ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Αρνούμαι να σας σεβαστώ , κύριε Σχοινιωτάκη.
2405 αναγνώστες
Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010
06:42

Τον κύριο προφανώς δεν τον γνωρίζετε.

Είναι ο κ. Σχοινιωτάκης Γεώργιος, γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος αποχώρησε από την Υπηρεσία του με σύνταξη ανώτερου δικαστικού, τέσσερεις φορές εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πολλές φορές σας έχω πει από αυτήν εδώ τη γωνιά, ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι αυτοί καθ εαυτοί οι πολιτικοί, το πρόβλημα είναι τα ανώτερα και τα μεσαία στελέχη της διοίκησης, γιατί αυτά διοικούν, οι πολιτικοί προιστάμενοι απλά προίστανται.

Ο εν λόγω κύριος λοιπόν, αν καταλαβαίνω καλά από τον τίτλο του, ήταν ο άνθρωπος που είχε τη δικαστική εποπτεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή του οργάνου που πρέπει να ελέγχει τις δαπάνες της κυβέρνησης και την τήρηση του προυπολογισμού.

Δηλαδή ήταν κάτι σαν Γενικός εισαγγελέας που ηλεγχε τις δαπάνες του Κράτους.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, σήμερα που βγαίνει στη σύνταξη, με επιστολή του, όχι μόνο γίνεται τιμητής των πάντων, αλλά αποδεικνύει ότι, τόσα χρόνια , ως εκ της θέσεως του, γνώριζε το χάλι του Ελληνικού Κράτους , με στοιχεία, νούμερα, και αποδείξεις, επέδιδε την ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνέδριου, στον Πρόεδρο της Βουλής, διαπίστωνε ότι κανένας δεν έπαιρνε σοβαρά υπ όψιν αυτά που έλεγε το ελεγκτικό συνέδριο, αλλά,

περίμενε να πάρει πρώτα σύνταξη, για να βγει μετά να τα πει.

Ιδου λοιπόν ο μέγιστος συμμέτοχος των δεινών του λαού μας.

Ιδού ο άνθρωπος, που ξέχασε 40 χρόνια να μας ενημερώσει με επιστολή του, για τις κλοπές του δημόσιου χρήματος.

ΚΑι τώρα, καθισμένος πάνω στη δικαστική σύνταξη, ορέγεται ως φαίνεται πολιτική σταδιοδρομία, και θυμήθηκε ξαφνικά να κρίνει τους πάντες και τα πάντα.

 

Κύριε Σχοινιωτάκη,

που ήσουνα τόσα χρόνια;;

γιατί εγώ ο Ελλην πολίτης δεν σε γνώριζα;;

 

γιατί δεν μου έστειλες σπίτι μου, την έκθεση του Ελεγκτικού συνεδριου πριν από 30 χρόνια, για να στείλω σπίτι τους, όλους αυτούς που σήμερα κατηγορείς;;

 

Σήμερα, που η δική σου έλλειψη αντίστασης όταν έπρεπε, μ έχει στείλει στο ΔΝΤ, τι να τις κάνω τις καταγγελίες σου;

Γιατί δεν μου έστειλες αυτή την επιστολή, πριν 10 χρόνια, μαζί με τη παραίτηση σου;

Ντοπή κύριε Σχοινιωτάκη.

Οι άντρες, μιλάνε όταν βλέπουν την αδικία,

και όχι 30 χρόνια μετά,

και αφού πρώτα εξασφαλίσουν τη σύνταξη τους.

Υ.Γ.  Εδώ δεν ισχύει το ¨κάλιο αργά παρά ποτέ", γιατί το αργά του κάθε κυρίου Σχοινιωτάκη, είναι αυτό που πληρώνουμε σήμερα ακριβά, αφού ως γνωστόν το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ουσία "εγκρίνει" οικονομικά τις πράξεις των πολιτικών.

Την επιστολή και τα στοιχεία τα βρήκα στο ζουγκλα.gr, απ όπου πήρα και τη φωτογραφία.

 

 

Σχόλια

02/07 08:13  cornelsen
Κάτι συνταξιούχοι δικαστικοί γίνονται στην συνέχεια πρόεδροι σε ανεξάρτητες αρχές, σε επιτροπές κλπ. για να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να φτιάξουν και το προφίλ τους!
02/07 09:31  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Kατα την θητεία του εκανε διαιτησιες ???
Ολα τα λεφτα...
~~~@~~~
02/07 11:10  Θουκιδίδης
..αγαπητέ Ηρακλή.. ο άνωθεν εικονιζόμενος κύριος Σχοινιωτάκης τα τσέπωνε χοντρά τόσα χρόνια και τώρα εξακολουθεί να τα τσεπώνει χοντρά.. αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία (γι' αυτόν)..
το τί λέμε εσύ, εγώ, οι άλλοι, η ζούγκλα κ.λ.π. τα έχει γραμμένα κανονικά εδώ και χρόνια και θα εξακολουθήσει να τα έχει γραμμένα... αν είναι άνδρας?? ετόλμησα να χαρακτηρίσω τον Ζαγορίτη και τη Παπαρήγα τι είναι και το κάπιταλ με έκανε ban (με εξωστράκισε δηλ.).. όποιος τολμά να χαρκτηρίσει αυτά τα "αγνά" πρόσωπα διώκεται κιόλας..
02/07 11:43  georgepag
Ηρακλή κάθε μέρα καταφέρνεις να μας τσιγκλάς.

Το φάσμα που κάποιος που ξέρει και δεν μιλάει είναι πολύ πλατύ και εκτίνετε από το
κάνω το κορόιδο τα παίρνω απ’ όπου μπορώ και περνώ καλά
επεκτείνετε στο θα χάσω την δουλειά μου και θα πεινάσουν τα παιδιά μου
και καταλήγει στο φοβάμαι ότι θα με βρούνε πεταμένο σε κανένα χαντάκι

Ο καθένας ανάλογα με τον χαρακτήρα του ενεργεί, αλλά συνήθως αν είσαι άνθρωπος που δεν ανέχεται τις κομπίνες και την συγκάλυψη τους δεν προχωράς στην ιεραρχία κανενός μηχανισμού είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού.
Τα βροντάς και πας σπίτι σου ή είσαι μια ζωή το παιδί για τα θελήματα
Γι’ αυτό βλέπουμε αξιόλογους ανθρώπους να μένουν μια ζωή σε θέσεις απλού υπαλλήλου και κάποιους άλλους φελλούς να βγαίνουν στην κορυφή.
Και δυστυχώς έρχεται η μέρα που σου την λένε κιόλας ότι δεν κατάφερες τίποτα στην ζωή σου κι’ εκεί είναι που τρελαίνεσαι.

Καλημέρα σε όλους.
02/07 12:07  Ηρακλής
Εχεις δίκιο, καλημέρα.
02/07 17:26  ...................
Ηρακλη
Για ακομη μια φορα εισαι αψογος, ολα χυμα, ετσι, μηπως και ξυπνησουν καποια γα'ι'δου$.
02/07 19:05  σεβαστη
Πρώτα φρόντισε την καρέκλα του και μετά εκ του ασφαλούς το παίζει ¨"κηνσωρας".
Αν οι δικαστικοί ,γενικώς,είναι αυτοί που είναι,βάλε στο κάδρο και τους υπόλοιπους δημόσιους λειτουργούς και πάψε να αναρωτιέσαι που φτάσαμε...
03/07 21:06  nhad
Ένα από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι ότι έχουμε γεμίσει από αγανακτισμένους πολίτες. Διαβάζοντας πχ τα σχόλια στο site του Capital, όλοι αγανακτισμένοι είναι, όλοι καταγγέλλουν όλους (πλην των εαυτών τους). Σου δίνει την εντύπωση ότι όλοι οι αναγνώστες του site είναι έντιμοι σε όλες τις συναλλαγές τους, δεν έχουν κλέψει ποτέ την εφορία, δεν έχουν κτίσει αυθαίρετο, δεν έβαλαν μέσο για να βολευτούν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους κλπ. Και όλοι, μα όλοι παριστάνουν τους εισαγγελείς και καταγγέλλουν, καταγγέλουν, καταγγέλλουν.

Ε λοιπόν επιτρέψτε μου να το αμφισβητώ. Προφανώς θα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά επίσης προφανώς πάρα πολλοί από τους καταγγέλλοντες είναι μέρος του προβλήματος μόνο που δεν το αναγνωρίζουν.

Τώρα για τον κ. Σχοινιωτάκη, τον οποίο δε γνωρίζω. ΚΑΘΕ χρόνο το ελεγκτικό συνέδριο (δηλ. ο κ. Σχοινιωτάκης) συνέτασσε έκθεση όπου περιέγραφε πολλά κακώς κείμενα. Αυτά τα έγραφαν οι εφημερίδες, και τα ξεχνούσαν αμέσως μετά-βλέπετε, δεν είχαμε φθάσει στη χρεωκοπία, οπότε "ου φροντίς Ιπποκλείδη". Και όλοι οι αγανακτισμένοι έβλεπαν τη συνηθισμένη τους σαπουνόπερα η ριάλιτι και αφήνανε στην άκρη τα όσα έλεγε ο κ. Σχοινιωτάκης. Κήνσωρες; γεμίσαμε από τέτοιους εδώ μέσα.
03/07 22:36  oberon
nhad,

Αν παρακολουθείς το ... σωστό blog, θα σου θυμίσω τις μολότωφ με τα τρία ανθρώπινα θύματα στην τράπεζα στην Αθήνα.

Ξέρεις γιατί δ-ε-ν θα βρεθούν οι δράστες, όπως "υποσχέθηκε" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;

Είναι απλό : Πέσαν περισσότερες από μια μολότωφ και, ο καθένας που ξέρει ότι πέταξε μια, είναι σ-ί-γ-ο-υ-ρ-ο-ς ότι η ζημιά έγινε από την μολότωφ που πέταξε κάποιος άλλος !

Αφού λοιπόν ε-ί-ν-α-ι αθώος, δ-ε-ν ομολογεί για να μην την πληρώσει άδικα !


Δ-ε-ν είναι λογικό ;
04/07 00:57  Ηρακλής
nhad
Μπερδέυεις το λαό με τα δημόσια πρόσωπα. Οπως μπερδεύεις τις καθημερινές μικροπαρανομίες με τα εγκλήματα. Αναμάρτητους εδώ δεν έχουμε,όπως δεν είναι κανένβας Ελληνας.
Μπορείς όμως να διακρίνεις τους "αγανακτισμένους " που λες. Αγανακτούν μόνο όταν το πρόβλημα χτυπάει τη πόρτα τους.
Εμείς εδώ, δεν νομίζω ότι είμαστε έτσι.
ΚΑι τις ευθύνες μας έχουμε αναδείξει, και αυτοκριτική κάνουμε συνεχώς, μα πάνω απ όλα, εδώ σ αυτό το μπλογκ τουλάχιστον , θα βρεις σχόλια που θα λένε "δίκιο έχεις", θα βρεις δηλαδή ανθρώπους με ανοιχτά μυαλά.
Τα κείμενα μου πάντως δεν είναι καταγγελτικά, περισσότερο σχολιασμό της επικαιρότητας θα τα έλεγα.
Οσο για τον κ. Σχοινιωτάκη, απλά, συχαίνομαι αυτούς που περιμένουν να εξασφαλιστούν και μετά να καταγγείλουν. Οπως σέβομαι κάθε έναν που καταγγέλει ρισκάροντας.
04/07 09:44  shareholder-cs
Τον έχεις αδικήσει τον άνθρωπο

Διάβασε εδω (και για τους εφοριακούς της Μυκόνου) http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=319818&dt=13/03/2010#ixzz0i3nQkAEV

και εδώ
http://news.pathfinder.gr/greece/politics/638201.html

http://www.athina984.gr/node/106253

http://www.athina984.gr/node/106326
04/07 09:52  shareholder-cs
04/07 10:38  Ηρακλής
share
Ισα ίσα που επιβεβαιώνεις πλήρως με τις αναφορές σου την ιδιοτέλεια του ατόμου.
Ο κύριος άρχισε να βλέπει, μόλις τον έπιασε το όριο ηλικίας.
Βρες μου αναφορές του, δημόσιες πριν από ένα, δύο πέντε χρόνια, για σπατάλες,και σκάνδαλα, και θα ζητήσω συγνώμη από τον κύριο Σχοινιωτάκη.
04/07 19:03  nhad
Ο Σχοινιωτάκης δεν ήταν γενικός επίτροπος, ούτε πρόεδρος τις χρονιές στις οποίες αναφέρεσαι. Ως αντιπρόεδρος, δεν ήταν αρμόδιος να βγει και να πει ο,τιδήποτε - αυτά είναι αρμοδιότητες των ανωτέρων. Γκούγκλισα λίγο και βρήκα πχ το εξής
http://tutumakias.wordpress.com/2010/01/30/

Τώρα για τα υπόλοιπα, θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη. Δυστυχώς ο μέσος μικροαπατεώνας, είναι μικροαπατεώνας επειδή δεν του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μεγαλοαπατεώνας. Συνεπώς προσωπικά δεν κάνω κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε αυτόν που ασκεί μικρή εξουσία και σε αυτόν που ασκεί μεγάλη. Δεύτερον, με ενοχλούν ανθρωποι οι ίδιοι δε γράφουν το όνομά τους, να κατηγορούν άλλους για έλλειψη θάρρους επειδή δεν παραιτήθηκαν πριν 10 χρόνια. Δε σε κατηγορώ, και εγώ (μισο-)ανώνυμος είμαι, αλλά μη ζητάμε από άλλους να γίνουν ήρωες - γιατί για έλλειψη ηρωισμού τον κατηγορείς.

04/07 20:11  Ηρακλής
Δεν τον κατηγορώ για έλλειψη ηρωισμού, το ελέγχω για "αργοπορημένη" ευαισθησία.
Προσωπικά θεωρώ ανήθικη πράξη, να κατηγορήσω τη διοίκηση του ΤΕΙ, τώρα που βγήκα στη σύνταξη, ενώ όσο ήμουν εν ενεργεία την προσκυνούσα.
Αυτό κατηγορώ φίλε.
Που ήταν ο κ. Σχοινιωτάκης επί ΝΔ;
Γιατί δεν δημοσίευσε ένα άρθρο στο ΒΗΜΑ με όλα όσα καταγγελει τώρα σαν συνταξιούχος;
Εχω βαρεθεί όλους αυτούς τους δήθεν σωτήρες.
Αν ήθελε να παραστήσει τον ευαίσθητο ο κ. Σχοινιωτάκης, ας επέστρεφε τα αναδρομικά των 300.000 και 400.000 ευρώ που με δικές τους αποφάσεις επιδικάζουν στον εαυτό τους οι δικαστές.
ΚΑι δεν είμαι ανώνυμος.
Εχω δημοσιευμένο μειλ, το μπλογκ μου φέρει το πραγματικό μου όνομα, και άρθρα μου έχει δημοσιεύσει επώνυμα το Κεφάλαιο.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
26 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις