ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Είστε η εγκληματική γενιά του 60*.
1827 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010
09:52

(* Απαραίτητη διευκρίνηση. Γενιά του 60, εννοούμε τη γενιά που μετείχε στα γεγονότα του 60, και όχι αυτή που γεννήθηκε στη δεκαετία του 60, γιατί αυτοί που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 60, είναι στην απ έξω, σε όλα τα νομοσχέδια, είναι οι πρώτες γενιές που θα πληρώσουν .)

Ετσι ακριβώς μου το είπε μία κοπελιά, πίσω από το γκισέ ενός βιβλιοπωλείου, κι επειδή κατάλαβα, δεν την άφησα να μου πει περισότερα.

- Δουλεύουμε σαν τα σκυλιά και δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ, γιατί εσείς η γενιιά του 60, είσαστε η χειρότερη γενιά που πέρασε από τη χώρα.

Από το 80 που ξεκινήσατε να κάνετε οικογένειες, σπαταλούσατε όλο το δημόσιο πλούτο, σαν να τελείωνε ο κόσμος μαζί με σας.

Διοριζόσαστε, ασφαλιζόσαστε, γλεντούσατε, με τα λεφτά των επόμενων γενεών.

Ξέρεις γιατί δεν θα πάρω εγώ σύνταξη;

Γιατί οι κάφροι πολιτικοί της γενιάς σου, έκλεβαν τα λεφτά των ταμείων, για να χρηματοδοτήσουν τα ρουσφέτια του, τους εκλεκτούς τους, αλλά και τα παρατρεχάμενα λαμόγια της γενιάς σας.

Δεν ξέρω αν τα φάγατε όλοι μαζί,

αυτό που ξέρω είναι οτι τα φάγατε ΟΛΑ.

ΚΑι αφού περάσατε ζωή χαρισάμενη σαράντα χρόνια, χρεώνοντας το Κράτος, και αφού κάνατε τις τελευταίες σας μεγάλες μπάζες με τους Ολυμπιακούς, και το Χοντρό στην εξουσία, σήμερα, αποχωρείτε με εξασφαλισμένες συντάξεις, ακόμα,

και με τα ταμεία αδύναμα να πληρώσουν ούτε μία σύνταξη, μετά τη δική σας.

Μέχρι και το εφάπαξ σας, το βάζει η ΕΕ στο έλλειμα, για να πληρωθεί σίγουρα.

Εσείς η γενιά του Πολυτεχνείου είσαστε ακόμα πιο εγκληματική, και δεν μιλώ για τους λίγους επώνυμους που εξαργύρωσαν τη δράση τους με δημόσιες θέσεις.

Μιλώ για τους χιλιάδες ανώνυμους προοδευτικούς της εποχής, οι οποίοι όταν αποφάσισαν να ενταχθούν στο καπιταλιστικό σύστημα, έπεσαν με τα μούτρα σε ότι είχε απομείνει.

Μιλάω για την αρμάδα των προοδευτικών "αριστερών" καθηγητών που συντηρούν τις αριστερίστικες οργανώσεις, υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού, και αμέσως μετά, τρέχουν στο ιδιαίτερο, απ όπου εισπράτουν 30 - 50 ευρώ την ώρα αφορολόγητα, και μαζί με τους χασάπηδες, αποτελούν τη νέα τάξη πραγμάτων στο Διόνυσο και την Εκάλη.

Μιλάω για όλους τους πρασινοεπαναστάτες, αλλά και τους γαλάζιους πατριδοκάπηλους, που σαν γενιά του 50 και του 60, διόρισαν μέχρι και τα αγέννητα εγγόνια τους, έβγάλαν συντάξεις στον "ανάπηρο " μπαμπά της τριαντάρας γκόμενας, έκαναν στάτους, την απόκτηση σπιτιού, αυτοκινήτου, εξοχικού, και ιν, τη κλοπή της εφορίας , και κάθε πηγής δημόσιου χρήματος, μιλάω για τους πλούσιους της μισής γενιάς.

Μιλάω για όλους αυτούς, που δεν νοιάστηκαν για το τι αφήνουν πίσω τους.

Φάγανε τις επιδοτήσεις , φάγανε τα λεφτά των ταμείων,

φάγανε τις κοινοτικές εισφορές, φάγανε τα λεφτά των εφ άπαξ,

φάγανε το περιβάλλον, φάγανε μέχρι και τα σκουπίδια,

και αφού, τελειώνει τώρα η δικιά τους ζωή,

έρχονται και μας λένε τι να κάνουμε, το μνημόνιο είναι αναγκαίο.

Ωραία γενιά.

Κι ένας Λαζόπουλος κερασάκι της γενιάς, για να μας "διασκεδάζει", με την αναφορά των λαθών της γενιάς του, και να πληρώνεται κι όλας γι αυτό.

Εμπορεύεστε δηλαδή, ακόμα και τη στοιχειώδη αυτοκριτική, που κάνετε στα λάθη σας, μέσω της σάτυρας.

Και κλαίτε όλοι μαζί για τη δική μου γενιά, που θα δουλεύει μια ζωή χωρίς να πάρει σύνταξη, που θα παίρνει μισθούς πείνας, με βάση τους νόμους που φτιάχνετε τώρα, φεύγοντας, που θα είναι η γενιά που θα συρικνώσει τον εθνικό πληθυσμό, αφού δεν θα υπάρχουν τα απαραίτητα για να παντρευτεί.

Μετά τον εγκληματία Ελευθέριο Βενιζέλο,

που υπέγραψε ανταλλαγή πληθυσμών,

και ξερίζωσε οριστικά, ένα Ελληνικό πολιτισμό 3000 ετών,

μετά τους γελοίους ηγέτες του 40, που έριξαν τη χώρα στον εμφύλιο,

έρχεστε εσείς η γενιά του 60,

και ξεριζώνετε με τη συμπεριφορά σας,

τον Ντόπιο Ελληνικό πολιτισμό, ξεπουλώντας μέχρι και τα μνημεία μας,

και ρίχνετε τη χώρα στο ΔΝΤ,

προκειμένου να μη πληρώσετε εσείς το λογαριασμό της γενιάς σας.

Είσαστε η  παρέα,

που κάθησε και ντερλίκωσε  στη Ταβέρνα ΕΛΛΑΣ,

και αντί να πληρώσετε το λογαριασμό που κάνατε,

φεύγοντας, φωνάζετε στο ταβερνιάρη,

" Να πληρώσει ο επόμενος".

 

Ουστ απ εδώ, εγκληματίες.

 

ΑΝ την άφηνα να μιλήσει, περίπου αυτά θα μου έλεγε η κοπελιά.

ΚΑι θα είχε απόλυτο δίκιο κατά τη ταπεινή μου άποψη.

Καλημέρα.

Υ.Γ Επειδή πολλές φορές ακούω ατάκες και παραδέιγματα που γράφονται εδώ, σε κανάλια, σε ποσοστό που μάλλον δεν είναι τυχαίο, θα παρακαλούσα, για την αναφορά της πηγής. Ευχαριστώ.

Σχόλια

20/10 10:37  groyma stella
Ηρακλη καλημερα.
Αναφερεσαι στη γενια του 60 μα να εισαι σιγουρος πως και η μετ επειτα εαν απλοχερα της προσφεραν τα ιδια θα επραττε.
Τωρα εγιναν εγκληματιες . Πριν μνημονιου τι ηταν?
20/10 11:29  Α45
Ηρακλή,εξαιρετικός όπως πάντα...
Φυσικά υπάρχει αντίλογος...Η Ελλάδα που παραδίνουμε στην επόμενη γενιά δεν εχει καμμία σχέση με την ψωροκωσταινα του 60...Και η δική μας γενιά πλήρωσε τα χρεη του πολέμου,το σχεδιο Μάρσαλ,τις επενδυσεις της "χρυσης οκταετίας" Καραμανλή.
Βεβαίως διαχειριστήκαμε τους πόρους με αφροσύνη.Βεβαίως χρεώσαμε τη χωρα.Ομως,αφήσαμε σημαντικό εργο πισω μας...
Και κάτι ακόμα,επειδή μίλησες για Βενιζέλο,για Μεταξα,κλπ.Δεν δεχομαι με τίποτα,να ερχεται ο μεταγενέστερος και να κρινει ελαφρα τη καρδια τον προηγούμενο,χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν του τις συνθηκες της εποχής.Με την ίδια λογική,να κρινουμε κι εμεις τον Κ.Παλαιολόγο που έχασε την Πόλη 600 χρόνια πριν...
20/10 11:40  Ηρακλής
Stella
Είμαι κι εγώ σ αυτή τη γενιά, και πριν το μνημόνιο ίδια ήταν.
Α45
ΝΑ μη θυμάμαι ότι τη Πόλη ουσιαστικά τη δώσανε στους Τούρκους οι Δυτικοί το 1204;
Ούτε τα λαμόγια που ανέλαβαν στις 30 Μαιου 1453, αρχηγοί των Ελλήνων και φόρεσαν και τη στολή των Αυτοκρατόρων;
Με όποιες συνθήκες, ο ξεριζωμός 3000 πολιτισμού δικαιολογείται;
Η προδοσία των Ποντίων δικαιολογείται;
Απλά, το μόνο που αποδεικνύεται απ όλα αυτά είναι ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αφού κάνουμε ακριβώς τα ίδια.
Οσο για το 1940 δε μίλησα για το Μεταξά, οι δικτάτορες δεν με απασχολούν, μίλησα για τις ηγεσίες των Ελλήνων το 1944 ένθεν και ένθεν.
Πότε επί τέλους θα πούμε εθνικούς εγκληματίες, όσους δεξιούς και άριστερούς ηγέτες, αιματοκύλισαν για τέσσερα χρόνια τους Ελληνες.Αν υπήρχαν Ελληνες, οι Τσώρτσιλ, Στάλιν, κλπ. θα παίζανε τα παιχνίδια τους στην Ελλάδα;
Τέλος πάντων το παρατράβηξα, αλλά έχεις δίκιο όλες οι γενιές πληρώσαμε, εγώ μεγάλωσα σε παράγκα, γιατί το Κράτος έφαγε τα λεφτά της ανταλλαγής, και δώσανε στο παπού μου 4 ομολογίες, για όλη τη περιουσία που άφησε στη Πόλη, και την οποία αυτοί πληρώθηκαν.
20/10 11:45  eleutheros
oloi re fagame, oloi kai sa min to paradexomaste
to kako einai meta oti pame peripato tis euthines mas

elpizw na min me apokleisete kai dw giati allou kapoia pelatakia tous ksinise kai den me afinoun na kanw sxolia

DYSKOLOI KAIROI- Mpeeee re mpeeee, telika ise toso xazos oso fenese
20/10 12:01  Ηρακλής
ελεύθερε
Εδώ τα σχόλια είναι απολύτως ελέυθερα,δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμένος φίλος αλλά ,αν γίνεται, θα προτιμούσα να έγραφες ελληνικά.
Πάντως εγώ, ακόμα, στα 60 μου, δεν έφαγα, και όπως φαίνεται δεν τόχει η μοίρα μου να τρώω.
Οπότε το όλοι φάγαμε, δεν με αφορά.
20/10 12:56  cell
"Μαζί τα φάγαμε αλλά βαρυστομαχιάσαμε χώρια"...διάβαζα πρόσφατα...
(και τι στομάχι!...αυτή η οντότητα)

http://www.youtube.com/v/8jyuRW0RlB0?fs=1
χαιρετώ!
20/10 13:10  Α45
Ε,αφού λοιπόν δεν τα φάγαμε ολοι μαζί,δεν θα εχετε πιστευω αντίρρηση να απολυθούν οι μισοί τουλάχιστον δημόσιοι υπάλληλοι και να αρθεί η μονιμότητα για τους άλλους μισούς...γιατι εγω μια ζωή δουλευω και πληρωνω φορους για να ζουν πλουσιοπάροχα οι τεμπέληδες και απο πάνω να μου ζητάνε "δωράκια" και μίζες για να κάνω την οποιαδήποτε δουλειά...
Ηρακλη,ο προπάππους μου ήταν ενας απο τους πλουσιώτερους ανθρώπους της Σμύρνης,πρόπερσι που πήγα τον θυμόντουσαν ακόμα...Μαγαζιά στην παραλία,ένα σπιτι παλάτι και λίρες με ουρά...Ενα οικόπεδο 500 τ.μ. στην Ν.Σμύρνη ήταν η "ανταλλαγή"...αλλά,σε καλό σημείο,δε λέω...μόνο που η Ν.Σμύρνη τότε προσεφέρετο για διήμερη εκδρομή με διανυκτέρευση...
20/10 14:22  Ηρακλής
Μη μιλάς καθόλου,
η ανταλλαγή της μάνας μου ήταν ένα διαμερισμα σε προσφυγική πολυκατοικία στο Ταύρο, με χρέωση! το οποίο αποπληρώσαμε το 1974. Πολυκατοικία 16 διαμερισμάτων σε οικόπεδο 234 τ.μ. !
21/10 04:36  NEWYORKER
Και οχι μονο...
εκτος απο την ''τουμπεκα '' ολα αυτα τα χρονια ...
παραμενεται και ''κοτες λυρατες '' ...
περιμενοντας την ''ε π α ν α ς τ α ς η '' απο αλλους ...!
οχι καλημερα , καλυνηχτα .
22/10 09:52  cornelsen
Δεν ανήκουμε στην ίδια γενιά και γι' αυτό νομίζω πως θα μιλήσω πιό αντικειμενικά. Μην ακούς τα παπαγαλάκια τού συστήματος που προσπαθούν να δημιουργήσουν ενοχές σε όσους δεν έφταιξαν αλλά θέλουν να τούς βάλουν να πληρώσουν. Ανακαλύπτουν τούς "γιατρούς τού Κολωνακίου", τούς ΔΥ, την γενιά τού '60, τούς οδηγούς των λεωφορείων...
Όχι φίλε μου. Δεν δημιουργήσαμε εμείς την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΙΚΗ κρίση (γράφω με κεφαλαία διότι έχει ονοματεπώνυμο). Δεν φάγαμε εμείς τον παγκόσμιο πλούτο. Το δικό μας φταίξιμο είναι πως δεν αντιδράσαμε και δεν αντιδρούμε. Πως σκύψαμε το κεφάλι και περιμένουμε το μοιραίο -το αντίθετο από ότι έκανε η γενιά τής Αντίστασης, τού 114, τού Πολυτεχνείου.

Θα μού πεις: αφού η κρίση είναι παγκόσμια μήπως το ΔΝΤ ήρθε ειδικά στην Ελλάδα γιατί εμείς είμαστε διεφθαρμένοι και απατεώνες; Να σού θυμίσω ότι το ΔΝΤ βρίσκεται σε όλη την Αν. Ευρώπη -που κάποτε την παίνευαν για τις επιδόσεις της. Να σού θυμίσω την Ισλανδία, την Ιρλανδία, τώρα την Μ. Βρετανία.
Αλλά να σού θυμίσω τι έγραψε ένας άλλος τής γενιάς σου, ο Κ. Βεργόπουλος, ήδη από το 2005:
"Το καπιταλιστικό σύστημα [στην Ελλάδα] αντιμετωπίζει σήμερα καταλυτικό έλλειμμα ορατότητας για το μέλλον του και επιστρέφει σε προκαπιταλιστικές μορφές «άγριας συσσώρευσης» τού πλούτου, που βασίζονται πλέον όχι στην αύξηση τής παραγωγής, αλλά στην αρπαγή, στην οικειοποίηση και παρασιτική χρήση των εισοδημάτων, με κύρια εργαλεία τον υπερδανεισμό και την καταχρέωση τής οικονομίας και των συντελεστών της. [….] Η Ελλάδα, ενώ έχει ενταχθεί στην Ευρώπη και στο σύστημα τού ευρώ, βρίσκει τα πρότυπά της εκτός τής γηραιάς ηπείρου: το υπόδειγμα τού μεγάλου και διεθνοποιημένου χρηματικού πλούτου προέρχεται από την αμερικάνικη ήπειρο, ενώ εκείνο τής εξαθλίωσης τής εργασίας από την ανατολική Ασία. Άραγε από το ευρωπαϊκό υπόδειγμα η χώρα μας προσλαμβάνει κάποιο στοιχείο; Πιθανώς εκείνο τής αλαζονείας τού μεγάλου πλούτου και τής ενοχοποίησης των θυμάτων τής φτώχειας και των κοινωνικών αποκλεισμών."
22/10 10:43  Ηρακλής
cornelsen
Δεν ενοχοποιώ τη γενιά μου ενεργητικά.
Εχει δίκιο ο Βεργόπουλος στην ανάλυση του, και οι μορφές καταπίεσης των λαών είναι επίσης γνωστές προ αμνημονεύτων ετών.
Η ενοχοποίηση προσωπικά είναι παθητική με την έννοια ότι η γενιά του Πολυτεχνείου, περισσότερο από άλλες είχε τη βαθιά γνώση των προβλημάτων, είχε τη διάθεση της προσφοράς και του αγώνα, και τελικά , μέσα από την αδράνεια και την αδιαφορία των πολλων, κατάφερε να φορτώσει τον Ελληνικό λαό με Παπουτσήδες, Δαμανάκηδες, Τζουμάκες, και πολιτικούς σαν τον Γιώργο, τον Αντώνη, σαν τον Αλογοσκούφη, σαν, σαν , σαν, ων ουκ έστι αριθμός.
Ο πλούτος πάντα λειτουργεί με γνωστούς τρόπους, εμείς τα ζώα, γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε μου λες;
Ακόμα και σήμερα, ποιες είναι οι αντιδράσεις; Μηδέν.
Εχουμε ήδη ξαναγυρίσει στις εργασιακές συνθήκες του 1936, και όμως δεν κουνιέται φύλο.
Και θα βαφτίσει το σύστημα αντίδραση, τη ψήφο στο Δημαρά.
Το φαντάζεσαι ότι η αντίδραση του Ελληνικού λαού στο μνημόνιο, θα είναι η υπερψήφιση ενός νυν βουλευτή, με ψηφοδέλτιο καιροσκόπων τύπου Μαρκάτου;
ΤΟ φαντάζεσαι;;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
33 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις