ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Γιατί βρίσκεται ο κ. Σαμαράς, και άλλοι επίσημοι στη Μυτιλήνη; ( Θ αφήσουμε το γάμο να πάμε για πουρνάρια; )
1147 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010
08:29

Καλημέρα από τη Μυτιλήνη.

Εγω βέβαια ήρθα για διακοπές, αλλά ούτε κι εδώ μ αφήνουν ν αγιάσω.

Δεν πρόλαβα να έρθω, και να ξωπίσω μου, έρχεται ( ήρθε ),  ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Σαμαράς, να στη Λέσβο η κ. Μπατζελή, ο κ. Σηφουνάκης, να επίσημοι, να επώνυμοι.

Δεν μπορεί λέω, επί τέλους θα κατάλαβε η Αθήνα, τη μεγάλη σημασία που πρέπει να δώσουν στο νησί αυτό που ρημάζει από την αδιαφορία όλων, και πρώτα απ όλα των ίδιων των παραγόντων του, που επιμένουν να μη διαμαρτύρονται που τα ακτοπλοικά εισητήρια με 30χρονα πλοία, για μία τετραμελή οικογένεια με αυτοκίνητο φτάνουν τα 500!!! ευρώ.

Βάλανε λέει και ένα καινούργιο πλοίο το ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΞΠΡΕΣ, που ήταν καινούργιο την εποχή... της εισβολής στη Κύπρο το 74.

Φαντάζομαι θα γίνουν ανακοινώσεις, θα φανεί το ενδιαφέρον των πολιτικών για το νησί, και για τα προβληματα του, αντε θα δώσει ο κ. Σαμαράς και το χρίσμα σε περιφερειάρχες και δημάρχους.Μπορεί να βάλουν και τη ΝΕΛ, να προσφέρει φτηνά εισητήρια.

Από την άλλη βέβαια, κάτι δεν μου πήγαινε καλά.

Τη Τρίτη, έφτασε με το πλοίο της γραμμής στη Μυτιλήνη, μία Φερράρι Μόντενα ξεσκέπαστη, η οποία εθεάθη στη Μυτιλήνη, αλλά έφυγε και πήγε στη Καλλονή, για να στολιστεί.

Πολύς κόσμος στο νησί, εννοώ πολιτικοί και επίσημοι, γιατί από τουρίστες άστα να πάνε, Φερράρι, λέω δεν ανοίγω τη σελίδα της τοπικής εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ ( δεξιά ), να δω τι γίνεται;

Α, ρε Μυτιληνιοί, ά , ρε Ελληνάρες, που θα βλέπετε σήμερα από τα δελτία ειδήσεων, το ενδιαφέρον των κομμάτων μέσα από τις επισκέψεις διάφορων πολιτικών στη Λέσβο, για διαβάστε και αυτή τη τελευταία παράγραφο από το πρόγραμμα του κ. Σαμαρα στη Λέσβο.

 

"Με τις επαφές στη συμπρωτεύουσα ,( εννοεί τη Καλλονή της Λέσβου ) ολοκληρώνεται το επίσημο σκέλος της επίσκεψης Σαμαρά, που θα συνεχιστεί το απόγευμα της Παρασκευής ιδιωτικά, με την παρουσία του, μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία, στο γάμο του Δημήτρη Καραθανάση και της Ελένης Αθανασίου, στην Παναγιά τη Γοργόνα στη Σκάλα Σκαμνιάς."
 
Να λοιπόν γιατί στόλιζαν τη Πεμπτη τη Φερράρι στο λουλουδάδικο στη Καλλονή, να γιατί έχουν μαζευτεί όλοι στη Λέσβο.
Για το γάμο της κόρης του εισαγγελέα  Αθανασίου απο την Αγία Παρασκευή, με το γιο του δημοτικού άρχοντα από το Κεράμι Καραθανάση.
Ο εισαγγελέας είναι γνωστός από τις υποθέσεις....
Ε, ψάξτε και κάτι μόνοι σας, όλα μασημένα τα θέλετε;;
 
Ο εισαγγελέας είναι αγαπητός στους πατριώτες του,
και φυσικά τα παιδιά να ζήσουν και να ευτυχήσουν με χαρές, και υγεία.
 
Αλλά, κύριε Σαμαρά, τόσο εσείς όσο και όλοι οι λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι που θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στη  Σκάλα Συκαμιάς στο μικροσκοπικό εκκλησάκι της Παναγιάς της γοργόνας, θα πάτε εκεί από το δρόμο Καλλονής  - Πέτρας - Μολύβου, ένα δρόμο χαραγμένο από μουλάρια το 1800, ο οποίος απλά έχει στρωθεί με άσφαλτο, και , αν και εθνικο δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του δεν διασταυρώνονται δύο λεωφορεία.
Αν δεν ήταν ο γάμος της κόρης του εισαγγελέα, θα τον γνωρίζατε ποτέ αυτό το δρόμο;
Και τώρα που τον γνωρίσατε, τι θα κάνετε;
Τριαντα χρόνια, προσπαθούν όλοι να γίνει καινούργια χάραξη, από το γάμο το δικό μου, το 1979.
Λέτε να είναι αφορμή ο γάμος αυτός να γίνει θέμα στην Αθήνα, ο δρόμος Πέτρας - Καλλονής;;
 
Και κύττα να δεις σύμπτωση, ο γάμος είναι στο χωριό της Μαριέττας.
 
( Ευτυχώς που δεν είναι το ΑΒΕΡΩΦ στη Μυτιλήνη !!! ).
 
 
Υ.Γ.
ΑΝτε, να σας βάλω όλη την είδηση για το γάμο, για να... ενημερωθείτε.
Πω, πω, πω, ESPRESSO  γίναμε!!!
 
 
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ.
 
Γάμος της χρονιάς… στη Σκαμνιά
Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
27/07/2010
Δύο παιδιά της Λέσβου, με ρίζες απ’ την Αγία Παρασκευή και τη Σκάλα Καλλονής, ενώνουν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου στην Παναγιά τη Γοργόνα, δημιουργώντας, λόγω και των υψηλών προσκεκλημένων που ήδη έχουν ανταποκριθεί και θα παραστούν στο μυστήριο, ένα σημαντικότατο κοινωνικό γεγονός για το νησί. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, θα ολοκληρώσει με την παρουσία του στην τελετή και τη δεξίωση που θα ακολουθήσει στο Μόλυβο τη διήμερη επίσκεψή του στη Λέσβο, ενώ θα δώσουν το παρών κυβερνητικά στελέχη, όπως και υψηλότατα στελέχη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

12 χρόνια πριν, σε καλοκαιρινές διακοπές στη Σκάλα Καλλονής, γνωρίστηκαν η μαθήτρια τότε Ελένη, κόρη του Χαράλαμπου Αθανασίου, προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας, και ο Δημήτρης, γιος του πιο παλιού εν ενεργεία αυτοδιοικητικού της Λέσβου, δημοτικού συμβούλου Καλλονής Νίκου Καραθανάση. Η Ελένη και ο Δημήτρης πέρυσι επισημοποίησαν με αρραβώνα την πολύχρονη σχέση τους, και τώρα, την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου, στις 7:30 το απόγευμα, θα παντρευτούν στην Παναγιά τη Γοργόνα στη Σκάλα Συκαμνιάς.
Ο 32χρονος Δημήτρης έχει σπουδάσει Πληροφορική κι εργάζεται στην Αθήνα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Η κατά πέντε χρόνια μικρότερή του Ελένη, μετά τις σπουδές της στη Νομική, πήρε μεταπτυχιακό τίτλο στη Σορβόννη στις Σύγχρονες Μορφές Εμπορικών Συμβάσεων και στο Δίκαιο του Καταναλωτή και την τελευταία διετία εργάζεται στην ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή».
Μετά το γάμο, οι οικογένειες, σύμφωνα με τα σχέδια που έκανε το ζευγάρι, το οποίο και επέλεξε τη μοναδικής γραφικότητας περιοχή και το εκκλησάκι της Παναγιάς πάνω στο βράχο για το μυστήριο, θα παραθέσουν δεξίωση στο ξενοδοχείο «Δελφίνια» στο Μόλυβο. Ακόμη μία δεξίωση θα δοθεί την Κυριακή το βράδυ, ομοίως στο Μόλυβο, στο «Olive Press», λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των προσκεκλημένων απ’ την Αθήνα και τη Λέσβο.

Επώνυμοι προσκεκλημένοι

Είναι γνωστό πως ο Χαράλαμπος Αθανασίου διατηρεί επί 20ετία περίπου προσωπική γνωριμία με τον Αντώνη Σαμαρά, πριν ακόμη ο αδελφός του προέδρου της Ν.Δ. αποκτήσει εξ αγχιστείας συγγένεια με την οικογένεια Παγίδα και τη Λέσβο. Και παρ’ ότι δεν είναι επιβεβαιωμένο, εικάζεται πως ο γάμος της μοναχοκόρης του κ. Αθανασίου ήταν η αιτία που άλλαξε το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο νησί, η οποία, θυμίζουμε, αρχικά είχε ανακοινωθεί για τις 26 Ιουλίου. Ο κ. Σαμαράς λέγεται πως θα παραμείνει και στη δεξίωση ώστε να αναχωρήσει με την πρωινή πτήση του Σαββάτου απ’ τη Μυτιλήνη για την Αθήνα, ενώ ενδεχομένως, αν δεν ήταν το ταξίδι στις Βρυξέλλες, να έμενε κι άλλο στο νησί.
Απ’ τον πολιτικό κόσμο στο μυστήριο έχουν προσκληθεί ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης, ο βουλευτής Λέσβου Σπύρος Γαληνός, όπως και προσωπικοί φίλοι του κ. Αθανασίου, ενώ απ’ την πλευρά του γαμπρού τον πρώτο λόγο σε προσκλήσεις έχουν οι αυτοδιοικητικοί της Λέσβου.
Πρόσκληση στην οποία αναμένεται να ανταποκριθούν έχουν λάβει ο νυν και ο τέως διοικητής, όπως κι άλλα στελέχη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ άλλων, θα τιμήσουν τις δύο οικογένειες και το ζευγάρι ο πρόεδρος, ο εισαγγελέας και τέσσερις αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, που θα έρθουν ιδιωτικώς στο νησί. Λόγω της «συνδικαλιστικής» ιδιότητας και των πολλών φίλων που ο κ. Αθανασίου έχει στο δικαστικό χώρο, προβλέπεται πως ο γάμος θα είναι η αφορμή για να βρεθούν στη Λέσβο τα πλέον υψηλά στελέχη της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Σχόλια

31/07 14:10  ακαματης
Ηρακλή καλησπέρα
Έχω περάσει και εγώ κάποια φεγγάρια από τη Μυτιλήνη
Την πρώτη φορά άντεξα 17 ώρες με το πλοίο, νομίζω ήταν το Σαπφώ το 85 αλλά δεν μπόρεσα να αντέξω τις δυο ώρες που έκανε το λεωφορείο για τον Μολυβο.
Πάντως τελευταία φορά που ήμουν πριν 4 χρόνια σχεδίαζαν να κάνουν δρόμο από ΑΓ .Παρασκευή για στύψη και από κει τούνελ, ήταν να προκηρυχτεί το έργο αλλά αντιδρούσαν οι καλλονιατες γιατί δεν θα περνούσε μέσα από το χωριό τους και ειδικά ένας μεγαλοχασαπης και θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχαν πει
Ότι όταν ήταν να φτιαχτεί το αεροδρόμιο η μελέτη έλεγε το ιδανικό μέρος ήταν στη καλλονή αλλά οι μεγαλοπαραγοντες πίεσαν να γίνει στη Μυτιλήνη με αποτέλεσμα να στοιχήσει πιο πολλά και λόγου βουνού για χρόνια δεν μπορούσαν να πάνε πολύ μεγάλα αεροπλάνα
Θέλω να πω ότι πολλές φόρες οι τοπικοί παράγοντες δεν είναι άμοιροι ευθυνών
Λίγο πριν την Μυτιλήνη ήμουν στην ορεινή Κρήτη,και οι δρόμοι τους δεν είχαν καμία σχέση με την Μυτιλήνη
31/07 21:11  Ηρακλής
Τα ξέρεις καλά ακαμάτη.
Τώρα βέβαια το πούλμαν κάνει 1,5 ώρα για Μόλυβο, αλλά το κομμάτι Καλλονή - Πέτρα είναι ακριβώς όπως ήταν και τότε.
Ετσι είναι. Ετοιμο αεροδρόμιο είναι οι αλυκές της Καλλονής, αλλά αντιδρούν οι Μυτιληνιοί, έτοιμη η χάραξη για το δρόμο Καλλονής - Πέτρας, αλλά αντιδρούν οι Καλλονιάτες.
Τι να πεις;
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
6 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις