ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
692 αναγνώστες
Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015
03:01

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

1.- Ο Βαρουφάκης σε όλα τα Γιουρογκρούπ, ενήργησε σαν "παίχτης". Ενας πολυλογάς παίχτης, που νομίζει ότι παίζουν οι άλλοι με τους κανόνες του, μέχρι που τελειώνουν τα λεφτά. Τότε λέει ένα "έχασα" και σηκώνεται από το τραπέζι, μόνο που εκεί ήταν σαν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και όχι σαν παίχτης.
2.- Ο Βαρουφάκης υπέγραψε την χειρότερη εκδοχή οικονομικής υποδούλωσης της χώρας που θα μπορούσε να υπάρξει. Εκει που είχε φέρει τα πράγματα με τους πολιτικούς του ακροβατισμούς, ΕΥΤΥΧΩΣ, που επενέβει ο Τσίπρας και έκλεισε η συμφωνία, έστω και αυτή, γιατί αλλιώτικα από μεθαύριο θα είμαστε Ουκρανία.
3.- Από το σημείο που βρίσκεται ΣΗΜΕΡΑ η Ελλάδα, το ίδιο σημείο που βρίσκονταν και πριν με τους άλλους, και ελαφρά χειρότερα, οι λύσεις πλέον είναι ΜΟΝΟ ΔΥΟ. Πρωτη λύση η υποταγή στη κατοχή των δανειστών, με μείωση του βιοτικού επιπέδου μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, πολιτικοί εννοώ στην Ευρώπη, και να αρχίσουμε να ελπίζουμε. Δεύτερη λύση είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, δηλαδή η έξοδος από ευρώ, ΝΑΤΟ, κλπ. και προσπάθεια αξιοποίησης του πλούτου της χώρας μόνοι μας.( Σήμερα, αυτός ο δρόμος οδηγεί κατ ευθείαν στην ένοπλη επέμβαση των "συμμάχων", το έκαναν στην Γιουγκοσλαβία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το ξανακάνουν με πρόσχημα την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, δάνεια κλπ.).
Δυστυχώς σήμερα, αλλά και πάντα, τα συμφέροντα τμημάτων του λαού ήταν αλληλοσυγκρουόμενα, και έτσι ο λαός ήταν πάντα διχασμένος.
Εχουμε όμως στη τωρινή συγκυρία να κάνουμε με έναν λαό που παρουσιάζει μία εξαιρετικά κωμικοτραγική ιδιότητα στο σύνολο του. Σ αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι "λαός ενωμένος".
Στην άποψη ότι το κρατος, πρέπει να του παρέχει την ανεξαρτησία του επαναστάτη, τα αγαθά μιας κερδισμένης επανάστασης, με τους κόπους μιας ...υποταγής.
Αυτος ο δρόμος ούτε υπάρχει , ούτε υπήρξε ποτέ στην Ιστορία.
Αν επαναστατήσεις θα πονέσεις και θα υποφέρεις αλλά θα είσαι λεύτερος,
αν υποταγείς θα σκλαβωθείς.
Οποιος ισχυρίζεται, ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος, μάλλον πρέπει να αρχίσει να επισκέπτεται ψυχίατρο, ιδιαίτερα όταν κατέχει δημόσια αξιώματα.
Ερχονται δύσκολες μέρες, για όλους μας...

Σχόλια

22/02 09:55  gargadua
Δεν θα με πείραζε η δραχμή ούτε και να γίνουμε τριτοκοσμικό κράτος εφόσον η λαϊκή βούληση αυτό θέλει όμως αυτή η πολιτική ξύλινη γλώσσα και η τρομερή ψευτιά σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους(και το ΚΚΕ μέσα) με εκνευρίζει αφάνταστα.
Ναι η μαγκιά πληρώνεται, όταν όμως είναι γνήσια τότε και οι απώλειες είναι λιγότερες. Βέβαια στη χώρα του tablet η μαγκιά είναι πλέον άγνωστη λέξη.
Αν και δεν ψήφισα τους παρόντες και για 1 στιγμή χάρηκα και πίστεψα ότι κάτι θα αλλάξει λυπάμαι προκαταβολικά για την κατάληξη. Για 1 πράγμα δεν λυπάμαι, για τους ψηφοφόρους.
Αν αυτή η διαπραγμάτευση γινόταν σε χρόνο κατάλληλο από τους προηγούμενους θα το θεωρούσα επιτυχία, επειδή όμως έγινε από τους παρόντες με τις γνωστές προεκλογικές εξαγγελίες, τη θεωρώ αποτυχία.
Φοβάμαι τον χρόνο που θα καταλάβουν οι απελπισμένοι ότι μετά τους νυν δεν έχουν που να στραφούν. Και τότε δεν θα φταίει η ΧΑ.

Εις υγείαν των θεσμών και των Βρυξελλών.
23/02 09:01  atan
Καλημέρα πρώην Συνάδελφε Ηρακλή
Λεκτέα τα Ακόλουθα :
Εκ των ανωτέρω συνάγω πως η τοποθέτησή σου είναι Σαφής: Ζήσε σκυφτός & Κερατάς
Η Δική μου είναι επίσης Σαφής & Ευθεία : Κάντε ότι Πρέπει & ας γίνει ότι Θέλει
Δεδομένου ότι στα Παίγνια, δεν συμμετέχουν 2 παίκτες, αλλά Παγκόσμιοι Παράγοντες αλλά & άλλοι που δεν τους υπολογίζεις
Ως προς τον Βαρουφάκη & ΣΙΑ είχες αμφιβολίες; Εγώ Όχι
Αθάνας
23/02 10:21  Ηρακλής
atan
Αν αυτή τη θέση έχεις καταλάβει τόσο καιρό που μου κάνεις την τιμή και με διαβάζεις, τότε δεν έχω αντίλογο, παρεκτός τα γραφόμενα μου.
Προφανώς η θέση μου, σχετικά ακόμα και με τη θεωρία των παιγνίων, είναι ότι εκτός από τον ισχυρό παίκτη, και το κοτόπουλο το επιρεπές προς μάδημα, υπάρχουν και οι καραμπίνες, εκείνοι δηλαδή οι παίχτες, που περιμένουν υπομονετικά, και επιτίθενται μόνο όταν έχουν καλό χαρτί.
Στη περίπτωση μας, αρκεί να αναφέρω πόσες αποτυχημένες προσπάθειες για απελευθέρωση έγιναν πριν το 1821, και πόσο κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές.
Ασε που και το 1821, άλλοι αποφάσισαν πως πρέπει να πετύχει η επανάσταση και φυσικά όχι γιατί εκτίμησαν τους τότε Ελληνες, τα γνωρίζεις καλλίτερα από μένα αυτά άλλωστε.
Συμπέρασμα.
Η άποψη μου είναι ότι επανάσταση κάνεις όταν ΕΧΕΙΣ έστω και ελάχιστες πιθανότητες να πετύχεις,αν την επιχειρήσεις όταν οι πιθανότητες αποτυχίας είναι 100%, τότε μάλλον είσαι βλαξ, παρά επαναστάτης, και όπως πολύ καλά ξέρεις τέτοιοι βλάκες, πολλέ ςφορές στην Ιστορία έστειλαν λαούς σαν πρόβατα στο σφαγείο.
Τελευταίο παράδειγμα το 44.
Ας βλέπουμε λοιπόν καλύτερα τις παγίδες εξουδετέρωσης των ιδεολογιών όπως έιναι αυτή που ζούμε τώρα.
23/02 12:55  thesmartgoldfish
η τελευταία πρόταση είναι όλα τα λεφτά αγαπητέ Ηρακλή...Η ΄΄μεταπολίτευση΄΄ είναι ήδη στο νεκροκρέβατό της...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις