ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ο Αποπλουτισμός του Δημοσίου.
1526 αναγνώστες
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011
12:34

Αφού ολοκλήρωσα τη μελέτη όλων των εν ενεργεία κειμένων που έχει υπογράψει ή ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση, με τελευταίο τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου, θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω την νηφάλια προσωπική μου άποψη για την κατάσταση της χώρας μου , σήμερα.

1.- Παραμένω στα σημερινά δεδομένα. Το πως φτάσαμε στα σημερινά δεδομένα, είναι γνωστό σε όλους. Συγκριτικά, και αναλογικά, όλοι συμμετείχαμε στο να πάρει η χώρα μας αυτή τη καταστροφική πορεία, ο καθένας με το ποσοστό συμμετοχής, άλλος πολύ μεγάλο και άλλος πολύ μικρό. Ως τη μικρότερη συμμετοχή στο κατάντημα της χώρας, θεωρώ την απλή υπεψήφιση στις εκλογές, κομμάτων και πολιτικών ανάξιων και δουλοπρεπών, από πολίτες που ψήφιζαν ελαφρά τη καρδία, μεταφέροντας τη δύναμη της ψήφου τους, σε όλα τα ανίκανα στελέχη που κυβέρνησαν τη χώρα.

2.- Σήμερα η χώρα, πολιτικά, έχει απαξιωθεί λόγω της ποιότητας του πολιτικού κόσμου, ο οποίος βρίσκεται σε όλες τις θέσεις της πολιτικής ζωής. Ο πολιτικός λόγος, η αξιοπιστία, η ικανότητα, η εντιμότητα, και η εμπειρία των σημερινών πολιτικών μας είναι αρετές εν ανεπαρκεία.

Η απαράδεκτη συμφωνία τους να μετατραπούν τα ομόλογα σε ενυπόθηκα δάνεια, με υποθήκη τη πατρίδα μας, τους κατατάσσει ήδη στους προδότες του Ελληνικούη Εθνους.

Οικονομικά η χώρα έχει κάποια χαρακτηριστικά που υπονοούν κρίση, αλλά κανένας δεν λέει στο λαό ολόκληρη την αλήθεια, προφανώς γιατί δεν έχει τις ικανότητες να την στηρίξει με τις πράξεις του.

ΚΑι η αλήθεια είναι ότι:

- Η Ελλάδα έχει μεγάλο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

- Η Ελλάδα έχει ΑΝΙΚΑΝΟ ( οχι μεγάλο ) , ΔΗΜΟΣΙΟ τομέα

- Η Ελλάδα έχει υπολειμματικό προυπολογισμό. ( Ξοδεύει περισότερα από όσα παράγει κατ έτος ).

Επίσης αλήθεια είναι ότι:

- Η Ελλάδα έχει 250 δις ιδιωτικές καταθέσεις, και ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.

- Η Ελλάδα έχει το πλουσιότερο δημόσιο στην Ευροζώνη, ( αξίες, ακίνητα, επιχειρήσεις ).

- Η Ελλάδα έχει ΣΥΝΟΛΙΚΟ χρέος, ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ από τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Τα παραπάνω είναι αλήθειες, όπως αλήθειες είναι και οι δείκτες που δείχνουν τα τετραγωνικά μέτρα ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ κατοικίας ανά κάτοικο, που δείχνουν τους Ελληνες πολύ ψηλά, ή και άλλα τέτοια στοιχεία, ενδεικτικά του ιδιωτικού πλούτου στη χώρα.

Επίσης είναι αλήθεια 'οτι:

Α.- Η σημερινή κατάσταση στη χώρα, δεν προέκυψε ξαφνικά. Εχει σχεδιαστεί για να υπάρξει από την αρχή της δεκαετίας του 2000, και σ αυτή τη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ,  εντάσσονται και οι φαινομενικά βλακώδεις ενέργειες Υπουργών των Οικονομικών κατά καιρούς.

Β.- Τη πορεία τη σημερινή, η γενναία κ. Μπενάκη, την είχε αναφερει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, στη τελετή ανακοίνωσης της δέυτερης εκλογής Παπούλια, και ο επίσης από τότε ενήμερος Πρόεδρος, ΔΕΝ ΕΙΧΕ αντιδράσει, υλοποιώντας κατά γράμμα τις προφητείες της κ. Μπενάκη.

Γ.- Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος, να ανακόψει τη πορεια προς την πρωθυπουργία, δύο ΕΜΦΑΝΩΣ περιορισμένων ικανοτήτων και δυνατοτήτων ανθρώπων, του Καραμανλή και του Παπανδρέου, αποδεικνύει πως ο σχεδιασμός τηρείται κατά γράμμα, και περιλαμβάνει και πρακτικές διαμόρφωσης και καταναγκασμού ακόμα και της εκλογικής βάσης.

Δ.- Ολες οι ενέργειες που απαιτούνται κατά καιρούς, σε συγκεκριμένες στιγμές, προκειμενου το σύστημα να έχει το άλλοθι που χρειάζεται για να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου, γίνονται, με θαυμαστή ακρίβεια τόσο σε έκταση, όσο και σε timing.

Σήμερα, ο σχεδιασμός έχει φτάσει στο ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ σημείο της υλοποίησης.

Σήμερα, υλοποιείται ο ΑΠΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Επιχειρείται η εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου, στοιχείου που θα φέρει το Ελληνικό Δημόσιο σε θέση απλού οικονομικού διαχειριστή- διαμεσολαβητή των δοσοληψιών μεταξύ πολιτών, ή και νιμικών προσώπων.

Επιχειρείται η αφαίρεση από το Ελληνικό δημόσιο των μέσων, ( πλούτου), μέσω των οποίων θα μπορούσε να ασκήσει πολιτική. Ετσι η πολιτική εκχωρείται οριστικά και αμετάκλητα στον ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ.

Να σημειώσω εδώ, ότι η συστηματική καταστροφή των δημόσιων οργανισμών, μέσω άκρατων διορισμών, δανεισμών για λογαριασμό του Ελληνικού δημοσίου, αφαίρεση αποθεματικών, μηδενικό επιτόκιο στις καταθέσεις τους, ήταν συνειδητή, έγινε από τους ίδιους ανάξους πολιτικούς που σήμερα αποφασίζουν την εκποίηση, και είχε στόχο ακριβώς αυτόν, την κατάληξη των επιχειρήσεων σε τέτοια χάλια, ώστε να γίνεται αποδεκτή από το λαό η εκποίηση, και μάλιστα με ανακούφιση.

Με βάση τις αλήθειες αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΛΙΓΩΤΕΡΑ  ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Γι αυτό και θα επιχειρηθεί το βιαστικό ξεπούλημα, ώστε να πουληθούν κοψοχρονιά, να μαζευτούν ελάχιστα χρήματα, γιατί αν πουλούσαμε στη πραγματική τους αξία, θα ξεχρώναμε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΜΕΣΑ.

Για όσους δεν παρακολουθούν χρηματιστήριο, να πούμε απλά ότι σήμερα ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις στη Ελλάδα, έχουν απαξιωθεί σε σημείο που το ταμείο τους έχει περισσότερα μετρητά απ όσα χριεάζονται για ν αγοράσει κάποιος ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!!

Δηλαδή, υπάρχουν επιχειρήσεις που τις αγοράζεις 100 εκατομύρια, λες θα σε πληρώσω μόλις πάρω της επιχείρηση στα χέρια μου, παίρνεις της επιχείρηση, βρίσκεις στο ταμείο 110 εκατομύρια, δίνεις τα 100 στον πωλητή, και μένεις με της επιχείρηση και 10 εκατομύρια ταμείο!!!!!

Δεν είναι για γέλια.

Οι μισές επιχειρήσεις του δημοσίου, έτσι θα ξεπουληθούν!!!

ΕΔΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ.

Οι μισθοί και οι συντάξεις επανέρχονται, οι τιμές πέφτουν, οι εκποιήσεις όμως, αν γίνουν δεν έχουν πλέον σημείο επιστροφής.

Για το λόγο αυτό η προσωπική μου άποψη , συνοπτικά, γιατί πολυλόγισα ήδη, είναι ότι:

1.- Αν υπάρχει λαός που σκέφτεται και δρα, θα πρέπει ΤΩΡΑ να βγει στους δρόμους, και να αποτρέψει τις εκποιήσεις

2.- Αν υπάρχει πολιτικός ή πολιτικοί, ή ΑΛΛΕΣ δυνάμεις που πιστεύουν στην  Ελάδα, τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουν. Η τώρα ή ποτέ.

3.- ΑΝ υλοποιηθεί ο νόμος για τις εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, ή Ελλάδα πλέον θα έχει εξαφανιστεί.

( Για όσους παρεξηγήσουν τα λόγια μου , διευκρινίζω ότι, δεν έιμαι κατά των αποκρατικοποιήσεων, είμαι κατά του ξεπουλήματος για ένα κομμάτι ψωμί. ΝΑ πουλήσουμε περιουσία για να ξεχρεώσουμε, όχι για να χρεωθούμε πιο πολύ, Γιατί σε πολλές περιπτώσεις τα τίμημα που θα πετύχουμε με τις σημερινές συνθήκες δεν θα φτανει ούτε για τις αμοιβές των συμβούλων αποκρατικοποίησης. Φυσικά εξυγείανση δεν μπορεί να γίνει, αφού μέρος του σχεδίου είναι και οι Φωτόπουλοι, αφού χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να περάσει στο λαό το ξεπούλημα, αυτοί αποτελούν το συνειδητό άλλοθι για να "συμφωνήσει " ο λαός με το ξεπούλημα ).

Επίσης να σημειώσω ότι τα τανκς δεν είναι οικονομικός παράγων παρέμβασης.

Αν καταφέρουν και αυτό, να μας φτάσουν δηλαδή και έκει, τότε σαν λαός είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 

 

 

 

 

Σχόλια

06/07 13:08  first
Οταν τους τα περναμε ειταν καλα.Οταν αντι για αναπτυξη χρησιμοποιουσαμε τα δις για stageψηφους παλι ειταν καλα.Οταν εκπορνευοταν η ψηφος[ αρκει να βολευτουμε!]
ηταν καλα.Δεν θα αντιδικησω μαζι σου σε εκτιμω αλλα νυσαφι πια. Οι τελευταιες πεντε λεξεις της τελευταιας φρασης τα λεει ΟΛΑ. ...ειμαστε αξιοι της τυχης μας.
Υ.Γ Αν και εδω που βρισκομαστε δεν ειναι απο τυχη.
06/07 13:51  Ηρακλής
Γιατί να αντιδικήσεις;
Στις πρώτες φράσεις, δεν κατανέμω την ευθύνη σε όλους μας;
Δεν αναγνωρίζω ακόμα και την άκριτη ή την σκοπούμενη ψήφο, ως συμμετοχή;
Τα ίδια λέμε, απλά η τιμωρία για το λάθος είναι δυσανάλογη και μάλλον σκοπούμενη.
Απλά, αυτοί που είχαν σχεδιάσει το σημερινό, έδιναν, έδιναν, έδιναν, έβλεπαν ή και παρότρυναν στη κακή διανομή των δανεικών, και περίμεναν να ωριμάσει το φρούτο.
Οταν ο δικαστής αφήνει το σπίτι του ανοιχτό, δεν μπορεί να καταλογίζει τη κλοπή, αποκλειστικά στο κλέφτη, και να τη δικάζει με τη ποινή του θανάτου.
Φταίμε αλλά πληρώνουμε και επιτόκια 20% εδώ και 30 χρόνια.
06/07 22:57  Frixos
Προχθές στο καφενείο του χωριού μου καθόταν σ΄ένα τραπέζι τρείς χωριανοί μου αγρότες , κατασκονισμένοι και κατακουρασμένοι από τον ημερήσιο μόχθο και έπιναν καφέ.Μαζεύαν μπάμιες και για όσους γνωρίζουν οι μπάμιες , είναι πρωτογενής παραγωγή, παράγει πλούτο, (που απολαμβάνουν άλλοι), αλλά βγάζει και μία κόλλα που δημιουργεί φαγούρα στα χέρια.
Τους παρακολούθησα πολύ ώρα και σκέφτηκα ότι εγώ επί 35 χρόνια, εκπαιδευτικός, μέσα από τον μισθό μου, (από δανεικά χρήματα), μέσα από τις μαύρες αποδοχές μου ,(ιδιαίτερα μαθήματα στα παιδιά των αγροτών), δεν είμαι τίποτα μπροστά σ΄αυτούς τους ήρωες που μία ημέρα εργασία τους ταΐζει δέκα οικογένειες.

Πήγα σπίτι με αισθήματα ντροπής και υποσχέθηκα να μην ξαναπάω στο καφενείο.

07/07 17:33  σεβαστη
Το αποτέλεσμα είναι όπως το περιγράφεις,αλλά Ηρακλή ,δεν είναι πολύ να υποθέτουμε ,ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε από συνωμοσία που σκοπο είχε να βάλει στο χέρι τον πλουτο της χώρας μας;

@Frixos να μη ξαναπάρεις μαύρα ,από μαθήματα, δεν σου πέρασε από το μυαλό;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις