ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Το διαζύγιο της λογικής...
1154 αναγνώστες
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011
11:11

Κυριακή βράδυ, ανακουφίστηκαν οι πιο πολλοί.

Επί τέλους, λέει συμφώνησαν οι δύο ...άκηδες, για να σώσουν τη χώρα.

Η λογική πλέον έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την Ελληνική πραγματικότητα.

Παρακολουθήστε...

1.- Ο Παπανδρέου, πριν μία εβδομάδα, καταστρέφει τη παγκόσμια οικονομία, ανακοινώνοντας δημοψήφισμα  με ερώτημα ναι ή όχι σε μία Ευρωπαική συμφωνία που κατά το 2% αφορούσε την Ελλάδα.

2.-Οταν τον κράζουν, λέει ότι το έκανε για να ... εκβιάσει το Σαμαρά, για να ... συνεργαστεί!!!

3.- Τη Κυριακή ο Σαμαράς, που διαφωνεί με το μνημόνιο, συμφωνεί να υποστηρίξει κυβέρνηση για να... εφαρμόσει το μνημόνιο!!!

4.- Πρωθυπουργός φημολογείται ότι θα έιναι ο κ.. Παπαδήμος, δηλαδή ο ΒΑΣΙΚΟΣ συντελεστής υλοποίησης της ένταξης της χώρας στο ευρώ, για την οποία όλοι ομολογούν ότι έγινε με... απάτη, και ήτανε λάθος!!!

5.- Μέχρι χτες, ο κ. Παπαδήμος ήταν οικονομικό ςσύμβουλος του Πρωθυπουργού Παπανδρέου, δηλαδή του πρωθυπουργού που έφερε οικονομικά τη χώρα, σε σημείο να χρειάζεται ... οικουμενική για να σωθεί!!!

6.- Ο Παπανδρέου ζητάει συναίνεση από το Σαμαρά, γιατί μόνος του δεν μπορεί να περάσει τα μέτρα, που φυσικά για να χρειάζονται συναίνεση δεν θα είναι για το καλό των πολιτών, και γι αυτό πάνε μαζί λέγοντας ότι εκφράζουν τη πλειοψηφία αυτών που θα ... ξεζουμίσουν!!!

7.- Οι Υπουργοί που ... πέτυχαν στην εφαρμογή του μνημονίου, δηλαδή που έκαναν αυτό που καταδίκαζε ο Σαμαράς, θα ...παραμείνουν στη θέση τους, και στη νέα Κυβέρνηση!!!

8.- Εκλογές για να μιλήσει ο λαός θα γίνουν όταν.... ολοκληρώσουν την υπογραφή όλων των αποφάσεων που τον αφορούν!!! Να μιλήσει τότε να πει τι;

Τώρα μόλις ακούω και την πρόταση του ΚΚΕ. Λαική οικονομία και λαική εξουσία που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος!!!

Τώρα γιατί οι εκλογές του Φεβρουαρίου, μου θυμίζουν έντονα τις εκλογές του Μάη του 1967 που δεν έγιναν ποτέ, δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Πάντως χωρίς ίχνος λογικής, από παλιά οι λύσεις του Ελληνικού δράματος οδηγούσαν πρώτα σε δικτατορίες, και μετά σε πόλεμο.

Μακάρι να μη τα ζήσουμε...

 

Σχόλια

07/11 13:44  Α45
Ηρακλή μου,με ολο τον σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω,είσαι λάθος απο το πρώτο ως το τελευταίο σημείο...
Ο Ελληνικός λαός Ηρακλή δεν αποτελείται μόνο απο χασομέρηδες δημοσίους υπαλλήλους και μπαταξήδες επιχειρηματίες,ούτε μόνο απο προνομιούχες κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις που ενδιαφέρονται να μην χάσουν το βόλεμα και τα προνόμιά τους...
Κυρίως όμως δεν αποτελείται απο μόνιμα "διαμαρτυρόμενους" losers,που όλα τους φτάινε επειδή εκείνοι δεν τα καταφέρνουν...
Αποτελείται απο ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά,να είναι "νικητές" και όχι να διαμαρτύρονται μονίμως γιατί χάσανε...
Η πολιτική Ηρακλή,όπως πολύ σοφά είχε πει ο Εθνάρχης Καραμανλής,ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε την ένταξή μας στην ΕΟΚ και την καλοζωία μας για 30 χρόνια,είναι "η τέχνη του εφικτού".
Καλώς η κακώς βρεθήκαμε σε δεινή θέση,βρεθήκαμε με το ένα πόδι στο γκρεμό.Στα εχω ξαναπεί.Οταν χρωστάς τα κέρατά σου και ζητάς να σε ξαναδανείσουν,βαράς προσοχές,δεν κάνεις μαγκιές...Αν σήμερα δεν είμασταν στο ευρώ Ηρακλή,θα είχαμε ψωμολυσσάξει και εσύ θα έπαιρνες σύνταξη 250 ευρώ ,όπως παίρνει ο Βούλγαρος και ο Αλβανός.Μπορεί λοιπόν να μπήκαμε με πολιτικούς όρους στο ευρώ,όπως και στην ΕΟΚ το 1980,αλλά σωθήκαμε δια βίου...Και αυτό ήταν το διακύβευμα χθες το βράδυ,αν δεν το κατάλαβες...
Απο τη στιγμή που η Ιταλία έχει πρόβλημα,ο εκβιασμός του Γιώργου,εκβιασμός που κρατάει 2 χρόνια τώρα,έπαψε να ισχύει...άκουσες τον Ολι Ρεν χθες? έτοιμοι είναι να μας στείλουν στο διάολο...
Οσο για τον Παπαδήμο...έχεις κάποιον καλύτερο? ο άνθρωπος είναι σοβαρός,ξέρει οικονομικά,έχει παγκόσμια αναγνώριση και κύρος.Κυρίως όμως,ΔΕΝ θα λογαριάσει το πολιτικό κόστος...Απο κει και πέρα,μπαίνει κι αυτός σε πολύ βαθιά νερά...θα δοκιμασθεί και θα δούμε...η παρουσία των Βενιζέλου και Δήμα στο πλευρό του είναι ότι καλύτερο...
Τώρα πια,το παιχνίδι είναι στα χέρια μας...τέρμα οι μεμψιμοιρίες και η μιζέρια...να οργανωθούμε και να δουλέψουμε σωστά,ώστε τα 20 χρόνια φτώχειας και μιζέριας που μας περιμένουν,να γίνουν πολύ λιγότε
07/11 14:08  bill carson
A45:
"Κυρίως όμως δεν αποτελείται απο μόνιμα "διαμαρτυρόμενους" losers,που όλα τους φτάινε επειδή εκείνοι δεν τα καταφέρνουν... Αποτελείται απο ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά,να είναι "νικητές" και όχι να διαμαρτύρονται μονίμως γιατί χάσανε..."

Σωστά αγαπητέ: "η επιβίωση του ικανότερου". Σωστό και δίκαιο, αλλά -δυστυχώς- μόνο για τα τετράποδα ζώα, γιατί αυτά κληρονομούν μόνο το DNA τους και όχι τα φράγκα του παππουλάκου τους και τη BMW του daddy για να πηγαίνουν Σ/Κ στην Αράχοβα και να αδερφίζουν μπροστά στην κάμερα των βλαχο"δημοσιοκάφρων" του ΣΤΑΡ.


Α45:
"...όπως πολύ σοφά είχε πει ο Εθνάρχης Καραμανλής,ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε την ένταξή μας στην ΕΟΚ και την καλοζωία μας για 30 χρόνια..."

Φυσικά ο παππουλάκος των προηγούμενων τα έβγαλε ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΟΥ KAI THN ΑΞΙΑ ΤΟΥ τα λεφτά και με μια μικρή βοήθεια που του παρείχε το φασιστικό δεξιό καθεστώς του "εθνάρχη" (σκατά στον τάφο του) στέλνοντας τη μισή Ελλάδα στα ξερονήσια.
Ορίστε πώς μπορεί να μειωθεί και τώρα η ανεργία. Ας ανοίξει ξανά η Γυάρος και η Μακρόνησος.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις