ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Αλοίμονο, αν είναι αλήθεια...
2120 αναγνώστες
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010
22:31

 

Δημοσιεύτηκε στο μπλογκ Φίμωτρο.

Προσωπικά το αφιερώνω, σε όσους πιστεύουν ότι το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά,

μόνο όταν η μηλιά είναι καλή,

ενώ όταν η μηλιά είναι σάπια,

τότε το μήλο δεν πέφτει από κάτω,

αλλά δίπλα!!!

( Σημειώστε τη συνύπαρξη "δοσίλογου" και πολιτικού, και συγκρίνατε. ).

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ!...

Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους...
διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθη και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

Σχόλια

13/12 23:10  Λουκρητια
Ηρακλη,ως γνωστον:Οικογενεια με αρχες=οικογενεια που δεν εχει κανει την αρχη...
14/12 00:33  tidiabazw
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009
Η καλή νοικοκυρά είναι τσούλα και κυλά, ή ο κανιβαλισμός ως μοναδικό μέσο απονομής κοινωνικής δικαιοσύνης

Η αδικία με κάνει και αγριεύω. Ποτέ στη ζωή μου δεν ρουφιάνεψα, δεν έκλεψα και δεν αδίκησα κάποιον. Τουλάχιστον εν γνώσει μου. Τέλειος δεν είμαι, ούτε καν το επιδιώκω να είμαι. Είμαι άνθρωπος με τις αδυναμίες μου, τα τρωτά μου και τις εμμονές μου. Αρκετά από όλα τα παραπάνω. Και δεν πιστεύω σε τίποτα από τα συνηθισμένα. Ούτε σε θεούς, ούτε σε πατρίδες, ούτε σε φατρίες. Πιστεύω μόνο στη ζωή, στην αρμονία και στο δίκαιο. Δεν με νοιάζει τι χρώμα έχει το πετσί του άλλου, ποια γλώσσα μιλάει ή σε ποιο τσόφλι της γής έχει γεννηθεί. Άμα είναι σωστός άνθρωπος είναι φίλος μου κι ας συνεννοούμαστε με χειρονομίες. Κι άμα είναι σκάρτος είναι εχθρός μου, κι ας έχουμε και τους ίδιους γονείς.Μπορεί και να είχα αποκτήσει περισσότερα υλικά αγαθά αν ήμουν ρουφιάνος, κλέφτης και άδικος. Όμως δεν θα αισθανόμουν καλά. Γιατί ο κακός ρόλος είναι το μαρτύριο του ηθοποιού. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να ζείς στο πετσί ενός άλλου. Από το να υποκρίνεσαι συνεχώς και να μην είσαι ο εαυτός σου ούτε στον ύπνο σου.Δυστυχώς δεν μπορώ να πώ το ίδιο για πολλούς από αυτούς που βολοδέρνουν γύρω μου. Διακρίνω ότι είναι ευχαριστημένοι με τον ρόλο του παλτού που τους επέβαλλαν κάποιοι άλλοι, ή ακόμα χειρότερα, που τον επέλεξαν οι ίδιοι. Ή αν δεν είναι, προσπαθούν να πείσουν την πάρτη τους ότι τον παίζουν μια χαρά. Και ως ένα σημείο το καταφέρνουν. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι είναι καλές νοικοκυρές. Ότι είναι προοδευτικοί, ανεκτικοί, τίμιοι, αξιοπρεπείς, μαχητές, χρήσιμοι. Η αλήθεια είναι ότι ενσαρκώνουν ακριβώς το αντίθετο: είναι αντιδραστικοί, μισαλλόδοξοι, ανέντιμοι, αναξιοπρεπείς, δειλοί και άχρηστοι.Η άρχουσα τάξη αυτού του τόπου βρίθει από ανθρωποειδή μιάσματα, επαγγελματίες καταδότες, μεταλλαγμένα μυαλά, σκουπίδια της πατριαρχίας, και κομματικούς φρανκενστάιν. Όλος αυτός ο αχταρμάς των πυροβολημένων καριόληδων, σέρνει τη χώρα σε
14/12 00:35  tidiabazw
Όλος αυτός ο αχταρμάς των πυροβολημένων καριόληδων, σέρνει τη χώρα σε ένα δρόμο με θανάσιμους κινδύνους και ούτε ένας από αυτούς τους παλιόπουστες δεν είναι ικανός να κρατήσει το τιμόνι. Είναι όλοι τους μπλα-μπλάδες, ανεύθυνοι, παπατζήδες και χρεωμένοι ως το λαιμό.

14/12 00:36  tidiabazw
Η ζωή, το μεγάλο παιχνίδι δεν είναι δίκαιο. Καλοί άνθρωποι γίνονται κιμάς στην μηχανή του μάρκετινγκ και κακοί βγάζουν εκατομμύρια δηλητηριάζοντας και εξολοθρεύοντας ακόμα και μωρά. Έτσι ήταν πάντα ο κωλόκοσμος και έτσι φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι. Άδικος. Ακριβώς γι αυτό πρέπει να είμαστε δίκαιοι εμείς ο καθένας για πάρτη του και πολλοί μαζί για όλους για να κρατάμε τα ίσια.

14/12 00:56  jorgos
ΗΡΑΚΛΗΣ, χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τον χριστοφοράκο, πιστεύοντας ωστόσο στην αντικειμενική πληροφόρηση, κάνω κάποιους μαθηματικούς υπολογισμούς: ο Χριστοφοράκος της Ζήμενς είναι σήμερα (σύμφωνα με τις εφημερίδες) 55 ετών, δηλ. γενν. το 1955. Οι δίκες των δοσίλογων έγιναν το 1945, ο δε Χριστοφοράκος στην φωτο της δίκης δείχνει να είναι 50-55. Δηλ. έγινε πατέρας στα 60-65. Δεν είναι απίθανο, αλλά κομμάτι δύσκολο. Πιο πιθανό θεωρώ να υπάρχει κάποιου άλλους είδους συγγένεια.
14/12 01:00  Ηρακλής
Το δίκαιο ή το άδικο, τελικά είναι ζήτημα DNA, παιδείας και ανατροφής.
Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας, δεν είναι ότι έχι επικρατήσει το άδικο, είναι ότι έχει την απαίτηση και έχει σχεδόν πετύχει να είναι ταυτόχρονα και ηθικό.
Δύσκολες εποχές για άτομα με συνείδηση.
14/12 01:05  Ηρακλής
jorgos
Επειδή δεν είναι δική μου πρωτογενής πληροφορία, γι αυτό έβαλα και αυτόν τον τίτλο στο άρθρο.Αν γνωρίζεις πηγή για τις δίκες αυτές, απ όπου να μπορέσουμε να βρούμε στοιχεία, δημοσιευσε τη εδώ, για να μπορέσουμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα.
14/12 01:25  jorgos
Στην φωτο ο τύπος δεξιά είναι ο κατοχικός πρωθυπουργός λογοθετόπουλος (http://sikam.wordpress.com/2010/03/23/%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b9%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b7-%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%ac/). δικάστηκε (ο λογοθετόπουλος) τον μάιο 1945 (http://www.sansimera.gr/biographies/271). τώρα αυτός στην μέση είναι πράγματι ο χριστοφοράκος;
14/12 01:47  Ηρακλής
Εται φαίνεται.
Ο τρίτος της φωτο είναι ο Ράλλης Γεώργιος, αδελφός του κατοχικού πρωθυπουργού, διευθυντής του κατοχικού Ερυθρου Σταυρού. Ο Ν. Χριστοφοράκος ήταν βοηθός του Λογοθετόπουλου, και είχε καρφώσει το καθηγητή Λούρο ότι έδινε φάρμακα του ΕΕΣ στους αντάρτες.
http://theamapati.wordpress.com/2008/06/26/labyrinth/.
14/12 02:05  jorgos
Πράγματι, οι πηγές δείχνουν ότι η πληροφορία είναι έγκυρη.
14/12 10:25  bill carson
Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να επιλέξει την πατρίδα του.
Αυτό έκανε ο χριστοφοράκος, αυτό έκανε και το παιδάκι με αλβανούς γονείς που ήθελε να σηκώσει πριν καμιά δωδεκαριά χρόνια την ελληνική σημαία στην παρέλαση και έπεσαν όλοι να το φάνε.
Όταν πήγε (προφανώς για καφεδάκι, σνίτσελ και μπυρίτσα) η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση siemens στη γερμανία, έτρεχαν οι δημοσιογράφοι να σφίξουν το χέρι του "κυρίου" χριστοφοράκου και τον ρωτούσαν αν κάποια στιγμή θα (μας κάνει την τιμή να) επιστρέψει στην ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός ΔΙΑΛΕΞΕ και τώρα λούζεται τις επιλογές του
14/12 11:11  cornelsen
"Ο άνθρωπος που εξευτέλισε με τις μίζες το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας [εννοεί τον Μιχ. Χριστοφιράκο] απολαμβάνει τη ζωή του σ’ ένα μεγάλο διαμέρισμα σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας, όπου έστησε το νέο του σπιτικό για τον ίδιο και τα παιδιά του. Εργάζεται ως σύμβουλος επενδύσεων, ακολουθεί τις γερμανικές συνήθειες στο φαγητό και απολαμβάνει παραστάσεις στην Οπερα της πόλης"
Κι εσείς κ@λ@Ελληνες ζήστε με 700€ τον μήνα για να ξεπληρώσετε
- τις φοροαπαλλαγές τού κεφαλαίου
- τις μίζες των πολιτικών
- την φοροκλοπή (6,5δισ€(!) ο μη αποδιδόμενος ΦΠΑ, 1 δισ€ το λαθρεμπόριο πετρελαίου)
- τις υπερτιμολογημένες κρατικές προμήθειες και τα δημόσια έργα
- τις σπατάλες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (3,5δισ€ στις τσέπες τού κυκλώματος τού φαρμάκου)
- τα 40δισ€ βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο που ΔΕΝ θα εισπραχθούν
- τα θαλασσοδάνεια που "έφαγαν" διάφοροι "λαναράδες"
κλπ. κλπ.
14/12 16:21  bill carson
πάντως (και για να ευθυμήσουμε λίγο) πρέπει να παραδεχθούμε πως από δοσίλογος σε απατεώνας είναι a step up.

μόλις έφυγε από την ελλάδα, κάθε φορά τον έπαιρναν οι κάμερες παρουσιάζονταν με ένα αστραφτερό χαμόγελο, ούτε καν λίγο σκυθρωπός, έτσι στα ψέματα.

μπορείτε να φανταστείτε την κατάληξή του αν τα ίδια τα είχε κάνει εις βάρος του ισραήλ
14/12 19:05  zyzzx
http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/11/1821.html
...Μετά όμως την απελευθέρωση και την ταυτόχρονη (δυστυχώς) εισαγωγή στη χώρα μας του Αγγλικού ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, οι πιο μορφωμένοι και έμπειροι περί την εξουσία κοτζαμπάσηδες, εισήλθαν μαζικά στην πολιτική και κατέλαβαν τη θέση της ολιγαρχίας που χρειάζεται η αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία για να δουλέψει.
Επειδή όμως αυτοί οι άνθρωποι, δεν είχαν παραγωγική νοοτροπία, όπως οι δυτικοευρωπαίοι μεγαλοαστοί ολιγάρχες, αλλά το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν διαμεσολάβηση και ρουσφέτια, δημιούργησαν, από τα πρώτα χρόνια έναν τεράστιο και άχρηστο κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να θέσουν τον ραγιά σε νέα υποδούλωση, να μείνουν οι ίδιοι αυτόνομοι και να συνεχίσουν να τον εκμεταλλεύονται, παίζοντας πάλι τους διαμεσολαβητές, μεταξύ του απρόσωπου κράτους (το οποίο λυμαίνονταν μαζί με τους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες) και του ραγιά, μέσω της εκλογικής πελατείας και του ρουσφετιού.
Ο Έλληνας ραγιάς βρέθηκε πάλι σε περιβάλλον σκλαβιάς, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί (και ούτε και σήμερα το αντιλαμβάνεται), ποιος είναι ο αόρατος εχθρός του που τον κρατάει δέσμιο και τον εκμεταλλεύεται. Το ίδιο λοιπόν φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Άλλωστε το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική το αποδεικνύει.
Την ίδια εξάλλου μέθοδο εφαρμόζουν και τώρα οι κοτζαμπάσηδες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι, αφού πρώτα παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία στην Τρόϊκα (των διεθνών τοκογλύφων), επέλεξαν για τον εαυτό τους το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της Τρόϊκας και του Έλληνα ραγιά, αρκεί οι ίδιοι να απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις