ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Η AEGEAN παραμένει Ελληνίδα...
975 αναγνώστες
Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011
02:00

Μία η ώρα τη νύχτα και είπα να ανοίξω τα μειλ μου να δω τι γίνεται.

Ανάμεσα στ άλλα βλέπω και ένα από την AEGEAN,την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετώ, και με την οποία είχα μια διαμαχή για κάποια εισητήρια που δεν χρησιμοποίησα λόγω ανωτέρας βίας, και τα οποία αντάλλαξα, με όρους οι οποίοι μου φαίνονταν από τραγικοί έως ηλίθιοι.

Τι είχε γίνει;

Είχα κλείσει εισητήρια για Μόναχο, όπου όμως για λόγους ασθενείας δεν ταξίδεψα.

Πριν την πτήση λοιπόν ζήτησα από την εταιρεία να τα αντικαταστήσω, όπως είχα δικαίωμα, και σκέφτηκα, αφού συχνα πηγαίνω Μυτιλήνη, ας τα αλλάξω με μία πτήση της Μυτιλήνης, και δεν βαριέσαι ας χάσω και τη διαφορά, αφού τα εισητήρια για Μόναχο ήταν ακριβώτερα.

Αμ, δε.

Η υπάλληλος της AEGEAN με πληροφόρησε ότι δεν μπορούσα να τα ανταλάξω με φτηνότερα, αλλά μόνο με ίσης αξίας, ή μεγαλύτερης!!!

Οσοι με ξέρετε, θα καταλάβατε ήδη, ότι τρελλάθηκα με αυτό που άκουσα.

Ηταν δυνατόν;;;

Να σου λένε ότι έχοντας πληρώσει ένα εισητήριο 100 ευρώ, δεν μπορείς να το ανταλλάξεις με εισητήριο των 80 ευρώ;

ΚΑι πρέπει να βρεις άλλο που να κάνει 100 ευρώ ή ακριβότερα και να πληρώσεις τη διαφορά;;

Τέλος πάντων, χτυπήθηκα ξεχτυπήθηκα, αυτοί λέει είναι οι κανονισμοί, τι να κάνω βρίσκω ένα εισητήριο για Ρώμη και το αλλάζω πληρώνοντας και τη διαφορά.

Ελα όμως που για καλή μου τύχη, η πτήση της Ρώμης άλλαξε, και έτσι με πήραν από την εταιρεία, και μου είπαν ότι μπορώ να άλλάξω την πτήση για όπου θέλω χωρίς επιβάρυνση.

Ωπ, εδώ είμαστε.

Δηλαδή, όταν αναβάλλω εγώ πληρώνω, όταν αναβάλλετε εσείς, συγνώμη και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Τέλος πάντων έμπλεξα με μερικές υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου, και επειδή τα πήρα στο κρανίο, έγραψα ένα μειλ στην εταιρεία.

Εδώ λοιπόν αρχίζουν οι θετικές εκπλήξεις.

Μου απαντά αμεσως η υπεύθυνη της εταιρείας με την ιδιότητα customers relations, και αφού μου εκφράζει τη λύπη της, αλλά και τις τυπικές δικαιολογίες γιατί δεν γίνοταν τίποτε καλύτερο στη πρώτη αλλαγή, μου δίνει τη δυνατότητα είτε να αλλάξω πτήση, είτε να μου επιστραφούν ( πιστωθούν), τα χρήματα.

Χάρηκα που επι τέλους η εταιρία λειτουργησε ανθρώπινα και έδωσε εναλλακτικές λύσεις στο πρόβλημα μου, και παίρνω το τηλεφωνικό κέντρο για να δηλώσω την επιλογή μου.

Εκεί , και πάλι η εταιρεία φόρεσε το απρόσωπο προσωπείο, και μία μικρή μου λέει, " αντιγράψτε το μειλ που σας έστειλε η customers relations και στείλτε το στην τάδε υπηρεσία της εταιρείας μας μαζί με την επιλογή σας", δηλαδή να κάνω εγώ τον εσωτερικό ταχυδρόμο της εταιρείας.

Αντ αυτού, στέλνω κι εγώ μία απαντητική επιστολή στην κυρία, ελαφρώς οργισμένη, και με όχι τόσο ήρεμες εκφράσεις.

Περίμενα ότι θα με γράψουν, στο τέλος, μπορεί οι νόμοι των αεροπορικών εταιριών και οι κανονισμοί να βάζουν τέτοιες διαδικασίες, αλλά επειδή εγώ τα παίρνω με τις διαδικασίες που δεν είναι λογικές, τους έγραψα ότι τους έγραψα.

ΚΑΙ εδώ έρχεται η απάντηση που βρήκα πριν λίγο στα μειλ μου.

"Αναφορικά στην υπόθεσή σας, αρχικά θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη λύπη μας για την οποιαδήποτε σύγχυση προέκυψε στην διαδικασία πίστωσης του εισιτήριου σας.

Περαιτέρω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία της πίστωσης (σύνολο 242.42 ευρώ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω επικοινωνία."

Δεν θέλω να αναφέρω το όνομα της κυρίας που μου απάντησε η οποία είναι υπεύθυνη για τις σχέσεις με τους πελάτες, απλά θέλω να πω ότι με τη συμπεριφορά της, η εταιρία με ξανακέρδισε σαν πελάτη.

Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που σε κάποια εταιρεία μεγάλου μεγέθους, αντιμετωπίζομαι σαν άνθρωπος, και όχι σαν σκουπίδι.

Σε όποια εταιρεία και να πάρω, cosmote, vodafone, hsw, forthnet,  και τόσες άλλες, οι φωνητικές πύλες με τις γελοίες επιλογές, και οι front line  υπάλληλοι που έχουν μία κασέτα που παίζουν και ξαναπαίζουν, κοντεύουν να με τρελλάνουν.

Δεν ξέρω γιατί οι υπέυθυνοι αυτών των εταιριών νομίζουν ότι κερδίζουν κάτι μ αυτή την απανθρωπη επικοινωνία.

Οσα γλυτώνουν σε χρήματα, τα "κερδίζουν" σε αηδία των πελατών για το σέρβις που παρέχουν.

Θέλω να πω ότι η επικοινωνία μου με την συγκεκριμένη κυρία της AEGEAN, αλλά και η ¨ανθρώπινη" αντιμετώπιση μου, με έκανε να ξαναδώ την  αεροπορική αυτή εταιρεία, σαν ελληνική.

Γιατί αν δεν μπορούμε να επικοινωνούμε με την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, αν ομαδοποιήσουμε ακόμα και τους λόγους ανώτερης βίας, και ότι δεν περιλαμβάνεται στους κανόνες μας δεν υπάρχει, τότε τι νόημα έχουν και οι επικοινωνίες;;;

Αν όλα είναι ίδια, απρόσωπα, χωρίς ευελιξία, χωρίς προσωπικότητα, και χωρίς σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του πελάτη, τότε ποιό είναι το κριτήριο που θα κάνει το πελάτη να επιλέξει εσένα και όχι τον άλλον;;;

Αξίζει αυτό να μπει στη σκέψη όλων των σχεδιαστών των σχεσεων των εταιριών με το κοινό.

Πάντως μετά τη σημερινή επικοινωνία μου με την εταιρεία, θεωρώ ότι

η aegean παραμένει Ελληνίδα.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις