ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Δεξιοί στη τσέπη μας, κομμουνιστές στους δρόμους.
1414 αναγνώστες
Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010
22:23

Προσπαθώ μέρες τώρα, να γράψω ένα άρθρο με αυτό το τίτλο, και δεν μπορώ.

Ο,τι και να γράψω μου φαίνεται τόσο αυτονόητο, αλλά και τόσο διαπλεκόμενο που δεν μπορώ να βρω άκρη.

Οσους ξέρω, μα όσους ξέρω, αριστερούς, δεξιούς, κομμουνιστές, χουντικούς, όλοι μα όλοι, κλέβουμε την εφορία.

Δεν υπάρχει, ούτε ένας Ελληνας που να μην κλέβει την εφορία, με εξαίρεση ίσως εκείνους που δεν τους δίνεται αυτή ευκαιρία.

Δεν γνωρίζω ούτε έναν Έλληνα που να μπορεί να κρύψει από την εφορία ένα ευρω, και δεν το κάνει.

Αυτοί λοιπόν οι Έλληνες, όλοι εμείς,

θέλουμε το Κράτος να πατάξει τη φοροδιαφυγή,

εκτός από τη δική μας.

Και πιο πολύ φωνάζουν, αυτοί που κλέβουν πιο πολύ.

Επρεπε να φτάσει η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού, για να μαθει ο Ελληνας ότι οι υπάλληλοι της Βουλής παίρνουν 16 μισθούς, ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών παίρνουν 24 μισθούς, από τους οποίους οι 12 αφορολόγητοι, ότι, ότι,ότι.

Και το αστείο είναι ότι προκειμένου να διατηρηθούν αυτά τα προνόμια, οδηγείται όλη η ΑΔΕΔΥ σε απεργία.

Εναντίον μιας καταστραμένης Ελλάδας.

Το πόσο υποκριτές είναι όλοι οι Ελληνες, και ιδιαίτερα οι ευαίσθητοι κοινωνικά δήθεν αριστεροί, φαίνεται χαρακτηριστικά από το ότι

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ!!!!

Εχετε δει πουθενά τέτοιο αίτημα;

Ολοι φωνάζουμε να πάνε φυλακή τα λαμόγια, να φορολογήσει τομεγάλο κεφάλαιο, να μη κόψει τα προνόμια μας.

Ε, λοιπόν φίλοι, χέστηκα, αν πάει ο κλέφτης φυλακή.

Εγώ θέλω τα λεφτά μου.

Αν υπάρχει πραγματικά κυβέρνηση, τότε χωρίς έλεος, όπου υπάρχει αποδεδειγμένα διασπάθηση δημόσιου χρήματος,

πρέπει να δημεύσει τις περιουσίες των υπευθύνων.

Εδωσε παράνομα ο Βερναρδάκης 100 εκατομύρια σε στέιτζ ; Μάλιστα.

Να δημευθεί η περιουσία του Βερναρδάκη.

Εδωσε ο υπουργός Πολιτισμού λεφτά σε σωματεία σφραγίδες;

Να φέρει πίσω τα λεφτά.Να δημευθεί η περιουσία του.

ΚΑι όχι εξεταστικές και όταν εκδικαστεί η υπόθεση, αλλά τώρα.

Φέρε πίσω τα λεφτά, και αν δικαιωθείς από τα δικαστήρια σου τα επιστρέφουμε.

Επί τέλους, χωρίς επιστροφή των κλεμμένων,

η κυβέρνηση αναδεικνύει την απάτη σε προσοδοφόρο επάγγελμα, αφού η κατοχή των κλεμμένων κάνει και τη φυλακή, παράδεισο.

 

Τελος πάντων.

Ας προετοιμαστούμε, αύριο να ξανακλέψουμε το δημόσιο, και στις 10 του Φλεβάρη να βγούμε στους δρόμους για υπεράσπιση των κεκτημένων.

Δεξιοί στη τσέπη μας, κομμουνιστές στους δρόμους,

αλλά μας πήρανε χαμπάρι πια,

και μας χρεώνουν πολύ ακριβά τις ασκήσεις υποκριτικής επανάστασης.

Ετσι κι αλλιώς σ αυτή τη χώρα

μία ευχή θα επαληθευτεί σίγουρα.

Καλή νύχτα.

 

 

 

 

 

Σχόλια

07/02 23:08  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A, ωραίος εις τα λόγια μου έρχεσθε! Κι εγώ λέω για τον Φ.Α.Κ.Α, αλλά που.

Δε μου λέτε, την απανταχούσα περί "γενικού ξεσηκωμού" την είδατε?

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1548445
07/02 23:32  talbot
Δήμευσις περιουσίας "λαδιάρηδων" κρατικών λειτουργών.
Οπως στην Αρχαία Ελλάδα,διότι ουδείς δίκαιος άνευ φόβου.
07/02 23:39  Ηρακλής
Τη θέση μου για το ΣΥΡΙΖΑ, το Συνασπισμό , και τον ¨Ηγέτη" του, την ξέρεις, την έχω γράψει πολλές φορές.
Μακάρι να είχαμε στατιστικό στοιχείο, το μέσο εισόδημα όλων των μελών του Συριζα. Θα πάθαινε πλάκα όλη η Ελλάδα.
Πάντως το ΚΚΕ καλά κρατεί, μέχρι και τον οικονομικό σύμβουλο του Σαμαρά έχει εκπαιδεύσει.
Φαντάσου, έχει το νο 2 και στη κυβέρνηση ( Παγκαλο ), και στη ΝΔ ( Λαζαρίδη).
Α, ρε Περισσέ, τύφλα νάχει το κολλέγιο Αθηνών.08/02 09:36  cornelsen
Φίλε Ηρακλή σε βρίσκω αρκετά επιφανειακό. Κατ' αρχάς μάς κάνεις όλους ένα. Μαζί ο 65άρης οικοδόμος που δουλεύει παράνομα γιατί δεν τον φτάνει η σύνταξή των 550€ και ο καπιταλιστής που κάνει υπερ/υποτιμολογήσεις. Κατά δεύτερο ξεχνάς την ταξικότητα τής κοινωνίας και τους τρόπους που έχει το (αστικό) κράτος να μοιράζει την πίττα. Και φυσικά την μοιράζει με συγκεκριμένο τρόπο.
Το είχα προτείνει μέσα στο φόρουμ μεταξύ σοβαρού κι αστείου προ καιρού, τώρα το εκφράζω πιό συνειδητά: κράτηση 10% σε όποιο περιουσιακό στοιχείο (καταθέσεις, μετοχές, ακίνητα κλπ) βρίσκεται στην Ελλάδα. Όλος ο πλούτος που συσσωρεύθηκε -νόμιμα ή παράνομα- τα τελευταία 35 χρόνια να συμβάλλει ανάλογα με το πορτοφόλι του.
Η λύση αυτή, βέβαια, δεν είναι αριστερή αλλά στοιχειωδώς δίκαιη. Η αριστερή θα ήταν η απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών (αλλά είναι για άλλη εποχή).
ΥΓ.: Σε βρίσκω και άδικο όσον αφορά την Αριστερά. Γιατί ειδικά κατηγορία για τις περιουσίες των μελών τού Σύριζα; Και το ΚΚΕ τι φταίει αν ο Πάγκαλος ή ο Λαζαρίδης πέρασαν από τις γραμμές του;
08/02 09:41  τσατσαρα
Βρε Ηρακλή εδώ μου τα χαλάς, όλοι αυτό λένε παντού (οι άνθρωποι μεταξύ τους όχι τα ΜΜΕ), το είπε και ο θ. Καρακατσάνης φέρτε τα κλεμμένα και αφήστε τους να φύγουν.Το είπε και ένας αγρότης στα μπλόκα, το συνολικό ποσό του δημόσιου χρέους βρίσκεται σε καταθέσεις στην Ελβετία. Απλώς δεν το αναφέρουν γιατί πάντα οι ειδήσεις είναι ελεγχόμενες.
Η Ελλάδα είναι κομμένη στα δύο απο ευθήνη κατασκευαστικής εταιρείας, βλέπεις κάποιον εισαγγελέα εκεί.Εγινε και φόνος.
08/02 10:14  Ηρακλής
cornelsen
Μη πέφτεις στην έξυπνη παγίδα του επιχειρήματος " δεν είμαστε όλοι ίδιοι".
Δεν μπορεί πίσω από τον 55άρη οικοδόμο που λές, να κρύβονται εκατομύρια άλλοι που αθροιστικα κλέβουν πολλαπλάσια από το ΄δημόσιο, από τους καπιταλιστές. Και τη ταξικότητα της κοινωνίας τη γνωρίζω από τη δεκαετία του 50 με τον εργάτη κομμουνιστή πατέρα μου το 50 όχι τώρα, και μέχρι σήμερα με τον αδελφό μου.
Ομως ξέρω και τους ηγέτες του μεροκαματιάρη οικοδόμου, και τους ηγέτες του φτωχού αγρότη, και τους ηγέτες του μεροκαματιάρη διανοούμενου. Ξέρω τη ταξικότητα του καθηγητή των 35 ετών υπηρεσίας με 1600 ευρώ, αλλά δεν πέφτω στη παγίδα πίσω από το ένα ιδιαίτερο που κάνει αυτός, να κρύβω, τα δισ της παραπαιδείας που εισπράτουν οι μεγαλοφροντιστές.
Γι αυτό δεν ξεχωρισα κάποιους, όχι γιατί τα βλέπω επιφανειακά, αλλά γιατί θα πρέπει κάποτε να πάψουμε να κρύβουμε όλοκληρο δάσος πίσω από ένα και μόνο δέντρο.
Οσο για την αριστερά δεν έχω κανένα πρόβλημα, με τους "αριστερούς τα έχω. Δεν μπορεί να λέγεται οικολογικό το κόμμα που έχει αρχηγό πολιτικό μηχανικό δηλαδή αυτόν που κατάστρεψε την σύγχρονη Ελλάδα, αυτόν που είναι ο πρώτος παράνομος κλάδος εναντίον του περιβάλλοντος. Ελεος. Ούτε να προσπαθεί να μου διδάξει κοινοκτημοσύνη και αλληλεγγύη ο πλέον πετυχημένος κεφαλαιοκρατικά οργανισμός της χώρας, ο οποίος αρνείται και τον έλεγχο της εφορίας. Λυπάμαι αλλά αν αυτά εννοείς όταν λες αριστερά , τότε διαφωνούμε.
08/02 10:17  Ηρακλής
Οσο για την ευθύνη του ΚΚΕ, σίγουρα δεν υπάρχει ευθύνη. Δεν μπορείς όμως να μη δεχτείς την απορία μου, πως είναι δυνατόν σχεδόν όλοι όσοι έχουν περάσει από "κομμουνιστική καθοδήγηση", να "κυβερνάνε την Ελλάδα", αν σου θυμίσω από Παγκαλο και Λαζαρίδη, μέχρι Δαμανάκη, αλλά και Τατούλη και Τσουκάτο και, και, και.
Κάτι δεν μου κολάει φίλε σε όλα αυτά.
08/02 10:19  Ηρακλής
Και για να τελειώσω, απλά δεν θεωρώ ότι το ΗΘΟΣ των κομμάτων της αριστεράς, έχει καμμία σχέση με αυτό που εγώ έμαθα από το πατέρα μου, σαν ΗΘΟΣ και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κομμουνιστική. Αυτά.
08/02 10:39  cornelsen
1. Την απάντηση για τα κλεμμένα (από την κοινωνία όχι από το κράτος) την δίνει εν μέρει η τσατσάρα: "το συνολικό ποσό του δημόσιου χρέους βρίσκεται σε καταθέσεις στην Ελβετία". Τα υπόλοιπα (κλεμμένα, τονίζω: από την κοινωνία) μπορείς να τα δεις γύρω σου: βίλλες, κότερα, καταθέσεις, αυτοκινητάρες (διάβαζα ότι το 2009 πουλήθηκαν στην Ελλάδα όσες Ferrari πουλήθηκαν και στην Γερμανία), χλιδή.
2. Λες ότι ξέρεις την ταξικότητα τής κοινωνίας μας και ως απάντηση μού λες για τούς επαγγελματίες συνδικαλιστές. Εσένα σε ικανοποιεί αυτή η αναφορά για να εξηγήσεις την φτώχεια στην οποία έχει περιπέσει εδώ και χρόνια η μισθωτή εργασία; Γιατί φτώχεια είναι όχι μόνο τα 550€ αλλά και το ότι για να επιβιώσει ένα σπίτι χρειάζονται πιά 3 και όχι 2 μισθοί.
3. Δεν απολογούμαι για τον Σύριζα αλλά τι φταίει ο Τσίπρας αν οι πολιτικοί μηχανικοί κατέστρεψαν την σύγχρονη Ελλάδα; Που για νάμαστε δικαιοι δεν το έκαναν και μόνοι τους: μην ξεχνάς ότι αν δεν υπήρχαν οι εργολάβοι και τα τεράστια κέρδη από την αντιπαροχή δεν θάχε γίνει έτσι η Αθήνα. Η μεγάλη ευθύνη τής Αριστεράς είναι πωςε δεν είναι... Αριστερά.
08/02 10:40  Frixos
΄Εδωσε παράνομα, (ο Βερναρδάκης), 100 εκατομύρια σε στέιτζ?

Επί ένα μήνα τώρα προσπαθώ να διεκπεραιώσω υπόθεσή μου με το δημόσιο και όχι μόνο δεν ήταν εφικτό αλλά η απάντηση που έπαιρνα ήταν η παρακάτω.." κύριε λυπούμαστε αλλά το stage που κάλυπτε το τμήμα απελύθη και μέχρι σήμερα δεν αντικαταστάθηκε.

Συμπέρασμα: Το καψερό stage με πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης,ως γνήσιο τέκνο του μπάρμα Σαμ, εργαζόταν με πλήρες ωράριο σε καίριο πόστο και λάμβανε ,ως αντιμισθία ανασφάλιστο, το 1/4 των αποδοχών των απεσπασμένων καθηγητών,(γραφείο όχι διδακτική έδρα), στην εν λόγω υπηρεσία του δημοσίου.
Τώρα αν τα 100 εκατ. που του έδωσε το λαμόγιο του ΟΑΕΔ, ως αντιπαροχή, ήταν παράνομα δεν το γνωρίζω.

Αφού το βεβαιώνει ο αγαπητός bloger με το μυθικό όνομα Ηρακλής,( όνομα μεστόν αρετών),εγώ σιωπώ .

Τα χρήματα που ξόδεψα επί πέντε ημέρες στο "κράτος"των Αθηνών, για να λύσω το πρόβλημά μου ,(μόνο με προσωπική παρουσία, δυστυχώς, μπορούσα να στείλω στον αγύριστο, απεσπασμένους τεμπέληδες με τίτλους καθηγητικούς, προισταμένους και ...γραμματείς και φαρισαίους, θα παρακαλούσα να μου πεί κάποιος από που θα τα διεκδικήσω. Μάλλον από την απεργούσα ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ή από το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών, αν δεν είναι απασχολημένοι σε γνωστή απογευματινή μαύρη εργασία που "βοηθά" την "προετοιμασία" των παιδιών μας να μπούνε στις ανώτατες σχολές και να εργάζονται ,ως stage, μόλις πάρουν πτυχίο και μάλιστα με "παράνομα" χρήματα.

Στο χωριό μου λένε αν δεν κόψεις σύριζα όλες τις αγριάδες κήπο δεν κάνεις.

08/02 11:08  Ηρακλής
cornelsen
"Η μεγάλη ευθύνη της αριστεράς είναι ότι δεν είναι αριστερά".
Εγώ τι να πω παραπάνω;ΣΥΜΦΩΝΩ
Μην κρύβεις το δάσος πίσω από ένα δέντρο, παρ ότι και αυτό το δέντρο είναι ίδιο με το δάσος.
Οσο για τις άλλες παρατηρήσεις σου, δεν διαφωνώ αλλά ζητώ μια εξήγηση, γιατί η καταπιεσμένη μισθωτή εργασία ψηφίζει δεξιά; Τι φταίει; Γιατί δεν ψηφίζουν ταξικά;
ΑΥτοί αρμενίζουν στραβά ή μήπως ο γιαλός είναι στραβός;
mylobos
Ο γιος μου δούλευε με stage,ξέρω πόσο δούλευε, πόσα έπαιρνε, και απολύθηκε τα Χριστούγεννα. Αυτό δεν παυει να κάνει αληθινό το ότι, ο Βερναρδάκης, πλήρωνε με λεφτά του Ελληνικού δημοσίου, προγράμματα που έπρεπε να χρηματοδοτεί η ΕΕ, και ΜΟΝΟ για τον ιδιωτικό τομέα. Και να μη ξεχνάμε ότι ο γιος μου δούλευε γιατί ένας φίλος του πατέρα του τον ενημέρωσε ότι υπάρχει εκεί μία θέση. Είχε τα πτυχία και δούλεψε και σκληρά με ψυχικά ασθενείς, άλλά αυτό παύει να κάνει το "διορισμό " του, αποτέλεσμα γνωριμίας και όχι αξιοκρατίας; Πόσα άλλα παιδιά μπορεί να είχαν περισσότερα ( δύσκολο,αλλά πιθανό ) προσόντα από το γιο μου;
08/02 11:32  Frixos
Δεν καταννοώ που είναι το παράνομο. Στην αμοιβή ή στην προέλευση της αμοιβής?

Φαντάζομαι ότι δεν εννοείς το πρώτο.

Η προέλευση των χρημάτων,ως τέχνασμα λαμογιοσυμπεριφοράς, με αφήνει αδιάφορο. Στον κατή οι κάθε φύσεως λαμογιοσυμπεριφορές και οι κάθε φύσεως λαμογιοπράξεις.

Τα περί προσόντων και αξιοκρατίας ,όρθά μεν, αλλά το ελλαδιστάν δεν έχει καμμία σχέση με αυτά. Όργανώθηκε και εξυπηρετήθηκε με βάση αυτές τις συμπεριφορές.
Υποθέτω , ως μεγάλος , το γνωρίζεις πολύ καλά, δεν έχεις χρείαν υπόμνησης κραυγαλέων πράξεων δημιουργίας στρατών ημετέρων και χαρακτηρισμών με δε΄υτερο συνθετικό την λέξη ...φρουρών , πολλών χρωμάτων.

Ας μην ασχολούμαστε λοιπόν με τα θύματα stage.
Ας περιμένουμε να δούμε τα "δίκαια" αιτήματα των επόμενων απεργιών ( Εφοριακοί,Τελωνιακοί,ΑΔΕΔΥ. ΟΛΜΕ), που έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά και εργάζονται σε θέσεις στις οποίες επίσης αξιοκρατικά αποσπάσθηκαν ή μετατέθηκαν.

Υγιαίνετε

08/02 11:32  cornelsen
Η εργατική τάξη (δλδ. όσοι πουλούν τα χέρια τους και το μυαλό τους στο κεφάλαιο για να ζήσουν) δεν έχει την συνείδηση τής θέσης της στην Ιστορία αλλά ούτε και τής δύναμής της (σ' αυτό πρόσθεσε και τις προδοσίες τής ηγεσίας της). Βέβαια, υπάρχουν εποχές που αυτό συμβαίνει (το κύμα των επαναστάσεων τού 1917-1920, ο Μάης τού '68, το εργατικό κίνημα μέχρι το 1990, οι περιφερειακές εξεγέρσεις) αλλά η εξέλιξη δεν είναι γραμμική. Κάποτε ίσως τα όνειρα πάρουν εκδίκηση. Μέχρι τότε θα στροβιλιζόμαστε στην δίνη των αγορών και θα προσπαθούμε να επιβιώσουμε ατομικά βγάζοντας ο ένας το μάτι τού άλλου. Και μην ξεχνάς: "αν με τις εκλογές άλλαζε ο κόσμος, αυτές θα ήταν παράνομες".
08/02 11:44  Ηρακλής
cornelsen
πιστεύω στις παρενθέσεις του σχολίου σου πιο πολύ, ιδιαίτερα τη δεύτερη που όσο διαβάζω την ιστορία του τόπου μου, τόσο πιο πολύ θυμώνω με την αφέλεια των πολλών στις προσταγές των ελαχίστων.Ασε με να πιστεύω ΚΑΙ στις εκλογές.
mylobos
αν , όπως υποθέτω είσαι εκπαιδευτικός ΔΕ, τότε αναζήτησε ευθύνες σ αυτούς που αναδείκνυαν ηγεσίες, τους επόμενους βουλευτές, ή ενημερώνονται από επιχειρήσεις ιδιοκτησίας αντιεξουσιαστών, χα, χα, και τους κάνουν πλούσιους.Τον ξέρω το χώρο καλά. Αλλά και σύ, τι γύρευες στο Μαρούσι;Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;
08/02 12:04  shareholder-cs
Η φοροδιαφυγή γνώρισε τόση άνθιση στην Ελλάδα -διότι πέρα απο την ανθρωπινη υστεροβουλία-, ήταν προφανές οτι οι φόροι που πλήρωνες δεν γύρναγαν σε σένα ή εστω στον κοινωνικά αδύνατο ως ποιοτική δημόσια διοικηση, επίπεδο εκπαιδευσης, επίπεδο περιθαλψης κλπ αλλά επεφτε σε μια μαυρη τρυπα κατασπατάλισης, μιζας, αδιαφάνειας, προσλήψεις ημετέρων με ηγεμονικούς μισθούς για την αμφιβόλου ποιότητας και ποσότητας εργασία που παρείχαν κλπ.

Κατα δευτερον, η ως ένα βαθμό ανοχή της φοροδιαφυγής ήταν συνειδητή επιλογη των κυβερνώντων, που ήξεραν οτι αν μάζευαν συστηματικά όλη τη φορολογική ύλη στο βαθμό που είναι τεχνικά εφικτό, πάρα πολλά μικρομάγαζα δεν θα άντεχαν στον ανταγωνισμό των μεγαλύτερων και ισχυρότερων και θα έκλειναν οδηγώντας μικρομαγαζάτορες στην ανεργία και τα μισά μαγαζιά ανοίκιαστα.
Ηξεραν οτι αν κυνηγήσουν αυστηρά πχ τη φορολόγιση των ενοικίων, τα ενοικια έπρεπε να είναι αντι για 5% στη περιοχή του 7-8% πάνω στην αξία του ακινήτου για να καλυφθούν για τον ιδιοκτήτη ο φόρος εισοδήματος, κληρονομίας, οι επισκευές, οι φθορές, τα μη εισπρατόμενα ενοικια απο μπαταχτσήδες ενοικιαστές κλπ και να μένει στο τέλος και μια απόδοση καθαρή όσο οι τόκοι προθεσμιακής κατάθεσης.Αλλά αυτό σήμαινε 50% υψηλότερα ενοικια και απαιτούσε αντίστοιχα ψηλότερους μισθούς...

Ετσι υπήρχε κρατική ανοχή της φοροδιαφυγής...

08/02 12:05  shareholder-cs
Οσο για τις αριστερές ηγεσίες έχουν σχέση με την αριστερά όσο αντιστοιχως έχουν σχέση με το πνεύμα και πράξη του χριστιανισμού οι διάφοροι μητροπολίτες και "ιεράρχες"...
08/02 13:24  cornelsen
Συμφωνώ απολύτως share. Το λάθος που κάνουμε -κάτω από την καθοδήγηση των διαμορφωτών τής κοινής γνώμης- είναι ότι περιορίζουμε τον ορίζοντα των αιτιών σε ένα ειδικό πρόβλημα μη βλέποντας την ρίζα τής κρίσης. Εμείς εδώ επικεντρώνουμε στην φοροδιαφυγή. Αλλά τεράστια ελλείματα υπάρχουν στην Ιαπωνία(!), στην πολιτεία τής Καλιφόρνιας, στην Ιταλία και αλλού. Σε Ιρλανδία, Ισλανδία(!), Λετονία κ.α. είχαμε πτωχεύσεις. Το παγκόσμιο σύστημα βρίσκεται σε κρίση εδώ και χρόνια οι πληρωμένες γραφίδες, όμως, θέλουν να βλέπουμε το δέντρο κι όχι το δάσος. Η εκστρατεία κατά τής φοροδιαφυγής είναι μέσα και σε αυτά τα πλαίσια. Εξάλλου τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος των φοροδιαφευγόντων ποιός θα τα πληρώσει;
08/02 14:41  dart2467
Καλησπερα σας.
Εγω παλι γιατι θα εδινα γενικη αμνηστια, αλλα συγχρονως θα απελυα τους παντες.
Να αρχισω να ψαχνω τα λεφτα, απο που να αρχισω και που να τελειωσω, μια και δεν υπαρχει ουτε ενας αθωος. Ασε που θα πεθανω εγω, τα παιδια μου και τα εγγονια μου πριν βρω ακρη.
Εδω θελει τραβηγμα γραμμη και ξεκιναω απο εδω και περα. Αλλα σε σωστες βασεις, (που ολοι τις ξερουμε) κατι που δεν ειναι διατεθημενος να κανη, κανεις. Τουλαχιστον οχι απο μονος του, μια και ο Ελληνας μονο απο βουρδουλο καταλαβαινει
08/02 23:15  τσατσαρα
Μήπως ήρθε ο καιρός για καμμια επανάσταση???
η είναι νωρίς ακόμα???
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
23 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις