ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Αει στο διάολο, ανθρώπινα υποπροιόντα...
1001 αναγνώστες
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013
17:02

Spiegel: Στενή σχέση του FDP με την παιδοφιλία
To γερμανικό κόμμα είναι ανεκτικό με παιδόφιλους ακτιβιστές, υποστηρίζει.
Spiegel: Στενή σχέση του FDP με την παιδοφιλία
Ο Φίλιπ Ρέσλερ, πρόεδρος του FDP, υπουργός Οικονομικών και εταίρος της Μέρκελ στην κυβέρνηση, καλείται να χειριστεί σήμερα τις αποκαλύψεις για την στενή σχέση του κόμματος με την παιδοφιλία στο πρόσφατο παρελθόν (REUTERS/Fabrizio Bensch)
 
 
 
Nέες αποκαλύψεις για ανοχή προς την παιδοφιλία εκθέτουν το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (FDP) λίγο πριν τις εκλογές. Το FDP ισχυρίζεται ότι ουδέποτε στήριξε την παιδοφιλία, ωστόσο υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν το αντίθετο. Σύμφωνα με το περιοδικό «Spiegel», αυτά αποδεικνύουν πόσο ανεκτικό υπήρξε στο παρελθόν το κόμμα με παιδόφιλους ακτιβιστές.
 
Το Νοέμβριο του 1982 το FDP _ που αποτελεί εταίρο του κόμματος της Μέρκελ στην κυβέρνηση _ διοργάνωσε ένα πάρτι για να γιορτάσει το τέλος συνεδρίου του. Η πρόσκληση, η οποία υποσχόταν «συζήτηση και χορό», στάλθηκε όχι μόνο σε μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο στο Βερολίνο αλλά και σε επιλεγμένους ομοφυλόφιλους, λεσβίες και παιδόφιλους. Στην πρόσκληση αναγραφόταν ρητά ότι το κόμμα καλωσόριζε «λεσβίες και φιλελεύθερους, κουτσομπόληδες και αδερφές, κοσμικούς και παιδεραστές».
 
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η τοπική κομματική ομάδα για την υπεράσπιση της ομοφυλοφιλίας. Η πρόσκληση, την οποία υπέγραψε και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του FDP, στάλθηκε σε τουλάχιστον 26 κομματικούς λειτουργούς, κανένας από τους οποίους δεν έφερε αντίρρηση.
 
Η αντιπρόεδρος του FDP και νυν υπουργός δικαιοσύνης της Γερμανίας Σαμπίνε Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ δηλώνει βέβαιη ότι πρόκειται περί λάθους. «Το FDP δεν έχει ασχοληθεί με την παιδοφιλία. Ούτε στο παρελθόν, ούτε τώρα», δήλωσε στην εφημερίδα «Die Welt».
 
Ωστόσο, έγγραφα από αρχεία σχετικά με το FDP αποδεικνύουν ότι το φιλελεύθερο κόμμα ανεχόταν και στήριζε συνειδητά τις απόψεις των παιδόφιλων στις αρχές του '80.
 
Ο αγώνας για την αποποινικοποίηση
 
Το συνέδριο της νεολαίας του FDP τον Μάρτιο του 1980 αποφάσισε να υποστηρίξει την ανάκληση των άρθρων του γερμανικού ποινικού κώδικα που απαγόρευαν την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και εφήβων.
 
Προσπαθώντας να δώσουν μια εξήγηση, γερμανοί αναλυτές αναφέρουν ότι επρόκειτο τότε για μια εποχή μεγάλων κοινωνικών αλλαγών που είχε επιφέρει η λεγόμενη «γενιά του '68» και πολλά μέλη του δημοκρατικού κόμματος _ όπως ακριβώς και των Πρασίνων _ έβλεπαν τους εαυτούς του ως υπερασπιστές των ατομικών δικαιωμάτων. Ηθελαν να απελευθερώσουν την κοινωνία από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που είχε επιβάλει ο Αντενάουερ και από τον συντηρητισμό της καθολικής εκκλησίας. Οι φιλελεύθεροι ηγούνταν αυτής της σεξουαλικής χειραφέτησης, φέρνοντας στο προσκήνιο όχι μόνο την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας αλλά και της παιδοφιλίας. Στην προσπάθειά του να γίνει όσο το δυνατό πιο φιλελεύθερο, το FDP παρασύρθηκε.

Μια ομάδα για τα δικαιώματα των παιδόφιλων
 
Το 1981 το FDP κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει κεφάλαια για την Κεντρική Ένωση Ομοφυλοφίλων (AHA), η οποία μεταξύ άλλων διέθετε ειδική ομάδα πίεσης για τα δικαιώματα των παιδόφιλων. Η ομάδα αυτή αγωνιζόταν για  την τροποποίηση της νομοθεσίας σχετικά με τα σεξουαλικά εγκλήματα, προσέφερε στήριξη σε παιδόφιλους που αντιμετώπιζαν δικαστικές κατηγορίες και δημοσίευε άρθρα σε γερμανικές εφημερίδες.
 
Πολλά μέλη του FDP παρακολούθησαν τη δεκαετία του '80 την παρουσίαση ενός πειράματος που διεξήγαγε ο Κέντλερ, ψυχολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ανόβερου.
Ο ίδιος εργαζόταν με εφήβους σε προχωρημένο στάδιο νοητικής στέρησης, την φροντίδα των οποίων ανέθεσε σε σπίτια παιδόφιλων, θεωρώντας ότι αυτή ήταν μια καλή κίνηση για την ψυχική ανάπτυξη των παιδιών. Κανένας από τους βουλευτές του κόμματος που παρευρέθηκαν δεν έδειξε να σοκάρεται ούτε προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί.
 
Αμφιλεγόμενες συναναστροφές
 
Το FDP σχετιζόταν με υψηλά ιστάμενους του κινήματος της παιδοφιλίας. Τη δεκαετία του '80, η ιδιαίτερα δραστήρια Γερμανική  Ερευνητική Ομάδα για την Παιδοφιλία (DSAP) έτυχε να συστεγάζεται στο Ντίσελντορφ με την Ανθρωπιστική Ένωση (HU), μια «ανεξάρτητη οργάνωση για τα ατομικά δικαιώματα». Η HU διατηρούσε στενές επαφές με μια ομάδα που υποστήριζε την νομιμοποίηση των σχέσεων μεταξύ ενηλίκων και παιδιών. Μόλις το 2004 αποστασιοποιήθηκε η HU από την ομάδα αυτή και τις απόψεις της υπέρ της παιδοφιλίας.
 
Η υπουργός δικαιοσύνης Λόιτχοϊσερ-Σνάρενμπεργκερ του FDP συμμετέχει στη συμβουλευτική ομάδα της HU και ήταν εκεί όταν παρουσιάστηκαν προβλήματα εξαιτίας της συσχέτισης της ανθρωπιστικής ένωσης με την παιδοφιλία.
 
Επομένως, φαντάζει περίεργο το ότι η υπουργός δηλώνει πως το FDP δεν χρειάζεται να επανεξετάσει το παρελθόν του. Το «Spiegel» καταλήγει πως απ' ότι φαίνεται υπάρχουν άφθονα στοιχεία που πιστοποιούν τις σχέσεις του FDP με υπέρμαχους της παιδοφιλίας.
 
( αναδημοσιευση από το ΒΗΜΑ ).
 
Χαρείτε το πολιτισμό των Ούννων, που τολμάνε να μας δίνουν και συμβουλές, που τολμάνε να μας "τιμωρουν".
Αυτό το καθίκι ο Ρέσλερ, είναι εκείνος που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρώπη!!!
 
Δεν φταίνε όμως αυτοί, φταίνε τα ανδρείκελα που τους υπακούουν, και τους υπηρετούν.
Είναι οι ίδιοι που έχουν περάσει νόμο, με τον οποίο επιτρέπεται η κακοποίηση ζώου, κατά τη σεξουαλική επαφή του με άνθρωπο, με την προυπόθεση ότι το ζώο έχει συγκατατεθεί!!!!
Μη γελάτε, είναι νόμος του Γερμανικού κράτους αυτός.
 
Και δυστυχώς δεν είναι μόνο οι Γερμανοί.
Κοντινά τους κράτη έχουν διαπράξει χειρότερα.
Κάτι Αυστρίες, κάτι Βέλγια...
Αει στο διάολο ανθρώπινα υποπροιόντα,
που επιθυμείτε
να κυβερνήσετε  και την ανθρωπότητα...
 
 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις