιδιαίτερα η ψήφος στην Αγγλία φάνταζε ως η διάλυση της ΕΕ. Τί συνέβει;; Τίποτα απολύτως. Οι κρατούντες, αλλά και οι "αγορές", αυτός ο παγκόσμιος δυνάστης, κατάπιαν τις επιλογές των λαών, και όχι μόνο τις αφομοίωσαν, αλλά άρχισαν και να κερδίζουν από αυτές.
Και το συμπέρασμα είναι προφανές.

Οι λαοί, έχουν ακόμα τη δύναμη να επιβάλλουν την άποψη τους στις εξουσίες, εκείνο που τους λείπει είναι η δύναμη αυτή, η άποψη τους, να είναι και κοινωνικά δίκαιη, ανθρωπιστικά υψηλή, πολιτκά προοδευτική.

Δυστυχώς ακόμα και εκεί που οι λαοί, αποφασίζουν να αντιδράσουν, οι αντιδράσεις τους, τείνουν προς την προστασία των όποιονδήποτε κεκτημένων ψίχουλων κοινωνικής δικαιοσύνης, εντός της δικής τους επικράτειας, και αποκλειστικά για το δικό τους σύνολο.

Ετσι ακριβώς ψήφισαν οι Βρεττανοί και οι Αμερικάνοι, ψήφισαν αυτούς που υπέθεσαν ότι θα προστατεύσουν τα ατομικά τους συμφέροντα, που θα περιχαρακώσουν τον εαυτούλη τους.
Κάπως έτσι δεν ψήφισαν και οι Ελληνες το 2015;
Οι παλιοί θυμούνται πόσα σχόλια έχω αναρτήσει σχετικά με την ανικανότητα και τη βλακεία των ανθρώπων που ήθελαν να μας κυβερνήσουν, πόσες φορές είχα προβλέψει τι ακριβώς θα γίνει με αυτούς τους γιαλαντζί αριστερούς στην εξουσία.
Τι έγινε όμως το 2015;
Ο λαός επαναστάτησε εναντίον του παλιού, και στράφηκε σε εκείνον που του έλεγε ότι θα του καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ.
Για οσους θυμούνται, αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ψηφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή οι αστοί, σχεδόν στο σύνολο τους μικροιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας Ελληνες, ψήφισαν ένα κόμμα που θεωρητικά ως αριστερό έπρεπε να είναι κατά της ατομικής ιδιοκτησίας, για να τους καταργήσει ένα απειροελάχιστο φόρο στα ακίνητα!!! Αν αυτό δεν είναι το απόλυτα πολιτικό παράλογο τότε ποιο είναι;

Ετσι λοιπόν μπαίνει αύριο το 2017, ένα έτος που θα έχουμε εκλογές σε όλη την Ευρώπη, και σ αυτές τις εκλογές θα φανεί, πιστεύω, αυτό που φάνηκε και στις προηγούμενες.
Οτι οι λαοί άγονται και φέρονται από όποιον τους τάξει τη προάσπιση του μικροατομικού τους συμφέροντος.
Κοινωνική αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, οι λαοί τα επιθυμούν, αρκεί να μην ταράζεται το δικό τους ατομικό στάτους, και όσα άτομα από τους λαούς, υποστηρίζουν ενεργά αυτές τις αρχές, στην πλειονότητα τους είναι οικονομικά αυτάρκη, αυτοί και τα παιδιά τους, και υποστηρίζουν ευγενείς ιδέες από χόμπι.
Δυστυχώς αυτή είναι η φωτογραφία των λαών σήμερα στον πλανήτη.

Και σ αυτή τη φωτογραφία δεν φαίνεται πουθενά, ούτε ήλιος, ούτε ορίζοντας, είναι όλα γκρίζα.
Υπάρχει ελπίδα;
Προφανώς τίποτε δεν σταματά σε ιστορικό χρόνο, στον παρόντα όμως χρόνο, η "ελπίδα", ερμηνεύεται διαφορετικά από κάθε λαό, και αυτές οι   'ελπίδες" ως αλληλοσυγκρουόμενες είναι δυστυχώς και αιτίες, και αφορμές πολέμων.
Ελπίδα για τους Ελληνες συνταξιόυχους είναι να ξαναπάρουν τη κανονική τους σύνταξη, ελπίδα για τους κατοίκους της Χίου και της Μυτιλήνης είναι να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες, ελπίδα για τους πρόσφυγες που είναι στην Τουρκία είναι να φτάσουν στην Ελλάδα, και ελπίδα για όσους πρόσφυγες είναι στην Ελλάδα, είναι να πάνε στη Γερμανία.

Τα πάντα ρει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως εμείς μιλάμε για τον χρυσουν αιώνα του Περικλέους, έτσι και οι μελλόντικοί άνθρωποι, θα μιλάνε με θαυμασμό, για την πεντηκονταετια 1950 -2000, όπου στον Πλανήτη γη, υπήρξε μία κατά το μάλλον ή ήττον ειρηνική περίοδος, όπου άνθισαν οι τέχνες, η κονωνική αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συνύπαρξη λαών και ανθρώπων.
Αυτή η πραγματικά, άνοιξη του πλανήτη, άρχισε να τελειώνει κατά την ταπεινή μου άποψη, με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαυβίας, με την απροσχημάτιστη και απάνθρωπη χρήση βίας ενάντιον αμάχων, στο υποτιθέμενο λίκνο προστασιας των ανθρωπινών δικαιωμάτων , την Ευρώπη, και εδραιώθηκε με τον πόλεμο στο Ιρακ, και την αραβική επέλαση βίας, σε Τυνησία Αλγερία, Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία.
Εδώ τελείωσε η "ανθρώπινη" Ευρώπη.
Εδώ αρχίζει η παγκοσμιοποίηση της εκμετάλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο, εδώ ξεκινάει η μεταμόρφωση του κοινωνικού ανθρώπου, όπου γης, σε μοναχικό δάχτυλο που πατάει πλήτρα, ζει μόνο του, και αναπαράγεται τεχνητα, σε εργαστήρια.

Είναι τόσο φανερή η εικόνα, που κάθε απόπειρα ενασχόλησης με κόκους άμμου τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη κλπ. είναι ιεροσυλία.
Ας ευχηθούμε το 2017, να φέρει στον καθένα από μας, το μοναδικό αγαθό που παραμένει βασική έγνοια κάθε ανθρώπου, την υγεία.
ΚΑΙ να μας κρατήσει ζωντανούς,

από περιέργεια να δούμε που το πάει αυτός ο πλανήτης.


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


 

 


 

Σχόλια

03/01 14:00  gargadua
Καλώς ήρθες Ηρακλέα!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις