ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ενημέρωση ψηφοφόρων, μέρος 1.
1077 αναγνώστες
Τρίτη, 22 Μαΐου 2012
17:06

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑ Α

 

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

................................................................................................

................................................................................................

...Δυστυχώς, όπως η φύση έτσι και η πολιτική δεν επιτρέπει κενά. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί –και έτσι αναγνωρίζεται– την κάλυψη του κενού μιας μαζικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η εξέγερση του Δεκέμβρη, με τη μαζικότητα και την εκρηκτικότητά της, τις αντινομίες και τις ασυμμετρίες της, έδειξε το επείγον της κάλυψης αυτού του κενού και νομίζουμε ότι υπέδειξε και τους δρόμους διεκδίκησής της. Ούτω ή άλλως, πάντως, η πορεία ενός αριστερού χώρου δεν κρίνεται από τη γενική τοποθέτησή του απέναντι στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, ούτε καν από τη συνολική αντιπαράθεσή του με την εκάστοτε κυβέρνηση –αν και όλα αυτά έχουν τη σημασία τους. Κυρίως κρίνεται από τη συγκεκριμένη στάση του απέναντι στα κάθε φορά επίδικα της ταξικής πάλης, από το πόσο συγκρούεται έμπρακτα τόσο με τα διαχρονικά ιερά και όσια της αστικής κυριαρχίας (κοινωνική ειρήνη, ατομική ιδιοκτησία, κρατικό μονοπώλιο στη βία, εθνικό συμφέρον κ.λπ.) όσο και με τα συγκυριακά ιερά και όσια του πολιτικού συστήματος (κατάργηση του ασύλου, καταδίκη των κουκουλοφόρων, αναγνώριση του έργου της αστυνομίας κ.λπ.)

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι το «ούτε βήμα πίσω» ασφαλώς σημαίνει άνευ όρων υποστήριξη στα μπλόκα των αγροτών, αλλά πρωτίστως προϋποθέτει την πλήρη ταύτιση με τη δεκεμβριανή εξέγερση –και με αυτή την έννοια, η καταδίκη του σ. Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και στο μυριόστομο «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» είναι εξόχως ανησυχητική. Γιατί, πώς να το κάνουμε, η απαξίωση της αστυνομίας, η ανάδειξη του συνολικού αντικοινωνικού ρόλου της, η έμπρακτη εχθρότητα απέναντί της αποτελούν πυρήνα μιας ριζοσπαστικής Αριστεράς, μιας Αριστεράς, για να το πούμε κι αλλιώς, που εκτός από δημοκρατική, πολυφωνική, ανανεωτική και ανθρώπινη πρέπει να είναι αντισυστημική, συγκρουσιακή και αντρεπτική. Για να είναι και «δική μας», όπως και πολλών άλλων, Αριστερά…

Ομάδα ΡΟΖΑ

Απόσπασμα από άρθρο του μπλογκ   http://omadarozasyriza.wordpress.com/, της ομάδας Ροζα, συνιστώσας του Σύριζα, μιάς από τις 11 πλην συνασπισμού,  με ημερομηνία Απρίλης 2009.

Στο μπλογκ μπορείτε να βρείτε περισσότερα άρθρα.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑ Β

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του ΣΥΝασπισμού το Φεβρουάριο 2009 για την εκπαίδευση των αστυνομικών

 

  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κύριος άξονας για μια σύγχρονη, δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία αποτελεί η αλλαγή στην εκπαίδευση με την ίδρυση του "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ" και ένταξη τους στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ μέσω πανελληνίων εξετάσεων χωρίς στρατονισμούς με τετραετή φοίτηση και ενός έτους πρακτικής εκπαίδευσης με ταυτόχρονη απόκτηση ειδικότητας στους τομείς δημόσιας ασφάλειας και τάξης και δια βίου εκπαίδευση. 

Την ίδρυση της "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ" που θα καλύπτει την δράση και λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, τον προγραμματισμό και την επιστημονική τεκμηρίωση της αντιεγκληματικής πολιτικής, όσο και την υποστήριξη των εργαζόμενων στην γνώση και τον κοινωνικό ρόλο του Αστυνομικού με σεβασμό στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα του λαού και του ίδιου στην καθημερινή του εργασία.

Επίσης να προτείνει με αξιοκρατικά κριτήρια την ανάδειξη στελεχών διοίκησης της ΕΛΑΣ."

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνιστώσα ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στο www.syn.gr

 

Σχόλια

22/05 21:08  strezov
Ηρακλή
Πιστεύω ότι πλέον έχεις φύγει από τον πολιτικό σχολιασμό και ακολουθείς με φανατισμό προπαγανδιστικές τακτικές.Θεωρώ ότι τα παλαιότερα άρθρα σου ήταν πολύ καλύτερα.
22/05 21:47  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Φίλε strezov
Στην προκείμενη περίπτωση πρόκειται απλά για μεταφορά κειμένων όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από τους συντάκτες τους. Καλό πιστεύω είναι, να ενημερωνόμαστε για να καταλαβαίνουμε και τι μυαλά κουβαλάνε όλοι αυτοί. Βέβαια για όποιον γνωρίζει άτομα του συγκεκριμένου χώρου κι έχει κάνει συζητήσεις μαζί τους, τα παραπάνω δεν αποτελούν έκπληξη.
23/05 06:58  orimos
Πολύ καλό το άρθρο. Δεν βλέπω στον κόσμο να ευημερεί καμία Χώρα με αυτές τις αντιλήψεις που είναι καλές μόνο θεωρητικά. Αυτά τα γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν γνώση από διοίκηση και ευθύνες.
23/05 10:48  Mogadishu
περαστικα φιλε Ηρα...
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις