ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Κανένα προϊόν ΦΑΓΕ στο τραπέζι μας!!!
1500 αναγνώστες
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
17:53

Η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε τη μεταφορά της έδρας της, στο Λουξεμβούργο.

Αιτία λέει η βαριά φορολογία στην Ελλάδα.

Ο.Κ.

Δικαίωμα του καθενός επιχειρηματία, να παίρνει την επιχείρηση του, εκτός Ελλάδας.

Οπως και δικαίωμα δικό μας,

να αγοράζουμε προιόντα, μόνο από επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα.

που πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, που επενδύουν στην Ελλάδα.

Είναι καιρός πια, να λειτουργήσουμε σαν

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ,

πριν φτάσουμε στο σημείο να εισάγουμε από το Λουξεμβούργο

τα κεσεδάκια της ΦΑΓΕ για να ζητιανεύουμε μ αυτά το συσσίτιο της ημέρας.

Το θέμα δεν είναι αστείο.

Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε σαν λαός αν δεν αναπτύξουμε, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,

εθνική καταναλωτική συνείδηση.

ΟΧΙ αγορές από τα ΜΕDΙΑ ΜΑRΚΤ,  όχι γιατί είναι Γερμανική φίρμα, αλλά γιατί διώχνει τα κέρδη στο εξωτερικό.

Οχι αγορές ΦΑΓΕ, υπάρχουν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις που φτιάχνουν γιαουρτι και γάλα, πολύ καλύτερο από το φιλλιπικό.

Αγορές ΜΟΝΟ προιόντων και επιχειρήσεων,

που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,

ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Και περιφρόνηση σε τύπους σαν τους σύγχρονους δωσίλογους, που θελουν να πουλάνε στην Ελλάδα, να κερδίζουν στην Ελλάδα, και να ΜΗΝ πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα.

Προσωπικά,

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΛΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΦΑΓΕ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ Ο ΦΙΛΛΙΠΟΥ.

Εσείς κάντε ότι θέλετε, ελεύθεροι άνθρωποι είστε.

 

Υ.Γ. Μεταξύ μας, ΕΓΩ το έκανα εδώ και πολύ καιρό , από τότε που έτυχε να γνωρίσω,

και να καταγράψω συμπεριφορές της οικογένειας,

προς υφισταμένους τους, εντός του σκάφους τους.

Η μεταφορά της έδρας απλά επιβεβαίωσε την εντύπωση που είχα γι αυτούς.

Σχόλια

10/10 20:19  napoleon
ισα ισα που τώρα πιθανόν να γίνει πιο ανταγωνιστική και τα προϊόντα της να γίνουν πιο φτηνα στο ράφι. Αν έχει να πληρώσει λιγότερους φόρους και δανείζεται με καλύτερους όρους πιθανόν να καταφέρει να ρίξει τις τιμές. Αναμονή λοιπόν και τα καλύτερα έρχονται!
10/10 23:41  Ηρακλής
napoleon
Θα πληρώσει λιγώτερους φόρους στο Λουξεμβούργο, θα δενείζεται με καλύτερους όρους, θα κερδίζει περισσότερα, κι εμείς αν πέσουμε στη λούμπα του φτηνότερου ΦΑΓΕ, θα κληθούμε να πληρώσουμε και τους φόρους της Φαγε, και το κλείσιμο των ακριβότερων Ελληνικών βιομηχανιών, και την ανεργία στις αμιγείς Ελληνικές επιχειρήσεις.
Η ΄έμμεση επιβάρυνση από την αγορά ενός φτηνού προιοντος που δεν παράγεται στην Ελλάδα, που δεν φορολογείται στην Ελλάδα, και που δεν επενδύει στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη, που η αγορά Ελληνικού γιαουρτιού στη διπλάσια τιμή από το ξένο ΦΑΓΕ, να έρχεται τελικά φτηνότερη στον τελικό λογαριασμό.
11/10 08:44  Goldmine
Καλημέρα. Ποτέ δεν ήμουν πελάτης της.
Συμφωνώ Ηρακλή διαφωνώντας:-)
Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν προτεραιότητα στις επιλογές μας ασυζητητί, να ρίξουν και τις τιμές γιατί οι Έλληνες, αμειβόμενοι ολοένα και με λιγότερα δεν αντέχουν και αυτή τη θυσία (2,50 € η ελληνική ντομάτα τον Αύγουστο 1,30 η εισαγόμενη, 4€ ένα εσπρεσσάκι στη Βούλα...και πάει λέγοντας...)
Καλημέρα από έναν άνθρωπο που ζει χωρίς γαλακτοκομικά (αντί αυτών ταχίνι πλούσιο σε ασβέστιο). Ας όψεται η τροφική δυσανεξία. Καλά είναι κι έτσι.
11/10 16:59  georgepag
ΟΚ Σύμφωνοι
Τίποτα από την ΦΑΓΕ ούτε απο την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ (που διάβασα κάπου αλλού) έτσι θα τους βοηθήσουμε να μεταφέρουν και την παραγωγή στο εξωτερικό
Ποιός χέστηκε για τους εργαζόμενους !
11/10 18:38  Ηρακλής
Geo
Γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε;
Πιστεύεις ότι αν δεν καταναλώνουμε εμείς, τότε θα μεταφέρουν τη παραγωγή τους;;
Είμαστε αφελείς;
Δεν μεταφέρουν τη παραγωγή τους, εκεί που υπάρχει φτηνό εργατικό κόστος, και πολύ χαμηλή φορολογία;;;
Κόκα κόλα, ο κάθε έξυπνος άνθρωπος οφείλει να μην καταναλώνει, όχι για φορολογικά, αλλά για θέματα υγείας.
Πάντως αυτό που λέω είναι απλό.
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ προιόντων που παράγονται στην Ελλάδα, από εταιρείες, που δεν μεταφέρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό αλλά τα επενδύουν στην Ελλάδα.
Με την ίδια λογική, κάθε μεροκάματο σε μετανάστη, που φεύγει και πάει στη πατρίδα του, δεν καταναλώνεται δηλαδή στην Ελλάδα, κοστίζει στον Ελληνα, τρεις φορές πιο ακριβά από το μεροκάμματο του εργάτη που το ξοδεύει στην Ελλάδα. Τόσο απλά.
11/10 18:41  Ηρακλής
Να διευκρινήσω.
Δεν είναι το ίδιο πράγμα, ο αλλοδαπός που στέλνει το μεροκάμματο του στη χώρα του, με τον αλλοδαπό που καταναλώνει/επενδύει το μεροκάμματο του στην Ελλάδα.
Οικονομικά ο πρώτος είναι "αλλοδαπός", ο δεύτερος είναι "Ελληνας".
Στη προκειμένη περίπτωση, ο Αλβανός που αγοράζει σπίτι στην Ελλάδα, είναι οικονομικά "Ελληνας", ο Φιλλίπου είναι οικονομικά "Αλβανός". Γκέγκε;
11/10 18:45  Ηρακλής
Εύα
Συμφωνώ... συμφωνώντας!
Ομως ακόμα ντρεπόμαστε να ζητήσουμε απόδειξη, από τον φοροφυγά που δεν μας τη δίνει, είτε είναι ο φούρναρης της γειτονιάς, είτε ο φίλος μας ο ψιλικαστζής, είτε το γνωστό μας βενζινάδικο.
Πως θα πέσουν οι τιμές;
Ποια καταναλωτική συνείδηση θα τις ρίξει;;;
( Το ταχίνι, αν και κάνει καλό στην οστεοπόρωση, παχαίνει! πρόσεξε, είδες τι έπαθε ο γάλος του μπαρμπα Μπρίλλιου;;;;;;;;)
11/10 21:27  georgepag
Ηρακλή αν και σχεδόν πάντα συμφωνώ μαζί σου και έχουμε παρόμιες απόψεις γιαυτό και σε διαβάζω, δεν μπορώ να πιστέψω οτι ο Φιλίππου ή ο Δαυίδ ή κάθε μια από αυτές τις τεράστιες πολυεθνικές θα δώσει σημασία στο αν μερικοί απο μας δεν πιούμε κοκα κόλα ή φάμε γιαούρτι.
Το σπίτι που αγοράζει ο Αλβανός στην Ελλάδα έχει πάνω απο ΧΧ% εισαγώμενη αξία σαν κτίριο, για να μην πούμε και για τον οικιακό εξοπλισμό που είναι 100% εισαγώμενος ακόμα και το νερό που πίνουμε απο Ιταλική ή Γερμανική βρύση περνάει
Ο υπολογιστής που γράφουμε και εσύ και εγώ πόση Ελληνική αξία έχει;
Και για να καταλήξουμε εκεί που διαφωνώ είναι στο να σαμποτάρουμε τις εταιρίες που είναι Ελληνικές με έδρα στο εξωτερικό ενώ τα πάντα γύρω μας είναι καθαρά εισαγώμενα και σαν έδρα και σαν παραγωγή.
Για αυτό φρόντισαν κάτι καλόπαιδα που νομίζουν οτι έτσι κάνουν κακό στο κεφάλαιο και καλό στην εργατιά.
Γκέγκε;
Οσο για την κοκα κόλα ποτέ δεν πίνω αναψυκτικά και το γιαουρτάκι είναι παραδοσιακό με την πετσούλα του
Φιλικά
11/10 21:54  georgepag
Οσο για τις αποδείξεις ποτέ δεν ντράπικα να τις ζητήσω ακόμα και να τσακωθώ αν χρειαστεί, αλλά ποτέ δεν ξαναπήγα σε μαγαζί που χρειάστηκε να γκρινιάξω για να πάρω απόδειξη.
Πάντα βάζω βενζίνη στο φθηνότερο και ασ' έχω δυο φίλους βενζινάδες
Αστα είμαι πολύ παράξενος σε κάτι τέτοια και ενώ πιστεύω οτι ο καταναλωτής έχει την δύναμη να κάνει πολλά, (και το λέω παντού) βλέπω οτι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί ούτε ο ανταγωνισμός ούτε η μείωση της κατανάλωσης ούτε τίποτα γιαυτό έγραψα το πρώτο σχόλιο και όχι γιατί δεν καταλαβαινόμαστε ούτε γιατί είμαι αφελής όπως ωμά μου πέταξες στη μούρη
11/10 23:40  Ηρακλής
geo
Ξαναδιάβασα το σχόλιο μου, και όντως, όχι βέβαια ωμά, έγραψα για εμάς τους αφελείς.
Φαντάζομαι ότι μου αναγνωρίζεις ότι γράφω "προφορικά", και δεν ξανακυττάζω τα γραφόμενα μου, ούτε τα ρετουσάρω, με αποτέλεσμα μερικές φορές να ξεφεύγουν παρεξηγήσιμες έννοιες.
Αν το ξαναδιάβαζα, πριν τη δημοσίευση, σίγουρα θα αφαιρούσα τη λέξη, γιατί με τη δεύτερη ανάγνωση θα αντιλαμβανόμουν κι εγώ αυτό που αντιλήφθηκες κι εσύ, το οποίο όμως επ ουδενί δεν ήταν άποψη μου, και ζητώ συγγνώμη για τη εντύπωση που δημιούργησα.
12/10 00:45  Kosto
Το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει.Γιατί πρέπει ο καταναλωτής να προτιμήσει το ελληνικό προϊόν από το γερμανικό,εφόσον και ο Έλληνας επιχειρηματίας μπορεί να στέλνει τα κέρδη του στο εξωτερικό;Το να έχει η επιχείριση έδρα στην Ελλάδα δεν αρκεί.Πολύ περισσότερα προσφέρει π.χ. το Lidl στην ελληνική οικονομία από το εγχώριο SM. Εχοντας καλύτερες τιμές επιτρέπει στον καταναλωτή να διαθέσει τα περισσευούμενα χρήματα κάπου αλλού.Για να μη θέσω και το θέμα των τριγωνικών συναλλαγών,αγαπημένο σπορ όχι μόνο των πολυεθνικών αλλά και των εγχώριων επιχειρηματιών.Το πρόβλημα έγκειται στην υψηλή φορολογία των επιχειρήσεων και στη δαιμονοποίηση του κέρδους.Η ποιότητα ,η τιμή, και η εξυπηρέτηση πρέπει να είναι τα κριτήρια του καταναλωτή και όχι η εθνικότητα του επιχειρηματία ή ο τόπος που εδρεύει η εταιρία.
12/10 10:21  IOLAS
ρε φίλε πρέπει να είσαι τελείως αφελής. Η ΦΑΓΕ θα συνεχίσει να πληρώνει φόρους για την δραστηριότητά της στην Ελλάδα, και φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ. Επίσης διατηρεί τις παραγωγικές μονάδες της ανοιχτές και τον αριθμό των εργαζομένων. Απλώς ο επιχειρηματίας σκέφτηκε ορθότατα τι είναι μαλακία να πλρώνει έκτακτη εισφορά για τα γιαούρτια που εξάγει στην Αμερική. Σκέφτηκε επίσης ότι την επιστροφή ΦΠΑ που του χρωστάει το ελληνικό δημόσιο τόσα χρόνια θα την πάρει ποιο έυκολα στο Λουξεμβούργο παρά πουθενά αλλού. Με άλλα λόγια φιλαράκο ο Φιλλίπου, η κοκα κόλα, η NISSAN, η PIRELLI, η η η η ηδεν έφυγαν...ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΜΕ...πρώτα η ηλίθια αυτοκαταστρεφόμενη συνδικαλιστική μαφία και τώρα η εξίσου ηλίθια φορομπιχτική και αναξιόπιστη φορολογική πολιτική...Κατά τα άλλα εσύ μην αγοράζεις...μόνο που σε λίγο καιρό θατρως και θα πίνεις τα κάκαλα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις