ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Επιφανειούχος κυβέρνηση!!!
2487 αναγνώστες
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011
01:10

Διαβάσατε τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος;;

Βρε, οι Ελληνες δεν παίζονται σου λέω.

Αν είχαμε το προτέρημα της ενότητας και της κοινής δράσης, θα τους είχαμε πάρει τα σώβρακα.

Παγκόσμια υπερδύναμη θα είμαστε, διοικητές του πλανήτη!!

Αλλά βλέπεις, 10 εκατομύρια , ο καθένας για τη πάρτη του, με τον τρόπο του, κι από εδώ παν οι άλλοι.

Ακούστε λοιπόν μηχανή που περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο.

Εστω ότι το δημόσιο έχει μία έκταση, το Ελληνικό ας πούμε.

Ποια δικαιώματα μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η εκταση;

Το δικαίωμα της κυριότητας, και το δικαίωμα της επικαρπίας, και όταν και τα δύο τα έχει το ίδιο άτομο, τότε υπάρχει το δικαίωμα της πλήρους κυριότητας.

Και αν στην έκταση υπάρχει ένα κτίσμα, ένα ξενοδοχείο για παράδειγμα, τότε το ξενοδοχείο έχει κι αυτό δικαίωμα  κυριότηταςκαι επικαρπίας, και φυσικά αυτό ισχύει και για το τμήμα του οικοπέδου επί του οποίου έχει ανεγερθεί το ξενοδοχείο.

Σωστά; Αμ ,δε.

Τώρα πλέον οι δημόσιες εκτάσεις έχουν τρία τμήματα.

Δεν υπάρχουν μόνο το οικόπεδο και το οίκημα.

Υπάρχει και η επιφάνεια του οικοπέδου!!!!

Τι δεν καταλάβατε;;

Υπάρχει το οικόπεδο, υπάρχει η επιφάνεια του, υπάρχει και το κτίσμα.

Και αντίστοιχα υπάρχει ο οικοπεδούχος, και ο ΕΠΙΦΑΝΕΙΟΥΧΟΣ.!!!

Τι γελάτε ρε, μέσα στο νόμο υπάρχει η λέξη.

Επιφανειούχος. Αυτός που έχει το δικαίωμα εκμετάλευσης της επιφάνειας του οικοπέδου, το οποίο όμως οικόπεδο ανήκει σε άλλον.

Ο Επιφανειούχος έχει δικαίωμα να χτίσει στην επιφάνεια του οικοπέδου, το κτίσμα θα είναι δικό του, αλλά το οικόπεδο, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!

Ετσι, και θα ξεπουλήσουμε όλες τις δημόσιες εκτάσεις με τη μεθοδο της ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ, και δεν θα έχουμε πουλήσει ούτε σπιθαμή γης δημόσιας περιουσίας!!!!

Σατανικό , έ;;;

Μόνο μία επιφανειούχος κυβέρνηση θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Διαβάστε το νόμο , έχει πλάκα, μέχρι όμως εκεί που λέει για τα δημόσια κτήματα. Τα άλλα για τις περικοπές μισθών , συντάξεων, εφ άπαξ κλπ. μη τα διαβάσετε, και έχουμε τίποτε τρεχάματα.

Αφήστε να τα νοιώθουμε , ένα ένα, σιγά , σιγά, νάχει και γούστο!!!

Καλημέρα σας, και καλό καλοκαίρι.

 

 

 

Σχόλια

03/07 10:59  Α45
Με τα λίγα νομικά που ξέρω Ηρακλή,αυτό που λές δεν στέκει...Υπάρχει νόμος και νομίζω αναφέρεται και στο Σύνταγμα,που μιλά για τα "υπερκείμενα της υποκειμένης"...δηλαδή,αν χτιστεί κάτι σε οικόπεδο που ανήκει σε άλλον,το κτίσμα ανηκει δικαιωματικά στον κύριο του οικοπέδου.
Συνέβη πριν χρόνια σε έναν φίλο μου,όπου στο οικόπεδό του,έκτισε άλλος διόροφη οικοδομή...κατά λάθος,η με καταπάτηση δεν θυμάμαι...τελικά ο φίλος,έχοντας σίγουρη την δικαίωση στο δικαστήριο,ήρθε σε συμφωνία με τον κύριο του κτίσματος και του πούλησε το οικόπεδο,σε αστρονομική τιμή φυσικά...
Οι φίλοι μας που είναι νομικοί θα μας διαφωτίσουν περισσότερο,αλλά νομίζω οτι ο νόμος εννοεί άλλο...θα κτισθεί ένα κτίριο σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του δημοσίου,θα το εκεμεταλλεύεται ο επενδυτής για κάποια χρόνια,πληρώνοντας ισως ενα ενοίκιο,και μετά κτίσμα και οικόπεδο ανήκουν πάλι στο δημόσιο...εξαιρετικά συμφωνία και επωφελής και για τους δύο.
03/07 11:05  Α45
Την τακτική αυτή εφάρμοσε ευφυέστατα ο Ερντογαν στα παράλια της Μικράς Ασίας...έφερε γερμανικούς κολοσσούς,τους παρεχώρησε τεράστιες εκτάσεις ΔΩΡΕΑΝ για πολλά χρόνια,με αντάλλαγμα να κτίσουν ξενοδοχεία,να φτιάξουν δρόμους,κλπ.Πήγα και τα είδα πριν λίγα χρόνια...χαιρόσουν να βλέπεις τα συγκροτήματα,χαιρόσουν να ταξιδευεις στους δρόμους...δούλεψε ο κόσμος,αναπτύχθηκαν οι περιοχές και σήμερα υπάρχει μία ευημερούσα κατάσταση,εκεί που υπήρχε χέρσα γη και πάμπτωχοι κάτοικοι...
Φυσικά,ούτε η εφορία πάτησε το πόδι της,ούτε η αντίστοιχη πολεοδομία άρχισε τα κόλπα της...διαδικασίες σε χρόνο ρεκορ...
Ετσι αναπτύσσονται τα κράτη Ηρακλή...με όραμα και ευρύ πνεύμα...εδω έχουμε το ίδρυμα Νιάρχου που θέλει να φτιάξει στο Δέλτα ένα αριστούργημα,και χρόνια τώρα κολλάμε σε τυπικότητες...έχεις πάει πρόσφατα στον παλιό Ιππόδρομο? λάσπες,ξερόχορτα,βρώμα και εγκατάλειψη...
Α ξέχασα...την έκταση διεκδικούν 2-3 δήμοι να την κάνουν πάρκο...εδω γελάνε!
03/07 11:15  ΚΥΠΡΙνΟΣ
το άκουσα και από τον Μαριά κάτι παίζεται με τους επιφανειούχους,εκεί μην παιχτεί η πώληση η οριστική.

Το άλλο που λες Α45 είναι σωστό,σου παραχωρώ την χρήση για 90 χρόνια,αλλά στο τέλος των 90 χρόνων γη και κτίσματα επανέρχονται στον αρχικό ιδοκτήτη δηλ. στο ελληνικό κράτος.

Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι το εξής,ο επενδυτής θα μπορεί με νόμο του Κράτους να απολλοτριώνει και ιδιωτικές περουσίες εάν είναι επωφελής για την συνολική επένδυση!

δηλ. έχω εγώ ένα χωράφι 20 στρ. φάτσα θάλασσα και δίπλα 1 ξενοδοχείο 5-άστερο και παραδίπλα κοινόχρηση έκταση (πραγματικό γεγονός).
Εάν πουληθεί το ξενοδοχείο και παραχωρηθεί η κοινόχρηση έκταση,εγώ θα πάρω την αντικειμενική αξία γης και άντε στο καλό,γιατί ο επενδυταράς θέλει να τα ενώσει;
03/07 12:21  Α45
Αγαπητέ φίλε,απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων μπορεί να γίνει μόνο για συγκεκριμένο σκοπό και μόνο για δημόσιο έργο...τώρα,αν με ειδικό νόμο,χαρακτηριστεί η επένδυση δημόσιο εργο,τι να σου πώ...
Εχει τύχει και σε μένα να απαλλοτριωθεί οικόπεδό μου για να γίνει δρόμος...και φυσικά,έγινε στην αντικειμενική.Πήγαμε στα δικαστήρια,ζητήσαμε την πραγματική αξία και πήραμε κάτι ενδιάμεσο,μετά ομως απο 4-5 χρόνια δικαστικών αγώνων...στο μεταξύ,ο δρόμος έγινε και τα χρήματα πληρώθηκαν μετά απο καμμιά δεκαριά χρόνια...ασε,ου μπλέξεις...
03/07 13:47  ΚΥΠΡΙνΟΣ
6.Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς
απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος
σημασίας δημοσίου συμφέροντος, αν κρίνονται αναγκαία για την αξιοποίηση

Eρμηνεία:ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΡΙΤΩΝ (π.χ ιδιωτών), τότε το ταμείο μπορεί ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, αν κρίνει το Ταμείο ή όποιος αγοραστής ως αναγκαίο! ∆ΗΛΑ∆Η ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Ι∆ΙΩΤΕΣ ή ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΝ∆ΥΤΕΣ (π.χ. ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) τα δικαιώματά τους αναγκαστικά μέσω απαλλοτρίωσης!
03/07 15:09  Α45
Αγαπητέ φίλε,τι θες να πεις με αυτο?
οτι δεν εχω δικαίωμα προσφυγής στα δικαστήρια,όπου θα τραινάρω την υπόθεση και παράλληλα θα μπλοκάρω την επένδυση για 3-5 χρόνια,μέχρι είτε να βαρεθεί ο επενδυτής,είτε να μου πληρώσει το τίμημα που θέλω για να σηκωθώ να φύγω?
Εδω έχουν βαλτώσει χρόνια υποθέσεις επειδή "θα χαλάσει η μορφή του τοπίου...", η επειδή βρέθηκαν αρχαία και πρέπει να περάσουν 1-2 χρόνια μέχρι να αποφανθεί η Αρχαιολογική υπηρεσία για την αξια τους...στην Ελλάδα ζούμε...
03/07 16:34  Frixos
"υπερκείμενα της υποκειμένης"

"σου παραχωρώ την χρήση για 90 χρόνια,αλλά στο τέλος των 90 χρόνων γη και κτίσματα επανέρχονται στον αρχικό ιδοκτήτη δηλ. στο ελληνικό κράτος".

Με μιά άλλη προσέγγιση !

"Η σύζυγός μου είναι υπερκείμενο της υποκειμένης κρεβατοκάμαρας...

Επιτρέπω στον "επιφανειούχο" για 15 χρόνια να απολαμβάνει το ...υπερκείμενο με έξυπνη ,(Ελληνική αμοιβή), και με το πέρας των 15 ετών εγώ δεν είμαι ούτε Κερατάς , ούτε Νταβατζής...

Χαίρε "Έλληνα" με το σατανικό σου μυαλό...

03/07 16:44  ΚΥΠΡΙνΟΣ
εξαρτάται Α45 ποιόν έχεις απέναντι γαι να δεις με πόσο τρε΄χει η δικαιοσύνη.

θα έχεις ακούσει στην Αφρική πως πήραν την γη των ιθαγενών με συνοπτικές διαδικασίες.
03/07 17:31  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Το πατρικό μου απαλλοτριώθηκε, ώστε να κατασκευασθεί το ΓΚΑΡΑΖ του Μεγάρου Μουσικής... (κατά τα άλλα έζησα ότι και ο Α45)
03/07 17:47  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Να το εξηγήσω: Ο Οδοντίατρος <τότε> "Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ", το απαλλοτρίωσε (με τα δικά μας χρήματα)- προφανώς με τη "νόμιμη - Συνταγματική" τεκμηρίωση του "κοινού συμφέροντος κ.λπ.") και το ΧΑΡΙΣΕ για να γίνει το Γκαράζ.
03/07 18:55  cornelsen
Τριαντάφυλλε, εσένα σού απαλλοτρίωσαν την (μικρή) ιδιωτική περιουσία προς όφελος "μεγάλου" ιδιώτη. Τώρα απαλλοτριώνουν την δημόσια περιουσία προς όφελος (επίσης μεγάλων) ιδωτών!
03/07 19:25  strimenosgaidaros
Η άλλη αποψη για το Costa Navarino και τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις...
http://toaftonoito.blogspot.com/2011/01/costa-navarino.html
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις