ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ SHAREHOLDER-CS, σχετικά με τη φρασεολογία μου.
1458 αναγνώστες
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2007
20:54

Αγαπητέ φίλε

Θα μπορούσα να σου απαντήσω ότι τα μπλογκς είναι προσωπικοί χώροι, δεν είναι δημόσιοι, ο καθένας μπαίνει σ αυτά γιατί το ΄θέλει, και συνεπώς όπως εγώ δε λογοκρίνω τα σχόλια όποιου θέλει να σχολιάσει ,έτσι και δεν επιτρέπω σε κανένα να βάζει όρια στο τρόπο που εκφράζομαι.

Επειδή όμως το θέμα είναι πιο σοβαρό απο όσο φαντάζεσαι, όσο και αν εσύ πιθανα δεν το καταλαβαίνεις, θα σου απαντήσω αναλυτικά, για να καταλάβεις ότι η αθυροστομία είναι μέσο άμυνας απέναντι στη βλακεία, και δεν είναι αυτοσκοπός.

ΚΑτ αρχάς δεν είμαι ανώνυμος. Πολλοί από το χώρο των συζητήσεων ξέρουν, και εσύ ξέρεις, ότι είμουνα εγώ ο ιρασοτ που έδωσα πρώτος το όνομα μου, και πρότεινα να χρησιμοποιήσουμε όλοι τα πραγματικά μας ονόματα αφού δεν κάνουμε κάτι κακό που συζητάμε.

Ο μόνος που ανταποκρίθηκε ήταν ο Βίβερε, κι αυτός σε προσωπικό μήνυμα. Επί πλέον έχω ανοιχτό στο καθένα και το μειλ μου, άρα είμαι στο δίκτυο πιο επώνυμος απ όσο εσυ.

Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.

Το θέμα βρίσκεται στην άποψη σου, γιατί δεν λέω αυτά που θέλω να πω με διαφορετική φρασεολογία και χρησιμοποιώ "βρισιές" κατά την άποψη σου.

Θα σου πω.

1.- Τα σχόλια μου δεν περιέχουν βρισιές περιέχουν χαρακτηρισμούς. Ηλίθιοι, αλήτες, βλάκες, καθίκια, εγκληματίες κατά των εργαζομένων, σκυλάκια πεκινουα, είναι χαρακτηρισμοί δηλωτικοί καταστάσεων.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις αλλά απάντησε μου εσύ πως θα χαρακτηρίσεις τον κ. Αναλυτή, ένα πανεπιστημιακό δάσκαλο, μεγάλο επιστήμονα, που για τη θέση, και την αγάπη της εξουσίας, υποκυπτε,ι και ενώ γνωρίζει ότι τα ταμεία δεν έχουν λεφτά επειδή καποιοι τα κλέψανε, κάνει πως δεν καταλαβαίνει, και εν γνώσει του, ξεκινάει να μιλάει για το ασφαλιστικό, από την επομένη της κλοπής και μετά. Λεει "τώρα τι κάνουμε;" λές και φταίμε εμείς επειδή αυτοί έκλεψαν τα ταμεία.

Κατάλαβες φίλε; Μας δουλεύει κατ εντολή των ηγετών που υπηρετεί. Και δεν είναι ο αστυφύλακας που το κάνει για 700 ευρώ γιατί πεινάει ακι φοβάται μη χάσει τη θέση του.

ΟΟΟΟχι, αυτός το κάνει συνειδήτά και με μαεστρία επιστημονική. Μας υποδουλώνει χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση.

Σ αυτόν αν πεις " Κάνετε λάθος κύριε" είναι σαν να το χαιδεύεις.

Αυτόν πρέπει να τον βγάλεις από τον καθωσπρεπισμό του, για να καταλάβει. Πρέπει να του πεις ότι είναι σκυλάκι πεκινουά με λουράκι, πρέπει να τον προσβάλλεις για να καταλάβει, κατάλαβες φίλε;

2.- Επειδή ασχολείσαι με το χρηματιστήριο, θα σε ρωτήσω κάτι απλό.

Αν αύριο η κυβέρνηση με νόμο, αφαιρέσει από όλα τα χαρτοφυλάκια το 10% των μετοχών που έχουμε, και το πάρει χωρίς να μας ρωτήσει, θα διαμαρτυρηθείς;

Θα φωνάξεις;

Και αν το ξανακάνει μεθαύριο και πει σου σβύνω μετοχές που έχεις, αγόρασες 10 ΕΤΕ, εγώ σου βάζω ότι αγόρασες 8, και τις άλλες δύο τις παίρνω εγώ για να καλύψω τα χρέη μου, τότε τι θα κάνεις;

Θα βγεις στους δρόμους; θα διαμαρτυρηθείς; θα τους καταψηφίσεις;

Δεν μου λες φιλαράκο

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ, ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΚΙ ΟΛΑΣ,

με ποιά λέξη να σε χαρακτηρίσω;

Αν η λέξη "μαλάκας" ή "ξεφτίλας" σε ενοχλούν πες μου εσύ με ποιές λέξεις να μας χαρακτηρίσω όλους εμάς, που κάνουμε το ίδιο με το ασφαλιστικο, κι εγώ θα την δεχτώ και θα την χρησιμοποιώ.

3.- Ολοι αυτοί που κρίνω και χαρακτηρίζω με λέξεις που εσένα σε ενοχλούν, είναι δημόσια πρόσωπα τα οποία αν δεν το καταλαβαίνεις, ρυθμίζουν τη ζωή μου.

Ο Κωστάκης με κυβερνά, και ο Γιωργάκης με την ανικανότητα του, έμμεσα αποφασίζει να με κυβερνάει ο Κωστάκης,

Η Αλέκα με τον ξύλινο λόγο μου εγκλωβίζει και μου πατρονάρει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου λες και είναι ιδιοκτησία της η πρόοδος

και ο Αλαβάνος βαφτίζει αριστερό όνειρο, κάθε δεξιό που ζει στην Εκάλη, αλλά έχει "τύψεις" που είναι πλούσιος και γι αυτό ψηφίζει αριστερά και ισοφαρίζει.

Κατάλαβες λοιπόν φιλαράκο ποιους κρίνω, και γιατί;

Η παρέμβαση που έχουν κάνει αυτοί στις ζωές μας είναι τόσο μεγάλη που ό,τι και να τους πούμε, λίγο θα είναι.

4.- Η αθυροστομία λοιπόν είναι η άμυνα εναντίον της βλακείας. Τη βλακεία φίλε ,δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα, πρώτον γιατί δεν τα καταλαβαίνει και δεύτερον γιατί είναι απελπιστικά ανθεκτική.

5.- Χρησιμοποίησες μία λέξη. Ευπρέπεια. Ξέρεις κάτι.

Το μοναδικό ΕΥΠΡΕΠΗ άνθρωπο που γνωρίζω και που αξίζει αυτό το χαρακτηρισμό είναι ο Μητροπολίτης Αλβανίας Αναστάσιος.

Στη πολύχρονη ζωή μου, πίστεψε με, όλοι οι "ευπρεπείς" που γνώρισα, είτε επώνυμοι είτε ανώνυμοι, ήταν τα χειρότερα στοιχεία της κοινωνίας.

6.- Πάντως στα άρθρα που αναφέρεσαι η αθυροστομία ήταν ενδεικτική της έντασης του θέματος, αλλά και δηλωτική του μεγέθους τηςκουτής πράξης ατόμων που θέλουν να με κυβερνήσουν. Καλό είναι να μη μένεις μόνο στις λέξεις, να διαβάζεις και πίσω από τις λέξεις, τη δύναμη των νοημάτων και των εικόνων που περιγράφουν οι λέξεις.

Τώρα αν εσύ μέσα από τα αρθρα μου κατάλαβες μόνο ότι βρίζω τους πάντες και τα πάντα, λυπάμαι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι μπορεί.

Υ.Γ. Ανθρωποι στην ηλικία του πατέρα μου μάλλον δεν μπορούν να διαβάζουν, από εκει που είναι. Και ο πατέρας μου πάλεψε και πόνεσε πολύ στη ζωή του για να μπορώ εγώ να λέω ό,τι θέλω. Οπως κι εγώ πάλεψα και πόνεσα στη ζωή μου για να έχει αυτός ο λαός τη δυνατότητα να εκφράζεται, κι αε λέει ότι θέλει.

Δεν ειμαι μικρος, μικρέ. Ανήσυχος και θυμωμένος είμαι.

Υ.Γ.2  Ο κόσμος είναι μικρος. Αν πήγαινες στο 3ο είχες καθηγητές τους κουμπάρους μου. Και που είσαι. Ευπρέπεια, ευπρέπεια, αλλά σας βγάζανε 20% δυσλεκτικά για να δίνετε προφορικές εξετάσεις.Να σου πω κάτι; Καλλίτερα αθυρόστομος παρά συμμέτοχος στις λαμογιές του 3ου!!  ( Ξέρεις τι λέω, δεν ξέρεις; Πάντως το σταματάω εδώ)

 

 

Σχόλια

26/09 21:28  vivere
Ήπιους τους βρίσκω τους χαρακτηρισμούς σου Ηρακλή αν λάβει κανείς υπόψη του ποια είναι η πραγματική διάσταση της κατάστασης που περιγράφεις αναφορικά με το ασφαλιστικό. Για ρωτήστε κι εμάς τους μετά το 1993 ασφαλισμένους και θα βρούμε 3 φορές πιο βαρείς χαρακτηρισμούς από όσους ανέφερες φίλε μου. Ε δεν πιπιλάμε πια το δάχτυλο και βγάλαμε την τσίμπλα από τα μάτια.
26/09 22:17  Ηρακλής
Η ειρωνία φίλε βίβερε ξέρεις ποια είναι; Οτι εγώ που αντιδρώ έτσι, είμαι παλαιός ασφαλισμένος, σε πολυ καλό ταμείο και με πιθανή σύνταξη κοντα στις 2000 ευρώ. Και βλέπεις παιδιά του 1993 που είναι αμφίβολο αν θα πάρουν 500 ευρώ, μετα τα 67 τους, και δεν αντιδρουν. Τι να πω;
26/09 23:15  elenitsa 1
Ο ευνουχισμος της νεας γενιας,φιλε Ηρακλη,ειναι απιστευτος.Οσο δεν τους στερεις την φραπεδια και το τελευταιας τεχνολογιας κινητο δεν τους καιγεται καρφι.Πιστευουν οτι οι ιδιοι μα...που τους φροντιζουν απο την ωρα που γεννηθηκαν και τους παρεχουν τα παντα ,θα ειναι στην ζωη για παντα για να τους κανακευουν.Να γιατι δεν αντιδρουν.Συνεχισε εσυ να τα λες ετσι οπως ξερεις κι ας σοκαρουν οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιεις.Δεν απεχουν καθολου απο την πραγματικοτητα και την αληθεια.
27/09 03:14  shareholder-cs
Αγαπητέ φίλε

Ευχαριστώ για την αναλυτική και γενικά ψύχραιμη απάντηση.
Κατ αρχάς τα Blogs είναι προφανέστατα δημόσιοι χώροι αφού μπορεί να μπει μέσα χωρίς άδεια ο καθένας, -οποιοσδήποτε- και να διαβάσει, και να σχολιάσει. Αν ήταν ιδιωτικός χώρος θα χρειαζόμασταν κρυπτογραφημένους κωδικούς, όπως οι πλατφόρμες του private banking…
Είναι προφανές ότι δεν έχω ένσταση ως προς τα θέματα που θίγεις αλλά ως προς τη φρασεολογία. Και προφανώς δεν μένω μόνο στις λέξεις, αλλά μπορώ να διαβάζω και πίσω από αυτές.
Δεν τσινάω από φτηνό καθωσπρεπισμό, αλλά γιατί ακριβώς η λογική της χρησιμοποιούμενης φρασεολογίας έχει τη σημασία της.
Τώρα εσύ δηλώνεις ότι η αθυροστομία είναι μέσο άμυνας απέναντι στη βλακεία, και δεν είναι αυτοσκοπός. Λες ότι τη χρησιμοποιείς για να ξυπνήσεις τον άλλο, θεωρείς ότι πρέπει να τον προσβάλλεις για να καταλάβει.
Εντάξει αλλά το άρθρο σου είναι μάλλον απίθανο να το διαβάσει ο καθηγητής κ. Αναλυτής ή ο Γιώργος Παπανδρέου -αν και στο φινάλε κι αυτοί θα σε καταλάβαιναν όπως και να μιλούσες…
Άρα τελικά δεν απευθύνεσαι στον Αναλυτή ή στον Παπανδρέου, τελικά απευθύνεται σε μας τα μέλη του φόρουμ του capital .
Λες λοιπόν «Η αθυροστομία είναι η άμυνα εναντίον της βλακείας. Τη βλακεία φίλε ,δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με επιχειρήματα, πρώτον γιατί δεν τα καταλαβαίνει και δεύτερον γιατί είναι απελπιστικά ανθεκτική.»
Τώρα Ηρακλή αν εκτιμάς ότι το IQ του καθενός μας στο φόρουμ είναι τόσο χαμηλό που για να αντιληφθεί μερικές απλές αλήθειες πρέπει να το ξεκινήσεις με προσφωνήσεις τύπου «ξύπνα ξεφτίλα Έλληνα, σε δέρνει η βλακεία» και να το συνεχίσεις «κοίτα τι έκανε ο πανηλίθιος» μάλλον μας θεωρείς επαρκώς βλάκες και μας υποτιμάς.
Και η ευπρέπεια είναι αναπόσπαστο συστατικό μιας στοιχειωδώς πολιτισμένης κοινωνίας όπου ο ένας σέβεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου.
Διότι η άμεση επέκταση της δικής σου λογικής, είναι όταν δούμε τον όποιο πολιτικό, ή τον Αναλυτή, όχι μόνο να τον βρίσουμε και να τον γιουχάρουμε αλλά να τον μπουγελώσουμε,
27/09 03:17  shareholder-cs
Διότι η άμεση επέκταση της δικής σου λογικής, είναι όταν δούμε τον όποιο πολιτικό, ή τον Αναλυτή, όχι μόνο να τον βρίσουμε και να τον γιουχάρουμε αλλά να τον μπουγελώσουμε, να του πετάξουμε αυγά και ντομάτες ή καφέδες αλλά Ρέλλος «για να καταλάβει»…
Και η αμέσως επόμενη επέκταση είναι να σπάσουμε και να κάψουμε με μολότωφ και το μαγαζί ή το αμάξι του άλλου πάλι «για να καταλάβει ο κάθε πλούσιος και βολεμένος» τη μεγάλη μας αλήθεια…
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα με τις «προοδευτικές» αυτές τακτικές και ευτυχώς που διαφωνεί και η πλειοψηφία γιατί αλλιώς τώρα θα καιγόταν από κάτω το αμάξι μου…
Κάτι ακόμα : Έχω με διαφορά το πλέον αναλυτικό προσωπικό προφίλ στα blogs. Και όλοι ξέρουν το όνομά μου. Και προσωπικό μήνυμα μπορούν όλοι να μου στείλουν μέσα από την υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων του φόρουμ. Άρα είμαι τουλάχιστον τόσο επώνυμος όσο εσύ και όλοι οι υπόλοιποι.
Το δεύτερο σου υστερόγραφο δεν το αντιλαμβάνομαι διότι κανένα από τα σχολεία που πήγαινα δεν ήταν 3ο. Με μπερδεύεις προφανώς με άλλον….
27/09 07:28  Ηρακλής
αγαπητέ φίλε
η Φράση σου
"Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα με τις «προοδευτικές» αυτές τακτικές και ευτυχώς που διαφωνεί και η πλειοψηφία γιατί αλλιώς τώρα θα καιγόταν από κάτω το αμάξι μου…" μου επιτρέπει να αντιληφθώ ορισμένα πράγματα.
Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική κοινωνική ιδεολογία.
Προσωπικά, θεωρώ μία κοινωνία που καίει αμάξια,πολύ πιο υγιη από μια κοινωνία που φοβάται μη χάσει τις αλυσίδες της, συγνώμμη το αμάξι της, και δεν αντιδρά.
Σ ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο μπλογκ μου. Δεν θάθελα να έχω άλλη κουβέντα μαζί σου. ΔΕν εκτιμώ ξέρεις καθόλου τους ανθρώπους που θεωρούν το αμάξι στοιχείο κοινωνικου στατους,με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο του χαρακτήρα τους.

27/09 07:39  Ηρακλής
Και κάτι ακόμα φίλε χρήστο που ξέχασα να σου πω. Αφού όπως γράφεις ήσουνα Μυτιλήνη μέχρι τα 18, φαντάζομαι θα εννοείς τη πόλη και όχι κανένα χωριό. Γιατί αν ήσουν από χωριό θα το έγραφες με υπερηφάνια όπως κάνουν όλοι οι γνήσιοι Μυτηληνιοι. Αρα ξέρεις πολύ καλά τα 3ο και 4ο λύκειο Μυτιλήνης και το τι έχουν κάνει εκεί για να μπαίνουνε σε καλές σχολές. Αν δεν τα ξέρεις, ρώτα , θα σου τα πουν. Και κάτι άλλο . Είσαι γεννημένος 13 χρόνια μετά από μένα. Οταν λοιπόν εγώ πίσω από κάτι κάγκελα φώναζα για ψωμί παιδεία ελευθερία, εσύ ήσουν 9 χρονών. Οταν ξαναπάς Μυτιλήνη, πήγαινε και ρίξε μια ματιά στο άγαλμα, στο πάρκο. Ηταν φίλος , φίλε. Κατάλαβες;
27/09 14:46  shareholder-cs
Ηρακλή επειδή τελικά μάκρυνε η απάντησή μου, την ανέβασα ως άρθρο στο blog μου...Δες εκεί.
29/09 11:48  CANYON
Πεστα χρυσοστομε
29/09 12:39  Ηρακλής
canyon
καλώς ήλθες στη παρέα
περιμένω σχόλια σου καισε άλλα αρθρα μου.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις