ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ....
1037 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Απριλίου 2014
12:07

ΑΝτιγράφω από το newsit.

 

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων μια μουσουλμάνα που δεν δηλώνει τουρκάλα;

22.04.2014 | 00:53

Image

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων την Σαμπιχά Σουλεϊμάν; Ίσως επειδή δεν βγαίνει πολύ συχνά φωτογραφία με τον Τούρκο πρόξενο ,όπως κάνουν οι περισσότεροι βουλευτές των ελληνικών κομμάτων. Του κυρίου Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου.

Ίσως πάλι επειδή λέει αλήθειες που κάνουν …τούρκους τους Τούρκους. Όπως η ομιλία της στο
5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012). Εκεί όπου ακούστηκε η μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Ρομά από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα».

Ακολουθεί η ολόκληρη η ομιλία της:

«Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».

Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.

Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.

Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.

Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.

Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.

Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.

Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.

Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».Αυτή τη φωνή ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωσε σαν υποψήφια του για την Ευρωβουλή, και μέσα σε δέκα μέρες, πήρε πίσω την υποψηφιότητα της, κι έβαλε στη θέση της τον "Τούρκο" υποψήφιο.

Το ζήτημα δεν είναι ότι για άλλη μια φορά ο Μικρός Ναπολέων, απέδειξε, ότι όχι μόνο δεν ξέρει να κυβερνήσει, αλλά επί πλέον δεν μπορεί ούτε 10 ανθρώπους να επιλέξει χωρίς να αλλάξει την απόφαση του μέσα σε λίγες μέρες. Από τον Καρυπίδη, μέχρι την Ρομά, ο δρόμος είναι πολύ μικρός, και δείχνει ότι ο μικρός Ναπολέων είναι δημόσιος κίνδυνος και όχι ελπίδα.

Το ζήτημα όμως είναι γενικότερο.

Θυμάμαι από μικρό παιδί, αλλά και φαντάρος αργότερα, τα τραγούδια για τη Βόρεια Ηπειρο, θυμάμαι τα σύνορα που πέρναγα φαντάρος, για να πάω στα πομακοχώρια, θυμάμαι πρόσφατα, τη γνωριμία μου με τα χωριά αυτά, και παράλληλα θυμάμαι, τη πολιτική αριστερών ηγετών, αλλά και αστων δεξιών αριστερών, χουντικών, που στη κυριολεξία έφτυναν αυτούς τους Ελληνικούς πληθυσμούς, όπως έφτυναν και τους Ελληνες της Βόρειας Ηπείρου, όπως φτύνουν ακόμα και σήμερα, τους Ελληνικούς πληθυσμούς, στα ΣΚΟΠΙΑ, αλλά και στα παράλια του Πόντου.

Απέναντι σε μια Τουρκία, που συστηματικά εκτουρκίζει το πληθυσμό της Θράκης, το Ελληνικό κράτος, τα Ελληνικά κόμματα, οι Ελληνες πολιτικοί, αγρόν αγοράζουν.

Οπως και στη Κύπρο, οι πληθυσμιακοί συσχετισμοί, αλλάζουν δραματικά υπέρ των Τούρκων, και όπως είναι γνωστό, κάθε επέκταση εθνών, είχε ως πρώτη αιτία την πληθυσμιακή σύσταση.

Η Κριμαία δείχνει το δρόμο στους Τούρκους, μόνο που εμείς, όλοι ανεξαιρέτως, παριστάνουμε τους τυφλούς.

Η Σαμπιχά Σουλειμάν, θα επιβιώσει, έστω και εκτός ψηφοδελτίου Σύριζα.

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες δύσκολα να επιβιώσουν επί πολύ, μ αυτούς τους εκπροσώπους που εκλέγουν από την Χρυσή Αυγή, μέχρι το ΚΚΕ-ΜΛ.

Ο Χριστός Ανέστη, εμείς να δούμε πότε!!!

Σχόλια

23/04 22:00  gargadua
Αχ βρε Ηρακλή, αχ!
Αφού το παιχνίδι είναι πουλημένο!
Οι αριστεροί μέσα στο προοδευτικό παραλήρημά τους δυστυχώς δεν έχουν πάρει το μάθημά τους από τις παπαριές των πρασινομπλέ.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
2 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις