ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Η ζωή που χάνεται, είναι το τέλος.
1437 αναγνώστες
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010
00:02

ΤΕΛΟΣ.

ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ,

ΤΟΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΑ.

ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ.

ΔΗΛΑΔΗ, ΤΕΛΟΣ.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΕΙΔΑ.

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.

ΤΕΛΟΣ.

 

 

 

 

Σχόλια

06/05 00:08  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Πιάσαμε πάτο φίλε Ηρακλή. Όπως το λέει κι ο Παπούλιας. Στο χείλος της αβύσσου είμαστε πια. Κι όλοι οι ανεγκέφαλοι προσπαθούν να μας πείσουν να κάνουμε ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ...
06/05 00:13  teamwork
συμφωνω. Η μονη μαλακια ειναι οτι ειναι ποσες φορες εχουμε πει οτι πιασαμε πατο και συνεχως βγαινουμε ψευτες. Βρε μπας και ψωνισαμε απατο βαρελι?
06/05 08:06  test
Ηρακλή η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και πολλά χρόνια. Δυστυχώς έχουμε εξελιχθεί σε έναν από τους πιο μαλακισμένους λαούς στον πλανήτη που ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της χώρας δεν ξέρουν τι θέλουν. Στα πλαίσια της δήθεν Δημοκρατίας εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μία έντονα παραβατική συμπεριφορά μεγάλου αριθμού των νέων μας που ξεκινάει από τα πιό απλά πράγματα, όπως π.χ., το ότι στα τρένα, ή λεωφορεία οι περισσότεροι νέοι βάζουν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα, δεν έχουν μόνιμα εισητήριο και γενικά συμπεριφέρονται σαν να συμμετέχουν σε ένα εικονικό περιβάλλον.
Αυτοί που έριξαν τις μολότοφ και δολοφόνησαν τρείς ανθρώπους ενεδεχομένως να είναι οι ίδιοι που χθες/ αύριο θα κάνουν τα ίδια σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα με την ανοχή της αστυνομίας που δεν κα΄νει τίποτα άλλο από το να ρίχνει ληγμένα δακρυγόνα οδηγώντας σε μελλοντικά προβλήματα υγείας τους διαδηλωτές.
Η δικαστική εξουσία είναι ανύπαρκτη σε όλους τους τομείς, δεν είναι τυχαίο το ότι θα πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που κάποιος δολοφόνος έχει την δυνατότητα να παίρνει συχνές άδειες από την φυλακή λίγους μήνες μετά την καταδίκη του, ενώ χιλιάδες άλλοι καταδικασμένοι για μικρότερα αδικήματα μένουν ελεύθεροι γιατί δεν υπάρχουν φυλακές. Αν διαβάσεις τις χαζομάρες που γράφουν οι συμμετέχοντες στα διάφορα blog, αλλά και οι καλλοβολεμένοι συνήθως δημοσιογράφοι στα μέσα ενημέρωσης πραγματικά κουφαίνεσαι.
Μάλλον δεν έχει ελπίδα ανάκαμψης η χώρα και σήμερα δεν υπάρχει φως από πουθενά.
Η πλημμελής εκπαίδευση σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα της χώρας δεν επιτρέπει αισιοδοξία για το να ξεπεταχτεί κάποιος ταλαντούχος που θα διορθώσει την χώρα. Οι καλοί θα μένουν στο εξωτερικό και εδώ θα παραμένουν μόνο οι κληρονόμοι ονομάτων όπως οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί και άλλοι τεθλιμένοι για το χάλι μας συγγενείς.
Είδες πως συσπυρώθηκαν όλα τα κόμματα μετά τις δολοφονίες?, θα μου πείς τι να κάνουν, η ουσία είναι ότι στην θέση αυτών των άμοιρων τριών νεών μπορούσαν να τα ήταν τα παιδιά μας, αλλά σίγουρα
06/05 08:10  oberon
"Η πλημμελής εκπαίδευση σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα της χώρας δεν επιτρέπει αισιοδοξία για το να ξεπεταχτεί κάποιος ταλαντούχος που θα διορθώσει την χώρα. Οι καλοί θα μένουν στο εξωτερικό και εδώ θα παραμένουν μόνο οι κληρονόμοι ονομάτων όπως οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί και άλλοι τεθλιμένοι για το χάλι μας συγγενείς."
06/05 08:16  oberon
Αν η πλημμελής εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τις ακραίες αδικίες της ζωής και μετά από ακραίες συμπτώσεις, έβγαζαν τον ταλαντούχο που ψάχνουμε, τότε :

1. Θα τον καταλαβαίναμε ή θα ισχυριζόμασταν ότι έχει πλημμελή εκπαίδευση;
2. Αν δεν τον καταλαβαίναμε, ποιός θα έφταιγε ;
3. Αν τον καταλαβαίναμε, πόσες μολότωφ θα του πετάγαμε;

Και, αν έφτυσε real time επίζηλη πρόταση σπουδών με υποτροφία στην Αμερική, υπάρχει περίπτωση να είναι "καλός" ή είναι εξ ορισμού "κακός" (επειδή δ-ε-ν είναι στο εξωτερικό);
06/05 08:20  oberon
"Έχω την αίσθηση ότι, ακόμη και σε αυτό το τοπίο, υπάρχει μια κοινή αντίληψη : η βαθιά κρίση που βιώνουμε είναι ευκαιρία. Ο καθένας έχει, βέβαια, την δική του άποψη για την κρίση και το δικό του «μπαϊράκι» για την ευκαιρία, αλλά το ότι έχουμε να κάνουμε με κρίση και ταυτόχρονα ευκαιρία ουδείς το αμφισβητεί."
06/05 08:21  oberon
"... βιώνουμε μια ανεπανάληπτη κατάσταση τέλματος, όπου ακόμη και οι κατά κοινή αντίληψη ευνοημένοι είναι και αυτοί «μπαϊλντισμένοι» και όπου η πραγματική ελπίδα για καλύτερες μέρες φαντάζει απελπισία. "
06/05 08:22  oberon
"Είναι ιστορική ευκαιρία για να ξαναδούμε από την αρχή όλα τα φαινόμενα που για δεκαετίες καυτηριάζουμε ή/και εκμεταλλευόμαστε, που τα έχουμε αποδεχθεί σαν αυτονόητα, που όταν τα ξαναβρίσκουμε μπροστά μας ή σιωπούμε ή κουνάμε το κεφάλι μας ανήμποροι να αντιδράσουμε.
Είναι ιστορική ευκαιρία για τομές."
06/05 08:23  oberon
"Στην παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή απαιτείται να δείξουμε ρεαλισμό. Σας θυμίζω πως ξεκίνησε π.χ. το σύγχρονο Κινέζικο οικονομικό θαύμα : «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα , αρκεί να πιάνει ποντίκια»! Ποιος πιστεύει ότι το θ. πλ. του Ν.3316 πιάνει ποντίκια; Αν όχι, τότε όλοι χάνουμε. Απλώς λίγοι ν-ο-μ-ί-ζ-ο-υ-ν ότι κερδίζουν. Σκέπτονται μόνο μέχρι την τσέπη τους, αυτός είναι ο κόσμος τους."
06/05 08:25  oberon
"Ποιος δεν ψάχνει την ευκαιρία να κάνει ο ίδιος αυτά που σε άλλη περίπτωση υφίσταται και καταγγέλλει;"
06/05 08:26  oberon
"Αν το σύστημα πρόκειται να περιλαμβάνει μελέτες διακόσμησης της εργολαβίας, ας το αφήσουμε. Αν το τελικό ζητούμενο είναι σάπιο, σάπιο θα είναι και το κύκλωμα που το παράγει."
06/05 08:28  oberon
"Στο σημείο αυτό χρειαζόμαστε πραγματικά τομές. Δεν πρέπει να περιορισθούμε σε μικροτροποποιήσεις και ευχολόγια. Δεν είναι εύκολο ούτε να καταλάβουμε «σε τι λούκι έχουμε μπει» ούτε να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα «κακώς κείμενα». Χθες επισημάνθηκε από υπεύθυνα χείλη η «αδράνεια του συστήματος»."
06/05 08:29  oberon
Από την εισαγωγή :

"Είμαστε στο τέλος της διημερίδας αλλά στη μέση μιας κρίσιμης και σκληρής εκλογικής μάχης, στην οποία οι αντιπαραθέσεις κινούνται στα όρια λογικής και παραλόγου, οι συγκλίσεις σπανίζουν και οι αντεγκλήσεις είναι συχνές ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων."
06/05 08:30  oberon
Επίλογος :

"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θέλετε να το πούμε «αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές», θέλετε να το πούμε «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», θέλετε να το πούμε «προοδευτικό εκδημοκρατισμό»; Σημασία έχει ότι σε τελική ανάλυση συμφωνούμε για την ανάγκη αξιοποίησης της ιστορικής ευκαιρίας για τομές.
ΟΧΙ στη συναλλαγή, ΝΑΙ στην τεχνική άμιλλα!
Στο χέρι μας είναι να κουνηθούμε από το τέλμα προς την πρόοδο! Χρειάζεται θάρρος για υπέρβαση. Το έχουμε;
Ίσως, αν διαπιστώνουμε ότι είναι εφικτό ένα αξιοκρατικό και δημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, που «να πιάνει και ποντίκια», να βρούμε λίγο παραπάνω θάρρος.

Σας ευχαριστώ.

Κώστας Τζαναβάρας
ktzan@tee.gr"
06/05 08:51  Frixos
Αυτούς τους δολοφόνους κάποιοι τους γαλούχησαν και κάποιοι άλλοι τους πατρονάρουν.
Αυτή την κοινωνία κάποιοι την οργάνωσαν και κάποιοι άλλοι την εκπαίδευσαν.
Η ύπαρξη μίσους δηλώνει έλλειψη αγάπης για τον συνάνθρωπο και συμπολίτη.

Όλοι αυτοί οι νέοι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα κατά των πολιτών , ούτε πολίτες είναι, ούτε συμπολίτες μπορούν να θεωρηθούν.

Όλοι αυτοί οι νέοι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα έχουν γονείς και δασκάλους?

΄Ολοι αυτοί οι νέοι που διαπράττουν αυτά τα εγκλήματα είναι οι ίδιοι θύματα των γονιών τους και των δασκάλων τους.

Ας μην κλαίμε λοιπόν με κροκοδείλια κλάματα..
Ότι γεννήσαμε και ότι εκπαιδεύσαμε εισπράτουμε...
(Αυτό το σύνταγμα δεν το ψηφίσαμε και δεν το υπηρετούμε...Αυτός ο νόμος δεν θα περάσει...)
Κατά τ΄άλλα έχομεν "Δημοκρατία"...

Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...
06/05 10:31  zeuspower
Ηρακλη,συμφωνω...
το τελος ειναι κοντα,γιατι ουσιαστικα μας "εφτιαξαν" ετσι ωστε να το ζηταμε μονοι μας...
γνωστη και παλια συνταγη...
(εχω μια ελπιδα απο την ευρωπη,τρεμουν αυτο που θα συμβει στην ελλαδα γιατι θα ξεσηκωθουν ολοι οι λαοι τους μετα...οποτε θα το σωσουν με καποιο τροπο)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις