ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Προς τους δανειστές της Χώρας μου
1154 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Ιουλίου 2010
03:16

Κύριοι

Κράτη-μελη της Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Υπογράψατε με τη κυβέρνηση της χώρας μου μία δανειακή σύμβαση για να μας δωσετε χρήματα.

Δεν μιλάω για το μνημόνιο με το οποίο μας υποχρεώνετε να πάρουμε μέτρα, μιλώ για τη δανειακή σύμβαση αυτή καθ εαυτή.

Στη σύμβαση αυτή, η κυβέρνηση μου αποδέχτηκε πολύ ταπεινωτικούς για Ανεξάρτητο κράτος, όρους.

Οι όροι αυτοί, ουδέποτε συζητήθηκαν, ούτε τέθηκαν υπ όψιν, ούτε ζητήθηκε η γνώμη του Ελληνικού λαού, και συνεπώς και η δική μου.

Θέλω λοιπόν να σας ενημερώσω ότι:

1.- Προσωπικά εγώ, δεν αναγνωρίζω, κανένα έγγραφο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση μου, και παραχωρεί εθνικά κυριαρχικά και περιουσιακά δικαιώματα σε κανέναν.

2.- Τα χρέη της χώρας μου είναι ανύπαρκτα, είναι τεχνικά χρέη που δημιουργήσατε εσείς οι ίδιοι, είναι χρέη από δαπάνες που γίνονται για να εξασφαλιστεί η άμυνα των συνόρων που είναι και δικά σας, είναι οι μίζες που οι ίδιοι δίνατε σε μέλη της κυβέρνησης μου, και γι αυτό αποδεχόσαστε χρόνια τώρα, τα πλαστά στοιχεία που σας έδιναν.

3.- Για τα λεφτά που δανείζετε στη χώρα μου, έχετε επιβάλλει ληστρικά επιτόκια, και θα τα αρπάξετε άλλη μια φορά, συνεπώς δεν ανέχομαι να αποκτάτε και εθνική κυριαρχία με τους όρους της σύμβασης.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ

Προσωπικά σας ενημερώνω ότι  το ένα/δεκάκις εκατομυριοστό που μου αναλογεί από τα περιουσιακά στοιχεία της πατρίδας μου,

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΚΧΩΡΩ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΆΖΩ,

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ.

τώρα, για όσα έχουν υπογραφεί,

βρείτε αυτούς που τα υπέγραψαν,

και εφαρμόστε τα στις προσωπικές τους περιουσίες.

Εγώ, δεν σας παραχωρώ τίποτε,

δεν αναγνωριζω τίποτε,

παρά μόνο το άρθρο 120 του Ελληνικού Συντάγματος.

Τίποτε λιγώτερο , τίποτε περισσότερο.

( με αφορμή ένα γρήγορο διάβασμα της δανειακής σύμβασης που έχουν υπογράψει ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο κατέφυγα μετά από σχετική ανάρτηση του τροκτικου).

 

 

Σχόλια

11/07 10:50  Α45
Καλημέρα φίλε Ηρακλή,

στα πλαίσια ασκήσεων αυτογνωσίας και αυτοπειθαρχίας που κάνω αυτό τον καιρό,δεν θα σχολιάσω το άρθρο σου...ούτε καν την ώρα που γράφτηκε...θα σου στείλω μόνον την εκτίμηση και συμπάθειά μου...
Θυμήσου μόνον ότι δεν σε έχουν δανείσει αυτοί προς τους οποίους απευθύνεσαι...Αλλοι σε έχουν δανείσει...
Θυμήσου επίσης αυτά που γράφεις την επόμενη φορά που θα πας να εισπράξεις την σύνταξή σου,την επόμενη φορά που θα πας να βάλεις βενζίνη,την επόμενη φορά που θα πας να αγοράσεις κάποιο φάρμακο...Ο κατάλογος είναι μακρύς...
Και πάλι την καλημέρα μου...
11/07 11:18  Ηρακλής
Καλημέρα
Ξέρεις ότι δεν είμαι από αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τη κατάσταση, και τις επιλογές που υπήρχαν τη συγκεκριμένη στιγμή, και με τα δεδομένα που υπήρχαν.
Αλλά δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τους επαχθέστατους και αποικιοκρατικούς όρους που μας επέβαλαν οι σύμμαχοι!
Αν μου έλεγαν ότι για να μη πτωχεύσω, έπρεπε να υποκηθεύσω τον Παρθενώνα, γιατί αυτό έγινε και το ξέρεις, πιθανόν και να επέλεγα τη πτώχευση, να επέλεγα να μη πάρω το μισθό ή τη σύνταξη, παρά να υποθηκεύσω το Παρθενώνα σε όλους τους Ευρωπαίους.
Οπως είδες στο άρθρο, δεν κατηγορώ αυτούς που υπέγραψαν, απλά υπενθυμίζω ότι υπέγραψαν ερήμην μου.
ΚΑι το 40 ο Μεταξάς αποφάσισε ερήμην μου , να "μην πάρει δάνειο" ( οχι στους Ιταλούς ), και να οδηγήσει τη χώρα σε "πτώχευση" ( πόλεμο ), όμως τότε, το λαικο αίσθημα ήταν υπέρ.
Σήμερα δεν ρωτήθηκε,απλά αυτό.
Ξέρεις τους όρους φαντάζομαι, ξέρεις ότι μπορούν οι Τούρκοι π.χ. να "αγοράσουν" τα δάνεια μας από τη Σλοβενία, τηΒουλγαρία, την ΡΟυμανία, κλπ. και να είναι αυτοί δικαιούχοι της εγγύησης με υποθήκη τη περιουσία του Ελληνικού δημοσίου.
Φαντάσου σκηνικό, οι Τούρκοι να έχουν αγοράσει 10 δις δάνεια, και στη πρώτη αθέτηση των υποχρεώσεων μας, να ζητήσουν κατάσχεση της Λέσβου έναντι χρεών.
Το ξέρεις φίλε Α45, ότι με βάση τη δανειακή σύμβαση αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, και δεν υπάρχει δικαστήριο που θα πει όχι στο δανειστή, δηλαδή στην Τουρκία.
Θέλεις πιο πραγματικό σενάριο;
Ηδη ο Σόρος να έχει αγοράσει 10 δις δάνειο, και να περιμένει τη πτώχευση για να βάλει υποθήκη την υπόλοιπη ΜΑκεδονία του Βαρδάρη.
11/07 11:23  Ηρακλής
Ακόμα και να προκαλεί τη πτώχευση για να γίνει εθνικός ήρωας των Σκοπίων, και να κερδίσει και κάποια δις.
Δεν νομίζω να έχουμε καταλάβει σε βάθος, τι υπεγραψε η Ελλάδα, και μακάρι να μην έρθουν τα πράγματα έτσι και το μάθουμε στη πράξη.
Οσο αφορά την ώρα που γράφτηκε, είχα μπει στο τροκτικο και είδα μια διαμαρτυρία για τη σύμβαση και το θυμήθηκα.
11/07 11:24  NEWYORKER
Βρες τον τροπο να κανουμε μια ''αγωγη '' η οπως λεγεται αυτο , και θα ειμαι ο πρωτος μαζι σου ,
γιατι καποτε απο τα λογια ,να περναμε στην πραξη ...
βρες τον τροπο !
11/07 11:52  Πι-πι το παπί
Αν ο υπερθετικός του λαικισμού είναι ο κατινισμός τότε το άρθρο σου επάξια διεκδικεί τον τίτλο.
11/07 12:08  Ηρακλής
Νικο ευχαριστώ,
μόνο σε παρακαλώ, γραψε μου το ίδιο σχόλιο, με τη σημείωση ότι έχεις διαβάσει όλόκληρη τη δανειακή σύμβαση που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.
Για να είμαι σίγουρος για τη θέση σου.Μόνο αυτό.
11/07 12:15  Α45
Οχι,όχι,τέτοιες εκφράσεις...Αλλο να υποστηρίζεις πράγματα που δεν γίνονται στην πράξη και άλλο να κάνεις τέτοιους χαρακτηρισμούς...
Ηρακλή,αυτά έπρεπε να τα σκεφτούμε ,σαν λαός,όταν δανειζόμαστε ασύστολα για να ξοδευουμε...Οταν εσύ θεωρούσες πολύ φυσιολογικό τον μισθό σου,όταν εγώ θεωρούσα φυσιολογικό να πληρώνομαι με τα δανεικά για τα έργα του Δημοσίου που μελετούσα,όταν ο πολιτικός θεωρούσε καλό να διορίζει αχρηστους υπαλλήλους,όταν αυτοί οι υπάλληλοι θεωρούσαν φυσιολογικό να δουλευοθν κάπου που δεν χρειαζόντουσαν...
Οταν ο κάθε φοροφυγάς θεωρούσε "κατόρθωμα" να κλέβει το κράτος,όταν ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θεωρούσε φυσιολογική την μίζα για να κάνει μια δουλειά...
Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...Η μάλλον μπορούμε...Κλείνουμε τα σύνορα,τραβάμε μια δικτατορία και πεινάμε όλοι μαζί...
11/07 14:03  deathstar64
Καλησπέρα στους σχολιαστές.
Να προσθέσω κι εγώ ότι πιστεύω πως σε κάποιο βαθμό έχετε κι οι δύο δίκιο αλλά κι οι δύο άδικο.
Π.χ. παραθέτω κομμάτια από τα σχόλια σας και τα αντι-σχολιάζω αντίστοιχα:

"Φαντάσου σκηνικό, οι Τούρκοι να έχουν αγοράσει 10 δις δάνεια, και στη πρώτη αθέτηση των υποχρεώσεων μας, να ζητήσουν κατάσχεση της Λέσβου έναντι χρεών.
Το ξέρεις φίλε Α45, ότι με βάση τη δανειακή σύμβαση αυτό ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, και δεν υπάρχει δικαστήριο που θα πει όχι στο δανειστή, δηλαδή στην Τουρκία."

Άντε πες ότι γίνεται. Και άντε πες ότι η Τουρκία το ζητάει αυτό. Και άντε πες ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί υπερ της Τουρκίας.
Είναι δυνατόν να το δεχθεί η ελλην. κυβέρνηση? Όχι βέβαια. Και τι θα κάνει η Τουρκία ? Πόλεμο?
Τα γεωπολιτικά συμφέροντα υπακούουν και σε περισσότερες παραμέτρους από τους νόμους που έχουν ψηφιστεί υπό οποιαδήποτε σύμβαση.

"Ηρακλή,αυτά έπρεπε να τα σκεφτούμε ,σαν λαός,όταν δανειζόμαστε ασύστολα για να ξοδευουμε...Οταν εσύ θεωρούσες πολύ φυσιολογικό τον μισθό σου,όταν εγώ θεωρούσα φυσιολογικό να πληρώνομαι με τα δανεικά για τα έργα του Δημοσίου που μελετούσα,όταν ο πολιτικός θεωρούσε καλό να διορίζει αχρηστους υπαλλήλους,όταν αυτοί οι υπάλληλοι θεωρούσαν φυσιολογικό να δουλευοθν κάπου που δεν χρειαζόντουσαν... Οταν ο κάθε φοροφυγάς θεωρούσε "κατόρθωμα" να κλέβει το κράτος,όταν ο κάθε δημόσιος υπάλληλος θεωρούσε φυσιολογική την μίζα για να κάνει μια δουλειά... "

Εγώ προσωπικά δεν δανείστηκα "ασύστολα για να ξοδέψω". Όπως ούτε οι περισσότεροι γνωστοί μου. Ασύστολα δανείστηκαν οι πολιτικοί μας για να διατηρήσουν την εξουσία τους και είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν αμα δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα από την πίεση που υφίσταται ο πληθυσμός. Επίσης, πιστεύω πως είναι μειοψηφίες οι δημ. υπάλληλοι που τα παίρνουν. Οι περισσότεροι παίρνουν νορμάλ μισθούς, μη-ανταγωνιστικούς προφανέστατα.

Δηστυχώς πρέπει να ολοκληρώσω γιατί με περιμένει το μεσημεριάτικο γεύμα. Αλλά θα επανέλθω δριμύτερος με σχολιασμούς.
11/07 14:15  Α45
@ deathstar64: πρώτον,καλή χώνεψη...
Δεύτερον,λές οτι δεν δανείστηκες ασύστολα...Σοβαρά μιλάς? κατάλαβες το σχόλιο μου?
Δεν μιλάω για τα δάνεια που μπορεί να πήρες για σπίτι,για αυτοκίνητο η για διακοπές...Μιλάω αγαπητέ φίλε για τα λεφτά που εισέπραξες απο τη δουλειά σου,όποια και αν είναι αυτή...Αυτά φίλε μου είναι λεφτά που πρωτογενώς προέρχονται απο ΔΑΝΕΙΚΑ...Να σου δώσω ένα παράδειγμα?
Θες να βάλουμε το πιο απλό? ένα ενοίκιο μαγαζιού,ας πούμε...το εισπράττει ο ιδιοκτήτης,το πληρώνει ο μαγαζάτορας.Τι πουλάει ο μαγαζάτορας? ρούχα? ποιός αγοράζει τα ρούχα? ολοι εμείς ε? και που βρήκαμε τα λεφτά? απο το μισθό μας? απο τις υπηρεσίες που παρέχουμε? απο εμπόριο? απο τι θες?
Και απο που βρέθηκαν τα λεφτά τα οποία εισπράξαμε? απο ΔΑΝΕΙΚΑ φίλε μου...απο δανεικά που πήρε το κράτος και τα έριξε με διάφορους τρόπους στην αγορά...και το χειρότερο? με τα λεφτά αυτά καταναλώσαμε πράγματα που κατά 80% παράγονται ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Κατάλαβες τώρα?
11/07 17:18  shareholder-cs
Μπραβο Α45.
Ολοένα και περισσότεροι αρχιζουν επιτέλους να αντιλαμβάνονται οτι στη κατάσταση που φτασαμε έχουμε βάλει λιγο πολύ όλοι το χέρι μας περνώντας με επιπλαστη ευμάρεια ολοκληρες δεκαετίες έναντι ανύπαρκτης παραγωγής προιόντος.

Deathstar64 και στο "Οι περισσότεροι (ΔΥ) παίρνουν νορμάλ μισθούς,"
φίλε μου κάνεις μεγάλο λάθος.
Βγάλε τους να εργαστούν στο ελεύθερο επάγγελμα και θα διαπιστώσουν με τρόμο
α) οτι η δουλειά εκεί έξω είναι απείρως πιο απαιτητική απ το δημόσιο και β)με το παραγωγικό ρυθμό, τις πραγματικές ώρες απασχόλησης και την συνολική εργασιακή αντίληψη και διαθεσιμότητα που εχουν, στον ελεύθερο στοίβο δεν θα μπορούν να βγάλουν ούτε καν το βασικό μισθό των 700 ευρώ
11/07 17:25  Α45
Ποιός είναι άραγε ο "νορμάλ μισθός"? για μένα είναι ο μισθός που επιτρέπει στο προιόν η την υπηρεσία που παράγεις να είναι ανταγωνιστικός.Κατά την έννοια λοιπόν αυτή,ένας μισθός 700 ευρώ μπορεί να είναι τεράστιος,για κάποιον που ασχολείται με κάτι άχρηστο,όπως π.χ. μία γραφειοκρατική διαδικασία,και ένας μισθός 10.000 ευρώ να είναι μικρός για κάποιον που εργαζόμενος παράγει 200.000 ευρώ για την επιχείρηση στην οποία εργάζεται...
Αυτά είναι απλές και ρεαλιστικές αλήθειες που θα κληθούμε συντομώτατα να βιώσουμε,όσοι νομίζαμε ότι οι μισθοί είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων η απεργιακών κινητοποιήσεων...
Η αγορά,αγαπητοί φίλοι,κανονίζει κάθε φορά ποιός είναι "νορμάλ μισθός".Η προσφορά και η ζήτηση...τα έχουμε ξαναπεί,ορισμένοι δεν μπορούν,η δεν θέλουν να το καταλάβουν...
11/07 17:49  shareholder-cs
Θα συμφωνήσω πλήρως στο σκεπτικό σου Α45 , με ένα αστερίσκο, ένα προβληματισμό μόνο.

Οτι κανένας δεν είναι τόσο υπερικανός, τόσο υπεράνθρωπος, τόσο υπερμορφωμένος και το αγχος και οι ευθύνες τόσο υπερπολλές που να δικαιολογείται μια κλιμάκωση πάνω απο 10 φορές το βασικό μισθό για παράδειγμα.
Ακόμα και αν σε μια θέση ευθύνης απασχολείσαι ακόμα και 10-11-12 ωρες αντί του οκταώρου

Τωρα το ζήτημα δεν είναι αν πρέπει να είμαστε στο Χ10 ή στο Χ12 αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είμαστε στην υπερβολή, στο Χ50 και σε κάτι απίστευτα θηριώδη μπονους που ξεφευγουν κάθε έννοιας αναλογίας, μέτρου και ανταμοιβής.
11/07 18:18  Ηρακλής
A45
Το τι και ποιος είναι η"αγορά" που κανονίζει, αστο καλύτερα. Τις θεωρίες της ελεύθερης οικονομίας, όσο και της παρεμβατικής, η ανθρωπότητα τις έχει πληρώσει με εκατομύρια θύματα.
Ποια αγορά; Ξέρεις πόσο είναι το περιθώριο κέρδους στα αναψυκτικά,τα ρούχα, τα παπούτσια;
Αυτό είναι αγορά;
Κέρδη 100 και 200%, χωρίς να υπολογίσουμε τη φοροκλοπή;
Κι αυτή η ιστορία με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παραμυθάκι είναι.
Αν εξαιρέσουμε τους υπάλληλους γραφείου στις κεντρικές διοικησεις των Υπουργείων,που δουλέυει ο ένας στους δέκα, όλοι οι άλλοι βράζουν σε χειρότερο καζάνι.
Μηχανικός με διδακτορικό που είναι επίκουρος καθηγητής σε ΤΕΙ, εισπράτει 1800 με 33 χρόνια προυπηρεσία. Καθηγήτρια στο δημόσιο με 35 χρόνια υπηρεσία 1650.
Η απληστία του κέρδους κανονίζει το νορμάλ μισθό στο καπιταλισμό, και η ανοησία της κομματικής νομεγκλατούρας στη παρεμβατική οικονομία.
Το δίκαιο το ηθικό και το εφικτό είναι αυτό που λέει ο share, να υπάρχει δηλαδή άνω και κάτω όριο αμοιβής της μισθωτής εργασίας.
Να μη μπορείς να απασχολήσεις άνθρωπο με αμοιβή που δεν του επιτρέπει να ζει αξιοπρεπώς και ανθρώπινα, αλλά ούτε και να υπάρχει άνθρωπος που θα εισπράττει αμοιβή, 7πλάσια ή 8πλάσια ή 10πλάσια της κατώτατης.
Από εκεί και πέρα η αιτία του προβλήματος είναι η ίδια η ύπαρξη δυνατότητας εκμετάλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, αλλά είναι Κυριακή απόγευμα και αν πιάσουμε αυτό τοθέμα... θα χάσουμε τον τελικό!
11/07 18:42  shareholder-cs
Περιθωριο κέρδους: Μη βλέπουμε και εντυπωσιαζόμαστε απο το μικτό περιθώριο οπου αφαιρείται μόνο το άμεσο κόστος αυτού που αγοράσαμε. Μεσολαβούν πολλά κόστη που ροκανίζουν το περιθώριο σε πολύ-πολύ λογικότερα επίπεδα. Αλλιως, σχετικώς ανοιχτη οικονομία εχουμε, όλοι θα εσπευδαν εκεί...
Το ευλογο κέρδος είναι απαραίτητο για να λειτουργησει η οικονομία και να εξελειχτεί η τεχνολογία.
Οσο για την εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο είναι πολύ συζητησιμο. Σε μια πλήρως ανοιχτή δημοκρατική καπιταλιστική οικονομία τείνει να εκλείψει, χωρίς να σημαίνει οτι όλοι παιρνουν ή ότι θα έπρεπε να παίρνουν τα ίδια λεφτά.
Αλλά ειπαμε, μη το ανοιξουμε, θα χάσουμε τον τελικό...
11/07 18:47  Α45
Ηρακλή,καλέ μου φίλε και shareholder-cs,επιτρέψτε μου να σας διηγηθώ μια αληθινή ιστορία.Σύντομη,για να μην χάσουμε τον τελικό,αλλά πολύ διδακτική...
(Επι τη ευκαιρία Ηρακλή,αν σήμερα η Ισπανία κερδίσει 1-0 με γκόλ του Βίγια,θα πρέπει να υπολογίσουμε την αμοιβή του ανθρώπου αυτού με το ...πόσες ώρες εργάστηκε?)...
Είμαι λοιπόν μηχανικός,ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζομαι για λογαριασμό μεγάλου τεχνικού γραφείου.Μου έχουν δόσει μία δουλειά που έχει αμοιβή 100.000 ευρώ,την κάνω,την παραδίδω και μου λένε η αμοιβή σου είναι 20.000 ευρώ.Διαμαρτύρομαι,διότι έχω κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά μόνος μου και περιμένω αντεπιχείρημα του τύπου "είσαι καλά πληρωμένος,διότι αμοίβεσαι με 100 ευρώ την ώρα...".
Το αφεντικό όμως,ένας σοφός άνθρωπος που με εκτιμά και με συμπαθεί,έχει μιά διαφορετική προσέγγιση...
"Αντρίκο",μου λέει "έχω μιά καλύτερη ιδέα.Απέναντι νοικιάζουν γραφεία.Πήγαινε πιάσε ένα χώρο,εξόπλισε τον,πάρε και όποιους απο το προσωπικό εδώ θέλεις εσύ.Είσαι γνώστης της δουλειάς,ξέρεις πως να οργανώσεις ένα γραφείο.Μετά,ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΝΤΗΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΟΧΙ 20.000 ΕΥΡΩ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ"...
Καταλάβατε τι μου είπε ο άνθρωπος? το επιχειρηματικό ρίσκο,οι γνωριμίες,το "όνομα" στην αγορά,πληρώνονται...
Εγώ Ηρακλή δέχομαι να εργασθώ με 30 ευρώ την ώρα,όμως θα μου εξασφαλίσεις 8 ώρες την ημέρα,5 μέρες την εβδομάδα,για 3 χρόνια.Δέχεσαι? παίρνεις ρο ρίσκο να με πληρώνεις και να κάθομαι?
Αρα,μην σχολιάζουμε πόσο κέρδος έχει η πορτοκαλάδα,η το ρούχο,η το διαμέρισμα...Σε ελεύθερη χώρα ζούμε...Και όσοι "ζηλεύουν" τις μεγάλες αμοιβές,η τα επιχειρηματικά κέρδη,ας αφήσουν τις μόνιμες θεσούλες τους και ας βγούν στην ελεύθερη αγορά.Εκεί που για να τα πάρεις πρέπει πρώτα να τα φέρεις...Ο Πάριος παίρνει 100 φορές τα λεφτά του γκαρσονιού,η του πιανίστα,η της τραγουδίστριας που τον συνοδεύει.Για ρωτήστε τον όμως πόσα θα πάρει αν το μαγαζί είναι άδειο...Απο κει και πέρα,συμφωνώ να φορολογηθεί ανάλογα,όπως και η επιχείρηση...
Αντε,βίβα Εσπάνια!
11/07 19:06  Ηρακλής
Εκείνο το "που έχει αμοιβή 100.000 ευρώ" εύκολα το προσπερνάς συνάδελφε. Κι εγώ έφτιαξα το σπίτι που μένω με το διπλασιασμό των αμοιβών επί Μητσοτάκη 89-90, αλλά αυτό δεν έιναι ελεύθερη οικονομία, ούτε και επιχειρηματικό ρίσκο. Ο "σοφος", απλά σου είπε ότι συνταλεστής το υπροιόντος εκτός από την εργασία είναι και το κεφάλαιο, για τη χρήση του οποίου ο "σοφος" εισέπραττε περισσότερα από σένα.
( ΚΑι γιατί να είναι η αμοιβή του εκατομύρια; Η τηλεθέαση, η προπαγάνδα, η ιατρική, και όλοι όσοι έχουν κάνει το Βίγια να τρέχει σαν δαιμονισμένος, ντάλα καλοκαίρι, με 60 παιχνίδια στα πόδια του, δεν μετράνε ).Σύνθετα τα προβλήματα συνάδελφε και η συνάρτηση έχει χιλιάδες παραμέτρους.
ΕΠί τη ευκαιρία, μία υπόθεση που έχω κάνει είναι ότι επειδή η Ισπανία έχει 7 της Μπάρτσα, και πιθανή κατάκτηση του κυπέλλου, να λειτουργήσει αποσχιστικά, ίσως να ΜΗΝ πάρει το κύπελλο.
Θα δούμε.
Εγώ είμαι με την... Ουρουγουάη!
12/07 02:01  Α45
Φίλε Ηρακλή,το...χταπόδι δεν έκανε ποτέ λάθος...
Μιά και είπες για Ουρουγουάη,ο Φορλάν δεν είναι μία κλάση καλύτερος του Βίγια?
Καλό ξημέρωμα
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις