ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Τι είναι η ζωή;
1288 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013
17:44

Σάββατο πρωί , έχω κατέβει από τη Πέτρα στη Καλλονή για ψώνια.

Στο κεντρικό δρόμο της Καλλονής, προς Μυτιλήνη, ένα στενό με μαγαζιά δεξιά αριστερά, σταματώ στου Δελημήτρου, για να πάρω ένα ηλεκτρικό φουρνάκι. Κάνουμε κουβέντα για μηχανές, κάτοχος μηχανής κι αυτός, και αφού τελειώνουμε, φεύγω με τη μηχανή για να πάω εφτά μαγαζιά πιο πίσω, να πάρω κάτι από ένα άλλο μαγαζί. Κουβεντούλα κι εκεί, και φεύγοντας διαπιστώνω ότι το κράνος μου το εχω ξεχάσει στου Δελημήτρου.

Ανεβαίνω στη μηχανή, κάνω αναστροφή και προχωρώ προς το μαγαζί, πενήντα μέτρα πιο κάτω, για να πάρ ωτο κράνος και ν απάω σούπερ μάρκετ.

Ο δρόμος έρημος, μόνο ένα παιδάκι με ποδήλατο δεξιά μου στην ίδια πορεία με μένα, τέσσερα πέντε μέτρα μπροστά μου, εγώ πηγαίνω με 10 - 20 χιλιόμετρα, και ξαφνικά...

το παιδάκι με το ποδήλατο,

αλλάζει εντελώς ξαφνικά, έτσι από το πουθενά πορεία,

και διασχίζει κάθετα το δρόμο, δυο μέτρα μπροστά από τη μπροστινή μου ρόδα!!!

Δεν ξέρω τι έκανα, δεν ξέρω πως σκέφτηκα, το αποτέλεσμα όμως ήταν, να σώσω το παιδί στρίβοντας και πατώντας όλα τα φρένα.

Ο δρόμος γυαλί, και η μηχανή πλαγιάζει και μαζί με μένα σέρνεται ευτυχώς για ελάχιστο, λόγω μικρής ταχύτητας, στο δρόμο, και σταματά χιλιοστά από το ποδήλατο του παιδιού που αμέριμνα συνέχιζε να διασχίζει κάθετα το οδόστρωμα, και με το κεφάλι μου δέκα εκατοστά από το ρείθρο του πεζοδρομίου, χωρις κράνος.

Ο μικρός, ακούγοντας το θόρυβο, γύρισε κύτταξε, και παρ ότι ο απέναντι ερχόμενος οδηγός κατέβηκε και το κυνήγησε για να τον πιάσει, αυτός εφυγε στα στενά του κέντρου υγείας, μάλλον τρομαγμένος.

Πραγματικό αποτέλεσμα:

Ενας σπασμένος καθρέφτης, ένα γερό τράνταγμα στο στήθος που πονάει σε κάθε κίνση ελαφρά, και τρεις εκδορές καψίματα από το σούρσιμο, στον αγκώνα το γόνατο και το πέλμα του αριστερού ποδιού.

Φιλοσοφικό αποτέλεσμα:

1.- Τώρα που σας γράφω θα μπορούσα ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΑ να είμαι είτε νεκρός, είτε με το βάρος ενός νεκρού παιδιού στη ψυχή μου.

Με 20 χιλιόμετρα, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο πόλης!!!

2.- Οτι είναι να γίνει, σ αυτή τη ζωή, θα γίνει, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον που λέγανε και οι πρόγονοι μας. Σε μία διαδρομή ΕΝΟΣ λεπτού, με 20 χιλιόμετρα, ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΡΑΝΟΣ, και τότε έγινε το περιστατικό!!!

3.- Εντρομος, πολύ αργότερα διαπίστωσα, ότι κανένας εκτός από μένα δεν γνωρίζει, κωδικούς σελίδων, μειλς, λογαριασμών στο φβ, τραπεζικές λεπτομέρειες κλπ. Με τη φούρια της ζωής, και της άποψης ότι δεν συμβαίνουν αυτά σε μένα, έχω αφήσει πολλά κενά ενημέρωσης στα παιδιά στη γυναίκα ,παντού.

4.- Χέστηκα πλέον για όλους αυτούς τους ορθολογιστές, τους γιάπηδες ή τους κουλτουριάρηδες αριστεροδήθεν τύπου Αλέξη με τις ονοματοδοσίες κλπ.

Εγώ θα πάω ν ανάψω ένα κερί στο Ταξιάρχη, και για μένα και για το παιδί,

που κάποιοι ηλίθιοι γονείς,πιθανά μελλοντικοί σωτήρες της Ελλάδας,

το άφησαν με ένα ποδήλατο στο κεντρικό δρόμο της Καλλονής.

Γιατί αν δεν ήμουν εγώ, αλλά ένα αυτοκίνητο με 30 χιλιόμετρα,

θα ήταν αδύνατο να αντιδράσει στα δύο μέτρα που πετάχτηκε, και τώρα δεν θα ζούσε.

Τόσο δραματικά απλά.

5.- Η τυχαιότητα των γεγονότων είναι τόσο μεγάλη,

που κάθε πρόβλεψη, προστασία, πρόγνωση, η προσπάθεια αποφυγής, μοιάζει με ανέκδοτο.

Ο άνθρωπος είναι ελάχιστος,

ώστε να μπορεί να προβλέπει ακόμα και το επόμενο δευτερόλεπτο της ζωής του,

οπότε πως γίνεται να το αποφύγει;

Αυτά.

Ηρακλής... ζων!!!

Σχόλια

14/07 19:39  equal
Ηρακλή, αν όπως λες "η τυχαιότητα των γεγονότων είναι τόσο μεγάλη", τότε προς τι το κερί στον Αρχάγγελο? Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
15/07 10:53  Ηρακλής
equal
Η τυχαιότητα των γεγονότων, δεν έχει να κάνει με το τυχαίο. Εννοώ ότι η αλυσίδα των εκατομυρίων αποφάσεων, που λαμβάνουν εκατοντάδες άνθρωποι, δέκα λεπτά πριν από ένα ατύχημα, δεν προβλέπεται,ούτε και μπορεί να επιρρεαστεί από την πράξη του ενός, και υπ αυτή την έννοια, αυτό που θα συμβεί ΔΕΝ είναι τυχαίο, προέρχεται όμως από συνδυασμό εκατομυρίων αποφάσεων που λαμβάνονται από χιλιάδες ανθρώπους, για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να συμβεί.
Πόσες αλήθειες αποφάσεις- επιλογές, έκανε το παιδί με το ποδηλάτο ώστε να βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο εκείνο το δευτερόλεπτο, και όχι το προηγούμενο ή το επόμενο; Και πόσες αποφάσεις πήρα εγώ, από το σπίτι μέχρι το ατύχημα, που με έκαναν να βρίσκομαι εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι την επόμενη ή την προηγούμενη.
ΑΝ ήξερα τα μελούμενα, θα πήγαινα λίγο πιο γρήγορα ή πιο αργά. Ομως ΔΕΝ τα ξέρω, και υπ αυτή την έννοια το γεγονός που έρχεται, είναι μη προβλέψιμο, αρά προδιαγεγραμένο λόγω των προηγούμενων αποφάσεων, αλλά τυχαίο για μένα, που αδυνατώ να το αποφύγω.
Στη βάση αυτής της λογικής, περιμένω να μου συμβούν τα πάντα, καλά ή κακά,και αυτό βασίζεται στη τυχαιότητα ( λογική), αλλά εύχομαι, ότι είναι να μου συμβεί να είναι το καλό, και ως ευχή μελλούμενων πράξεων έχει ανάγκη υπερφυσικής υποστήριξης. Εδώ παρεμβαίνει ο Αγιος.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα...
15/07 13:12  equal
Με κάλυψες Ηρακλή, νάσαι καλά...
Άναψε και για μας ένα κεράκι στον Άγιο.
15/07 15:20  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Όλα τα παραπάνω αφορούν τη Διαχείριση Κινδύνων. Υπάρχει και (πρόσφατο) σχετικό πρότυπο: ISO 31000.
- Τι "Διαχείρηση" έμαθαν στο παιδί;
- Τι Διαχείρηση πρέπει να κάνει ο καθένας (ενήλικας) από εμάς;
Προ 5ετίας η κόρη μου, συνοδηγός (με κράνος) σε μηχανή, η οποία πηγαινε με 20 χλμ/ώρα σε κεντρικό δρόμο του Χολαργού, "προσγειώθηκε" από την άλλη πλευρά ενός αυτοκινήτου, του οποίου η "οδηγός" παρεβίασε το στοπ.
- Αποτέλεσμα για εκείνη: ΜΟΝΟ το σπασμένο χέρι της "προσγείωσης" + ένα εξάμηνο σπουδών στο ΕΜΠ.
- Αποτέλεσμα για τον οδηγό της μηχανής: ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ, τέσσερεις (4) εγχειρίσεις στο πόδι με κόστος 80.000 ευρώ + τρία εξάμηνα στο ΕΚΠΑ.
- Η απόφαση για αποζημίωση ΔΕΝ έχει τελεσιδικήσει...
Θεωρείτε ότι, το "Κράτος" (που μοιράζει "διπλώματα οδήγησης") έχει κάνει διαχείριση κινδύνων και κόστους / ωφέλειας: Όλες/οι στο δρόμο, κι' όποιον πάρει ο Χάρος;
15/07 17:39  Ηρακλής
Τριαντάφυλλε
Δυστυχώς γίνομαι συνεχώς κακός, όταν λέω, ότι ΔΕΝ είμαστε άναρχο κράτος, είμαστε ασύδοτο κράτος. Τι έπαθε η "οδηγός" ; Στο τιμόνι ξανά, και αλοίμονο σ όποιον βρεθεί στο δρόμο της. Τελικά πιστεύω πια, ότι η κατάσταση αυτή, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, δεν αλλάζει.
Εδώ χρειάζεται ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ.
Για το στοπ, ποιον να συλλάβεις πρώτο;
Το "δάσκαλο" που είναι πιο άσχετος από τη μαθήτρια;Τον εξεταστή που δεν έχει δίπλωμα; Τον ΚΟΚ που έχει ΕΝΙΑΙΟ δίπλωμα για οδήγηση αυτοκινήτου 500 ή 5000 κυβικών;Τον Υπουργό που τα πήρε για να υπογράψει αυτό τον ΚΟΚ;Τον αστυνόμο που θα του χαμογελάσει, και θα της πει "άλλη φορά να προσέχετε το ΣΤΟΠ, σας τη χαρίζω;" Το δικαστή που θα της επιβάλλει τη κατώτατη ποινή λόγω προτέρου εντίμου βίου; Των αυτοπτών μαρτύρων, που θα τα βάλουν με τον ακούρευτο μαλλιά με τη γκόμενα με το μίνι, και όχι με αυτόν που έφταιγε; Των υπηρεσιών που δύο χρόνια τους παρακαλάμενα βάλουν σήμα σε μία διασταύρωση που τρακάρουν κάθε ΜΕΡΑ, και δεν κάνουν τίποτα;;
Τι να αλλάξεις από όλα αυτά;;
ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ, που έλεγε και η αξέχαστη Σαπφώ.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις