ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Νοιώθω απεριόριστα... μαλάκας!!!
1418 αναγνώστες
Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014
13:17

Σήμερα το πρωι, έλεγα σε ένα φίλο, ότι αυτή η χωρα δεν αλλάζει, γιατί απλούστατα κατοικείται από το συγκεκριμένο λαό, ο οποίος έχει στο DNA του, τη πουστιά, τη παγαποντιά, την κακομοιριά, και ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ, σε όποιο πολιτικό χώρο και άν ανήκει, έχει  το ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Φυσικά ο συγκεκριμένος λαός, επιλέγει και τους συγκεκριμένους ανθρώπους να τον κυβερνούν, και δεν μιλάω μόνο για τους κυβερνητικούς, αλλά για ΟΛΟΥΣ, όσους ασκουν εξουσία σ αυτό το τόπο.

Τϊποτε δεν έχει αλλάξει από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Προύχοντες, προεστοί, κοτζαμπάσηδες, καλαμαράδες υπηρέτες του Αγά, όλοι αυτοί οι τύποι των "ανθρώπων", έχουν αναπαραχθεί, με αξιοθάυμαστη ομοιότητα, με την έγκριση-ψήφο του λαού, και κυβερνάνε μέχρι σήμερα το "ποιμνιο", μαζί με την εκκλησία, τους δικαστές, και τους ένστολους.

ΚΑι για να μην έχει κανένας, καμμιά αμφιβολία, τους φόρους, ακόμα και σήμερα, τους λέμε με την ονομασία που είχαν την Τουρκοκρατία. Χαράτσι, χαράτσια, κεφαλικός φόρος κλπ. λέξεις ειπομένες από "πολιτικούς".

Στα πλαισια της απόφασης μου, να μην έχω καμμιά σχέση μ αυτό το δουλικό, κουτοπόνηρο, ραγιαδοαναθρεμλενο λαό, εντάσεται και η απόφαση μου, να πληρώνω αμέσως, κάθε οφειλή που μου χρεώνει το βιλαέτι της Βουλής, με τους κατά παραγγελία νόμους, τις κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις, και τις κατά παραγγελία των αφεντικών του περικοπές μισθών, συντάξεων κλπ.

Ετσι λοιπόν, μόλις το κράτος των απογόνων των κοτζαμπάσηδων του 21,

που όταν οι οπλαρχηγοί έπαιρναν τα όπλα, εκείνοι έπαιρναν τα χωράφια των Τούρκων, για να είναι σήμερα, τσιφλικάδες της Εκάλης και της Πεντέλης,

που όταν οι Ελληνες πέθαιναν από τη πείνα στη κατοχή, εκείνοι έκαναν εμπορικές δουλειές με τους καταχτητές,

μόλις λοιπόν το κράτος αυτονών, έβαλε τον ΕΝΦΙΑ, άνοιξα το λογαριασμό μου στο ταχισνετ, και είδα ότι πρέπει να τους δίνω κάθε μήνα 130 ευρώ.

Πρώτη δόση στις 28/8, πριν από τη πληρωμή της σύνταξης, και φυσικά μετά το τέλος των χρημάτων της περασμένης σύνταξης.

Κανένα καθίκι κοτζαμπάσης, δεν σκέφτηκε να βάλει την ημερομηνια, τουλάχιστον ΜΙΑ μέρα μετά τη πληρωμή των συντάξεων, λες και σκοπός τους είναι να μη πληρώσει ο πολιτης, και να βρεθεί εκπρόθεσμος.

Για να μη το ξεχάσω λοιπόν, αλλά και γιατί δεν θέλω να χρωστάω στους κοτζαμπάσηδες που με κυβερνάνε, πλήρωσα προχτές, τη δόση του Αυγούστου, να ξεμπερδεύω μαζί τους.

ΚΑι σήμερα , οι κοτζαμπάσηδες ανακοινώνουν ότι η προθεσμία πάει το Σεπτέμβριο, ότι έχουνε κάνει 4000 λάθη, ότι με λίγα λόγια, είναι τόσο μαλάκες, που δεν μπορούν όυτε σωστές αλυσίδες να φτιάξουν για να αλυσοδέσουν τους υπηκόους τους, παρ όλο που οι υπήκοοι, πειθήνια, κάθονται στ αυγά τους, και περιμένουν να τους δέσουν.

Και φυσικά, οι ραγιάδες, κουτοπόνηροι, απόγονοι του καραγκιόζη, με κογιονάρουν λέγοντας

"Μα καλά, μαλάκας είσαι; Πήγες και τους πλήρωσες; Αυτοί ρε μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν αλλάξει το νόμο 100 φορές".

Αυτά μου τα είπε ο κουτοπόνηρος χωρικός της επαρχίας, που έχει ένα χωραφάκι, και παίρνει αγροτική σύνταξη, ένα μπακαλικάκι και βγάζει μερικά λεφτά αφορολόγητα, δυο δωματιάκα που τα νοικιάζει το καλοκαιράκι, χωρίς αποδείξεις, χωρίς ΕΟΤ, χωρίς τίποτα, αυτός ο κουτοπόνηρος επαρχιώτης που βγάζει ένα χιλιαρικάκι αφορολόγητο για πλάκα, παίρνει και αγροτική σύνταξη, και λογιάζετε και χαμηλοσυνταξιούχος.

"ΜΑ καλά μαλάκας είσαι, τους πλήρωσες;"

Φαντάζομαι τους δρόμους της Αθήνας γεμάτους αγανακτισμένους αγρότες, επαρχιώτες, μικροξενοδόχους, και λοιπά μικρολαμόγια που αθροιζόμενα σε όλη την επικράτεια μας κάνουν 2500 τσοχατζόπουλους, να διαμαρτύρονται για τη βαριά φορολογία, που δεν έχουν πληρώσει ποτέ, και να ζητάνε και επιδότηση ψυχικής οδύνης, από τη κυβέρνηση, γιατί επιχείρησε να τους φορολογήσει.

Και φυσικά στη κεφαλή της πορείας, βουλευτές αγκαλιά με συνδικαλιστές, και εκπροσώπους φορέων.

Πραγματικά νοιώθω απεριόριστα μαλάκας!


ΚΑι πιο πολύ γιατί η Ελληνική γλώσσα με έχει προειδοποιήσει, αλλά εγώ δεν διάβαζα σωστά τις λέξεις.

Χώριζα τους ανθρώπους

σε καπιταλιστές,

σοσιαλιστές,

συνδικαλιστές,

άλλα  έγραφα ανορθόγραφα τις λέξεις.

Για δέιτε τι ωραία γίνεται η Ελληνική γλώσσα, αν χρησιμοποιήσεις τη... σωστή ορθογραφία

Καπιτα-ληστές!!!

Σοσια-ληστές!!!

Συνδικα-ληστές!!!

Ε, τι άλλο να κάνει πια κι αυτή η γλώσσα;

Ακόμα και για μένα που πληρώνω πάντα στην ώρα μου, έχει τη κατάλληλη λέξη, χωρίς καμμιά πιθανότητα να την παραποιήσεις, αφού έχει μόνο άλφα.

ΜΑΛΑΚΑΣ.

Φιλάκια πολλά.

 

 

 

Σχόλια

07/08 14:03  Α45
"Μα καλά, μαλάκας είσαι; Πήγες και τους πλήρωσες; Αυτοί ρε μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν αλλάξει το νόμο 100 φορές".
" Σπέύδε βραδέως"...
*το 5στερο Ηρακλή είναι απο μένα...γιατί,ασχετα αν συμφωνώ πάντοτε η οχι μαζί σου,γράφεις με ειλικρίνεια,με παρρησία και λές αυτό που πιστευεις.
07/08 14:54  Ηρακλής
Το κακό είναι ότι στις μέρες μας, αυτό είναι μεγάλο ... μειονέκτημα.
Δε βαριέσαι όμως. Ετσι μεγαλώσαμε, έτσι πορευτήκαμε, είναι αργά ν αλλάξουμε τώρα στα... γεράματα. Νάσαι καλά.
07/08 15:32  PREMIUM
ΗΡΑΚΛΗ ! Διδάσκουμε πια στα "παιδιά" μας συστηματικά το μάθημα : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στο Λύκειο ! Επομένως αισιοδοξώ για τις επόμενες γενιές :-)
07/08 15:56  Ηρακλής
Η πολιτική παιδεία, διδάσκεται στο σπίτι, και στη κοινωνική και πολιτική ζωή μέσα από το παράδειγμα. Επίσης διδάσκεται μέσα από τις αξίες που έχει μια κοινωνία, τα πρότυπα που προβάλλει, ποιους θεωρεί άξιους, επιτυχημένους, ευτυχισμένους.
Δυστυχώς, η αλλοτρίωση τρέχει με Φερράρι, και η παιδεία με ποδήλατο. Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα τη ξεπεράσουμε; Απαισιόδοξος; Οχι, απλά πραγματιστής.
Να πολεμάς για κάτι καλό, αλλά να μην εθελοτυφλείς στην επέλαση του κακού που σε καταβροχθίζει. ΝΑ ξέρεις ότι οι βάρβαροι θα διαβούνε...
07/08 16:17  PREMIUM
ΗΡΑΚΛΗ ! Ελπίζω γιατί πια οι "αρχηγοί" στην ΑΝΤΑΣΥΑ και στη ΚΝΕ προέρχονται από το Κολλέγιο Αθηνών ~ Ψυχικού !
09/08 13:43  DumSpiroSpero_sal
To ιδιο έκανα και εγώ ,πήγα ο "μαλακας" και πλήρωσα και μάλιστα όλα τα χρήματα, και μετά την μετάθεση της οφειλής ένιωσα σαν μαλάκας με περικεφαλαία.
12/09 10:27  gargadua
Εγώ πάντως σε ότι έχει σχέση με το κράτος νοιώθω πάντα μαλάκας και μάλιστα με περικεφαλαία!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις