ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ... ΚΑΠΟΙΟΙ, ΝΟΜΙΜΑ!!!
872 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014
11:15

Επειδή πολλοί θα διαβάσουν την είδηση και θα μείνουν μόνο στους τίτλους, τους οποίους εύκολα μπορούν να καλύψουν με άλλους τίτλους, καλό είναι να πούμε με λεπτομέρειες, τον απλό τρόπο με τον οποίο είναι δυνατόν, κάποιος να χρηματίσει, να δωροδοκήσει, ένα δημοσιογράφο, ένα πολιτικό, ένα οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο προκειμένου να τον έχει με το μέρος του.

1.- ΔΑΝΕΙΑ

Ας υποθέσουμε ότι είμαι δημοσιογράφος, σε μια εφημερίδα, παραδείγματος χάριν, στην εφημερίδα ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ, και έχω στοιχεία για ένα λαμόγιο, και ετοιμάζομαι να τα βγάλω στη φόρα, εκτός αν...

Εκτός αν, μεσολαβήσει το λαμόγιο στη τράπεζα, π.χ. στην υποτιθέμενη ΤΡΙΤΟΝ ΜΠΑΝΚ, ώστε να μου δώσουν ένα δάνειο, ας πούμε 399.000 ευρώ, χωρίς καμμιά εγγύηση, χωρίς καμμιά υποθήκη, απλά με εγγυητή το λαμόγιο. Τότε εγώ, θάβω τα στοιχεία, παίρνω το δάνειο,

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΣΗ η τράπεζα στρέφεται κατά του εγγυητή, δηλαδή του λαμόγιου,

ο εγγυητής, δηλαδή το λαμόγιο, πληρώνει το δάνειο, και.... ούτε ποντίκι, συγνώμη ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

ΚΑι εγώ παίρνω τη μίζα μέσω δανείου, και είμαι απολύτως ΝΟΜΙΜΟΣ!!!

Βέβαια αν το λαμόγιο είναι πιθανόν, και τραπεζίτης,

τότε εγγράφει το δάνειο στις ζημιές της τράπεζας, και ξεμπερδεύουν όλοι, πολύ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, χωρίς ΡΕΣΤΑ !!!

2.- ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΝ όμως υπάρχει κάποια εφημερίδα, που ενοχλεί, κάποιο λαμόγιο, τότε η δουλειά γίνεται με τη μέθοδο της εξαγοράς επιχειρήσεων. Ας δούμε πως.

ΞΑφνικά από το πουθενά κάποιος δημνοσιογράφος, εμφανίζεται και ζητά να αγοράσει τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Ο δημοσιογράφος, καλύπτει και τις απαιτήσεις της εφημερίδας από άποψη γραμμής, δηλαδή αν ή εφημερίδα είναι αριστερή, εμφανίζεται "αριστερός" δημοσιογράφος, αν είναι δεξιά, 'δεξιός' κ.ο.κ.

Δίνοντας ένα σκασμό λεφτά, αγοράζει την εφημερίδα. Δηλαδή για μια εφημερίδα που κάνει 20.000 φύλλα τη βδομάδα, δηλαδή, εισπράττει 20.000 Χ 1 ευρώ = 20.000 ευρώ ή 80.000 το μήνα μικτά, έξω τα έξοδα εφορίες κλπ. ούτε 30.000 το μήνα, προσφέρει στον ιδιοκτήτη της 1.500.000 ευρώ !!!! Και γω να ήμουνα θα την πουλούσα, αφού άλλωστε, δεν θα αλλάξει και τη πολιτική γραμμή της εφημερίδας ο νέος ιδιοκτήτης.

Ετσι λοιπόν ο δημοσιογράφος γίνεται εκδότης.

Τότε έρχεται το λαμόγιο, ή κάποιος συνεργάτης του, και αγοράζει τη μισή εφημερίδα, το 50% της επιχείρησης, προσφέροντας 2.500.000 ευρώ, δηλαδή, δίνει στο δημοσιογράφο που είναι τώρα εκδότης, όσα έδωσε για να την αγοράσει, και 1.000.000 μίζα για την εξυπηρέτηση, παίρνει το 50% της εφημερίδας, και πλέον ο εκδότης εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα του πραγματικού αφεντικού δηλσδή του λαμόγιου.

ΚΙ εδώ, ΟΛΑ είναι ΝΟΜΙΜΑ.

ΟΛΑ καθαρά,

ΟΛΑ επιτρέπουν στον εκδότη,

να ισχυρίζεται με θράσος ότι είναι καθαρός.

 

3.- ΑΝΘΟΥΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΕΚΝΩΝ

Οταν το λαμόγιο θέλει να ελέγξει κάποιον πολιτικό, ή δημοσιογράφο ή άλλο σημαίνων πρόσωπο ώστε αυτό να βγαίνει στα ΜΜΕ, και να μας κατευθύνει ώστε να ψηφίσουμε για σωτήρες κάποιους, τότε μπορεί να το κάνει μέσω των "οικογενειακών" επιχειρήσεων.

Παράδειγμα.

Ο γιος του πολιτικου, έχοντας τελειώσει τη Νομική, ανοίγει ένα γραφείο από τα χιλιάδες που ανοίγουν κάθε μέρα, και ψωμολυσσάνε οι νέοι δικηγόροι, και ως εκ θαύματος, αναλαμβάνει ξαφνικά μία διαιτησία ενός δις, η οποία του αποφέρει 5 εκατομύρια έσοδα σε δολλάρια στο εξωτερικό. ΤΗ διαιτησία τηn διεκπαιρεώνουν οι δικηγόροι του λαμόγιου, αλλά στα χαρτιά ο πιτσιρικάς γιος, εισπράττει τη μίζα που προορίζεται για το μπαμπά, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ.

 

4.- ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΜΕΤΟΧΩΝ

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος επιχειρηματίας θέλει να περάσει μία διαταξη στη Βουλή, που τον εξυπηρετεί, και πρέπει γι αυτό να δώσει και ένα δωράκι στον Υπουργό. Τι κάνει; Λέει στον Υπουργό να αγοράσει μετοχές της εταιρείας ΤΑΔΕ, μικρή κατά προτίμηση. Υστερα, ο επιχειρηματίας, με αγορές, ανεβάζει τη τιμή της μετοχής στο διπλάσιο, ποιος νοιάζεται άλλωστε για την άνοδο της ΤΑΔΕ; Μόλις η μετοχή πάει στο διπλάσιο, ο επιχειρηματίας λέει στον πολιτικό να πουλήσει, τις μετοχές φυσικά τις αγοράζει ο ίδιος, κι έτσι ο πολιτικός έχει πάρει τη "μίζα" αφού έβαλε στις μετοχές 100000 και πήρα σε ένα μήνα 200000, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ. Εννοείται ότι ο επιχειρηματίας, πουλάει μετά τι ςμετοχές σιγά σιγά, για να μη πέσει η τιμή της, μέχρι να πουλήσει εκείνος, και μετά, η μετοχή στα τάρταρα. Σ αυτό το κόλπο, τη μίζα τελικά την πληρώνουν τα κορόιδα του ΧΑΑ, ανάμεσα σαυτούς κι εμείς καμμιά φορά.

Ολα τα παραδείγματα που ανάφερα είναι υποθετικά.

Απλά τα ανάφερα για να έχετε το νου σας, αν κάποια στιγμή ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας, που σας έχει δώσει το δάνειο σας, με υποθήκη τα δύο σπίτια σας, για δάνειο 50.000,

αν λέω, κάποια στιγμή, σας πει

"δε βαριέσαι βρε αδερφέ, θα σου πληρώσω εγώ το δάνειο, να μη βασανίζεσαι"

ΜΗ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙΤΕ!!! 

Μπορεί να θέλει να σας... δωροδοκήσει!!!

Τι είπατε, δεν άκουσα.

Αυτά δεν συμβαίνουν στη Ελλάδα;;;

Συμβαίνουν, συμβαίνουν, όσο στους υπόνομους υπάρχουνε ΠΟΝΤΙΚΙΑ, τόσο δεν θα καταφέρουμε ποτέ σαν λαός να πούμε ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Αντε, και προσοχή στην επόμενη... δημοσκόπηση!!!!

Σχόλια

06/02 11:53  Ηρακλής
Εννοείται ότι αν κάποιοι από εσάς, γνωρίζουν και αλλους τρόπους, ευχαρίστως να μας τους πείτε, να μορφωνόμαστε και οι υπόλοιποι!
06/02 12:56  cell
Ενδιαφέρον...!
Δεν έχω να συνεισφέρω άλλους τρόπους, πλην της διαχρονικότητας της ρήσης:
«όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος», ή, κατά πως λέγεται στα ημιορεινά της επικράτειας, «where there's a will there's a way»!
Ρήση που δεν περιορίζεται στο στάδιο «Ύβρις», εκτείνεται και στο στάδιο «Νέμεσις», ...ενίοτε!

Πολύχρονος...
06/02 21:14  gargadua
Ο δημοσιογράφος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και ότι θέλει κάνει, όπου θέλει το δίνει. Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να λέει για την "ανεξάρτητη" δημοσιογραφία! Αυτά μόνο στο δημοτικό τα λένε!
Ο πολιτικός (και οι πέριξ αυτού) όμως;
πολύ θα ήθελα να δω ομάδα εισαγγελέων και οικονομολόγων να εποπτεύει την Βο(υ)λή.
Όσο για τους τρόπους ούτε και γω δεν ξέρω. Ή μάλλον ξέρω. Απλά 1 κατάθεση σε κάποια τράπεζα μακρυνού κράτους.
Μην ξεχνάμε ότι ο εγκληματίας πάντα θα προσπαθεί να είναι 2 βήματα μπροστά από τη σύλληψή του!
08/02 22:26  Α45
Εξαιρετικό άρθρο,σαφέστατο και με παραδείγματα που τα ζούμε,τα διαβάζουμε,η τα μαθαίνουμε καθημερινά όλοι μας...η εποχή που οι μίζες και τα "δωράκια" δινόντουσαν σε βαλίτσες η σε κουτιά απο...pampers,πέρασε οριστικά...τώρα υπάρχουν πιο συγχρονοι,πιο εξελιγμένοι,πιο έξυπνοι τρόποι,που έχουν και το πλεονέκτημα να είναι νόμιμοι!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις