ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Αυτό ο αχταρμάς είναι η Ευρώπη;
1738 αναγνώστες
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011
00:52

Τους βλέπεις και λες, δεν μπορεί, μάλλον παρακολουθώ συνέλευση πολυκατοικίας δύστροπων ενοικιαστών.

Ανώνυμες φάτσες, χωρίς καμμιά προσωπικότητα, ευχαρίστως θα τους έριχνες μια σφαλιάρα, έτσι για πλάκα, κυττώντας μετά αλλού, όπως κάναμε μικροί στο σχολείο.

Είναι λέει Υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευροζώνης.

Παντελώς ανώνυμοι όλοι τους.

Ανώνυμοι και σαν φυσιογνωμίες, και σαν ονόματα, αλλά και σαν οικονομολόγοι.

Γελοία υποκείμενα που παίζουν με τους λαούς, νομίζοντας ότι παίζουν παιχνίδι στο ιντερνετ.

Ιδού η απόδειξη.

Είπα ο δικός μαςΜπένυ:

- Συζητιούνται 36 λύσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Αυτοί όμως είναι 17.

Αρα ο καθένας πήγε να λύσει ΕΝΑ πρόβλημα, προτείνοντας, κατά μέσο όρο ΔΥΟ λύσεις. και όλες ανόμοιες μεταξύ τους. ( πως αλλιώς θα μαζεύονταν 36;).

Ποιος θα τους πει ότι κανένα πρόβλημα δεν βρίσκει τη λύση του, όταν επιδέχεται 36 "λύσεις".

Οι αγορές εναντίον της ΕΕ.

Δηλαδή, τα τσακάλια των Αμερικάνικων τραπεζών, οι αδίστακτοι χειριστές των κερδοσκοπικών κεφαλαίων απ τη μιά,

και ο Ολλανδός Υπουργός των οικονομικών, ο Σοιμπλε, κι ο Μπεννυ από την άλλη.

Αυτό δεν είναι κάντρα, αυτό είναι κλέβω εκκλησία.

ΚΑι τη Παρασκευή θα συμπληρωθεί το καρέ, με άλλες 17 προσωπικότητες, όπως η Μέρκελ, που θυμίζει δικομανή διαχειρίστρια πολυκατοικίας με έμμονες ιδέες, ο Σαρκοζύ που νομίζει ότι ψήλωσε επειδή κατάφερε να πηδήξει την Κάρλα, ο Βέλγος, ο Ολλανδός, που δεν τους ξέρουν ουτε στις χώρες τους, ο Μπερλουσκόνι που έτσι και περάσει πιτσιρίκα δίπλα του, θα γράψει στα τέτοια του τη σύνοδο και θ ακολουθήσει, κι ο Γιώργος που θα τους φωνάζει όλους με το μικρό τους όνομα, για να καταλάβουν οι κάμερες ότι τους γνωρίζει.

Και όλοι αυτοί, θα  καταφέρουν να πάρουν απόφαση, που θα ζημιώσει τους κερδοσκόπους των αγορών.

Είμαστε καλά;;

Είναι σαν να βάζεις το Γιωργάκη να πουλήσει πιο πολλά χαλιά από τη Μοιραράκη!

Η να βάλεις τον Μπέννυ, να πουλήσει πλαστικές καρέκλες σε γύφτο.

Καημένη Ευρώπη.

Εκατό, μαζί με τους συμβούλους , άνθρωποι, που ο καθένας ξεχωριστά ,

δεν ξέρει τι θέλει,

αλλά ευελπιστούν ότι όλοι μαζί, θα συμφωνήσουν σε κοινή λύση\!!!

Η μας δουλεύουν, ή αυτο-δουλευόμαστε αν πιστεύουμε τέτοια πράγματα.

Κατά τα λοιπά, πιο πολλα για την επιλεκτική χρεοκοπία , ξέρει ο κυρ Μητσος στο καφενείο του χωριού, από όλους αυτούς.

- Τι είναι επιλεκτική χρεοκοπία κυρ Μήτσο ;

- Χέστα κι άστα παιδί μου, χέστα κι άστα!!!

 

 

 

 

 

Σχόλια

13/07 08:48  Frixos
Κάπου διάβασα το παρακάτω:

"Όταν τα λόγια και τα έργα ενός ανθρώπου εκφράζουν οδύνη τότε πηγάζουν από ανιδιοτέλεια. Όταν όμως εκφράζουν θυμό μαρτυρούν ψυχολογική εμπλοκή στα ουσιώδη της ζωής δηλαδή ανωριμότητα."

και θυμήθηκα την προηγούμενη καταχώρηση του οικοδεσπότη

"...Έχω χάσει πλέον κάθε προσανατολισμό, δεν ξέρω καν αν είμαι ρατσιστής, η κομμουνιστής ή φασίστας, ή δημοκράτης, ή και όλα μαζί ..."

Calm down dear Hercules, You are sixty's

Υ.Γ Η Διομολόγηση είναι όρος που απαντάται στο Διεθνές Δίκαιο και που αφορά συμβάσεις, συνήθως, προνομίων. Απώλεια αυτών προκαλεί πόνο,φόβο, αντίδραση, πανικό. Μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ,(ευτυχώς), έχουν καταργηθεί...

13/07 09:15  Ηρακλής
Frixos
Το σχόλιο σου είναι γεμάτο αλήθειες.
Μ αρέσει ο ορισμός της ανωριμότητας, και απ ότι φαίνεται, δυστυχώς, μου ταιριάζει πιο πολύ από την έκφραση οδύνης.
Τα sixtys είναι εδώ, αλλά έλα που το μυαλό το ξεχνάει συνεχώς...
Πάντως η εκδήλωση του θυμού, εκτός από όσα λέει το ρητό, είναι και σοβαρό αντικαταθληπτικό, δεν συμφωνείς;;
Καλημέρα
13/07 09:38  Α45
Απολαυστικός ο Ηρακλής σήμερα...ειδικά το σχόλιο με τον Μπερλουσκόνι,όλα τα λεφτά...
13/07 10:46  Frixos
Ο Ούγγρος ΜΟΝΟ είπε και του τα ...ψάλλαμε αρκούντως θυμωμένοι ή αηδιασμένοι ή πικραμένοι ή τέλος πάντων...τέλος πάντων...(Θου κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

Πόσο πρέπει ξεχειλίσει ο θυμός ..φραστικά με το παρακάτω?

Ο Αντρίκος, η Unigestion και τα αναπάντητα ερωτήματα

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

Ατελής ήταν η γραπτή δήλωση στην οποία προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (11/7) ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρέας Α. Παπανδρέου (περιελήφθη στο χθεσινό φύλλο), με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» που αναφερόταν στην άγνωστη σχέση του με την επενδυτική εταιρεία Unigestion και κυρίως με τη θέση που αυτός κατέχει στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της.
Ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου, που επιβεβαίωσε πλήρως τη σχέση του με τη Unigestion από το 2009 και εντεύθεν μέσω της δήλωσής του, πασχίζει με επιμονή, σε πολλά σημεία, να αποστασιοποιηθεί από το όλον. Δηλαδή να εμφανίσει ως στεγανό από το όλον (την εταιρεία Unigestion) το πράσινο fund που έχει αυτή συστήσει, για τις δραστηριότητες του οποίου παρέχει συμβουλές στρατηγικής.
Με τη δήλωσή του ο Α.Α. Παπανδρέου δεν δίνει απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα, όχι κακόβουλων, αλλά προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών αξιωματούχων και φίλα προσκείμενων στην πρωθυπουργική οικογένεια, που θα επιθυμούσαν -είναι αλήθεια- μια απόλυτη διάψευση οιασδήποτε σχέσης του με την επενδυτική εταιρεία. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, όπου το συμφέρον της για επιβίωση είναι απέναντι σε ζαριές επενδυτών υπέρ της χρεοκοπίας της.
Πιο συγκεκριμένα δεν απαντήθηκε:
* Αν η Unigestion με τις επενδυτικές της συστάσεις (Newsletter Νοεμβρίου 2010) ή και τις ενδεχόμενες τοποθετήσεις της ποντάρει σε τίτλους χρεοκοπίας (CDS) και της Ελλάδας, δεν τίθεται ζήτημα δεοντολογικό ως προς τη συμμετοχή του Α.Α. Παπανδρέου στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού;
* Είναι έμμισθη η σχέση του Α.Α. Παπανδρέου με τη Unigestion;
* Διατηρεί μήπως και επενδυτική σχέση με το συγκεκριμένο fund;
* Το 14CENSE, το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής και Ενεργειακής Ασφάλειας
13/07 10:47  Frixos
, που είναι εγγεγραμμένο στη Γενεύη (Vignerons 1Α) είναι Ινστιτούτο, ΜΚΟ ή εταιρεία; Αν είναι κάτι από τα δύο πρώτα, από ποιους χρηματοδοτείται ή λαμβάνει χορηγίες;
Το τελευταίο ερώτημα δεν έχει απαντηθεί. Εκκρεμεί από τις 21/3/2010, όταν εκτενώς δημοσιεύονται στην «Κ.Ε.» θέσεις-απαντήσεις του Α.Α. Παπανδρέου περί της σχέσης του με τη C&C International, τα συνέδρια, τις χορηγίες του Τ.Τ. και την πράσινη εταιρεία του τραπεζικού ιδρύματος.
Εν κατακλείδι: Ο Α.Α. Παπανδρέου οφείλει αυτές τις απαντήσεις και γιατί είναι Παπανδρέου και γιατί είναι αδελφός του πρωθυπουργού.
Εκτός και αν ο Α.Α. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ του άβατου (παρεπόμενα του κοινωνικά και πολιτικά ανέλεγκτου) για τις επαγγελματικές δραστηριότητες και τους οικονομικούς πόρους των πολιτικών οικογενειών, όπως η δική του, οι οικογένειες Μητσοτάκη, Καραμανλή και όποιες άλλες.
Διευκρινιστικά πάντως επισημαίνουμε ότι η «Ε» αναφέρθηκε δημοσιογραφικά στην άγνωστη δραστηριότητα του Α.Α. Παπανδρέου και στη θέση του στη Strategic Committe της Unigestion, την οποία ασφαλώς δεν συγχέουμε με την Investment Committe (την Επενδυτική Επιτροπή).
Σε ό,τι, δε, αφορά τη σιωπή των κυρίαρχων ΜΜΕ (πλην του Διαδικτύου, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και λιγοστών εφημερίδων ή ραδιοσταθμών), αυτή είναι εύγλωττη, πλην όμως ερμηνεύσιμη. Η σιωπή είναι καθεστωτική, ιδιοτελής και η βασική αιτία της κοινωνικής απαξίας που -τελευταία- εισπράττει ο Τύπος.

13/07 10:56  jorgos
"Γελοία υποκείμενα που παίζουν με τους λαούς, νομίζοντας ότι παίζουν παιχνίδι στο ιντερνετ."

ΟΧΙ ηρακλή, ΠΟΛΛΟΙ από αυτούς είναι ΠΟΛΥ σοβαροί και υπηρετούν με ευλάβια τα συμφέροντα της χώρας τους και του λαού τους. Σε αντίθεση με τους δικούς μας (όπου εκεί συμδωνούμε στα κοσμητικά επίθετα). Ίσως θα ήταν καλύτερα να στείλουμε τον κυρ Μήτσο


"- Συζητιούνται 36 λύσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Αυτοί όμως είναι 17."

Ίσως σας διαφεύγει ότι ένα σύνθετο, πολυπαραμετρικό, μη γραμμικό "λογιστικό" σύστημα, μπορεί να έχει πολλές -ίσως και άπειρες- λύσεις. Ένας σοβαρός αναλυτής θα έπρεπε να εξετάσει ΟΛΕΣ όσες από αυτές τις λύσεις είναι πρακτικά εφαρμόσιμες και μπορούν να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.κε καθηγητά
13/07 13:23  stamatiss
νομιζω οτι ειμαστε μεσα σε ναρκοπεδιο χωρις χαρτη και μηχανημα ανιχνευσης... και το χειροτερο: ελευθεροι σκοπευτες σημαδευουν και ριχνουν στο ψαχνο.
σε μια τετοια περιπτωση βεβαιως και υπαρχουν πολλες επιλογες- πως θεωρητικα- θα διαχειριστεις το θεμα...
το προβλημα ομως, ειναι θεμα αποφασης.
εδω ΔΕΝ υπαρχει τιποτα απο αποψης ηγεσιας.
επομενως αν θελετε μια γνωμη, αν δεν παρθουν ηγετικες αποφασεις, πολυ ρεαλιστικες και σε ορους απολυτης συναφειας με την πραγματικοτητα, απλα θα μαζευτουν την Παρασκευη και θα καταληξουν σε μια ακομα αοριστια.
δηλαδη θα ισχυσει ενα παλιο ρητο:
-θες να δεις τους φιλους σου;
- θες να μιλησεις για γκομενους/ες ποδοσφαιρο;
- θες να γνωριστειτε καλυτερα και να ανταλλαξετε αστεια;
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΤΖΕΝΤΑ...
13/07 14:02  Ηρακλής
jorgos
Πως το είπες;
Συνθετο, πολυπαραμετρικό μη γραμμικό λογιστικό σύστημα;
Α, γι αυτό δεν βρίσκουν λύση, και όχι γιατί έχουν εκλογές η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ, και όχι γιατί κυττάνε πως θα πληρωθούν όλα τα τοκογλυφικά χρέη χωρίς να χάσουν ούτε σεντ..
13/07 15:00  jorgos
ηρακλής, για ένα τοκογλυφικό χρέος δεν ευθύνεται τόσο ο δανειστής όσο ο δανειζόμενος. Θα αγόραζες εσύ ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο με "τοκογλυφικό" επιτόκιο; Οι κυβερνήσεις μας τότε γιατί το έπραξαν; Γιατί δεν διαπραγματεύτηκαν καλύτερα επιτόκια; Και που πήγαν τα χρήματα αυτά; Και δεν μιλάω μόνον για τα δάνεια της τρόικας αλλά και για πολλά άλλα που έχει πάρει η χώρα μας στο παρελθόν. Έχεις σκεφτεί ότι ίσως κάποιοι έλληνες πολιτικοί υπέγραψαν στο παρελθόν δανειακές συμβάσεις σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, αποκομίζοντας οι ίδιοι προσωπικά οφέλη;

Όσο για τον όρο "τοκογλυφικό" για τα επιτόκια του μνημονίου, αυτό είναι σχετικό. Οι ευρωπαϊκές χώρες που μας δανείζουν, δανείζονται οι ίδιες τα χρήματα αυτά για να τα δώσουν σε εμάς. Βέβαια, το επιτόκιο που δανείζονται οι χώρες αυτές είναι χαμηλότερο από αυτό που μας τα δανείζουν. Αυτό, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει το προηγούμενο σχόλιό μου, ότι οι πολιτικοί των χωρών που μας δανείζουν κοιτούν το συμφέρον της χώρας τους. Εσύ, θα έπαιρνες ένα δάνειο, για να το δανείσεις με μηδενική διαφορά επιτοκίου σε κάποιον ξυπόλητο ζήτουλα, που δεν έχει εισοδήματα, που επί δεκαετίες δανειζόταν και σπαταλούσε αλόγιστα, και επιπλέον σε έχει εξαπατήσει αλλοιώσεις στοιχείων, μαγειρέματα βιβλίων, ψευδείς δηλώσεις και-δεν-συμμαζεύεται;
13/07 18:42  ΝίκοςΤ
Ο jorgos έχει δίκιο με τα σημερινά δεδομένα.Απλά εμείς των sixty's θυμόμαστε πιτσιρικάδες τον Αντενάουερ και τον ντε Γκωλ,μεγαλύτεροι τον Μπραντ, τον Μιτεράν και τον Ζισκάρ. Ηγέτες με όραμα πολιτικό,πολιτισμικό οικονομικό και όχι οικονομίστικο.Αυτό εκφράζει ο Ηρακλής σήμερα και θα συμφωνήσω μαζί του.Και μην θεωρήσει κανείς ότι το γράφω γιατί αυτό βολεύει μια σπάταλη Ελλάδα,άρα και εμένα τον ελάχιστο.Η Ελλάδα έκανε τις καταστρεπτικές της επιλογές και θα τις πληρώσει. Στο όνειρο μιάς ενωμένης Ευρώπης αναφέρομαι.
13/07 20:59  Frixos
Υπάρχει ένα λογοπαίγνιο με τα 14 Π (το δέκατο έκτο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου)

Εγώ θα χρειαστώ έξι Π και δύο Ε για να περιγράψω την σημερινή κατάσταση της χώρας

Πίπτω= περιέρχομαι σε αρνητική κατάσταση.

Εκπίπτω=Χάνω την ηθική μου υπόσταση, προσωπική τιμή και αξιοπρέπεια.

Προσπίπτω=Πέφτω ικετευτικά εκλιπαρώντας κάτι

Όλα αυτά συμβαίνουν και όταν

Πίπτει το χρηματιστήριο, (αλλά κάποιο κερδοσκοπούν)
Πίπτουν οι βάσεις,(αλλά η παιδεία εκσυγχρονίζεται)
Εκπίπτει η πολιτική,(αλλά η αγέλη ψηφίζει)
Πίπτει το ηθικό(αλλά δεν βρίσκεται φάρος)


14/07 09:19  Μαικήνας
Είναι σαν να βάζεις το Γιωργάκη να πουλήσει πιο πολλά χαλιά από τη Μοιραράκη!

ΑΨΟΓΟ!
14/07 12:35  Πι-πι το παπί
"ο Σαρκοζύ που νομίζει ότι ψήλωσε επειδή κατάφερε να πηδήξει την Κάρλα"
Γιατί λίγο το έχεις αυτό;
14/07 14:54  jorgos
ΝικοςΤ το "όνειρο της ενωμένης Ευρώπης" θα είναι όνειρο για τους σώφρονες. Για τους λοιπούς θα είναι μάλλον εφιάλτης.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις