ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!
6402 αναγνώστες
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
11:57

Φαντάζομαι ότι είμαστε η μόνη χώρα που ο Πρωθυπουργός επέλεξε για Υπουργό Παιδείας, ένα αγράμματο, χουντικής πολιτικής νοοτροπίας, πρόσωπο,το οποίο, τώρα που ο λαός προσπαθεί να συνέλθει από τα χτυπήματα στα εισοδήματα, τα εργασιακά του δικαιώματα, στη περίθαλψη του, στη ποιότητα ζωής του, επέλεξε να δηλώσει και να προσπαθήσει να εφαρμόσει την επιθυμητή καταστροφή της Ελληνικής παιδείας.

" «Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».

Για όσους από εμάς έχουμε κάνει στα γυμνασιακά μας χρόνια Αρχαία, Συντακτικό, και Νέα Ελληνικά, είναι γνωστό ότι χωρίς εκείνες τις γνώσεις, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να αρθρώσουμε σοβαρό λόγο, δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε συναισθήματα, λογικές σκέψεις, να σχηματίζουμε σοβαρές συμπερασματικές προτάσεις.
Το έγκλημα του Ράλλη με τη κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων και το μονοτονικό, έρχεται να ολοκληρώσει ο πολιτιστικά ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Υπουργός της Παιδείας, ο οποίος, μη έχοντας καταφέρει ΠΟΤΕ, να ολοκληρώσει Πανεπιστημιακές σπουδές, δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί τη χρησιμότητα της γλώσσας, και φυσικά μισεί την αξιολόγηση και τις βαθμολογίες, στις οποίες ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει και γι αυτό επιθυμεί την κατάργηση τους.
Δυστυχώς έχουμε Υπουργό Παιδείας, κάποιον που ίσως και λόγω της εκπαιδευτικής του ανεπάρκειας, ΜΙΣΕΙ τη γλώσσα, και όσους μπορούν να μιλάνε με λεξιλόγιο μεγαλύτερο των 100 λέξεων.
Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με περικοπές χρημάτων,

έχουμε να κάνουμε
με περικοπή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
από έναν ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ Υπουργό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.

(Υ.Γ. 1 Εμείς οι εξηνταπεντάρηδες σε λίγα χρόνια θα φύγουμε, και αυτοί που έρχονται πίσω μας, ήδη μιλάνε με λεξιλόγιο 100-200 λέξεων, και αρτικόλεξα, καλό ΣΚ, ΛΟΛ, κλπ.
Αν επικρατήσει ο, πολιτιστικά Χουντικός, Υπουργός Παιδείας, οι επόμενες γενιές, θα επικοινωνούν με κραυγές, και χειρονομίες... )

Σχόλια

01/06 13:55  Α45
Προσυπογραφω καθε λεξη σου Ηρακλή...αμόρφωτα παιδιά,με αχρηστα πτυχία,χωρίς ουσιαστικές γνώσεις, που υπολείπονται αισθητά των συνομιλήκων τους σε αλλες Ευρωπαικές χώρες...μόνο για χαμάληδες και γκαρσόνια κανουν...ας τους ξυπνήσει κάποιος...
04/06 14:38  cell
...Η ώρα, την οποία «κλέβω» από το πρόγραμμα είναι της «Ευέλικτης Ζώνης». Ας μην ρωτήσει κάποιος τι είναι αυτή η «Ευέλικτη Ζώνη», γιατί και ο ίδιος ακόμη δεν κατάλαβα. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο πρόγραμμα που δίνω στους μαθητές μου, σβήνω την «Ευέλικτη Ζώνη» και γράφω αρχαία ελληνικά. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά, οι μικροί μαθητές με κατάνυξη, θα έλεγα, και με καμάρι «τριγυρίζουν όπως η μέλισσα γύρω από ένα άγριο λουλούδι» (Βρεττάκος), την πάντερπνη γλώσσα μας και χαίρονται τους χυμούς και τα αρώματά της...
http://tinyurl.com/zeqdzoz
09/06 11:51  gargadua
Εγώ δεν αντιδρώ γιατί ο φρέντο δεν αυξήθηκε ακόμα.
Άλλωστε ως υποτελής δεν θέλεις πάνω από 100 λέξεις, γιατί φωνάζεις;
Δύο σπουδαίους μεταρρυθμιστές έχει η Παιδεία, τον Ράλλη και τον Φίλη και συ σκούζεις!
Δεν μας ψεκάζουν, διαθέτουμε δικό μας αυτόματο εξελιγμένο ψεκασμό πολλαπλών σημείων! Γατάκια Άγγλοι και Γάλλοι.
Το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της κυβέρνησης είναι ότι έκαμψε την διάθεση για αγωνιστικότητα σε όλους ασχέτως πολιτικού χώρου.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις