ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Το μήνυμα του ΔΝΤ, φανερώνει ποιοι έκοψαν τις συντάξεις, και τους μισθούς.
1524 αναγνώστες
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010
10:03

Τα δικαστήρια της Ρουμανίας, έκριναν παράνομη την περικοπή των συντάξεων που επέβαλε το Ρουμανικό μνημόνιο, και την ακύρωσαν.

Είπαν τα Ρουμανικά δικαστήρια, ότι δεν μπορείς να μειώνεις συντάξεις, διότι αυτές αποτελούν ανταπόδωση εισφορών κλπ. κλπ..

Το ΔΝΤ αντέδρασε και είπε ότι θα παγώσει τη δόση του δανείου, αλλά είπε και κάτι άλλο, που είναι πολύ σοβαρό και αποδεικνύει ποιός επιλέγει τα μέτρα που παίρνονται.

Είπε λοιπόν το ΔΝΤ, ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές,

αλλά οι κυβερνήσεις οφείλουν να αναπληρώνουν τα άκυρα μέτρα,

με άλλα ίσης ισχύος.

Δηλαδή το ΔΝΤ, λέει ότι εμένα εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να μου εξοικονομήσεις χρήματα για να μπορείς να μου πληρώνεις τα δάνεια.

ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!!!

ΑΝ λοιπόν τα Ελληνικά δικαστήρια, αποφασίσουν ότι είναι παράνομη η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης,τότε το ΔΝΤ, δεν έχει πρόβλημα, αρκεί το Ελληνικό Κρατος να αντικαταστήσει το μέτρο με άλλο ίσης αξίας.

Αρα, κύριε Λοβέρδο, μπορείς να δώσεις πίσω τις συντάξεις, αν πάρεις τα λεφτά από αυτούς που εισφοροδιαφεύγουν και χρωστάνε περισσότερα από όσα θα πάρεις από τις περικοπές των συντάξεων.

Το ασφαλιστικό σώζεται αν πάρεις πίσω όλες τις μίζες, και ξεπληρώσεις τα χρέη του δημοσίου στο ΙΚΑ.

Οι μισθοί δεν παγώνουν, αν πάρουμε τρία αεροπλάνα λιγώτερα.

Ο ΦΠΑ δεν πάει στο Θεό, αν πιάσεις τη φοροδιαφυγή.

Αρα, κύριοι της Κυβέρνησης,

η επιλογή να εξοικονομηθούν χρήματα με τα συγκεκριμένα μέτρα, είναι δική σας και όχι του ΔΝΤ!!!

Μας λέτε ότι, το ΔΝΤ, δεν πιστεύει ότι θα πιάσετε τη φοροδιαφυγή, και γι αυτό ζητά χειροπιαστές περικοπές.

Ωραία.

Τότε, γιατί κύριε Λοβέρδο, δεν ανακοινώνεις, μαζί με τα μέτρα για περικοπές μισθών και συντάξεων, ότι:

Σε δύο χρόνια από σήμερα, που θα έχεις πιάσει τη φοροδιαφυγή, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα πάψουν να ισχύουν.

Σε δυό χρόνια από σήμερα που θα έχεις πάρει πίσω τα κλεμμένα και τις μίζες, θα επιστρέψεις τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων.

Γιατί κύριε Λοβέρδο δεν τα λες αυτά;;

Το ΔΝΤ σε υποχρεώνει να κάνεις οικονομίες, δεν σε υποχρεώνει να μην πάρεις πίσω τα κλεμμένα, δεν σε υποχρεώνει να χαρίζεις τεράστια χρέη προς το ΙΚΑ, δεν σε υποχρεώνει να εξοφλείς τους φαρμακοβιομήχανους με τεράστιο καπέλο στις τιμές των φαρμάκων.

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή.

Για κάθε ευρώ που κόβεται από μισθό και σύνταξη,

πρέπει όλοι οι θιγόμενοι να κάνουν αγωγές και να τα ζητήσουν πίσω.

ΚΑι πρέπει και οι δικαστές να σταθούν στο υψος τους ( λέμε  τώρα),

και να δικαιώσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

ΚΑι η κυβέρνηση, μέχρι τα δικαστήρια να μας δικαιώσουν, να βρει τρόπους να πάρει τα λεφτά από τους κλέφτες, από τα λαμόγια, από τους μιζαδόρους, και από τους μεγαλοπρομηθευτές.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ.Δείτε την αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το νομοσχέδιο.

Σε κάποιο σημείο της λέει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει σοβαρή νομική ανάλυση για να εξηγήση τη παραβίαση Ευρωπαικών νόμων που το μνημόνιο παραβιάζει.

Αντιγράφω από την αναλογιστική μελέτη:

 

Σε κάθε περίπτωση ένα ασφαλιστικό σχήμα με ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης ύψους 1,2% δεν είναι πιθανόν να ικανοποιεί τους όρους της Συνθήκης για τις παροχές Αναπηρίας, Γήρατος και Χηρείας του 1967 (Νο 128) του ILO, την οποία έχει επίσης επικυρώσει η Ελλάδα. Μια περαιτέρω ανάλυση θα ήταν αναγκαία εάν αυτοί που θα λάβουν τις αποφάσεις θελήσουν να επανέλθουν σε ένα μόνο και ομοιόμορφο ετήσιο συντελεστή αναπλήρωσης. Ετήσιος συντελεστής αναπλήρωσης στο επίπεδο του 1,5% διαφαίνεται «ασφαλής».
Για όσους καταλαβαίνουν, και καταλαβαίνουν πολλοί, τα μέτρα, σχεδόν στο σύνολο τους θα πέσουν , είτε στα Ελληνικά, είτε στα Ευρωπαικά δικαστήρια.
Γι αυτό καλό είναι η Ελληνική Κυβέρνηση να αρχίζει σιγά σιγά να βάζει στο χέρι τα λεφτά των κλεφτών, αφού, το ΔΝΤ, δεν νοιάζεται για τη πηγή των χρημάτων, και ούτως ή άλλως τα χρήματα που σήμερα η Κυβέρνηση κλέβει από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, θα αναγκαστεί να τα επιστρέψει με δικαστικές αποφάσεις.
 

 

Σχόλια

28/06 10:39  Α45
Καλημέρα Ηρακλή,
προφανώς κάνεις πλάκα...ενώ ξεκινάς σωστά,λέγοντας ότι το ΔΝΤ δεν επιβάλλει συγκεκριμένα μέτρα,απλά θέλει να σιγουρευτεί ότι θα πάρει πίσω τα χρωστούμενα και τα δανεικά,μετά το χαλάς...
Θα παταχθεί σε 2 χρόνια η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή?
Θα μειωθεί σε 2 χρόνια ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στο μισό?
Θα γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα του φραπέ,του ΠΑΜΕ και των αργόμισθων,ώστε να αναπληρωθούν οι φόροι που θα χαθούν απο την μείωση της κατανάλωσης και της επιχειρηματικότητος?
Ολοι συμφωνούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάσει το χρέος στα 450-470 δις ευρώ και τότε θα γίνει αναπόφευκτη η αναδιάρθρωσή του,δηλαδή η επίσημη χρεωκοπία της χώρας.Ολα τα άλλα είναι παρλαπίπες για να δοθεί μία νότα αισιοδοξίας...
Εκείνο που προφανώς δεν έχεις καταλάβει Ηρακλή,και μαζί με σένα και πολλοί άλλοι,είναι ότι σαν οικονομία δεν συναγωνίζεσαι την Γερμανία ,την Γαλλία και την Αυστρία.Το ότι τόσα χρόνια είχαμε ανάλογες αποδοχές και καλύτερο επίπεδο ζωής,οφείλεται στα δανεικά...
Συναγωνίζεσαι την Κίνα,την Βουλγαρία,την Ρουμανία...Μπλουζάκια,παντελόνια και ντομάτες παράγεις,όχι αυτοκίνητα υπολογιστές και μηχανήματα...Αρα,θα πάμε αναγκαστικά στο επίπεδο ζωής των χωρών αυτών...Οποιος δεν το κατάλαβε ακόμα,ας περιμένει κανένα εξάμηνο...
28/06 11:37  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Λαθος!
ποσοστο αναπληρωσης = 1,02% οχι 1,2%
28/06 11:39  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
28/06 12:35  romanov
Καλό το άρθρο σου. Δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν θελει μόνο τα λεφτά του, αλλά και τα δικά μας. Μην ξεχνάς ότι δεν κερδίζει από τα επιτόκια, αλλά από τα υπόλοιπα που αγοράζονται τζάμπα από τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. Δες κάτι άλλο στη διεύθυνση http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-06-27-22-24-51-2010062725004/
28/06 13:12  adiavastos
Σε κάποιο παλαιότερο άρθρο σου, είχες επιχειρηματολογήσει στο οτι ο ΓΑΠ με τα σκληρά μέτρα που προωθεί, γίνεται μεν "βασιλικότερος του βασιλέως" (ΔΝΤτότερος του ΔΝΤ), αν και η οικονομική κατάσταση ΔΕΝ είναι τόσο οικτρή όσο τεχνιέντως αφήνεται να εννοηθεί, με σκοπό σε κάνα δυό χρόνια να βγεί και να πεί οτι, κοιτάχτε κύριοι με τα μέτρα που πήρα σωθήκαμε και βγαίνουμε πλέον άνετα στις αγορές. Περίπου αυτά έλεγες. Γιατί λοιπόν ,οι ενέργειες του Λοβέρδου να μην εντάσσονται σε αυτή τη λογική, με την έννοια , ας μαζέψουμε τώρα χρήμα από όπου μπορούμε εύκολα και γρήγορα, να ρίξουμε γρήγορα και θεαματικά το χρέος με σκοπό το 2013 πχ να φανεί γύρω στο 5% , να ψιλοβγούμε από την επιτήρηση, να κάνουμε εκλογές από θέση ισχύος και μετά κοιτάμε για φοροδιαφυγές κλπ.
28/06 13:25  Α45
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα,θα τα είχε κάνει και ο Καραμανλής...δυστυχώς,το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρωτίστως πρόβλημα νοοτροπίας.Ουδείς θέλει να "θυσιάσει" κάτι απο τον τρόπο ζωής του για να ορθοποδήσει η χώρα.
Αν μπορούσαμε σε 2 χρόνια να ρίξουμε το χρέος απο 14% σε 5%,θα είμασταν στις Μπαχάμες τώρα...δεν έχετε μου φαίνεται υπ' όψιν σας το μέγεθος του προβλήματος...
28/06 13:37  adiavastos
Φίλε Α45 δεν είπε κανείς οτι είναι τόσο απλά.(αν και αμφιβάλλω αν ήταν όσο απλά και αν ήθελαν, οτι ο ΚΚ θα έκανε κάτι ιδιαίτερα ριζοσπαστικό).Μια κρυφή/αισιόδοξη (ως προς το πραγματικό ύψος το χρέους) υπόθεση έκανα, ορμώμενος από την αντίστοιχη αισιοδοξία του Ηρακλή. Σύμφωνοι για την νοοτροπία του Ελλ λαού. Αυτή θέλει ... γενεές για να στρώσει (και αν). Όπως και για να ξεριζωθεί ο τρόπος(νοοτροπία) που λειτουργεί ο δημόσιος τομέας. Αν λοιπόν περιμένει ο κάθε Λοβέρδος και ο κάθε ΓΑΠ να αγιάσει ο Έλληνας για να βγούμε από την κρίση, ζήτω που καήκαμε.

υγ σε τρια χρόνια το 5% όχι σε δύο :)
28/06 13:51  Α45
Διάβασα ότι στα μέσα Ιουλίου η Ελλάδα θα βγεί να δανειστεί απο τις αγορές...καλά,προβλέπεται πάρτυ...τα spreads είναι κοντά στις 800 μονάδες...
Μιλάμε οι άνθρωποι είναι πιο άσχετοι και απο τους άσχετους...
28/06 13:56  adiavastos
Ναι, το έγραψαν οι FT επικαλούμενοι δηλώσεις του Π. Χριστοδούλου. Μην τα παίρνουμε και τοις μετρητοίς. Τα παιδία παίζει.
28/06 14:27  cell
"Τα παιδία παίζει"...ελληνόγλωσση η προσέγγιση με αττική σύνταξη.

"I want have my hair cut..."...μη ελληνόγλωσση η προσέγγιση με causative form
άλλως : πράξις υπό τρίτου..."παιδιού" ή μη ως "κουρέα" της κεφαλής του "πειραματόζωου".
28/06 20:24  ΝίκοςΤ
Φίλε Ηρακλή,στο προηγούμενο κείμενο σου έγραψα κάποιο σχόλιο.Περίμενα την απάντηση σου με ενδιαφέρον,αφού είσαι καθηγητής στην τριτοβάθμια και καθηγητής που έχει άποψη.Άποψη που εφράζεται μέσα από τα κείμενα σου αλλά και από την πορεία σου στην εκπαίδευση.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις