ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Οι φίλοι και οι ...Τραπεζες!!!
929 αναγνώστες
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012
10:31

Υπάρχουν πολλοί φίλοι που με ρωτούν αραιά και που για το Χρηματιστήριο, ξέροντας, πως είναι ένα από τα ενδιαφέροντα μου από πολύ παλιά.

Δυστυχώς συγκαταλέγομαι κι εγώ στη πλειονότητα των Ελλήνων, που πλούτισαν και πτώχευσαν χρηματιστηριακά, μία φορά το 1999, και μία το 2008.

Εξακολουθώ να είμαι μέσα, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει και τρίτη ευκαιρία...

Από το Σεπτέμβριο, αυτη τρίτη φορά είναι σε εξέλιξη.

Πολλοί άνθρωποι έγιναν πλούσιοι μέσα σε τρεις μήνες, την ίδια στιγμή που παραδοσιακοί επενδυτές, αυτούς τους τρεις μήνες είδαν τα χαρτοφυλάκια τους να μηδενίζονται, επειδή ήταν τοποθετημένοι σε μετοχές Τραπεζών.

Επειδή λοιπόν απ ότι φαίνεται θα ανοίξει το παιχνίδι, με στόχο να ενεργοποιηθούν οι παλιοί από το 1999 κωδικοί, και να ξαναελπίσουν οι Ελληνες ότι θα γίνουν , για τρίτη φορά πλούσιοι μέσω Χρηματιστηρίου, θέλω να γράψω μερικές σκέψεις μου, για όσους δεν τις έχουν ακούσει προφορικά.

ΚΑι προφορικά τις άκουσαν κάποιοι φίλοι, τοποθετημένοι σε Τράπεζες, ...για τα παιδιά τους!!!, τους οποίους προειδοποίησα ότι η αξία των μετοχών των Τραπεζών, ενδέχεται να μηδενιστεί!!!

Ηδη οι μετοχές της Αγροτικής μηδενίστηκαν, μάλλον το ίδιο θα γίνει και με τις μετοχές του Ταχ. Ταμιευτηρίου.

Η μετοχή της Εθνικής έχει 1,2 ευρώ.

Την ίδια ώρα όμως μετοχές όπως η Ιντραλότ, η Ιντρακόμ, η Σωληνουργία Κορίνθου, η Σιδενόρ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, γράψανε υπερκέρδη που φτάσανε και το 200% σε τρεις μήνες!!!!

Ως μη ειδικός, και γω μαθαίνω διαβάζοντας, κάποια μπλογκς, κάποια οικονομικά σαιτς, το capital.το  banknews, to GFF, το euro2day κλπ. θέλω να πω , στους φίλους αναγνώστες που έχουν κάποια επαφή με το ΧΑΑ, ότι ξεκινάει στο Χρηματιστήριο ένας νέος κυκλος ανόδου, στον οποίο όμως, μάλλον δεν θα είναι παρούσες οι Τράπεζες.

Βραχυπρόθεσμα, ίσως κάποιες αναλαμπές 20 - 30%, μπορεί να υπάρξουν, αλλά οι Τράπεζες θα απαξιωθούν χρηματιστηριακά, τουλάχιστον μέχρι τις αυξήσεις κεφαλαίου που θα κάνουν.

Δεν μπορώ να ξέρω, τι αξία θα έχει η μετοχή της Εθνικής, σε 10 χρόνια, ακούω όμως ότι οι σημερινοί μέτοχοι θα χάσουν το 60% της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ αξίας των μετοχών τους, πριν από οποιαδήποτε ραγδαία άνοδο , των ΝΕΩΝ μετοχών που θα προκύψουν μετά από τις αυξήσεις κεφαλαίων που υποχρεωτικά θα κάνουν οι Τράπεζες.

Την ίδια ώρα, μετοχές εκτός Τραπεζών, θα κάνουν πάρτυ στο ΧΑΑ, και κάποιοι θα κερδίζουν μεγάλα ποσά.

ΘΑ μου πείτε , δεν μας λες τίποτα καινούργιο, πάντα έτσι γινότανε.

Σωστά.

Απλά επειδή ,μέσα από την ενημέρωση, έχω σχηματίσει αυτή την εντύπωση, και για τη πορεία των τραπεζών, και για τις άλλες μετοχές, ένοιωσα την υποχρέωση να κοινοποιησω τις σκέψεις μου, τουλάχιστον για όσους δεν ασχολούνται με το Χρηματιστήριο σχεδόν καθόλου, αλλά κάπου στο σεντούκι του μπαμπά, υπάρχουν μετοχές τραπεζών, για μελλοντική εξασφάλιση, να γνωρίζουν ότι το τοπίο έχει αλλάξει οριστικα, για τους ήδη μετοχους.

Φυσικά δεν προτρέπω κανέναν να κάνει κάποια πράξη, απλά καλω όσους φίλους έχουν αραχνιασμένες μετοχές , να ενημερωθούν και να ψάξουν.

Να ασχοληθούν δηλαδή ενεργά με το χαρτοφυλάκιο τους, γιατί έτσι μπορεί να γλυτώσουν χασούρα, τουλάχιστον.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
5 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις