ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Από απλή περιέργεια...
1175 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013
20:34

Είναι καιρός που αποφεύγω να γράψω. Τι να γράψω άλλωστε; Μήπως υπάρχει περίπτωση να ιδρώσει το αυτί κανενός; Μήπως υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει αυτός ο λαός ποτέ; Τι νόημα έχει να χαλάω τη διάθεση μου, φέρνοντας στη μνήμη μου, ό,τι συμβάινει, ή προσπαθώντας να δώσω λογικές ερμηνείες, σε εντελώς παράλογες συμπεριφορές.

Ζω σε μια χώρα, όπου  ο βουλευτής με τους περισσότερους σταυρούς στη Β Αθήνας, είναι ένας πανύβλακας, ένα άτομο μειωμένου καταλογισμού, παντελώς ανερμάτιστο, τον οποίο, όχι μόνο τον σταυρώνατε επί είκοσι χρόνια, αλλά τον ανεχόσαστε και σαν Υπουργό.

ΚΑι μάλιστα τι Υπουργό; Υπουργό μεταφορών σε περίοδο Ολυμπιακών αγώνων, όπου οργίασαν οι μίζες, οι προμήθειες, όπου ο πιο βλάκας συναλλασόμενος εργολάβος, ήταν εκατό φορές πιο έξυπνος από τον Υπουργό.

Τι να σας κάνω; Τώρα που τον λοιδωρείτε, και δεν λοιδωρείτε τους εαυτούς σας, που αντί να τον έχετε βάλλει εδώ και χρόνια σε Ιδρυμα απροσάρμοστων, τον είχατε κάνει και Υπουργό.

Τι νόημα έχει να χαλάω τη διάθεση μου, γιατί όλοι όσοι θέλανε την Ελλάδα πτωχευμένη, όλοι όσοι φώναζαν να κουρευτεί το χρέος, βρέθηκαν να έχουν επενδύσει σε επενδυτικά σχήματα που κέρδιζαν από τις δηλώσεις τους, και από πάνω θέλουν τώρα, να σώσουν τους ομολογιουχους που είδαν τα ομόλογα τους να κουρεύονται;

Τι να σας κάνω, που ο μπλεγμένοςσε ροζ σκάνδαλο, δηλαδή ο .... θου κύριε, βρέθηκε ΚΑΙ υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, ΚΑΙ ισόβιο μέλος ΔΣ νοσοκομείου, και Πρόεδρος Νοσοκομείου, ΚΑι να ΑΠΑΙΤΕΙ μίζες, και να μας τρελλάινει λέγοντας ότι θα έκανε δωρεά με τη μίζα. Και φυσικά κανένας δεν τον πλακωσε στις μπουνιές όταν τα έλεγε αυτά ή δεν του μίλησε για Καλαματιανά φρούτα όταν έκανε μαθήματα ηθικής από μικροφώνου.

Τι νόημα έχει κάθε κουβέντα, που θα την διαβάσει ένας λαός, του οποίου ο πρύτανης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου του, δεν έχει αντίληψη των λέξεων ντροπή, ευθιξία, αξιοπρέπεια;

Τι νόημα έχει να γράψω κάτι, όταν επί δεκαετίες, αυτούς που ο λαός απορρίπτει με τη ψήφο του, τους αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές, οι κυβερνήσεις τους διορίζουν στις πλέον επιτελικές θέσεις διοικητών οργανισμών , νοσοκομείων, υπηρεσιών, κλπ. και δεν αντιδρά κανείς;

Οποιος δει και διαβάσει, τις δηλώσεις, Τομπούλογλου, Λιάπη, Σταθάκη, Τσακαλώτου, και τις αντιπαραβάλλει με τις θέσεις και τα πόστα που είχαν ή έχουν θα καταλάβει ότι σ αυτή τη χώρα, δεν αξίζει τίποτα πια.

Είναι όλα στάχτη.

Και για να γίνει αυτό έχουν βοηθήσει όλοι, όλα τα κόμματα, πιο πολύ οι αριστεροσοσιαλιστικές παρατάξεις, που από το σύνθημα των νεανικών μας χρόνων "πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα", φτάσαμε σε συνθήματα όπως " όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών", "όχι σε αποκλεισμούς από τα Πανεπιστήμια" "Τσοβόλα δώστα όλα", " όλα τα παιδιά μας στο δημόσιο", " Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του τραπεζικού, του εφοριακού, του αστυνομικού, του δικαστικού"
ΝΑ πούμε τώρα ότι πρέπει να φωνάζουμε "ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ, σκέτο" ;

Ποιος θα το καταλάβει; Για καφέ θα το περάσουνε.

ΝΑ πούμε ναι στην αξιολόγηση;

Στην Ελλάδα, ΟΛΟΙ δέχονται την αξιολόγηση, αρκεί ο κριτής να είναι της επιλογής του κρινόμενου.

ΝΑ πούμε ΟΧΙ στο χάρισμα των ιδιωτικών χρεών;

ΑΠό το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, θα μας κυνηγήσουν, γιατί δεν συμπαραστεκόμαστε στο "λαό" που δεν έχει να πληρωσει τα χρέη, από δάνεια, από κάρτες, άπό διακοποδάνεια, άπό εορτοδάνεια.

Γιατί σ αυτή τη χώρα, όποιος έζησε μία ζωή, μετρημένη ανάλογα με τις δυνατότητες του, θεωρείται μαλάκας, και γι αυτό τιμωρείται να πληρώνει τα κόστη των απαλλαγών των "ανήμπορων".

Τελος πάντων, τι σας ζαλίζω κι εσάς, χρονιάρες μέρες.

Απλά ήθελα να σας πω ότι είμαι εδώ, και εξακολουθώ να μετεχω στο κοινωνικό γίγνεσθαι από απλή περιέργεια, να μάθω, μέχρι που μπορεί να παρασύρεται και να υποκύπτει αυτός ο λαος.

Να έχετε καλή χρονιά.

 

 

Σχόλια

28/12 04:55  nhad
Πες τα Χρισόστομε. Δεν είμαι απλώς γελοίοι και ανερμάτιστοι οι άθλιοι αυτοί, είναι και όσοι τους ψήφιζαν τόσα χρόνια. Επιτέλους τώρα μπορούν να τα ακούν χύμα, και να ντρέπονται.
ΥΓ. Εγώ σε διάβασα από το Περού, και τώρα από τη Χιλή, όπως εξ άλλου φαίνεται και από την ώρα.
28/12 04:56  nhad
Ωχ, με το που είδα το "Χρισόστομε" που έγραψα, μου έβγαλε το μάτι.
28/12 08:13  Ηρακλής
Δεν ξέρω φίλε nhad γιατί βρίσκεσαι εκεί, ελπίζω να μην έφτασες στη χώρα του χαλκού ψάχνοντας δουλειά!
Και που τα λέμε αδερφέ, δεν γίνεται τίποτε. Διάβασε από το κάπιταλ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την απολογία Κάντα, και πες μου, αν σήμερα έπρεπε να υπάρχει ΕΝΑΣ Ελληνας, που να μην είχε βγει στους δρόμους, και να μην είχε στείλει σπίτι του ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό σύστημα.
Και όμως δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο. Ενας αστείος πρώην στρατιωτικός,κατά γενική ομολογία βλάκας, έτρωγε τα λεφτά του Δημοσίου, 25 χρόνια, και αντί να τον εκτελέσουν στο Σύνταγμα με συνοπτικές διαδικασίες, θα του πληρώσουμε και ειδικό κελί.
Σ ευχαριστώ για τη προτίμηση, σου εύχομαι καλά ταξίδια, και να είναι ο νέος χρόνος, απείρως καλύτερος από τον παλιό. Για σένα φυσικά γιατί για την Ελλάδα, δεν το βλέπω...
28/12 19:38  gargadua
Μόνο ο έλληνας έχει την ιδιότητα να επιμένει να θέλει να ψηφίζει και μετά να βρίζει για αυτό που ψήφισε!
Βέβαια δεν φταίει μόνο ο ψηφοφόρος γιατί η σχέση που θέλει να αναπτύξει ο πολιτικός μαζί του είναι σαν τον σκύλο με τη γάτα. Δηλαδή, ήθελαν οι σκύλοι να συνάψουν ειρήνη με τις γάτες σε άδενδρο έδαφος!
Όσο δεν ποινικοποιούνται σε βαθμό κακουργήματος τα προεκλογικά ψεύδη φως δεν πρόκειται να δούμε.
29/12 04:18  nhad
Ναι, βρίσκομαι προσωρινά για δουλειά, αλλά όχι γιατί δεν είχα δουλειά στην Ελλάδα.
Καλή νέα χρονιά και σε σένα και όλους μας!
30/12 02:50  DumSpiroSpero_sal
Μα για ποιο λαό μιλάς? δεν υπάρχει κοινή λογική. Βρέθηκα μέρες που είναι σε ένα τραπέζι ρεφενέ και έπεσε η κουβέντα στα καθημερινά ,καθένας ταμπουρώθηκε πίσω από ένα κομμα ,όλοι έβλεπαν το δέντρο και έχαναν το δάσος ,οι πιο φανατισμένοι οι αριστεροί: "σας τα λέγαμε εμείς τι θα γίνει από χρόνια ,με την κακια ευρωπη " ,δεν έβλεπαν όμως ή δεν ήθελαν να δουν ότι η λογική του κόμματος είναι αυτή που εφαρμόζεται:"ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΟΡΟΙ" . Δεν μπορούσε η παρέα να δεχτή κάποιον ακομμάτιστο να τους λέει για κοινή λογική και δικό μας μνημόνιο χωρίς την παρέμβαση των ξένων,με καθολικά συμμετοχή των κομμάτων . Τέλος πάντων εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και πιο καλό νέο και δημιουργικό χρόνο .
30/12 09:31  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
το θέμα είναι ΠΩΣ θα τους πετάξουμε ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Και βέβαια τι θα μπει στη θέση τους...
καλή χρονιά Ηρακλή
30/12 14:44  cornelsen
"-φταίει τὸ ζαβὸ τὸ ριζικό μας!
-φταίει ὁ θεὸς ποὺ μᾶς μισεῖ!
-φταίει τὸ κεφάλι τὸ κακό μας!
-φταίει πρώτ᾿ ἀπ᾿ ὅλα τὸ κρασί!
«ποιὸς φταίει; ποιὸς φταίει;... κανένα στόμα
δὲν τὅβρε καὶ δὲν τὄπε ἀκόμα.

Ἔτσι, στὴν σκοτεινὴ ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σὰν τὰ σκουλήκια κάθε φτέρνα
ὅπου μᾶς εὕρει, μᾶς πατεῖ:
δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!
προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!"

περάσαν χρόνια και η εικόνα παραμένει ίδια. άβουλοι και μοιραίοι (στις ταβέρνες και στα μπλόγκια) περιμένουν τον μεσσία να τούς γυρίσει στο 2009, να τούς οδηγήσει στην ευρωπαϊκή "γη τής επαγγελίας", να τούς βγάλει στο ξέφωτο τής... ανάπτυξης και τού πρωτογενούς πλεονάσματος.
30/12 14:49  cornelsen
καλύτερο έτσι:
"-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
-Φταίει ο θεός που μας μισεί!
-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
-Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!
"ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

Έτσι, στην σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!"
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
1 ψήφος

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις