ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Εκτακτα γεγονότα σήμερα το πρωϊ!!!
1518 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010
08:25

Κυριακή οκτώ το πρωι, και οι δρόμοι της Αθήνας είναι φρακαρισμένοι.

Από το Μουσείο μέχρι το Σύνταγμα, χιλιάδες Αθηναίων έχουν γεμίσει τους δρόμους και διαμαρτύρονται για τη πτώχευση της Ελλάδας.

Καλά Κυριακάτικα;

Από ότι πληροφορούμαι, πάνω από 50 χιλιάδες, έχουν συγκεντρωθεί έξω απότο σπίτι του Καραμανλή, και προσπαθούν να μπουν μέσα για να τον λυντσάρουν. Επίσης οργισμένες ομάδες χιλια άτομα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του Αλογοσκούφη. Είμαι στο ύψος της Πατησίων, και μαθαίνω τα νέα από έναν τύπο που είναι μπροστά μας με τηλεβόα. Τώρα μαθαίνω ότι καίνε το σπίτι του Τσοχατζόπουλου, έχουν στείλει στο νοσοκομείο τον Παπαντωνίου με τραύματα ξυλοδαρμού, κυνηγάνε στη Ξενοκράτους το Σημίτη, και ετοιμάζονται να κάψουν τα καφενεία στο Κολωνάκι.

Τι γίνεται ρε παιδιά;

Κανένας σταθμός δεν αναφέρει για τα γεγονότα; Παίρνω τηλέφωνο το μέγκα, αλλά μου λένε ότι δεν θα βγουν δελτία γιατί οι δημοσιογράφοι δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους, φοβούνται. Τώρα μαθαίνω ότι υπάρχει λαός στα κεντρικά της Γιούρομπανκ, που προσπαθεί να μπει μέσα και να καταστρέψει τους κεντρικούς σερβερ. Ηδη η πορεία έχει φτάσει μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο έχει καταληφθεί και καταστρέφονται τα αρχεία του. Τώρα μου τηλεφωνεί φίλος από την Εκάλη, ότι χιλιάδες λαού έχουν ξεχυθεί στα στενά, και καταστρέφουν συγκεκριμένα σπίτια. Απ ότι μου λένε, έχουν καταστραφεί σπίτια υπαλλήλων της εφορίας, της πολεοδομίας, διευθυντών Υπηρεσιών προμηθειών των Υπουργείων, υπαλλήλων ΣΔΟΕ, και δημοσιογράφων. Παιδιά κάτι σοβαρό γίνεται σήμερα το πρωί, και απορώ γιατί τα κανάλια δεν λένε τίποτε. Βέβαια έπρεπε να το περιμένουμε.

Η χώρα πτώχευσε, από αύριο οι μισοί Ελληνες δεν θα έχουν να πάρουν ούτε ψωμί, οι άστεγοι στη χώρα μας θα φτάσουν τα επίπεδα των Ευρωπαίων, ίσως και το ένα εκατομύριο στην Αθήνα, οι νέοι θα φεύγουν μετανάστες για να βρουν δουλειά, οι άνεργοι θα είναι πιο πολύ από τους εργαζόμενους, σε τέτοιο χάλι δεν ήταν η Ελλάδα, ούτε το 1821.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο λαός, ξεσηκώθηκε σήμερα το πρωι και κάνει αυτά που κάνει.

Ε, όχι και μέχρι εκεί ρε παιδιά. Μόλις τώρα μαθαίνω ότι σ΄τηνονται κρεμάλες στο Σύνταγμα. Ε, όχι και έτσι ρε παιδιά. Είπαμε να αντιδράσουμε εναντίον όσων μας έφεραν σ αυτότο χάλι, αλλά όχι κι έτσι. Μη βάψουμε τα χέρια μας στο αίμα.

Μια σειρήνα ακούγεται πίσω μου.

- Τι είναι ρε παιδιά; τι γίνεται; ποιος τραυματίστηκε;

- Τι μπούρδες λες, το ξυπνητήρι ξέχασα ανοιχτό, και βάρεσε. Κυριακή σήμερα γαμώτο, έλα να ξαναπέσουμε.

Να ξαναπέσουμε ρε γυναίκα, να ξαναπέσουμε.

Είπα κι εγώ.

Είναι δυνατόν αυτός ο λαός να ξύπνησε τόσο νωρίς,

και τόσο πολύ;

Σχόλια

25/04 08:52  jerri
25/04 09:15  Frixos
"Ο κ. Παπανδρέου δεν θα έχει για πολύ ακόμη την ανοχή του κόσμου. Γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα τους άχρηστους υπουργούς και υφυπουργούς.Ηδη κάποια κυβερνητικά στελέχη απειλούν με λευκή απεργία δηλώνοντας: «Ασε τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου να τα βγάλουν πέρα, εμείς δεν θα φάμε ξύλο»."

"Παρεμπιπτόντως, στο προχθεσινό μνημόσυνο του θείου του, ο Κώστας Καραμανλής –μαυρισμένος– έφθασε τελευταίος και έφυγε πρώτος..."

Ας ήτανε αληθινό το όνειρο τ΄αποψινό...!
25/04 10:27  Δόκτωρ Βασίλειος
Δεν "ξυπνήσαμε" όλα αυτά τα χρόνια με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τη μεταπολίτευση κι επειτα... Κάθε "ξύπνημα" αυτή τη στιγμή ειναι ουτως ή άλλως αργά... Τώρα μας ήρθε ο... κουβάς με το κρύο νερό.
25/04 11:50  τσατσαρα
H τέλεια σύλληψη του Ελληνα...στον ύπνο.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=155174
25/04 12:02  romanov
Πολύ καλό για να το πιστέψει κανείς. Ρίξε μια ματιά και σε ένα βίντεο στο http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2085.aspx
25/04 12:11  Α45
Πάντα επαναστατικός ο φίλος μου ο Ηρακλής!
Αλλά,φίλε Ηρακλή,ποιοί περιμένεις να επαναστατήσουν? αυτοί που διορίστηκαν παράνομα στο Δημόσιο,χωρίς να υπάρχει καν αντικείμενο απασχόλησης? (20 κηπουρούς έχει ο Ευαγγελισμός...χωρίς να έχει κήπο φυσικά...)
Μήπως να εξεγερθούν τα μέλη των χιλιάδων επιτροπών η των διοικητικών συμβουλίων που αμοίβονται πλουσιοπάροχα,χωρίς να έχουν αντικείμενο απασχόλησης?
Και για να πάμε και απο την άλλη πλευρά...Δεν περιμένεις βέβαια να επαναστατήσουν όσοι φοροδιαφεύγουν χρόνια τώρα,με την ανοχή η και την σύμπραξη των εποπτικών αρχών...Ούτε όσοι έκτισαν αυθαίρετα χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς...
Ισως όμως θα πρέπει να εξεγερθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι (καθηγητές,αστυνομικοί,εφοριακοί,γιατροί,μηχανικοί,κλπ.),που κάνουν παράνομα δεύτερη και τρίτη δουλειά,στερώντας θέσεις εργασίας απο ανέργους και φοροδιαφεύγοντας φυσικά...
Ναι,Ηρακλή,όλοι αυτοί θα έπρεπε να επαναστατήσουν,αλλά δε βαριέσαι,ωραία μέρα έχει σήμερα,έχουν πάει για καφεδάκι στην παραλία...
25/04 12:13  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Τσατσάρα
ωραίος ο τετράδης!
25/04 12:15  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Α45
Προσυπογράφω τους λόγους για τους οποίους αυτά που λέει ο Ηρακλής δεν θα μπορούσαν να είναι τίποτα παραπάνω από όνειρο...
25/04 12:35  τσατσαρα
ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός),δεν ξέρω αν θα συμφωνούσες πάντα, με αυτά που γράφει, αλλά αξίζει να δεις και παλαιότερα άρθρα του, είναι πολύ ταλαντούχος.
25/04 12:43  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Tον διαβάζω χρόνια φίλε μου...
25/04 15:48  Ηρακλής
Κυριακάτικα 159 αναγνώστες, μέχρι τώρα, αυτό θα πει ότι έχετε ιντερνετ στο σπίτι, δηλαδή πληρώνετε τη πανάκριβη συνδρομή, και για να είσαστε σπίτι θα πει πως δεν δουλεύετε Κυριακή, και για να κάνετε σχόλια θα πει πως είσαστε και χαλαροί.
Ε, ρε ΔΝΤ που σας χρειάζεται!
( Μ αυτά και μ αυτά απέκτησε χιούμορ και η δεξιά. Είδατε το σύνθημα ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΕΝΩΜΕΝΟ ΔυΝαΤό!)
25/04 20:18  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
ωραίος φίλε Ηρακλή!
27/04 08:57  oberon
Είναι δυνατόν αυτός ο λαός να ξύπνησε τόσο νωρίς,

και τόσο πολύ;


Ηρακλή, εσύ ξέρεις τί είναι πόνος.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
24 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις