ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Για να μη τρελλαθούμε εντελώς, ας σκεφτούμε απλά, μέρος πρώτο.
1257 αναγνώστες
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011
08:48

Σ αυτή τη χώρα, σήμερα, όλο και περισσότερο φαίνεται ότι έχει χαθεί η κοινή λογική.

Ολα τα ΜΜΕ, αλλά και κάθε άλλη Ελληνικη πηγή πληροφόρησης, δίνουν την εντύπωση στο λαό ότι η Ελλάδα είναι το θύμα πάνω στο οποίο έχουν πέσει με μανία όλοι οι ξένοι, και οι Ελληνες με μπροστάρηδες τους πολιτικούς, αμύνονται.

Μας ζητάνε εκείνο, μας ζητάνε το άλλο, προσβάλλουν το πολίτευμα μας, και άλλλα φαιδρά, έχουν κάνει την ενημέρωση μας, πρωτοσέλιδο αθλητικών εφημερίδων.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν.

Ας σκεφτούμε απλά, ήρεμα, αλλά προ πάντως, αντικειμενικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ 2010

Ας ξεκινήσουμε από ένα κομβικό σημείο των οικονομικών της χώρας μας, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ενωση.

Τώρα πια ξέρουμε.

Στην Ευρωπαική Ενωση το 1980, μπήκαμε όχι γιατί είχαμε τα οικονομικά μεγέθη που έπρεπε, αλλά γιατί πίεσε ο Ζισκάρ ντ Εστέν φίλος του Καραμανλή και της Ελλάδας, με το "ατράνταχτο

Δεύτερο σημείο κόμβος, η ένταξη μας στο ευρώ.

Την εποχή εκείνη, αν θυμάστε, υπήρχαν φωνές που λοιδωρούσαν τη κυβέρνηση γιατί δεν μπήκε η Ελλάδα με τους πρώτους εννιά, και τελικά κατάφερε να μπει με τη δεύτερη φουρνιά στο ευρώ.

Από το 1980 μέχρι το 2000, οι Ελληνικές κυβερνήσεις εισέπραξαν κατοντάδες εκατομύρια από την Ευρωπαική ¨Ενωση, χρήματα τα οποία, από την Ευρώπη τα έπαιρναν για συγκεκριμένο σκοπό, αλλά στην Ελλάδα τα έδιναν για άλλους σκοπούς, με κυρίαρχο σκοπό την απόκτηση ή διατήρηση της εκλογικής τους πελατείας.

Θυμίζω τις επιδοτήσεις στα αγροτικά προιόντα, τις οποίες παίρναμε για αναδιάρθρωση καλλιεργιών, και οι εκάστοτε υπουργοί Γεωργίας τις παρουσίαζαν στην Ελλάδα σαν οικονομικές ενισχύεις στους αγρότες που παρέχει η μεγαλόθυμη κυβέρνηση που τους αγαπάει.

ΟΛΑ τα χρήματα που έδωσε στην Ελλάδα η Ευρώπη, ΕΟΧΥΝ ΔοΘΕΙ για άλλο σκοπό από εκείνον για τον οποίο σπατηλήθηκαν.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!!!

Ας δούμε ένα παράδειγμα, όπου όσοι έχετε παιδιά στο Λύκειο πιθανά το γνωρίζετε.

Η Ε.Ε. έχει δώσει χρήματα για επισκέψεις σχολείων, σε σχολεία άλλων χωρών, ή για χρηματοδότηση προγραμμάτων γνωριμίας των παιδιών της Ευρώπης με την ιστορία της.

Ολα αυτά τα χρήματα, γίνονται στην ουσία, εκδρομές στο εξωτερικό, οι περισσότερες με πλαστά χαρτιά τα οποία αναλαμβάνει το πρακτορείο ταξιδίων, και το σχολείο απλά φτιάχνει τα χαρτιά και πηγαίνει τα παιδιά εκδρομή.( ΜΗ μου πείτε για εξαιρέσεις, υπάρχουν και είναι πολλές ).

Επιδοτήσεις στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ.

Πριν δοθεί ούτε μία δραχμή οι ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν ήδη συμφωνίες με τους κατασκευαστές κουφωμάτων, με αποτέλεσμα να κατασπαταληθούν τα χρήματα των επιδοτήσεων σε υπερτιμολογήσεις.

Γενικά όμως,

ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,

ΠΗΓΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΘΗΚΑΝ.

ΟΛΑ.

Ετσι λοιπόν, όταν φτάσαμε στο Ευρώ, η Ελλάδα, δεν είχε τα οικονομικά στάνταρς που έπρεπε, για να μπει στο ευρώ.

Αποδεδειγμένα, την εποχή εκείνη, ο Σημίτης με τις Αμερικάνικες τράπεζες, πλήρωσε πολλά λεφτά, και κατάφερε να κρύψει το χρέος, ώστε να φανεί ότι η Ελλάδα πληρούσε τους όρους του ευρώ, και έτσι μπήκαμε στη ζώνη του ευρώ.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, έμενε κρυφη, όμως το χρέος κρυφό,ξεκρυφό, υπήρχε.

Με απλά λόγια, στα χαρτιά μπορεί να λέγαμε ότι θέλουμε, αλλά τα χρέη και υπήρχαν, και έπρεπε να εξυπηρετηθούν, άρα νέα δάνεια, και ταυτόχρονα έπρεπε να συνεχιστούν τα ψέμματα, για να κοιμάται ο λαός.

Κοιμόταν ο λαός;

Πιθανά ναι, όμως, όταν χωρίς να κουράζεται παραπάνω, απολάμβανε πολύ καλύτερη ζωή, από τη ζωή αντίστοιχων λαών με την ίδια παραγωγική δυνατότητα, μάλλον κοιμόταν εκουσίως.

Επί πλέον, όσοι στην Ευρώπη, είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν μιλούσαν, γιατί η Ελλάδα, είχε μπροστά της τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους οι μεγάλες εταιρείες τους, έβλεπαν τη κότα με τα χρυσά αυγά, όπως και έγινε.

Σε όλα τα Ολυμπιακά έργα, με τη βοήθεια των μιζών έγινε πάρτυ.

Και μέσα σ όλα αυτά, ένας βλάκας οικονομολόγος που επελέγει για Υπουργός Οικονομικών, πήγε στην Ευρώπη και κάρφωσε τον Ελληνα απατεώνα Σημίτη, ότι έχει κάνει λαμογιές, και ότι το χρέος της Ελλάδας, δεν έιναι όσο φαίνεται αλλά πολύ μεγαλύτερο.

Μιλάμε για τη περίφημη απογραφή.

Τότε οι Ευρωπαίοι, ήξεραν δεν ήξεραν, αναγκάστηκαν να δημοσιοποιήσουν την απάτη Σημίτη, οπότε όλη η Ευρώπη βρέθηκε προ της απάτης της Ελλάδας.

Από τότε, όλη η Ευρώπη, θεωρεί τους Ελληνες απατεώνες με το δίκιο τους, και με την συνδρομή του απατεώνα Σημίτη, και του "βλάκα" Αλογοσκούφη.

Εδώ να σημειώσουμε ότι με την απογραφή Αλογοσκούφη, οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν μεν ότι υπάρχει μεγαλύτερο χρέος από αυτό που δείχνει η Ελλάδα, αλλά ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, γιατί η Ελληνική στατιστική υπηρεσία έδινε ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία, πέρα από τις επίσημες λαμογιές.

Για παράδειγμα, στο χρέος δεν υπολογίζαμε τα χρέη των Νοσοκομείων, ή των αναπτυξιακών εταιρειών των δήμων, κλπ.

Επί πλέον κάναμε και άλλα τέτοια λογιστικά.

Παράδείγματος χάριν, παραγγέλναμε όπλα αξιας 100 δις, και συμφωνούσαμε να τα πληρώσουμε σε ετήσιες δόσεις, και στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ, βάζαμε μόνο τη δόση της χρονιάς αυτής και όχι τα υπόλοιπα. Ετσι δείχναμε χρέος τη δόση των 10 δις, και όχι την οφειλή των 100 δις.

Ετσι φτάσαμε να χρωστάμε, 350 δις, και να έχουμε κάθε χρόνο έλλειμα καμμιά 30αρια δις.

Τελειώνουμε το πρώτο μέρος με τη σταγόνα που πλημύρισσε το ποτήρι.

Η σταγόνα ήταν τα πλαστά στατιστικά στοιχεία που ανακάλυψε η Ευρώπη.

Δηλαδή η Στατιστική υπηρεσία, πλαστογραφούσε στοιχεία.

Για να το καταλάβουμε, έπαιρνε μια βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Αθήνας π.χ. όπου αναφερόταν ότι το χρέος του ήταν 52.630.765 ευρώ, και στους λογαριασμούς της έγραφε:

Χρεη Πανεπιστημίου Αθηνών  2.630.765 ευρώ.

Ξεχνούσε το 5, και "έκρυβε"  50 εκατομύρια!!!!

Σήμερα, για όσους δεν το γνωρίζουν, στην ΕΘΝΙΚΗ στατιστική υπηρεσία, επισήμως στο Δ.Σ. υπάρχει και εκπρόσωπος της Ε.Ε.!!!

ΘΑ συνεχίσουμε όμως αύριο.

Σχόλια

18/05 12:45  Frixos
Χαίρε Ηρακλή με τις παραπάνω απόψεις σου στις οποίες καθρεφτίζονται οι αυτουργοί του εγκλήματος σε βάρος της χώρας μας.

Μια θηλειά χρειάζεται και κάποιον να κλωτσήσει το ...σκαμνί.

Αλλά για αυτό περιμένω από σένα αναλυτικότερη διατύπωση.
18/05 19:54  σεβαστη
Σωστά τα επισημαίνεις , ομως κάνεις ένα λάθός ,το ίδιο που έκανε και ο Αλογοσκούφης για να εκθέσει το ΠΑΣΟΚ.
Εσύ άκων ,αυτός εκών .
Οταν παραγγέλεις εμπορεύματα αξίας π.χ 100 εκ. όπως το παράδειγμα σου,οι προκαταβολές που δίνεις μέχρι την παραλαβή των εμπορευμάτων είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ όχι ΟΦΕΙΛΗ .
Αν πρέπει να δίνεις 10 εκ το χρόνο για δέκα χρόνια, και η παραλαβή είναι τον 5ο χρόνο.,μετά την παραλαβή εμφανίζεις στα βιβλία σου το υπόλοιπο κόστος ( ό,τιδεν έχεις πληρώσει) ως υποχρέωση.
Επειδή αυτόν τον κανόνα τον μαθαίνουμε στο πρώτο έτος των οικονομικών Σχολών,στο μάθημα "Αρχές Γενικής Λογιστικής " (εγώ είχα καθηγητή τον Τσιμάρα) οιτυμπανοκρουσίες με τις οποίες έκανε την "απογραφή" ο Αλογοσκούφης δεν δείχνουν ανικανότητα ,σ αυτό το σημείο τουλάχιστον, δείχνουν δόλο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
9 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις