ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ελληνες και Τούρκοι , σήμερα.
1092 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012
07:55

Η Τουρκία στις 20 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, και η Ελλάδα σε μνημόνιο.

Η Τουρκία με ανάπτυξη 6%, και η Ελλάδα με ύφεση 6%.

Πριν δυοι χρόνια

Μυτιλήνη - Αιβαλί, 1000 Ελληνες,

ΑΙβαλί - Μυτιλήνη 10 Τούρκοι.

Σήμερα

Μυτιλήνη - Αιβαλί  200 Ελληνες,

Αιβαλί - Μυτιλήνη 1000 Τούρκοι,

και Σαββατοκύριακα 2000 Τούρκοι.

Δείτε όμως δύο ειδήσεις, που δείχνουν τους σημερινούς Ελληνες και τους σημερινούς Τούρκους.

Η πρώτη είδηση"

Το ζήτημα με τα 8 εκατ του Θ Πανταλάκη στο εξωτερικό είναι ηθικό ζήτημα και όχι νομικό – Η αποδόμηση Πανταλάκη ξεκίνησε από τον ίδιο με το στρατηγικό λάθος του να χτυπήσει παρασκηνιακά Προβόπουλο και Σάλλα και να ταχθεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που εξέθεσε


Το ζήτημα Πανταλάκη του πρώην διοικητή της ΑΤΕ δεν είναι νομικό είναι ηθικό.
Εδώ και 2,5 μήνες προϊδεάζουμε για το ζήτημα  αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή αποφύγαμε να αναφέρουμε το όνομα του τραπεζίτη, του οποίου γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή.

Ήταν γνωστά τα πάντα, οι συναλλαγές, πως χρησιμοποιήθηκαν η HSBC και η Citibank Ελλάδος, πως μεταφέρθηκαν χρήματα στο εξωτερικό.
Η ΤτΕ επίσης γνώριζε το ζήτημα έφθασε μάλιστα να διερευνά την υπόθεση…και στο Λονδίνο.
Το ζήτημα με τον Θ Πανταλάκη κατά την άποψη μας είναι ηθικό και όχι νομικό.
Η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και ο Πανταλάκης όπως και κάθε έλληνας είχαν δικαίωμα να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό.
Ούτε κανείς πιστεύουμε θα αμφισβητήσει την νομιμότητα των κεφαλαίων. Ο Μιχάλης Σάλλας ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς την οποία υπηρέτησε ο Θ Πανταλάκης αμειβόταν αδρότατα και ως εκ τούτου έγινε ένας πλούσιος τραπεζίτης.
Το μείζον ζήτημα Πανταλάκη είναι ηθικό.
Δεν μπορεί να είναι διοικητής της ΑΤΕ, μιας χρεοκοπημένης τράπεζας, να ζητάει από τους έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν την τράπεζα και ο ίδιος να μεταφέρει 8 εκατ στο εξωτερικό.
Το ζήτημα είναι ηθικό και όχι νομικό.
Όμως πέραν του ζητήματος αυτού εγείρεται και ένα άλλο θέμα ουσίας.
Ο Θ Πανταλάκης είχε στοχοποιήσει τους δύο ευεργέτες του Μιχάλη Σάλλα της Πειραιώς που τον έκανε πλούσιο και τον Γ Προβόπουλο που ενώ ήταν μαζί στην Πειραιώς όταν ανέλαβε στην ΑΤΕ και ο Προβόπουλος στην ΤτΕ, η εποπτική αρχή δεν του χαρίστηκε.
Κράτησε σκληρή στάση και αντιμετωπίστηκε αυστηρά από την εποπτική αρχή η ΑΤΕ κάτι που θεώρησε casus belli ο Πανταλάκης.
Ο παρασκηνιακός πόλεμος του Πανταλάκη εναντίον Προβόπουλου και Σάλλα επιβεβαίωσε το παλαιό γνωμικό ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Το στρατηγικό λάθος Πανταλάκη πέραν του ηθικού ζητήματος σχετίζεται  με την τακτική του να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι σχέσεις Πανταλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν μέσω συγκεκριμένου βουλευτή του οποίου η γυναίκα εργάζεται στην ΑΤΕ και κατά το ορθότερο είναι γραμματέας του Ταμείου υγείας.
Όμως το αποκορύφωμα ήταν ότι ενώ είχε κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πανταλάκης να καταθέσει στην βουλή για την ΑΤΕ, εναντίον Στουρνάρα και Προβόπουλο δεν παρευρέθηκε.
Γιατί άραγε; Ρωτάμε γιατί άραγε; Την απάντηση την γνωρίζουμε η ερώτηση ήταν ρητορική....
Ο Θ Πανταλάκης κατά την άποψη μας αποδομήθηκε από δικά του λάθη. 
Καθύβριζε σχεδόν καθημερινά τον Δ Μηλιάκο των πρώην διοικητή της ΑΤΕ, κατηγορούσε κατά το λαικώς λεγόμενο θεούς και δαίμονες ενώ συγκαλούσε τους διευθυντές παρουσιαζόμενος ως ο Μεσσίας της ΑΤΕ.
Το έργο του θα μείνει στην Ιστορία θα είναι ο διοικητής της ΑΤΕ που έβαλε την ταφόπλακα στην ιστορικότερη τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr
 
Αυτή είναι η Ελλάδα, που βουλιάζει,
η Ελλάδα που λεηλατείται
η Ελλάδα που διαλύεται,
η Ελλάδα που ΔΕΝ αντιστέκεται.
 
Διαβάστε τώρα και την άλλη είδηση.
 
 
 
 
 
 
 
 
«Από τον Όλυμπο της Αττάλειας παίρνουν την ονομασία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες» σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κιλίτς, ο οποίος επικαλέστηκε και αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι «η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας».

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο ο Κιλίτς είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της». Ο Τούρκος υπουργός είπε μάλιστα ότι «οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί». Και σημείωσε: «Πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε».

Παρόμοιες δηλώσεις περί πατρίδας της Ολυμπιακής φλόγας στο Τσίραλι της Αττάλειας είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός και στις 26 Ιουλίου.
 
Τα μέσα στη χώρα μας περιέγραψαν τις δηλώσεις ως "γελοιότητες του Ερντογάν".
Φυσικά τα παιδάκια που γράφουν τις ειδήσεις στα κανάλια ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, τη μόνη μόρφωση που έχουν, το πολύ πολύ να την πήραν από τα σεμινάρια δημοσιογραφίας του ΑΝτέννα.
Και ούτε κάθησαν να σκεφτούν ότι ένας πρωθυπουργός, δεν μπορεί να λέει τόσο ασύστολες ανακρίβειες.
Κανένας , ας πούμε, δεν έχει δει το προμηθέα δεσμώτη, κανένας δεν γνωρίζει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ μύθο της κλοπής της φλόγας από τους θεούς, και της προσφοράς τουο προμηθέα στους ανθρώπους, και ότι, γεωγραφικά η περιοχή του μύθου είναι η περιοχή της Ανατολίας.
Είναι ηλίθιος ο Ερντογάν, που κατάφερε να εξαφανίσει ΟΛΟ το σάπιο πολιτικό κατεστημένο της χώρας του, Τσιλέρ, κλπ. που κατάφερε  να φυλακίσει ανώτατους αξιωματικούς του στρατού, και είναι έξυπνος, ο γιος του μπαμπά νο 3 Καψής, που γελάει με τους ισχυρισμούς Ερντογάν.
Ο Ερντογάν , δεν έχει τους καθηγητές Πανεπιστημίου στη Τουρκία, για να κάθονται και να το κωλοβαράνε, παριστάνοντας τους ερευνητές, και καλυπτόμενοι πισω από ένα δύο φιλότιμους.
Τους έχει για να υπηρετούν το συμφέρον της χώρας.
Πολλοί ιστορικοί θα έχουν ψάξει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, πριν του εισηγηθούν να πει αυτά που είπε.
Οπως και πολλοί επιστήμονες μελετούν επί χρόνια, ξανά και ξανά, τις συνθήκες Λωζάνης κλπ. προκειμένου να βρουν ένα κόμμα ή μία τελεία, ή ένα γράμμα, που να αλλάζει τη συνθήκη προς όφελος των Τούρκων.
Οι γκρίζες ζώνες είναι το αποτελεσμα τέτοιας μελέτης.
Ο συλλογισμός απλός.
Ολα τα νησιά που γράφονται στην συνθήκη δίνονται στην Ελλάδα και δεν αμφισβητούνται. Ομως η συνθήκη δεν γράφει τίποτα για βραχονησίδες, οι οποίες μπορεί μεν να βρίσκονται εντός των συνορων θαλλασιων συνόρων της Ελλάδας, αλλά η συνθήκη δεν τις κατονομάζει σε ποιον ανήκουν , άρα το καθεστώς οτυς είναι αμφισβητούμενο.
 
ΚΑι φυσικά η διαφορά είναι ορατή, στις συμπεριφορές των δύο πλευρών.
 
Ο Ερτνογάν κάνει τα πάντα, χρησιμοποιεί ακόμα και την Ελληνική μυθολογία,
προκειμένου να φέρει τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη το 2020,
ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΖΕΙ,
κι απ την άλλη, ο Πανταλάκης
που γράφει στα παπάρια του της Ελλαδα, βγάζει τα κλεμμένα
( μισθοί 1000000 ευρώ, αποφασισμένοι μεταξύ τους από χρεωκοπημένη τράπεζα είναι ληστεία,
κι ας λένε ότι θέλουν ),
στο εξωτερικό, το παίζει Συριζαίος, για να έχει πολιτική κάλυψη, και γιατί φυσικά,
 
Δεν βρέθηκε ακόμα στην Ελλάδα, ένας Ερντογάν, να στείλει όλα τα καθίκια φυλακή και όλους τους πολιτικούς σπίτια τους, να πάρει πισω τα κλεμμένα και να ανορθώσει τη περηφάνια της χώρας.
Εβγάλε και ανακοίνωση για τη φλόγα ο Ντόρος, ο Ισίδωρος Μπακογιάννης ντε.
Αει σιχτίρ, ρε Νεοέλληνες.
Υ.Γ. 1 Στη θέση του Ερντογαν υπάρχουν εκατοντάδες πλούσιοι ή δραστήριοι Τούρκοι, που εκτός από έμποροι, εκτός από κεφαλαιοκράτες, εκτός από καπιταλιστές, είναι και Τούρκοι.
ΚΑι φυσικά στη θέση του Παντελάκη , υπάρχουν χιλιάδες πλούσιοι η δραστήριοι Ελληνες που είναι μόνο πλούσιοι ,μόνο κλέφτες, μόνο λαμόγια, αλλά ποτέ και Ελληνες.
Στη Τουρκία υπάρχει τουρκικός καπιταλισμός,
στην Ελλάδα καπιταλισμός σκέτος.
Υ.Γ. 2 Η vodafone και η cosmote, μπορεί να μας πνίγουν με παιδοφιλικές, και ηλίθιες διαφημίσεις, αλλα στο βόρειο τμήμα της Μυτιλήνης η Tourkcell, η vodafoneTR, έχουν ισχυρότερο σήμα.
ΚΑΙ η ηλίθια cosmote, μας στέλνει και μηνύματα κάθε φορά που πάνε στη Συκαμιά και το Μανταμάδο, " τώρα που βρίσκεστε στο εξωτερικο κλπ κλπ. "
Υ.Γ. 3 Οσοι έχετε αδέλφια να τα παίρνετε και κανένα τηλέφωνο, γιατί εγώ όλο και ξεχνάω να πάρω τον αδελφό μου,  τηλέφωνο, του έχω "φορτώσει " και τη μάνα, έχει και τη πεθερά, θα τον πάρω όμως σήμερα. Βέβαια είμαι αρρωστος καλοκαιριάτικα, έχω " καλή" δικαιολογία!!!

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις