ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Που στο διάολο είναι οι χειριστές όμως , ρε γαμώτο;
1668 αναγνώστες
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011
00:42

Προφανώς κανένας ισχυρός δεν θα διαβάσει αυτές τις αράδες, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να πούμε τη γνλωμη μας, για τη περίπτωση που η άνάλυση του προηγούμενου μας άρθρου είναι λανθασμένη.

Εχουμε λοιπόν λάθος, και οι πολιτικοί , οι Υπουργοί, και ο Πρωθυπουργός μας, έχουν ειλικρινή πρόθεση να βοηθήσουν τη χώρα, δεν είναι δέσμιοι γραμμών και κατευθύνσεων που παίρνουν από λέσχες και κλαμπς, ας υποθέσουμε ρε παιδί μου ότι είναι ΣΟΒΑΡΟΙ πολιτικοί.

Αν, λοιπόν αυτό ισχύει, τότε ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Εμείς λοιπόν . από αυτή εδώ τη γωνίτσα προτείνουμε στον Πρωθυπουργό:

1.- Αν δεν πάρουμε τη λύση πακέτο, να προβάλλει βέτο σε κάθε συμφωνία οποιασδήποτε μορφής που θα επιχειρηθεί,

και να καταγγείλλει τη σύμβαση του μνημονίου κατά το τμήμα που αφορά την Ε.Ε., διατηρώντας εν ισχύ μόνο το τμήμα που αφορά το ΔΝΤ.

Η διαφορά επιτοκίου ΔΝΤ και Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Να οδηγήσει δηλαδή τη σύνοδο σε ΜΗ απόφαση.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

2.- Με νόμο της Ελληνικής Βουλής

ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ,

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ  ΔΑΝΕΙΟ, 

μειώνοντας ΑΥΤΟΜΑΤΑ το χρέος κατά 130 δις!!!!!

3.- Αφήνει την Ευρώπη να κάνει ταξίδια στην Αθήνα και να τον παρακαλά, να συνεργαστεί!!!

Προσέξτε.

Να ΕΓΓΡΑΨΕΙ την απαίτηση, πράξη απολύτως νόμιμη και δίκαια.

Αφού το χρεός μας είναι από καταβολής Ελληνικού κράτους, γιατί οι απαιτήσεις δεν είναι;

Επαναλαμβάνω.

Η εγγραφή στο προυπολογισμό δεν σημαίνει αυτόματα και διεκδίκηση από τη Γερμανία.

Εμείς το δώσαμε το δάνειο, και αφού το δώσαμε, είναι απαίτηση.

Τελεία και παύλα.

Η Γερμανία ας μη το εξοφλήσει ποτέ.!!!

Η εγγραφή στο πορουπολογισμό όμως θα κατεβάσει το χρέος, και χαίρεται μνημόνιο.

Η καταγγελία της σύμβασης με την Ε.Ε. για απαράδεκτα υψηλό επιτόκιο, μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια, αλλά μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια,

θα έχουν καταρεύσει οι Ευρωπαικές οικονομίες, από την επίθεση που θα δεχθούν, λόγω της αναταραχής που θα δημιουργήσουμε.

Η εξόφληση των ομολόγων μας των επόμενων δύο ετών, μεταφέρονται κατά ένα χρόνο,

με αντίστοιχα επιτόκια,

και σ αυτό το χρόνο, με διαπραγματεύσεις βάζουμε τους Κινέζους στο κόλπο

με πολύ καλύτερους για μας όρους.

Ποια Ευρωπαική οικονομία

μπορεί να αντέξει αυτές τις αποφάσεις της Ελλάδας;;;;

Για να μη πρόσθέσω και την δικαστική διεκδίκηση των υπερτιμολογήσεων προιόντων γερμανικών εταιριών , τηλέφωνα, υποβρύχια, άρματα μάχης, κλπ. και την πληρωμή τους με βάση τις διεθνείς τιμές.

Ξέρετε πόσα εξοικονομούμε;;;

Θέλετε να προσθέσω και τη καταγγελία ΟΛΩΝ ΤΩ Ν ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ της Ζήμενς, και την απαίτηση καταδίκης για δωροδοκία και άρα αποοκλεισμό της από όλη την Ευρώπη;;

 

Τα όπλα μας είναι πολλά.

Που στο διάολο είναι οι χειριστές όμως,

ρε γαμώτο;;;;

Σχόλια

11/03 01:08  Apolitic
Ηρακλή μου αρέσει που επικαλείσε τον Στουρνάρα που είναι επίτιμο μέλος της Λέσχης των ηγετών (έχω λίστα στο blog μου).
Έλληνες είναι πολλοί ατην λέσχη. Το αν ο ΓΑΠ είναι παραγματικά Έλληνας και όχι τυχοδιόκτης θα φανεί πιστεύω μέχρι τον Μάιο.
11/03 09:46  oberon
Ηρακλή - αν σου λέει κάτι - με καταπλήσσεις.
Πέρασες από τη νοσταλγία και τη διαμαρτυρία στην διεκδίκηση και με ιδέες !
Αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε : λύσεις out of the box.

Μόνο που οι ιδέες σου είναι ιδέες διαχείρισης της κρίσης και δεν λένε τίποτα για την επόμενη μέρα.
Φυσικά είναι - ακόμα και αν έχω δίκιο ! - πολύτιμες.

Στην τελευταία σου ερώτηση : δεν υπάρχουν στο σ-η-μ-ε-ρ-ι-ν-ό προσκήνιο οι χειριστές που ψάχνεις.
Δεν τους λείπουν [;] μόνο οι προθέσεις ή οι ικανότητες να επεξεργασθούν την πρότασή σου.
Είναι απλά τόσο πελαγωμένοι στα τρέχοντα "επείγοντα" θέματα που δεν έχουν καν χρόνο να σκεφθούν αυτά που λες. Τέτοια χάλια ...
11/03 09:53  oberon
Apolitic,

Δεν είδα κάτι περί Στουρνάρα ...
Ποιο είναι το blog σου ;

Όσο για τον γαπ [δεν ξέρω γιατί βάζεις κεφαλαία] πριν αποδείξει ότι είναι Έλληνας, θα πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι είναι άντρας.
Με ό,τι αυτό σημαίνει ...

Μόνο που δεν ξέρω γιατί έχεις ακόμα αμφιβολίες. Θα μου πεις ;
11/03 09:54  Swearengen
-Αυτά τα εκατόν τριάντα (130) δισεκατομμύρια ευρώ που γράφετε, μπορείτε να μας πείτε από πού προκύπτουν ; -Εάν δεν κάνω λάθος, το ποσό του κατοχικού «δανείου», στο οποίο αναφέρεστε, τοκιζόμενο από τη σύναψή του μέχρι και σήμερα, ακόμη και με τον πλέον ευνοϊκό για μας υπολογισμό, δεν είναι ποτέ δυνατόν να υπερβαίνει τα 20 δις ευρώ, ενώ ένας πιο ρεαλιστικός και παραδεκτός τρόπος υπολογισμού της τοκοφορίας, θα υποβίβαζε την απαίτηση σε ποσό κάτω των 10 δις ευρώ, ποσό που -όπως αντιλαμβάνεστε- υπολείπεται ακόμη αυτού του ποσού των τόκων –χρεωλυσίων έτους 2011 και μόνον.

Ακολούθως, τα περί «μερικής καταγγελίας» της συμβάσεως, δηλαδή μόνον για το μέρος που αφορά την ΕΕ, να με συγχωρείτε αλλά είναι αστειότητες, όταν μιλάμε για τριμερή σύμβαση με δύο δανειστές, από κοινού συμβληθέντες. -Το ΔΝΤ το ρωτήσατε, εάν θ’ αποδεχόταν ως έγκυρη μια τέτοια καταγγελία ;

Παρακάτω γράφετε : «Η καταγγελία της σύμβασης με την Ε.Ε, μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια, αλλά μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια, θα έχουν καταρρεύσει οι Ευρωπαϊκές οικονομίες, από την επίθεση που θα δεχθούν, λόγω της αναταραχής που θα δημιουργήσουμε». Μάλιστα. Όπως λέμε «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων». Ή όπως λέμε «στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται». Μόνο που θα έπρεπε να έχετε υπ’ όψιν ότι στη προκειμένη περίπτωση δεν είμαστε εμείς ο λύκος.

Γράφετε ακόμη ότι «η εξόφληση των ομολόγων μας των επόμενων δύο ετών, μεταφέρονται κατά ένα χρόνο, με αντίστοιχα επιτόκια, και σ αυτό το χρόνο, με διαπραγματεύσεις βάζουμε τους Κινέζους στο κόλπο με πολύ καλύτερους για μας όρους». Μα και βέβαια. Οι Κινέζοι θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως την αθέτηση της σύμβασης που (καλώς ή κακώς, κακώς λέω κι εγώ) υπογράψαμε με τους προηγούμενους τοκογλύφους και θα σπεύσουν να υπεισέλθουν στη θέση τους, ως οι «καλοί τοκογλύφοι» της υπόθεσης. Ίσως, σε αναγνώριση της ικανότητάς μας να έχουμε κάνει προηγουμένως άνω-κάτω την αγορά, στοιχείο που μαρτυρεί τεράστια φερεγγυότητα και αξιοπιστία του οφειλέτη.
11/03 09:54  Swearengen
Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να εξηγήσετε το άλλο ανήκουστο που γράφετε, δηλαδή περί Siemens. –Πώς δηλαδή φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει ένας νόμιμος συμψηφισμός απαιτήσεων (υπαρκτών ή μη) του ελληνικού δημοσίου κατά συγκεκριμένου ιδιωτικού νομικού προσώπου, με τις δανειακές απαιτήσεις της τρόϊκας εις βάρος μας ; Φαντάζεστε να στρεφόταν το οποιοδήποτε ξένο κράτος κατά της Ελλάδας, για τα φέσια που του έχουν κατά καιρούς φορέσει οι απανταχού Έλληνες επιχειρηματίες στις συναλλαγές τους με αυτό το ξένο κράτος ; Ε, ούτε κι εγώ το φαντάζομαι.

Το όλο πνεύμα του κειμένου, αποπνέει –να με συγχωρείτε κιόλας- νοοτροπία νεοέλληνα λαδέμπορα μπαταχτσή, που κοιτάει τώρα, την τελευταία στιγμή, πως θα τη σκαπουλάρει, ανασύροντας και φουσκώνοντας μέχρις σημείου εκρήξεως παλαιότερες υπαρκτές απαιτήσεις του και επινοώντας ανύπαρκτες νέες, προκειμένου να απαλλαγεί από τα τεράστια φέσια που έχει βάλει στην αγορά. Άλλο είναι το θέμα το νομίμων διεκδικήσεων της χώρας, για νόμιμες απαιτήσεις της. Ασφαλώς και να εγγράψουν τις απαιτήσεις της Ελλάδος στους προϋπολογισμούς, ασφαλώς και να τις διεκδικήσουν λυσσαλέα έναντι παντός οφειλέτη. Από κει και πέρα όμως, η προσχηματική επίκληση των απαιτήσεων αυτών, για την αποφυγή υποχρεώσεων που ούτως ή άλλως υπάρχουν (αφού, ανεξαρτήτως μνημονίου ή μη μνημονίου, το χρέος είναι χρέος), υποδηλώνει εθνική αναξιοπρέπεια και αφερεγγυότητα και μια ιδιαίτερη κουτοπονηριά, την οποίαν οι παγκόσμιες αγορές ούτε ανέχονται ούτε συγχωρούν, είτε ο τοκογλύφος λέγεται Τρόϊκα, είτε λέγεται Κίνα, είτε λέγεται Ρωσσία είτε ο,τιδήποτε. Και το τίμημα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι πολύ μεγαλύτερο κι από το ίδιο το χρέος ακόμη.

11/03 10:00  EleC
Συν... Λίστα ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ-Περιουσίων για τα 600-700 δίς ευρώ που έχουν καταφύγει στο εξωτερικό από το 1990 και μετά... και ΔΕΝ έχουν δηλωθεί ή ΔΕΝ μπορούν να αποδείξουν το ΠΟΘΕΝ...
11/03 10:04  EleC
Κάνεις όμως ένα λάθος ΗΡΑΚΛΗ... μιλάς για το τι θα έκανε ο ΓΕΡΟΣ Παπανδρέου... και ΟΧΙ ο ΓΙΟΣ...!
11/03 10:06  oberon
Λεπτομέρεια αν είναι σωστές ιδέες δ-ι-α-χ-ε-ί-ρ-ι-σ-η-ς της κρίσης ...

Για να δούμε π.χ. αν ο νεόκοπος σχολιαστής θα ευαρεστηθεί να απαντήσει σε άλλα επιχειρήματα ...
11/03 10:22  Ηρακλής
Swearengen
Η επιχειρηματολογία σου, μου θυμίζεικαλοσιδερωμένο ιδιωτικό υπάλληλο, νομικό εκπρόσωπο κατακτητών, ο οποίος επιχειρηματολογεί υπέρ της συνέχειας της κατάκτησης.
Ο φόβος των συνεπειών είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερος από τις συνέπειες.
Οι τοκογλύφοι ανέκαθεν ήταν και θρασύδειλοι, απέναντι σε απρόβλεπτες συμπεριφορές.
Για να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι εγώ ο ίδιώτης προσκομίζω σήμερα στη Τράπεζα της Ελλάδος 1 τρις, σε χαρτονομίσματα των 10.000 δραχμών, δεκαχίλιαρα. Είναι υποχρεωμένη να μου τα ανταλλάξει με ευρώ ναι ή όχι;
Δεν γίνεται; Μα κάτι τέτοιο δεν έκανε ο Σημίτης με τα σουαπ της goldman, και μας έβαλε στο ευρώ;
Θελω να πω ότι για κάποιον που ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές για να ελλιχθεί ανάμεσα στους τοκογλύφους, προς όφελος του.
Φαντάσου, αύριο, να έσκαγε συμφωνία Κίνας Ελλάδας, για την εκχώρηση ερευνών σε όλη την ΑΟΖ, σε κινέζικες εταιρείες με συνεκμετάλευση 90-10 υπέρ Κίνας και αντίτιμο το σύνολο του Ελληνικού χρεους.
ΑΝ υπήρχε καποιος που θα έδειχνε ότι ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, θα πάθαιναν λουμπάκο οι Ευρωπαίοι.
Αλλο παράδειγμα.
Αυριο η Ελλάδα κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
Δεν αποδέχεται καμμιά βοήθεια, κλείνεται σαν οικονομία στο καβούκι της, και αρνείται ΚΑΘΕ πληρωμή.
Τι θα κάνουν; Θα τη καταλάβουν στρατιωτικά;
Ομως όλα αυτά εστιάζονται στη βασική παραΔΟΧΉ ΌΤΙ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΧΡΈΟΥς ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΜΜΈΝΑ ΚΑΙ ΜΊΖΕΣ που χάθηκαν με την ανοχή και τη γνώση των δανειστών.

11/03 11:08  Swearengen
Εάν κατάλαβες ότι επιχειρηματολογώ δήθεν «υπέρ της συνέχειας της κατάκτησης», ξαναδιάβασε το σχόλιό μου, προσεκτικώτερα. Δεν ξέρω τί σου θυμίζει η επιχειρηματολογία μου, αλλά εγώ ξέρω ότι ακόμη να απαντήσεις από πού προέκυψε αυτό το νούμερο των ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, επί του οποίου θεμελίωσες την ΟΛΗ «συλλογιστική» σου.
Γράφεις κατά λέξη και με κεφαλαία, μάλιστα : «Με νόμο της Ελληνικής Βουλής, ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ, μειώνοντας ΑΥΤΟΜΑΤΑ το χρέος κατά 130 δις!»
Σε ρωτάω λοιπόν –και πάλι-, από πού προκύπτει το νούμερο αυτό. –Και τι σχέση έχουν οι αλχημίες του Σημίτη με τον καθορισμό του ύψους της οφειλής από το κατοχικό δάνειο ; -Τί μας λες δηλαδή; Ότι το ποσό αυτό είναι λάστιχο και το τεντώνουμε όσο θέλουμε, κατά το κέφι μας ;
Αντί απαντήσεως, περιορίζεσαι σε γενικολογίες του τύπου «οι τοκογλύφοι ανέκαθεν ήταν θρασύδειλοι» ή «για κάποιον που ειναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές για να ελιχθεί ανάμεσα στους τοκογλύφους, προς όφελος του». Μάλιστα, μέχρι εδώ συμφωνούμε απολύτως.
Ας δούμε όμως την «εναλλακτική» που ΕΣΥ προτείνεις, διότι αυτό είναι το σημερινό θέμα σου, εάν δεν κάνω λάθος. –Ποια είναι αυτή η «εναλλακτική» ; 1) Εγγραφή στον προϋπολογισμό μιας απαίτησης ύψους 130 δις, που ΔΕΝ υπάρχει 2) Μερική καταγγελία του μνημονίου, που ΔΕΝ είναι δυνατή 3) Προβολή δήθεν ανταπαιτήσεων από Siemens κλπ, που ομοίως είναι ανήκουστη, για τους λόγους που εξηγήθηκαν.
Και ωραία, άντε και το έφαγαν μερικοί αναγνώστες εδώ πέρα, ότι αυτά τα «επιχειρήματα» αποτελούν σοβαρές εναλλακτικές λύσεις, μιας (οποιασδήποτε) κυβέρνησης προηγμένης δυτικής χώρας. –Και τί σημαίνει αυτό ; Τίποτε απολύτως δεν σημαίνει. Διότι, τα «επιχειρήματα» αυτά, εάν παρουσιάζονταν ενώπιον διεθνών τοκογλύφων –έστω και υπό τη μορφή απειλής- θα επέφεραν ένα και μόνο αποτέλεσμα : -Τον βέβαιο θάνατο των τοκογλύφων από τα ακατάσχετα ΓΕΛΙΑ. Κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Υπέρ της επιθετικής τακτικής έναντι
11/03 11:08  Swearengen
Υπέρ της επιθετικής τακτικής έναντι των τοκογλύφων, τάσσομαι –όχι τώρα- εξαρχής, πριν το μνημόνιο ακόμη. Αλλά φυσικά η τακτική αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα και όχι σε λαϊκιστικές κορώνες, αποκυήματα φαντασίας και σε νούμερα βγαλμένα από τη χώρα του Πήτερ Παν, όπως καλή ώρα. Τρόποι χειρισμού της κατάστασης, εντελώς διαφορετικοί, υπήρχαν εξαρχής και σίγουρα υπάρχουν και τώρα ακόμη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι δυνατόν να σχεδιάσει κάποιος την τακτική του, προβάλλοντας ως δήθεν ανταπαιτήσεις φανταστικά νούμερα και αδύνατες πρακτικές, εντελώς απρόσφορες σε επίπεδο διαπραγμάτευσης.

11/03 13:04  Ηρακλής
Το θέμα του υπολογισμού της σημερινής οφειλής του δανείου δεν είναι η ουσία, για μένα ούτε αν είναι 30 ή 130 ή 230. Η ουσία είναι το διεκδικείς ή όχι.
Για τη ζήμενς έχεις αντίρηση ότι μπορούμε και να την καταδικάσουμε για παράνομες ενέργειες αφού ήταν ο δωροδότης, και να ζητήσουμε μέσω καταγγελιών των συμβάσεων αποζημιώσεις;;
Τελικά, η ουσία των λόγων μου δεν είναι η λογιστική εξίσωση, αλλά η πολιτική θέση.
Για δες, η Μέρκελ διακινδυνεύει το ευρώ, για τη γνώμη μιας κωλοφυλάδας, λειτουργόντας ΠΟΛΙΤΙΚΑ για το λαό της.
Εμείς;;
Δεν διαφωνώ με τη λογική σου, απλά τη βρίσκω υπερβολικά "εντός των κανόνων".
11/03 14:13  Swearengen
Για το θέμα της διεκδικήσεως, όχι μόνο του δανείου, αλλά και όλων των απαιτήσεών μας κατά της Γερμανίας, έχω πάρει σαφή θέση, κατ’ επανάληψη. Διεκδίκηση των χρημάτων, μέχρι τέλους. Δες στο μπλογκ μου, εάν σε ενδιαφέρει, τί έχω γράψει επ΄αυτού, προ δύο μηνών ήδη.

Όμως, δεν μπορείς να λες ότι δεν έχει σημασία εάν τα δισεκατομμύρια του δανείου «είναι 30 ή 130 ή 230». Φυσικά και έχει σημασία. Άλλο πράγμα μία ανταπαίτηση 130 δις κι άλλο, εντελώς διαφορετικό, μια ανταπαίτηση 10 δις. Τελείως διαφορετική η διαπραγματευτική ισχύς, σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις.

Εάν ήσουν πρωθυπουργός και εγώ σύμβουλός σου και σου έλεγα «-κύριε Πρόεδρε, πηγαίνετε εκεί και τρίξτε τους τα δόντια των γερμαναράδων, υπενθυμίζοντάς τους ότι μας χρωστάνε 130 δις» και εσύ πήγαινες και διαπραγματευόσουν σε αυτή τη βάση, όταν θα επέστρεφες θα με απέλυες επειδή σε εξέθεσα διεθνώς, βάζοντάς σε να λες πράγματα ανυπόστατα, που προξένησαν γενική θυμηδία και σε κατέστησαν γραφικό στα μάτια των τοκογλύφων εταίρων μας. Και θα είχες δίκιο.

Δεν είναι λοιπόν ζήτημα τυπικό, είναι θέμα ουσίας και μάλιστα ο πυρήνας του θέματος, υπό μία έννοια, καθώς η όποια πολιτική θέση, μοιραία καθορίζεται (και) από τα δεδομένα. Επομένως, έχοντας λάβει υπ’ όψιν εσφαλμένα δεδομένα, όπως τα 130 δις, αναπόφευκτα καταλήγεις σε επιπόλαια και πάντως ανεφάρμοστη πολιτική θέση. Αυτό που εν προκειμένω «υποδεικνύεις» ως «εναλλακτική», δεν γίνεται, ακόμη κι αν είχαμε για πρωθυπουργό τον αδίστακτο (αλλά διόλου αφελή) Καντάφι.

Το θέμα της Ζήμενς, σου ξαναλέω, δεν μπαίνει σε συμψηφιστικό καλάθι, εκ φύσεως, αφού αφορά ενδεχόμενες απαιτήσεις κατά ιδιωτικής εταιρείας. Αλλά είναι και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό : -Πώς θα πας να ζητήσεις τζερεμέδες από τη Ζήμενς, όταν δεν έχεις προηγουμένως σπεύσει να χώσεις μέσα τα δικά σου λαμόγια, τους υπηρέτες -δήθεν- του ελληνικού δημοσίου, που κονόμησαν από την ιστορία αυτή; Θα σου πεί μετά η κάθε Ζήμενς -και ευλόγως- :

"-Ρε άντε πάγαινε από δω χάμω, καημένε, που θες και αποζημίωση, τη
11/03 14:13  Swearengen
"-Ρε άντε πάγαινε από δω χάμω, καημένε, που θες και αποζημίωση, τη στιγμή που έχεις συστηματικά υποθάλψει όλους τους δικούς σου, τους λαδιάρηδες.-Εχεις, κύριε, τόσον καιρό, καταδικάσει κάποιον δικό σου για δωροληψία ή ξέπλυμα ; -Όχι. Ε, τότε τί σκατά δωροδοκίες μου τσαμπουνάς ; Απόδειξέ μου την όποια δωροδοκία, ειδάλλως σύρε από δω χάμω κι άμα θες να καταγγείλεις τις συμβάσεις μου, κάντο, αλλά να ξέρεις ότι δεν πρόκειται κι εγώ να κάτσω με σταυρωμένα χέρια».

Ούτως έχει η κατάσταση και μόνος σου το γράφεις ότι το 60% των χρεών μας είναι κλεμμένα λεφτά και μίζες, ωστόσο κανένας λήσταρχος δεν είναι στη φυλακή.
11/03 15:15  geokalp
συμπλέω με Swearengen ως προς το κομβικό, για το ποστ, σημείο του ποσού του κατοχικού δανείου: υπολογισμοί το φέρνουν σε περίπου €10δισ. σημερινά λεφτά - ψίχουλα

το νούμερο όμως των 130-150-170δισ δεν είναι ευφάνταστο: αναφέρεται κατά κύριο λόγο στις πολεμικές αποζημιώσεις - που μάλλον χάθηκαν νομικά όταν αναγνωρίσαμε την Ενωμένη Γερμανία μετά το 1989

και επειδή τα νούμερα έχουν αξία:
από το Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) - http://milexdata.sipri.org/
ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες 1996-2009 περίπου 90δισ.

11/03 17:33  Ηρακλής
geo
καλό το λινκ.
Swearengen
Εννοείται ότι πρώτα θα έκανες το ίδιο στους δικούς και μετά στη Ζήμενς.
Και γι αυτό το θέμα έχω προτείνει την απλή λύση, με την απαγγελία της κατηγορίας να δημεύεται και η περιουσία του κατηγορούμενου, και να αποδειχθει η ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ αθοωτητα του να του αποδωθεί.
Να αποδεικνυει αυτός τη καθαρότητα της απόκτησης και όχι να χρειάζεται να αποδείξει το κράτος την ύπαρξη της μίζας.
Κάτι σαν τεκμήριο ενοχής του περιουσιακού στοιχείου, μέχρι αποδείξεως από τον ιδιοκτήτη του εναντίου.
11/03 17:38  Ηρακλής
Πάντως μην κάθεσαι στο 130. Το είχα ακούσει και πιθανον να αφορούσε αυτό που λέει ο γκεο. Το θέμα είναι η διεκδίκηση των κλεμένων που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος, από όποιον ιδιώτη, εταιρεία, ή κράτος τα έχει κλέψει.
11/03 19:17  σεβαστη
¨" Αυριο η Ελλάδα κηρύσσει ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
Δεν αποδέχεται καμμιά βοήθεια, κλείνεται σαν οικονομία στο καβούκι της, και αρνείται ΚΑΘΕ πληρωμή."
ΤΙ θα γίνει;δεν έχουν κανένα λόγο να την καταλάβουν στρατιωτικά , απλά θα μας αφήσουν να πεθάνουμε από την πείνα!
Και θα μας επιδεικνύουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν.
12/03 00:29  Apolitic
Ο Ηρακλής κάνει ένα συμψηφισμό των πάντων. Έχει σκάσει και αυτός με την σαπίλα που αναδύεται και την απαίτηση των δανειστών μας να πληρώσει ο λαός τους τοκογλύφους.
Σίγουρα πρέπει να τα υπολογίσουμε τα του πολέμου (δάνειο και αποζημιώσεις), να αποφασίσουμε πόσα θέλουμε, να εγγράψουμε απαίτηση, να το στείλουμε στην Γερμανία, και αυτή να μας πεί με την σειρά της αν και πόσα δίνει και στο τέλος να τα βρούμε στην Χάγη.
Δηλαδή ζήσε Μάη να φας τρυφίλι.
Το αυτό ισχύει και για την ΖΙΜΕΝΣ σε διαφορετικό νομικό δρόμο.

Ότι δυστυχώς ηγέτες αυτής της χώρας, ήταν και είναι ανεπαρκείς, είναι ηλίου φαεινότερο.
Ελπίζω να μην διαψευστώ στο άρθρο μου :
http://apolitic.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=30006&blid=485
(αν και τα ΜΜΕ αυτήν την στιγμή που γράφω, δείχνουν να πηγένουμε στο χειρότερο σενάριο).

@Oberon
To blog είναι το THINK-TANK.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
25 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις