ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Πολιτικά στην Ελλάδα, είμαι, πλέον, ΤΙΠΟΤΑ!!!
1153 αναγνώστες
Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012
06:49

 

Είμαι σχεδόν 62 χρονών.

Στη ζωή μου έχω διαβάσει εκατοντάδες χιλιάδες εφημερίδες, είμαι πολιτικά δραστήριος, κοντά 50 χρόνια, στον αριστερό χώρο, χωρίς ποτέ να ανήκω σε κόμμα.

Εχω φίλους πολίτες και πολιτικούς από όλους τους κομματικούς χώρους.

Και φτανω σήμερα, να αποφασίζω συνειδητά ότι

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Θέλω να είμαι τίποτα.

Θυμάστε καμμια φορά πιτσιρικάδες που μας ρωτούσαν τι ομάδα είμαστε, και μερικοί έλεγαν τίποτα, και τους λέγαμε , δεν μπορεί τι είσαι ρε; Και απαντούσαν πιεζόμενοι:

Είμαι Εθνική Ελλάδος, θέλοντας να δηλώσουν ότι είναι με το ποδόσφαιρο , αλλά δεν υποστηρίζουν καμμία ομάδα.

Ε, λοιπόν , εγώ πλέον , δεν είμαι ούτε "Εθνική Ελλάδος".

Είμαι τίποτα.

Δεν γουστάρω πλέον, να με συγχέετε με ανθρώπους, εκπροσώπους ιδεών, σαν την Κωνσταντοπούλου, τον Κουβέλη, τον Στρατούλη, τη Παπαρήγα, τον Πρωτούλη, τον Μεντρέκα, τον Λαφαζάνη.

Δεν ήμουν ποτέ ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν έχω λόγο, να ασχοληθώ μ αυτούς, αλλωστε αριστερός υπήρξα πάντα.

ΚΑι φυσικά, ΟΛΟΙ όσοι ήξεραν την αριστερά πίστευαν, από παλιά,

ότι αριστερά θα πει διανόηση,

θα πει ηθική,

θα πει ειλικρίνια,

θα πει αλληλεγγύη,

θα πει ντομπροσύνη.

Εγώ αυτά έμαθα από τον απλό κομμουνιστή πατέρα μου, που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός με την ΕΔΑ, το 1952!!! όταν εκτελούσαν τους αριστερούς, όχι σήμερα, και που δεν ήταν ΠΟΤΕ μέλος κόμματος, γιατί  ήθελε να είναι ανεξάρτητο μυαλό.

Ε, λοιπόν σ αυτόν, τον πατέρα μου, και στον αδελφό μου, νοιώθω την ανάγκη να απολογηθώ, και να τους πω:

Συγνώμη, αλλά δεν αντέχω πλέον να είμαι Ελληνας αριστερός ή κομουνιστής.

ΔΕν θέλω να είμαι Ελληνας αριστερός.

Κι επειδή , ούτε ταξικά αλλά ούτε συνειδησιακά, μπορώ να είμαι οτιδήποτε άλλο,

επιλέγω πλέον, πολιτικά,

να είμαι τίποτα.

Ενα επιθετικό τίποτα,

για όλους αυτούς που μου γκρεμίσανε τα όνειρα

για όλους αυτούς που τους ανεχόμουνα τόσα χρόνια σαν πολιτικούς ηγέτες και ταγούς

για όλους αυτούς, που κάνουν το παν, για να φέρουν αυτή τη χώρα, ή σε δικτατορία, ή  σε εμφύλιο πόλεμο.

Οσοι δεν το βλέπουν ακόμα ότι εκεί πάμε, θα το αντιληφθούν όταν θα είναι αργά.

Το δίπολο, Χρυσή Αυγή - Σύριζα, το δίπολο συγκεντρώσεων -  αντισυγκεντρώσεων, το δίπολο δημόσιο - ιδιωτικό, όλα αυτά τα δίπολα, είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα, προεκρηκτικής περιόδου.

Επιλέγω, τίποτα

γιατί δεν μου ταιριάζει τίποτα

ούτε πολιτικά,

ούτε αισθητικά

ούτε νοητικά.

Φαίνεται ότι γεννήθηκα σε λάθος εποχή, σε λάθος, πολιτικά,  χώρα.

Δεν βαριέσαι

ΚΑι τίποτα να είσαι,

ζωή είναι, θα περάσει...

Σχόλια

02/11 10:03  cornelsen
Αν ήσουν όλη σου την ζωή Αριστερός, Ηρακλή, είναι η πιό λανθασμένη πολιτική σου επιλογή να δηλώνεις ΣΗΜΕΡΑ "τίποτα". Ακόμη κι αν δεν είσαι κομματικά ενταγμένος -δεν είναι κακό αυτό- η παραίτηση σου είναι ότι πιό χρήσιμο για το σύστημα. Τώρα που τρέμει το οικοδόμημά τους, τώρα χρειάζεται μια δυνατή σπρωξιά "για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση".
02/11 12:19  cell
Έχω εδραία την πεποίθηση ότι το υπόστρωμα του κακού, εγχωρίως τουλάχιστον, είναι διαχρονικά οι ποικιλλώνυμοι ...ισμοί. Στην υπηρεσία του διαίρει και βασίλευε από την κρατούσα επί γης ελίτ, οικονομικού πυρήνα και "πολιτικού- εθνικού" μανδύα. Δεν θα υπεισέλθω στη ...γενεαλογία της συνομωσιολογικής ή μη θέασής της ελίτ...δεν είναι της παρούσης.

Στα πλαίσια του ιστορικού οίστρου που έχει καταλάβει τη δημόσια τηλεόραση το τελευταία ...3μηνο, καλώς! ...κατ΄αρχήν, είχα τις προάλλες την ευκαιρία να ακούσω τις παράλληλες αφηγήσεις δυό «καπεταναίων» του εμφυλίου, «Χείμαρρος» το ψευδώνυμο του μεν- ο «άλλος» μου διαφεύγει, με διάθεση αυτοκριτικής και ειλικρινούς αποτίμησης ευθυνών και από τους δύο, προϊουσών καμπόσων 10ετιών από τότε...
Μου έκανε εντύπωση μεταξύ άλλων:
a. Ανεφοδιασμός των ανταρτών με ρίψη κιβωτίων οπλισμού στις πλαγιές του Ολύμπου με «αμερικάνικα αλεξίπτωτα» (Χείμαρρος)
β. Σύλληψη, μεταφορά και φυλάκιση στη ...Σόφια! του «άλλου», επίμονος επονείδιστος βασανισμός του από ηγετικό εγχώριο στέλεχος κκε ονόματι Βλαντάς...Σημειωτέον ότι 5 μέλη του «άλλου» ήδη...διαβιούσαν στο μακρονήσι.
Στάθηκαν στο Δεκέμβρη του 1944 και στην ...περιφρόνηση του ΕΛΑΣ από τον παπατζή senior, σε χαρακτηρισμό των αιματοκυλισμένων Δεκεμβριανών, από τον ίδιο «κύριο» σε συνέντευξη του στην Καθημερινή 1948, ως «ευλογία Θεού»...

Δια της τεθλασμένης, περιηγούμενος στο διαδίκτυο, βρέθηκα σε ένα πολυσέλιδο άρθρο συγγραφέα ονόματι Τραϊανού με θέμα το Μελιγαλά 1944. Απαιτεί χρόνο η ανάγνωση - μελέτη του εν λόγω ογκώδους άρθρου. Είναι ιστορικού και πολιτικού ενδιαφέροντος η προσέγγιση από το συγγραφέα,της σύγχρονης και εν πολλοίς σκοτεινης πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας, στο βαθμό που η προσέγγιση αυτή στερείται ...ιδιοτέλειας.
http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/10/1944.html
Θα με ενδιέφερε ένας συνοπτικός σχολιασμός του σχετικού άρθρου, ευκαιρίας δοθείσης, από τον οικοδεσπότη Ηρακλή και όποιον άλλον ε
02/11 12:21  cell
... ενδεχομένως έχει άποψη επί τούτου.

Ζητούμενο πάντα ήταν και είναι η συρρίκνωση της καταστροφικής διχόνοιας ανάμεσα στους Έλληνες προς υπηρέτηση ατομικών δωσιλογικών μωροφιλοδοξιών και εξωχωρίων συμφερόντων.
Σχετική σπορά διχόνοιας εικάζω ότι και πάλι συμβαίνει (μνημονιακοί και αντι-, δημόσιοι και ιδιωτικοί ... και άλλα διαιρετικά μπαρμπούτσαλα, με τους κατ' εξοχήν υπευθύνους για την τροφό-πτώχευση στο ...θεσμοθετημένο απυρόβλητο).

Σας χαιρετώ
02/11 13:09  favlos
Αριστερός ιδεολόγος = ζωή χαμένη

Αριστερό στέλεχος στο κόμμα = ζωή χαρισάμενη
02/11 13:52  cornelsen
favlos αν δεν υπήρχαν οι ιδεολόγοι θα ζούσες ακόμη με τις αλυσίδες περασμένες στον λαιμό και θα πέθαινες στα 30 σου.
Όσο για το δεύτερο (= ζωή χαρισάμενη) ισχύει για κάτι "αριστερούς" τού τύπου ΔΗΜΑΡ (και ορισμένων ακόμη, δεν συμπεριλαμβάνω φυσικά το ΠΑΣΟΚ στην Αριστερά).
02/11 15:16  favlos
Συμφωνώ φίλε cornelsen,ιδεολόγοι όχι αριστεροί ιδεολόγοι

κκε,σύριζα,δημαρ οι κομματικοί είναι άεργοι και τρώνε με χρυσά κουτάλια υποστηριζόμενοι από το ποίμνιο,μην μου πεις ότι το ακούς πρώτη φορά αυτό
02/11 15:30  Ηρακλής
cornelsen
Οι μήδοι επιτέλους θα διαβούνε...
Εχουν ήδη πάρει θέσεις.
Το οικοδόμημα δεν τρέμει φίλε, απλά κατεδαφίζεται για να χτιστούν στη θέση του ουρανοξίστες.
Ελεγχόμενη κατεδάφηση, με το κόσμο μέσα στο κτίριο έχουμε.
Και ενώ το κτίριο είναι υπονομευμένο με εκρηκτικα, και ετοιμάζονται να κατεβάσουν το λεβιέ, και να κατεδαφιστεί σαν χάρτινος πύργος, στους διαδρόμους του, οι διάφοροι εκπρόσωποι, πείθουν τους ενοίκους, να ... καταλάβουν το κτίριο.
ΤΟ δικό μου τίποτα, σημαίνει ότι είμαι ενεργός σε κάθε προσπάθεια να εμποδίσουμε τη κατεδάφηση, και όχι να καταλάβουμε το κτίριο που είναι έτοιμο να ανατιναχθεί.
cell
Δεν αντιλαμβάνομαι. Εχω γράψει πολλές φορές ότι ο Βενιζέλος είναι μέγοστος προδότης διότι υπέγραψε εθελούσια ανταλλαγή ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ σε εδάφη που οι Ελληνες είχαν χιλιάδες χρόνια ιστορία. Οσοι δεν καταλαβαίνουντι θα πει "ανταλλαγή περιουσίας", δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της προδοσίας.
02/11 15:39  Ηρακλής
Δηλαδή ο Βενιζέλος υπέγραψε ότι ο πατέρας μου, αφήνει τη πατρογονική γη στο Μπαξέκιοι, όχι σαν εξόριστος, όχι σαν μετανάστης, όχι σαν διωγμένος, αλλά σαν απογύμνωμα κάθε δικαιώματος του, στον τόπο του.
Και για να μη μπορεί να διεκδικήσει τίποτε και ποτέ, υπέγραψε και την ανταλλαγή της περιουσίας του, ο Βενιζέλος, δηλαδή, ΠΟΥΛΗΣΕ το χώμα , το σπίτι, τις εκκλησίες, τους τάφους, τα κτήματα, για ΧΡΗΜΑ.
Το καταλαβαίνεις;;;
Εϊπε στον πατέρα μου, ότι η περιουσία του στον τόπο του στη Κωνσταντινούπολη, δεν είναι πια δική του, γιατί την ΠΟΥΛΗΣΕ ο Βενιζέλος στους Τούρκους,ΠΟΥΛΗΣΕ τη πατρίδα του πατέρα μου το κατάλαβες;;
Και σε αντάλλαγμα πήρε τα "κατακτημένα" τσιφλίκια των Τούρκων στην Ελλάδα.
Αν ο Ελληνικός λαός καταλάβει ποτέ τι υπέγραψε αυτό ςο εγκληματίας, θα τον ξεθάψουν και θα κρεμάσουν το σκελετό του στο Σύνταγμα.
Βρήκα στα αρχεία του κράτους τις περιουσίες των Ελλήνων του χωριού Μπαξέκιοι που ανταλλάγησαν. Ξέρεις με τι ;; Με ομολογίες της ΕΘνικής τράπεζας!
Τι να πω άλλο;
02/11 15:45  cornelsen
favlε
τα μέλη των κομμάτων τής Αριστεράς δεν είναι οι βολεμένοι τού συστήματος. Μπορεί να μού πεις γι' αυτούς που αντί για "επαγγελματίες επαναστάτες" (όπως ήθελε τα επαγγελματικά στελέχη ο Λένιν) να έχουν γίνει γραφειοκράτες, αλλά αυτό δεν αφορά την μεγάλη μάζα των μελών των αριστερών κομμάτων ούτε την μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τής Αριστεράς.
Και αν γίνεται κριτική για την γραφειοκρατικοποίηση τού ΚΚΕ και τού ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελα και μια γνώμη γι' αυτά τα καθάρματα των κυβερνητικών κομμάτων που μάς οδήγησαν εδώ για χάρη των ντόπιων και ξένων αφεντικών (τους).
Πάντως να σού θυμίσω ότι οι μόνοι (ή σχεδόν μόνοι) που αντιστάθηκαν, στον φασισμό, στην Κατοχή, στις δικτατορίες, στούς αγώνες τής μεταπολίτευσης ήταν οι Αριστεροί. Οι μόνοι που πλήρωσαν όχι μόνο με τις καρριέρες τους αλλά με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές για την ελευθερία και τις ζωές των άλλων...
02/11 16:12  σεβαστη
Λάθος απόφαση ,στον λάθος ( ή μήπως σωστό;) χρόνο;
02/11 17:08  cell
Ηρακλή θα σου θυμίσω ότι απευθύνεσαι σε τρίτης γενιάς Μικρασιάτη!
Έχω άταφους νεκρούς στην Aγία Γη της Ιωνίας, έχω κι έναν «απροσδιορίστου τάφου» φαντάρο «αναπαυμένο» στα 20+ του στο Γράμμο!
Για τον «εθνάρχη», με ...σεβασμό στους όρους συμμετοχής στα capitalblogs, έχω εκφραστεί επανειλημμένως στο ιστολόγιο του αληθούς.
Τα δέοντα καντήλια ας του αποδοθούν από την Ιστορία, οψέποτε. Εγώ ή εσύ, εκ καταγωγής, «επιβαρυνόμαστε» από τον «υποκειμενισμό» και τις βιωματικές πηγές μας περί των σχετικών γεγονότων.

Το θέμα μου όμως δεν ήταν ο Βενιζέλος αλλά ο εμπαιγμός του Έλληνα στα τελευταία σχεδόν 70 χρόνια. Από το 1943 ως και το ΔΝΤ, με κοινό παρονομαστή την εγχώρια δωσιλογική άνθηση και τον περιοδικό εξαγνισμό της σχετικής οικονομικής συνομοταξίας και των πολιτικών αξεσουάρ-καρτούνς της, οριζόντιας κομματικής διαστρωμάτωσης, στην πλάτη του αίματος και του μαρασμού του μέσου Έλληνα Πατριώτη-διχασμένου μεταξύ αριστεράς και δεξιάς, ως εάν το αριστερό ή δεξιό προφίλ του προσώπου-Ελλάς αφορά σε δύο πρόσωπα...δύο πατρίδες.
(Μια καλή ιδέα είναι οι εκλογές για συντακτική εθνοσυνέλευση και σύνθλιψη αυτού του πολυεστιακού κομματικού καρκινώματος, βλ. προτελευταία ανάρτηση-αναδημοσίευση από επιεικέστατο Γιανναρά στο αληθές).
Το θέμα του άρθρου στον συνημμένο σύνδεσμο για το οποίο ζήτησα άποψη και εάν το αντελήφθην καλώς, το άρθρο, περί αυτών τυρβάζει...
03/11 01:59  ditaset
ηρακλη θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι και ΠΡΙΝ παλι τιποτα ησουν, απλα νομιζες οτι ησουν κατι. το οτι δεν ησουν ενεργος σε καποιο κομμα απλα σου σωζει τα προσχηματα (και σε γλιτωνει απο την αυτοκτονια λογω τυψεων αν μας προεκυπτες και λιγο πιο ευαισθητος).
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις