ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΤΟΝ Β Π.Π., ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!!
1599 αναγνώστες
Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011
15:19

Και όσοι συνεργάστηκαν με τον άξονα, τους φασίστες και τους Ναζί, θα αποκατασταθούν στη παγκόσμια σκηνή, σαν δημοκρατικές δυνάμεις.

Οι Γιουγκοσλάβοι ήταν οι πρώτοι.

Εννοείται ότι θα επιβραβευθούν και τα πρόσωπα που βοήθησαν τον Ναζισμό, δεν θα εγκαταλείψουμε τους συνεργάτες μας...

Αν διαβάσουμε την ιστορία του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, και διαχωρίσουμε τους λαούς που αντιστάθηκαν στο φασισμό, θα φτιάξουμε ένα target grup  λαών, που πρέπει να πληρώσουν την ανυπακοή τους στη Ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της.

Αντε, καλή μελέτη...

 Υ.γ. ( μετά τα σχόλια και τη βαθμολογία σας )

Τι δεν έγινε αντιληπτό άραγε;;
Οτι αυτοί που τιμωρούν, είναι το διεθνές κεφάλαιο που στην ουσία κυβερνά και ότι η "Ναζιστική Γερμανία" είναι ο συμβολισμός τους;
Οτι κάποιοι λαοί της Αφρικής, της Βόρειας,  αντιστάθηκαν, ιδιαίτερα στους Ιταλούς;
Οτι τα καραβάνια των εκατομυρίων προσφύγων από αυτές τις "εξεγέρσεις", θα "πλήξουν" τους Μεσόγειους οι οποίοι κατά τεκμήριο είναι ανυπάκοοι;
Δεν δαιμονολογώ εναντίον της Γερμανίας, απλά προσπαθώ να διαβάσω το σχέδιο του Πέτρου του Γιόχανς και του Φράνς.
Το γιατί στην Αφρική, και γιατί τώρα;;

Εκτός αν ορίσουμε σαν λαική επανάσταση, την αντίδραση γιατρών δικηγόρων μηχανικών, που διαθετουν laptop με σύνδεση Ιντερνετ, για να οργανώνονται μέσω facebook.

Η μήπως δεν γίνεται έτσι;

Σχόλια

27/02 16:02  Ηρακλής
Αφιερωμένο, εξαιρετικά.

"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΚΑΤΑ ΑΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK
Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους της Συρίας και να διαδηλώσει εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μια ομάδα που δημιουργήθηκε πριν από λίγες μέρες στο facebook. Η διαδικτυακή εκστρατεία που χρησιμοποιεί τον δημοφιλή...
Ιστοτοπο για να γίνει ευρέως γνωστή και να ενημερώσει για τις δράσεις της όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο , ονομάζεται "Επανάσταση εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ 2011", και μόνο χθες το πρωί μέτραγε ήδη 25.000 "φίλους".

Παρότι μέχρι χθες δεν είχαν αναφερθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες κινητοποιήσεων, στην σελίδα αναφερόταν ότι ο χρόνος των διαδηλώσεων μελετάται και "θα αποφασιστεί σε μερικές ημέρες". Ακόμα, στην σελίδα γινόταν λόγιος για "ειρηνικές διαδηλώσεις" εκτός από τις πόλεις της Συρίας, και στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Αυστραλία. Οι διαδηλώσεις αυτές θα γίνουν με αίτημα την αποπομπή του Άσαντ.

Να υπενθυμίσουμε ότι Άσαντ έγινε πρόεδρος το 2000 μετά το θάνατο του πατέρα του Χάφεζ αλ Άσαντ. Αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος, ενώ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, για δεύτερη 7ετή θητεία μετά από δημοψήφισμα το 2007.

Οπως αναφέρουν οι δημιουργοί της σελίδας"δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα" κι αυτοπροσδιορίζονται "προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σύριοι ακτιβιστές μέσα στη Συρία και στην Ευρώπη".

Δοκιμάζεται η ισχύς των νέων όπλων.
Που έχουν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα.
Οι νεκροί, είναι τώρα πια , ιθαγενείς, ο κατακτητής έρχεται μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα!
27/02 19:07  σεβαστη
Δεν σε μοναστερώνω.
Αλλά η αναρτηση σου και μονοκόματη και μονόπαντη είναι.Δέχομαι και συμφωνώ μαζί σου ότι η στάση της Γερμανίας στο πρόβλημα της χώρας μας είναι ότι χειρότερο,αλλά μέχρις εδώ. Δεν είναι δυνατόν να φταίνε, πάντα, οι ανθέλληνες και μεις να είμαστε ,πάντα, τα αθώα θύματα.
27/02 19:12  σεβαστη
..και το Facebook κάτι μου κάνει.
σκέφτομαι πόσο εύκολα μπορει να χειραγωγηθεί κάθε κίνηση
27/02 19:51  romanov
Νομίζω ότι εμείς έχουμε το πρόβλημα και εδώ πρέπει να ψάξουμε τη λύση με άλους τρόπους http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2291.aspx
27/02 22:14  oberon
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες Ηρακλή, αλλά δεν έχεις διευκρινίσει με ποιούς είσαι.
Ούτε καν φραστικά, γιατί στην ουσία είσαι "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".

Σε αδικώ ;
27/02 22:32  Ηρακλής
οβερον
Διάβασε το υστερόγραφο που έγραψα.
Είναι δυνατόν να με ρωτάς με ποιούς είμαι;
Είμαι με αυτούς που θα σκοτωθούν, γιατί θα πιστέψουν, ότι αυτοί που τους οργάνωσαν μέσω φεισμπούκ, είναι άδολοι πετριώτες που επιθυμούν την απελευθέρωση τους.
Είμαι με αυτούς που διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, και τα δάκρυα των ισχυρών και του ΟΗΕ, για το δίκαιο των λαών.
ΜΑ είμαστε καλά;;
Να πιστέψω ότι ξαφνικά, καταπιεσμένοι λαοί επί 30 χρόνια, επαναστάτησαν, ακριβώς τη στιγμή που κάποιοι ήθελαν το πετρέλαιο στα 140 δολλάρια, ακριβώς τη στιγμή που πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια της Μεσογείου, ακριβώς τη στιγμή που οι λαοί της Ευρώπης είναι έτοιμοι για επανάσταση;
Στην Αίγυπτο, Γκιζίκης
Στην Λιβύη, Αντικαντάφι ο 40 χρόνια έμπιστος του που ξαφνικά¨επαναστάτησε".
Στην ουσία ομπερον είμαι
"Δεν σφάζομαι για να αλλάξω αγά".
Βουβάλια μαλώνουν στο βάλτο, φίλε, και γω βατράχι, με ποιούς νάμαι;
28/02 11:16  bill carson
Καλημέρα Ηρακλή
την ταινία "the inside man" (2006) του spike lee την έχεις δει; Δεν είναι από τις καλύτερές του, αλλά έχει συνάφεια με το θέμα που πραγματεύεσαι.

Οι μόνοι που δεν φαίνεται να έχουμε καμία σχέση με αυτό το θέμα είμαστε εμείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει μια τελεία στο παραμύθι των κακών γερμανών που μας ταΐζουν καθημερινά από τότε που βγήκε ο παπανδρέου. Αλλού οφείλεται η κακοδαιμονία μας.
28/02 14:26  Swearengen
Με βάση τη θεωρία σου, στο «target group λαών» που πολέμησαν τον άξονα και ταπείνωσαν τους φασίστες –και μάλιστα στην κορυφή της λίστας- φιγουράρουν οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσσία. –Να υποθέσουμε ότι αυτοί θα είναι τα επόμενα θύματα της υποτιθέμενης «συνωμοσίας» ;

«Εννοείται ότι θα επιβραβευθούν και τα πρόσωπα που βοήθησαν τον Ναζισμό» : Πες το στους καψερούς τους Ρουμάνους, που ψωμολυσσάνε, να τους ανορθώσεις το ηθικό. Πες το και στους Βούλγαρους, να ηρεμήσουν κι αυτοί.

Όσο για τη δική μας αντίσταση στον Άξονα, έχει φροντίσει προ πολλού να την ανταμείψει η ίδια η πατρίς, από την εποχή που ο Γλέζος κρατείτο υπόδικος στην ίδια φυλακή με τον χασάπη Μέρτεν και οι δωσίλογοι με τους μαυραγορίτες κυκλοφορούσαν στην Αθήνα, ως ευυπόληπτοι πολίτες.

Άσε, δεν έχουν δουλειά οι Γερμανοί σ’ αυτά. Για να μη σου θυμίσω τί απέγινε, όταν εκείνοι (οι Γερμανοί εννοώ) καλλιεργούσαν αντίστοιχες θεωρίες, εις βάρος των –για όλα υπαίτιων- Εβραίων.
28/02 14:44  oberon
Ηρακλή,

Υποθέτω ότι συμφωνείς στο ότι δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα ...
Το υ.γ. που πρόσθεσες κάτι λέει.

Όμως ο τίτλος σου "ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΤΟΝ Β Π.Π., ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!" είναι με τους άλλους.
Σκέψου το !
28/02 15:13  favlos
Ηρακλή δεν υπάρχει δικαιολογία ,πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει σαν Ελλάδα αλλά αυτά που έχουν γίνει μεταξύ κρατών δεν ξεχνιούνται και ο γερμανός σίγουρα δεν έχει ξεχάσει...
28/02 18:49  geokalp
κοίτα, το "οικόπεδο" (γεωπολιτική θέση) είναι το ίδιο που ήταν και στο Β'ΠΠ
εξού και το τρίγωνο:
Βουλγαρία (αεροπορική βάση Bezmer Air Base)
Κόσοβο (στρατιωτική βάση Camp Bondsteel )
Σούδα (ναυτική βάση)

όμως ο ιδιοκτήτης (από το τέλος του Β'ΠΠ και ειδικά μετά το '89 - ΗΠΑ) δεν χαλάει άλλα φράγκα και έχει δώσει το σακούλι με τις λίρες, και την ευλογία του, στον ντόπιο επιτηρητή (Γερμανία)
αυτό είναι το παιχνίδι, και το παίζουμε
28/02 19:34  Ηρακλής
Δεν καταλαβαίνω γιατί πήρατε στραβά το θέμα,περιορίζοντας το σε αντιΓερμανικό.
ΚΑτ αρχήν μίλησα για τους λαούς της Αφρικής, αλλά και για την οικονομική εξουσία, που θεωρούσε και θεωρεί το πόλεμο μέσο οικονομικης ανάπτυξης.
Ο φάβλος λέει κα΄ποια πράγματα όπως και ο geokalp.
Τώρα αν νομίζει κάποιος ότι η Γερμανία σήμερα δίνει λεφτά στην Ελλάδα, μαλλον είναι βαθιά νυχτωμένος.
Η Γερμανία χρωστά την σημερινή της οικονομικη κατάσταση στο κατοχικό δάνειο, το οποίο αν το πληρώσει σήμερα, θα μπει αμέσως στο ΔΝΤ, με χειροτερους όρους από την Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, ΑΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΨΕΙ ΣΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
ΚΑι μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία βοηθήθηκε από όλη την Ευρώπη, για να ενσωματώσει την Ανατολική Γερμανία, και αν σήμερα ο Γερμανός εργαζόμενος υποφέρει, το χρωστά στην Ανατολική Γερμανία και όχι στην Ελλάδα.
Πάντως μπορώ να γνωρίζω ότι δεν έχει ξεχάσει ο Γερμανός πλουτοκράτης, ότι έχασε το πόλεμο εξ αιτίας των Ελλήνων.Αν δεν υπήρχαμε εμείς, τώρα θα μίλαγε Γερμανικά όλη η Ευρώπη.
ΚΑι όλοι εκείνοι οι Γερμανοί που φαντάζονταν τη χώρα τους κυρίαρχο του κόσμου, δεν έχουν μείνει μόνο στη Γερμανία.
Παίζουν οικονομικό και πολιτικό ρόλο σε πολλές χώρες πια.
ΚΑι το μήλο, κατά Νεύτωνα, πέφτει κάτω απ τη μηλιά.
Που δεν είναι πια μόνο Γερμανική ποικιλία.
Είναι η ποικιλία "παγκόσμιους οικονομικους".

ομπερον
ο τίτλος έχει και τρία θαυμαστικά στο τέλος, στοιχείο που δείχνει την διαφωνία του συγγραφέα με τη ρήση.
01/03 09:22  geokalp
HΡΑ

ας το πάω λίγο πιο πέρα, μιας και σου άρεσε

Η "αλεπού της ερήμου" Ρόμελ έκανε τα πάντα για να πάρει το Τομπρούκ, το οποίο "τυχαία" είναι από τα πρώτα μέρη της Λιβύης που "απελευθερώθηκαν" από τον Καντάφι
(αλήθεια, όλα αυτά που γίνονται στο Μαγκρέμπ, δεν τα προφήτευσε κανένας στο πρόσφατο Νταβός; τόσο έξω έπεσαν;)

ας πάμε και σε μια γενικότητα:
καθώς δείχνει ότι το οικοδόμημα είτε καταρρέει είτε απλά δέχεται τόσο έντονους κλυδωνισμούς που κατά πάσα πιθανότητα θα το οδηγήσουν σε κατάρρευση, οι ισχυροί προσπαθούν να κρατήσουν τουλάχιστον τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της παγκόσμιας σκακιέρας, η οποία ΔΕΝ έχει αλλάξει από αυτά που είχαν σχεδιαστεί στους πολεμικούς χάρτες του Α'&Β'ΠΠ
01/03 10:24  oberon
Ηρακλή είναι σαφές : δεν θα σε πείσω, ακόμα και αν σε πείσω.

Η διαφωνία του συγγραφέα -που λες - θα ήταν σαφέστερη αν απαντούσε και στο ερώτημα : "οπότενες τί κάνουμε ;".

Αλλά ας ξεκινήσουμε από το βασικό : αισθάνεσαι ότι έχουμε να μοιράσουμε τίποτα ;
01/03 12:30  Ηρακλής
obe,
Για να ξαναδιαβάσουμε το σχόλιο του geo λίγο πιο πάνω:

Η "αλεπού της ερήμου" Ρόμελ έκανε τα πάντα για να πάρει το Τομπρούκ, το οποίο "τυχαία" είναι από τα πρώτα μέρη της Λιβύης που "απελευθερώθηκαν" από τον Καντάφι
(αλήθεια, όλα αυτά που γίνονται στο Μαγκρέμπ, δεν τα προφήτευσε κανένας στο πρόσφατο Νταβός; τόσο έξω έπεσαν;).

Καιγια όσους δεν κατάλαβαν, αντι για το άρθρο ευχαρίστως θα έβαζα στη θέση του το παραπάνω σχόλιο.
Ακριβώς αυτό προσπαθώ να πω.
Ευχαριστώ geo
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις