ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Στην έρημο ζούσαν αυτοί; Γείτονες δεν είχαν;
1330 αναγνώστες
Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012
22:21

Μεταφέρω την είδηση, όπως την μετέδωσε το newsit.gr γιατί αξίζει το κόπο να τη σχολιάσουμε

 

" Εννέα ολόκληρα χρόνια, το οργανωμένο κύκλωμα υπαλλήλων και ασφαλισμένων του ΙΚΑ, που εξαρθρώθηκε, μετά από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, "φέσωνε" το ίδρυμα με επιδόματα -μαϊμού, προκαλώντας ζημιά, που, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά κατά πολύ τα 6.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας για τη μεγάλη απάτη, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης του ΙΚΑ, διήρκεσαν δύο μήνες και χθες οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι άτομα και κατάσχεσαν 966.900 ευρώ και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.

Συλληφθέντες είναι τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών, ενώ τα χρήματα, που ήταν σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα στην αποθήκη μιας από τις συλληφθείσες, μέσα σε πάνες μωρού.

 


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ:

1.ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ Ελένη του Ανδρέα και της Ελένης που γεννήθηκε την 27-07-1957 στην Τριταία Ιτέας Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής

 


2.ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα του Ευτυχίου και της Δέσποινας που γεννήθηκε την 20-6-1962 στον Πειραιά και κατοικεί στον Άλιμο Αττικής


3.ΦΕΡΡΑ Χρυσούλα του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 14-05-1960 στην Γουριώτισσα Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής


4.ΣΟΥΡΙΔΗ Χριστίνα του Δημητρίου και της Όλγας, που γεννήθηκε την 25-12-1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδος και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής


5.ΚΑΡΑΪΣΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευανθίας, που γεννήθηκε την 3-5-1949 στην Αρτονίνα Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής


6.ΑΙΜΑΤΙΔΗ Παναγιώτη-Αλέξανδρο του Παρθένη και της Δανάης, που γεννήθηκε την 6-2-1969 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής


7.ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και κατοικεί στην Κότρωνα Γυθείου Λακωνίας


Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται μία ακόμα γυναίκα, πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, καθώς και απροσδιόριστος, μέχρι τώρα αριθμός συμμετοχών, ασφαλισμένων του Ιδρύματος.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απάτη, απιστία, κατάχρηση και "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


TA AYTOKINHTA ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ

 

 

 

 Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τράπεζες, Οικονομικές Υπηρεσίες και τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" των εμπλεκομένων υπαλλήλων, διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων, των τραπεζικών καταθέσεων και των αποκτηθέντων περιουσιακών στοιχείων, από το έτος 2003 έως και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στην Αττική και τη Λακωνία, εκτός από τα 966.900 ευρώ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 4 φύλλα επιταγών συνολικής αξίας 110.000 ευρώ, 45 ατομικά βιβλιάρια διαφόρων ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και 13 σφραγίδες διαφόρων τμημάτων του ΙΚΑ Καλλιθέας, καθώς και φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνώ, ενώ η υπόθεση διερευνάται και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. "

 

 

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ

Ολοι αυτοί , συγγενείς, γείτονες, συχωριανούς, έστω τίμιους συναδέλφους, δεν είχαν;;;

Εκλεψαν από τις τσέπες των εργαζομένων, από το 2003 μέχρι σήμερα 12.000.000 ευρώ, δηλαδή

3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ, ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ,

υπάλληλοι του ΙΚΑ κυκλοφορούσαν με Λεξους και Μερσεντες,

και κανένας δεν ήξερε τίποτα;;;

ΑΝ μόνο 10 - 12 απλοί υπάλληλοι, ενός υποκαταστήματος του ΙΚΑ, φάγανε 12 εκατομύρια από τα λεφτά των ασφαλισμένων,

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ,

Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;

Που είναι η κοινωνική κατακραυγή στο κλέφτη;

Που είναι η απαξίωση του παράνομου πλουτισμού;

Που είναι η υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος;

Κανένας δεν έβλεπε κανένας δεν ήξερε, κανένας δεν μιλαγε;

Και ποιος θα με κρατήσει όταν βλέποντας τα παιδιά μου άνεργα,

δίπλα στα παιδιά κάθε λαμόγιου που απολαμβάνουν τα παρανομα πλούτη των γονιών τους,

αν πάρω ένα καλάσνικοφ, και αποδίδω τη δικαιοσύνη που δεν αποδίδουν τα δικαστήρια;

Καλά, ησυχάστε

δεν είμαι αρκετά απελπισμένος για να το κάνω.

Ενας άλλος όμως;

Που θα βλέπει να του παίρνουν το σπίτι και τη διπλανή υπάλληλο Υπουργείου με τη βίλλα,  να κυττάει;

Που θα αυτοκτονεί από απελπισία το παιδί του, και δίπλα του θα έχουν πάρτυ, τα παιδιά του κρατικού λαμόγιου;

Υ.Γ. Ξανά θα το πω.

Επρεπε ρε μαλάκες Ελληνες, να φτάσουμε στο ΔΝΤ και τη Τρόικα, για να ενεργοποιειθείτε, και να πιάσετε όλα αυτά τα κοινωνικά κατακάθια, από τους εισπράκτορες των πλαστών συντάξεων, και τους υπερσυνταγογραφούντες γιατρούς, μέχρι τους μαιμουδες ανάπηρους, και τους υπαλλήλους ΙΚΑ, Πολεοδομιών, εφοριών, κλπ. που τ αρπάζανε;

Και ποιος θα μας επιστρέψει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ;;;

 

 

Σχόλια

10/03 07:27  strezov
Ηρακλή καλημέρα
Τα πάρτυ του ασύδοτου και διεφθαρμένου δημόσιου τομέα αρχίζουν έστω και λόγω τροικας να διαλύονται.
Για τα μεγαλύτερα και νομιμοφανή πάρτυ του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα που δεν χρειάζονταν και κούτες pampers για τα χρήματα θά γίνει κάτι Και επειδή έχω την εντύπωση ότι η τρόικα δεν ενδιαφέρεται για αυτά αυτοί που ουσιαστικά καρπώθηκαν τη διαφθορά του δημοσίου θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.
10/03 18:12  Ηρακλής
Strezov
Τα πάρτυ του ιδιωτικού τομέα, που γίνονται με χρήματα του δημοσίου, είναι πολυκαταγγελμένα.
Και φυσικά η τρόικα δεν ενδιαφέρεται, αντίθετα, προσπαθεί να διαμορφώσει συνθήκες ωστε αυτα τα πάρτυ να αποδίδουν πιο πολλά.
Σκέψου μόνο, ποιοι θα πάρουν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, και με ποιές διαδικασίες.
Αυτό το πάρτυ όμως φίλε είναι "πολιτικο" και μόνο με πολιτικους όρους καταπολεμάται. Δυστυχώς όμως από το 1821 και μετά, ΟΛΟΙ οι πολιτικοί ήταν πουλημένα κορμιά. ΟΛΟΙ.
Και προσωπικά δεν βλέπω,πολιτική λύση. Το κεφάλαιο έχει δέσει από χίλιες μεριές τους πολιτικούς, από οικονομικές συναλλαγές μέχρι σεξ- εκβιασμούς.
Δυστυχώς.

10/03 22:12  soulmannOR
καλησπερα αγαπητε ΗΡΑΚΛΗ.ολα κατακριτεα αυτα που γινονται στην πατριδα μας,αλλα πρεπει να εστιασουμε το ματι μας οχι μονο στον οικονομικο τομεα.οταν εχουμε χιλιαδες εκτρωσεις και η ομοφυλοφιλια εχει χτυπησει κοκκινο,η κοινωνια μας εγινε τραβεστι.τι νομιζεις οτι ητανε αυτες οι γυναικες?αλλοτριωμενες απο την κορυφη ως τα νυχια.στην καμπουρα τους φερουνε σιγουρα μια εκτρωση που την αντικαταστησανε με ενα lexus.που καιρος να μεγαλωνεις παιδια,αντε 1 το πολυ 2.το σιγουρο ηταν οτι ψηφιζανε τα δυο μεγαλα κομματα.χρεοκοπημενες υπαρξεις για λυπηση.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις