ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ.
690 αναγνώστες
Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014
13:22

Ακουσα την ομιλία του Τσίπρα όπου αποκάλεσε το πρωθυπουργό της χώρας, κωμικό.

Είναι κωμικός πρωθυπουργός που διοικεί τραγικά.


Φαίνετια κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες ανέραστοι δήθεν προοδευτικοί, του έγραψαν "λογοπαίγνιο" με τις λέξεις κωμικό και τραγικό, νομίζοντας πως μιλάνε στη παρέα τους, σε κανένα εναλλακτικό στέκι.

Και ο αγράμματος, που έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζει το νόημα των λέξεων, ότι του γράψουν το ξεστομίζει χωρίς αιδώ.

Ετσι κι αλλιώς αριστερός δεν είναι, οπότε τι να ξέρει αυτός και οι όμοιοι του από αριστερό ήθος.

Οσο σκεφτώ, ότι μέχρι σήμερα, εκφράσεις σαν κι αυτές που χρησιμοποιεί αυτό το χαμίνι της πολιτικής, δεν έχουν ακουστεί, ούτε από μελλοθάνατους αριστερούς που εκτελέστηκαν, για τους βασανιστές και εκτελεστές τους.

Κανένας Μακρονησιώτης, δεν έχει πει τόσο βαριές εκφράσεις, για κανένα από τους βασανιστές του.

Αυτό το χάλι, του συνόλου σχεδόν της Βουλής, με προεξέχοντες τους αγράμματους τα νυμφίδια και τους γενίτσαρους, δεν υπήρχε ποτέ στην Ελλάδα.

Ομως δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο μικρος Ναπολέων.

Ολόκληρη η κοινωνία, έχει πλέον, ξεφύγει από την ηθική της συμβίωσης, έχει χάσει το νόημα των λέξεων, έχει πάψει να είναι κοινω-νια, και έχει γίνει ατομικο-νία.

Ας πάρουμε μερικές μόνο εκφάνσεις της "κοινωνικής" κατά τα άλλα ζωής μας.

Ζωοφιλία.

Ξαφνικά όλοι οι Ελληνες, απόκτησαν ζωόφιλα αισθήματα.

Αγόρασαν κι ένα σκυλάκι, ώστε να παίζει το παιδάκι τους, αλλά και για να έχουν κάτι να διατάζουν κι αυτοί, και έτσι μπήκαν στο κλαμπ των ζωόφιλων.

Βέβαια, φυτόφιλοι δεν είναι αφού το "σκυλάκι τους" κατουράει στο δημόσιο γρασίδι μαζί με άλλα εκατό ζωάκια, δυο φορές τη μέρα, δηλαδή το παρκάκι δέχεται 100 κιλά ούρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Και αυτό στη καλλίτερη περίπτωση που όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων μαζεύουν τα σκατά τους, γιατί υπάρχουν και οι "ζωόφιλοι" , που αφήνουν τα σκυλιά να χέζουν όπου νάναι και δεν βαριέσαι.

Στην ουσία, βέβαια ούτε ζωόφιλοι είναι , αφού το να έχεις ένα ζώο, 24 ώρες την ημέρα στο μπαλκόνι, ή δεμένο στη πυλωτή, να γαυγίζει, μάλλον βασανιστής ζώων είσαι παρά ζωόφιλος. Εχεις όμως τη ταμπέλλα του ζωόφιλου, απλά και μόνο επειδή αγόρασες σκύλο.

Ο οποίος μπορεί να μην αφήνει όλη τη γειτονιά να κοιμηθεί, αλλά αν ένας γείτονας διαμαρτηρηθεί, τον πετάς βορά στους άλλους "ζωόφιλους", ως εχθρό των ζώων.

ΔΗλαδή, αυτό ςπου αγαπάει τα ζώα, και ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΚΥΛΟ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ, βαφτίζεται παράξενος, και αυτός που ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ τα ζώα, ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΑΣΚΙ ή ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ σ ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. είναι ζωόφιλος.

Βέβαια όλα αυτά τα δίποδα ζώα, αν ζούσαν σε ξένη χώρα, και ήθελαν να έχουν ζώο, δεν θα τους το επέτρεπε η νομοθεσία, εκτός του ότι θα τους είχαν κλέισει φυλακή, γιατί κρατάνε δεμένα 23 ώρες την ημέρα τα ζώα τους. Γιατί στα άλλα κράτη έχουν νόμους, γιατί είναι κοινωνιες.

Θέλετε άλλο;

Πεζοδρόμια

Σε όλη την ΑΘήνα υπάρχει πρόβλημα πάρκινγκ, και αυτό αναγκάζει πολύ κόσμο, να παρκάρει τα αυτοκίνητα του σε πεζοδρόμια.

Εντάξει, δεν είμαστε ξένοι, ας πούμε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τα πεζοδρόμια για πάρκινγκ.

Ομως, βρε καθίκι, οδηγέ, σε πεζοδρόμιο πλάτους 4 μέτρων, γιατί παρκάρεις, ΚΑΘΕΤΑ τη ΒΜW, και κλείνεις το σύνολο των 4 μέτρων του πεζοδρομίου. Είσαι που είσαι κόπανος, τουλάχιστον γιατί δεν την βάζεις παράλληλα, ώστε να μείνουν και 2 μέτρα για το πεζό;;

Αλλο. Δρόμος γεμάτος παρκαρισμένα, με ένα μικρό κενό, στο σημείο της ισσόπεδης διάβασης, εκεί που θα περάσει ο ανάπηρος με το καροτσάκι, ή η μητέρα με το μωρό στο καροτσάκι. ΚΑΙ έρχεται η ηλίθια που θεωρεί μεγάλη τύχη, ότι βρήκε πάρκινγκ, και παρκάρει κλείνοντας τη διάβαση.

Σε άλλη χώρα, θα της έπαιρναν το δίπλωμα, όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Τα παραδείγματα δείχνουν ότι το θέμα είναι γενικότερο.

ΚΑι ο ΜΙκρός Ναπολέων, και οι "ζωόφιλοι", και οι "παρκαδόροι", αποτελούν τη σύγχρονη έκφραση της Ελληνικής κοινωνίας, που δεν έχει ηθος, που δεν έχει κοινο νου, που δεν έχει αίσθηση κοινωνικότητας, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Εγινε πια ο Ελληνικός λαός, ένας αχταρμάς ανθρώπων, που ο καθένας, κυττάει τον εαυτό του, οταν είναι από πάνω, και ζητάει κοινωνική δικαιοσύνη όταν έιναι από κάτω.

Εχουμε γίνει πλέον ένας αχάριστος εσμός ανθρωπαρίων που έτυχε να ζούνε στον ίδιο γεωγραφικό χώρο.

Και όσο επικρατούν άνθρωποι ηθικού επιπέδου ανάλογου των σημερινών πολιτικών "σταρς", η η Ελλάδα ποτέ ΔΕΝ πεθαίνει, όπως λέει και το άσμα.

Για όσους ξέρουν τα Ελληνικά του Αλέξη, να εξηγήσω ότι η φράση

"Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει",

σημαίνει "Η Ελλάδα πεθαίνει" αφού δύο αρνήσεις ποτέ και δεν, μας κάνουν μία κατάφαση.

Η Ελλάδα ΠΟΤΕ ΔΕΝ πεθαίνει άρα, ΠΑΝΤΑ πεθαίνει.
ΠΟΤΕ ΟΧΙ σημαίνει ΝΑΙ, στα απλά Ελληνικά.

Τώρα θα μου πείτε, στρατιωτικό εμβατήριο είναι, ε, ναι , ίσως γι αυτό τα Ελληνικά του είναι αντίστοιχα των Ελληνικών του μικρού ΝΑπολέοντα.

Ευτυχώς που ο ΛΑζόπουλος είναι κολλητάρι του, και τον έχει στο απυρόβλητο, αλλιώς θα έκανε δέκα τσαντίρια με τα Ελληνικά του.

Αλήθεια ρε Λάκη,την Αντζελα την έχεις ξεσκίσει για τα Ελληνικά της, ο Μικρός ΝΑπολέων, που μιλάει τα Ελληνικά χειρότερα από την ΑΝτζελα, τι έγινε, έχει ασυλία;;

Αυτό είναι το αριστερό ήθος;

Η μήπως περασες σύριζα και από αυτό, γι αυτό δεν το γνωρίζεις.

Πολύ αλοιθωρη έιναι η σάτυρα σου ρε Λάκη...

Τέλος Πάντων, χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλους σας...

Αν είστε Σύριζα, γιατί αν είστε "με τους άλλους"....

Υ.Γ. Λαζόπουλε, εσύ που ξέρει ςΕλληνικά πες τους ότι ο καφές μας τελείωσε, η ζάχαρη μας τελείωσε, αλλά δεν λέμεη υπομονή μας τελείωσε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε λέμε στα Ελληνικά. Το λέω σε σένα, γιατί αυτοί ξέρουν Ελληνικά, όσα μάθανε από το μεταφραστή της google.

Σχόλια

17/04 17:37  Α45
Χρόνια πολλά Ηρακλή,σε σένα και σε όλους τους φίλους εδώ...
Τα χθεσινά αίσχη στην Τούμπα γιατί δεν τα σχολιάζεις? και κυρίως,γιατί δεν σχολιάζεις τα σημερινά εμετικά και μικρόψυχα άρθρα των απανταχού δημοσιογραφίσκων,που επιχαίρουν διότι ο Ολυμπιακός έπαθε ακριβώς αυτά που έκανε τόσα χρόνια στους αντιπάλους του...
Και,για να μην θεωρηθώ φιλοΟλυμπιακός,που δεν είμαι,γιατί δεν σχολιάζεις το γεγονός ότι ο κ.Μαρινάκης αποφάσισε να διορίσει τον υπάλληλό του δήμαρχο Πειραιά,προεξοφλώντας την ψήφο όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού?
Καλά,για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ,αλλά και για την εμετική ανακοίνωση των συνδεσμιτών του ΠΑΟΚ μετά από αυτό,απλά δεν υπάρχουν λόγια...έχουμε ξεφύγει σαν λαός,σαν κοινωνία,σαν Ελληνες...
17/04 21:13  Ηρακλής
Χρόνια πολλά και σε σένα.
Εχεις ακούσει το Μαρινάκη να μιλάει; Ξέρεις τον πατέρα Μώραλη; Θυμάσαι τις κασέτες Κακαουνάκη με τον Κόκκαλη;Εχεις μιλήσει ποτέ με ΠΑΟΚτζή φανατικό;Τι να σχολιάσω; Τα αυτονόητα; Εκεί, δεν υπαρχει ελπίδα, και όλοι ξέρουν τι είδος ανθρώπων είναι οι "οπαδοί".
Το δικό μου πρόβλημα είναι η αριστερά, οι σφετεριστές της, και ο εξεφτελισμός των αρχών της, γιατί, εκεί κατά την ταπεινή μου πολιτική άποψη βρίσκεται η ελπίδα της ανθρωπότητας. Για τον Μαρινάκη, τον Ζαγοράκη, τον Αλαφούζο, το Μπέο, τον Ψωμιάδη τι να σχολιάσω; Μήπως υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει κανένας "οπαδός";
ΚΑλή Ανάσταση.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις