ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Η δικτατορία του 5%.
1562 αναγνώστες
Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009
12:53

Επειδή έρχομαι πολλές φορές σε αντιπαράθεση, με δήθεν αριστερούς, που κατέχουν τη πραγματική αλήθεια δογματικά, να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

1.- Οταν, εξ αιτίας των επεισοδίων, και της εικόνας που δίνεται από εγκάθετους ανταποκριτές στο εξωτερικό, ανεβαίνει το spread 50  μονάδες βάσης,

αυτό βλάκα "αριστερέ" σημαίνει ότι η Ελλάδα,

δηλαδή οι Ελληνες φορολογούμενοι,

δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι,

θα πληρώσουν 10 εκατομύρια ευρώ παραπάνω σε τόκους, για τα δάνεια που έχουμε πάρει σαν χώρα.

Αρα, ο σκοπός, εκ του αποτελέσματος, των επεισοδίων,

είναι η αφαίμαξη των φορολογούμενων, μισθωτών και συνταξιούχων.

2.- Αυτοί οι φορολογούμενοι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πριν 10 εβδομάδες πήγαν στις κάλπες,

με απόλυτη ελευθερία,

τέτοια που στις κομματικές σου διαδικασίες δεν είχες ποτέ,

και αποφάσισαν να σε καταψηφίσουν με ποσοστό 95%.

Εκτός και αν βλέπεις το 5% που σε ψήφισε, και όχι το 95%,

που ΔΕΝ σε ψήφισε, βλάκα.

3.- Σε μία χώρα αστικής δημοκρατίας,

που το 95% αποφασίζει ελεύθερα με εκλογές ότι θέλει κάτι,

και το 5% θέλει κάτι άλλο,

η επιβολή της άποψης του 5%,

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ,

κατάλαβες;;;

4.- Το 5% που δήθεν δεν καταλαβαίνει τι κάνει, όταν προσπαθεί και απαιτεί να επιβάλλει την άποψη του  στο 95%, σε ένα περιβάλλον με σχεδόν πλήρη δυνατότητα κατανόησης των αποτελεσμάτων των πράξεων του, μόνο ένα λόγο έχει να κάνει αυτό που κάνει. Τη συμμαχία του με την εξουσία την ενίσχυση της θέσης της εξουσίας, στη προσπάθεια της να επιβάλλει ακόμα πιο απολυταρχικό καθεστώς στο 100% των Ελλήνων, κατάλαβες βλάκα;

5.- Επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβες θα σου το εξηγήσω.

Οταν τα "πιτσιρίκια", υπό τη καθοδήγηση υπερήλικων δήθεν επαναστατών, βάζουν φωτιές και κτυπούν τον πρύτανη, λειτουργούν ως όργανα του συστήματος, που ψάχνει αιτίες για να καταργήσει το άσυλο, ή να σκληρύνει τη στάση του.

Αρα, βλάκα, ή οποιαδήποτε ανοχή στη δήθεν επαναστατικότητα τους, βοηθάει το σύστημα να επιβάλλει με την ανοχή και του λαού, ακόμα πιο στυγνό καθεστώς εκμετάλευσης.

Μαγκιά δεν είναι, βλάκα μου, να δίνεις αφορμές στο σύστημα για να γίν εται σκληρότερο,

μαγκιά είναι να αφαιρείς δόντια  από το σύστημα.

Αν έχεις, εσύ και τα πιτσιρίκια σου, επαναστατικά ούμπαλα, να πάτε να καταλάβετε τα γραφεία της Εθνικής , της Πειραιώς, της Γιουρομπανκ, του ΔΟΛ, του ΑΛΦΑ, του Μεγκα, του Αντέννα, της Μοτορ Οιλ, της Ιντρακομ.

Εκεί βλάκα χτυπάει η καρδιά της εξουσίας,

δεν χτυπάει στη Βουλή και στα πανεπιστήμια,

και στα δρομάκια των Εξαρχείων που πας και βάζεις φωτιές.

Εκεί όμως δεν τολμάς ούτε να πλησιάσεις. Κάνεις το μάγκα στα πιτσιρίκια των ΜΑΤ, δεν τολμάς ούτε σε 1000 απόσταση να πλησιάσεις τους ιδιωτικούς στρατούς του Κόκκαλη ή του Βαρδινογιάννη, γιατί εκεί είναι η πραγματική εξουσία, δεν αστειεύονται.

6.- Αντε, και την επόμενη φορά που θα κάψεις την ΑΘήνα, μπορεί να πετύχεις και τον απόλυτο σκοπό σου, να "αναγκαστεί" η σύμαχος σου, Εξουσία, να προσλάβει ιδιωτικό Στρατό, με εντολές για πυροβολισμούς στο ψαχνό.

7.- Οταν απειλείται βλάκα το άσυλο, δεν καίμε τα Ιδρύματα, φέρνουμε τον Γεωργιάδη να μιλήσει ανενόχλητος, για να κάνουμε ματ στα σχέδια για κατάργηση, κατάλαβες, ή χρειάζεται πολύ φαντασία για τέτοιες ενέργειες και το σκουριασμένο αριστερά μυαλό σου δεν τις καταλαβαίνει;

Υ.Γ. Αριστερός είναι αυτός,

που πάντα,

βρίσκεται απέναντι στα σχέδια της εξουσίας,

και όχι απέναντι στα όργανα της εξουσίας.

Κατάλαβες βλάκα;

 

 

 

Σχόλια

08/12 13:26  Frixos
Τα ρέστα μου Ηρακλή. Φωτιά ο λόγος σου σήμερα.
08/12 13:47  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Υπ' αυτή την έννοια, φίλε Ηρακλή, είμαι κι εγώ αριστερός (πτου, πτού, το είπον και αμέσως μετεννόησα)!
08/12 14:06  favlos
Ωρέ σε άλλο blog έχω μπεί..:)
08/12 14:07  Ηρακλής
Θράσσο
Στο μυαλό μου όταν γράφω αριστερός, εννοώ προοδευτικός, φύσει αντιεξουσιαστής, και ανθρώπινος.
08/12 14:10  Πι-πι το παπί
Αψογος σήμερα!Μπράβο.
08/12 18:13  σεβαστη
Το υστερόγραφο σου το ψηφίζω.
Ομως υπάρχει μιά Αρχη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν στην διαδικασία των πλειοψηφιών.
08/12 18:19  Bankerman
αριστεροφασιστες τους λεγαμε στο πανεπιστημιο, οταν ακουγαν κατι που δεν τους αρεσε χρησιμοποιουσαν φωνασκιες και ενιοτε και κλοτσοπατιναδες, ομως προοδευτικες και αντικαπιταλιστικες παντα.
08/12 19:04  romanov
Πολύ καλό το μήνυμα. Βέβαια σήμερα έχουμε τη δικτατορία της Fitch. Άλλη μεγάλη ιστορία
08/12 19:12  Ηρακλής
Σ αυτή τη δικτατορία όμως ρομανοφ, κανένα κόμμα δεν εισηγείται πορεία. Μας έκλεψε έτσι για πλάκα, η υποβάθμιση 4-5 δις ευρώ, που θα στείλουν στην ανεργία τουλάχιστον άλλες 100.000 Ελληνες, καιδεν κουνιέται φύλλο.
Απορώ, τους έχει πει κανένας ότι ο κομμουνισμός είναι πτωτίστως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύστημα;
Τι να πω , κοντεύω να ξεχάσω και το Κεφάλαιο, αν το έχει διαβάσει ολόκληρο κανένας από δαυτους.
08/12 19:21  shell
Και ποιός σου είπε βρε Ηρακλή ότι αυτοί ειναι αριστεροί?

Είναι τα παλιά κατάλοιπα των ΚΝΑΤ
08/12 20:50  Βασίλης Μαρκάκης
Ένας βλάκας, που δεν είναι αριστερός. Ένας σκέτος βλάκας λοιπόν, αναρωτιέται.
Τα spreads ανέβηκαν στις 230 μ.β εξ’ αιτίας των επεισοδίων από τους πιτσιρικάδες ή μήπως (λέω μήπως ), εξ’ αιτίας της κατάντιας της οικονομίας ;
Μήπως για την κατάντια αυτή, (λέω μήπως ), φταίνε οι κυβερνήσεις που εκλέξαμε εσύ και εγώ (δηλ. το 95%), με δημοκρατικές διαδικασίες ;
Και πόσο δημοκρατικές μπορεί να είναι οι διαδικασίες , όταν το αποτέλεσμά τους , το εκλογικό αποτέλεσμα, εξαρτάται από τα μέσα που διαθέτουν ( και δεν εννοώ μόνο τα Μ.Μ.Ε) όλοι αυτοί που ονομάζεις ;
Φίλε Ηρακλή, για την κατάντια αυτού του τόπου δεν φταίει μόνο το 5%. Μακάρι να έφταιγε το 5% γιατί θα ήταν πιο απλά τα πράγματα. Πολύ φοβάμαι ότι για το κατάντημά μας φταίει το 95%. Δηλ. εσύ κι’ εγώ.
Με εκτίμηση.
Β.Μ.
08/12 21:10  test
Δηλαδή Ηρακλή, αν έχουν ούμπαλα τους προτρέπεις στο 5 να κάψουν την χώρα (γιατί αυτοί που αναφέρεις ουσιαστικά ελέγχουν την Ελλάδα. Φαντάζομαι ότι ξέρεις την παροιμία ΄΄Δώσε θάρρος στον χωριάτη να ανέβει στο κρεββάτι, ή κάπως έτσι. Αυτό κάνουν λοιπόν οι νεοαριστεροί. Έχει χαθεί η μπάλα Ηρακλή από όλους μας σε όλα τα επίπεδα
08/12 22:32  ΤΑΚΙΟΚΟΥ-ΚΕΡΙ
Αυτά πιστεύαμε και'μεις παλιά στη Π.Π.Σ.Π.,για το τί σημαίνει Αριστερός!
Τα χρόνια πέρασαν Ηρακλή μου,και τώρα πλέον με σιγουριά σου λέω,ότι απέναντι στα σχέδια της εξουσίας βρίσκεται ΠΑΝΤΑ ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
08/12 22:38  cornelsen
Καλησπέρα.
1. Το πρώτο κόμμα με 40% επί τού 70% των εγγεγραμμένων, δλδ. με το 28%(!) των ψηφοφόρων, πολλοί από τους οποίους δεν θάπρεπε να έχουν καν το δικαίωμα ψήφου (από τα μυαλά που -δεν- διαθέτουν ή από τις δεσμεύσεις/εξαρτήσεις που έχουν) διαχειρίζεται -γιατί άλλοι κυβερνούν- την ελληνική κοινωνία μοιράζοντας και κατατρώγοντας τον παραγώμενο πλούτο. Είναι αυτό δημοκρατία;
2. Όπως λέει και ο φίλος Β.Μ. μήπως θα έπρεπε να δούμε γιατί φτάσαμε σε τέτοιες καταστάσεις; Τι μέλλον έχουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται, με τον τρόπο που διαμαρτύρονται;
3. Μήπως με την ίδια λογική ήταν αντιδημοκρατική η εξέγερση τού Μάη τού 68 ή η Οκτωβριανή επανάσταση;
08/12 22:39  bill carson
Ηρακλής
100% true
08/12 22:39  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ε, όχι βεβαίως! Η Οκτωβριανή επανάστασις ήτο λίαν δημοκρατική...

Χα, χα, τι ακούμε εδώ μέσα ωρέ Μανώλα!
08/12 22:53  cornelsen
Φυσικά. Οι επαναστάσεις δεν είναι ΠΟΤΕ... δημοκρατικές. Ούτε η αστική Γαλλική, ούτε οι εθνικοαπελευθερωτικές (αμερικανική, ελληνική, μεξικανική κλπ). Είναι όμως δημοκρατία να κυβερνά μία χούφτα ανθρώπων μέσω πολιτικών διαχειριστών που έχουν την νομιμοποίηση τού 28% τού εκλογικού σώματος. Για να μην θυμίσω την made in USA "δημοκρατία" ή την δημοκρτία τής ΕΕ.
Αλλά πέρα από αυτά που μπορεί να είναι και λίγο θεωρητικά, επαναφέρω το ερώτημα τού ΒΜ: "Μήπως για την κατάντια αυτή, (λέω μήπως), φταίνε οι κυβερνήσεις που εκλέξαμε εσύ και εγώ (δηλ. το 95%), με δημοκρατικές διαδικασίες;"
08/12 22:58  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, ενώ είναι δημοκρατικό να κυβερνά το 5% της ξενοδούλου προοδευτουριάς?
08/12 23:14  cornelsen
1. Όχι βέβαια. Εγώ όμως δεν έχω την αυταπάτη ότι το πολίτευμα τής αστικής δημοκρατίας με τις χίλιες δυό εξαρτήσεις και παραμορφώσεις είναι πραγματική δημοκρατία.
2. Η βασική μου διαφωνία με τον φίλο Ηρακλή είναι πως για το αυξημένο spread αλλά και για την άθλια κατάσταση τής ελληνικής κοινωνίας (και όχι μόνο τής οικονομίας) δεν έχει ευθύνη το 5% τής "προοδευτουριάς" -που λέει ο ΘΚ- ούτε οι "κουκουλοφόροι". Τα σπασίματα, η βία, οι φωτιές είναι το τελικό αποτέλεσμα. Η αιτία βρίσκεται αλλού και το έχουμε καταλάβει όλοι μας -και ας μην το ομολογούμε.
08/12 23:16  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Εν τάξει, αλλά τι έχετε να ειπέιτε δια την άμεσον δημοκρατία της Ελβετίας λ.χ?

Και έχετε καμμια αμφιβολία ότι ΕάΝ υπήρχε άμεσος δημοκρατία εν Ελλάδι δεν θα καταργούνταν τα διαφορα "προοδευτικα" καραγκιοζιλίκια που ζούμε?
08/12 23:37  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Μπράβο Ηρακλή.

Σχετικά με την ανθρώπινη ηλιθιότητα έχω να προτείνω σε εσένα και τους φίλους bloggers ένα εξαίρετο βιβλίο - διατριβή του Ισαάκ Ασίμωφ με ελληνικό τίτλο "Ακόμα και οι θεοί" "The gods themselves" στο πρωτότυπο.

Όμως Ηρακλή δυστυχώς η ηλιθιότητα η οποία σε έχει βγάλει έξω από τα ρούχα σου δεν έχει κόμμα ή ιδεολογία.
Εδώ λοιπόν θα ταυτιστώ απόλυτα με τις θέσεις που εξέφρασε παραπάνω ο φίλος cornelsen: έχουμε μερίδιο ευθύνης σε όλα τα τεκταινόμενα γιατί όταν έπρεπε κοιμόμασταν (ειδικά οι παλαιότερες γενιές) - τουτέστιν βλάκες είμαστε κι εμείς κι όχι μόνο οι δήθεν αριστεροί, γιατί κι εμείς τρώμε επί της ουσίας κουτόχορτο εδώ και πολλά χρόνια. Απλά στις μέρες που ζούμε φίλε Ηρακλή τα προβλήματα λειτουργούν αρχικά σαν ένας κουβάς με κρύο νερό που ρίχνει κάποιος σε έναν κοιμισμένο και εν συνεχεία σαν ένας μεγεθυντικός φακός που μας αναγκάζει να εντοπίσουμε όλα τα προβλήματα. Όμως τι κρίμα "Α όταν έκτιζαν τα τείχη πως να μην προσέξω. Αλλά δεν άκούσα ποτέ τον κρότον κτιστών ή ήχον. Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμο έξω" όπως λέει και ο Καβάφης.
09/12 00:42  Ηρακλής
Αγαπητοί φίλοι , κάπου έχουμε χάσει τη μπάλλα όλοι μας.
Εχουμε μπερδέψει τους διεθνείς προβοκάτορες, πράκτορες ξένων δυνάμεων, κοινούς εγκληματίες, εγχώρια κλεφτρόνια, με το Πολυτεχνείο, την Εθνική Αντίσταση, τη Γαλλική Επανάσταση, τον Οκτώβρη του 17, ελεος ρε παλληκάρια.
Βασίλη Μαρκάκη, συμφωνούμε, για το κάτάντημα της χώρας φταίει το 95%, αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκράτες οφείλουμε να αποδεχόμαστε τις επιλογές του. Και μη μπερδεύεις τις ιδέες με τα πρόσωπα. Αλλο αριστερά και άλλο αυτό το μπάχαλο, όπου κάθε παλαιοκομμουνιστής, έχει στήσει ένα μαγαζάκι από μεγάλο και περίσσιο μέχρι μικρο και Ανταρσιακό, και περιφέρει τα ψυχολογικά του προβλήματα, σε πιτσιρικάδες που διασκεδάζουν την ανία τους.
Και τη χώρα ποιος την έφερε σ αυτό το χάλι φίλε Βασίλη σηκώνει πολύ κουβέντα. Μη ξεχνάς, ότι τα φρούτα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ανθίσει, γιατί οι προοδευτικές και αριστερές ιδέες στη χώρα μας καταταλαιπωρήθηκαν και συκοφαντήθηκαν από τους ταγους τους.
ΚΚΕ ΕΣ, ΚΚΕ ΕΞ, Συμμαχία, Συνασπισμός,ΕΑΡ, κλπ. ξεφτίλησαν τις ιδέες και έστειλαν το λαό στα κόμματα εξουσίας.Για να μη πάω πιο παλιά, όπου το 80% του λαού στο ΕΑΜ, δεν αξιώθηκε ένα σοβαρό ηγέτη να τον βάλει σε δρόμο προόδου από το 1944.(Ανεξάρτητης προόδου)
Ανήσυχε πατέρα έτσι είναι αν πείς σ αυτά τα παιδιά ,τους "αγωνιστές", Καβάφης, θα σου πουν, είναι ποδοσφαιριστής.
Μόνο όσοι δεν τα ξέρουν, δεν έχουν μιλήσει μαζί τους, δεν τα έχουν δει, μπορούν να τα βαφτίζουν ελληνική νεολαία.
Και να ξεκαθαρίσω, δεν μιλάω, για συγκροτημένους αριστεριστές, μελή κινήσεων όπως τα ΕΑΑΚ και αλλες. Μιλάω γι αυτούς που σπάνε και καινε, και αυτοί είναι προβοκατορες. Μιλάω για τα παιδάκια των βορείων προαστίων που σπάνε την ανία του πλούτου τους με ¨αγωνιστικές" επιδρομές. Μιλάω για τις ομάδες διεθνούς τρομοκρατίας που δρουν κατόπιν εντολών.

09/12 00:47  Ηρακλής
Και όσο αφορά την ευθύνη, συγνώμμη αλλά επιτρέψτε μου να μην αποδεχτώ τη συλλογικότητα του όλοι φταίμε.
Υπάρχουν και αυτοί που δεν φταίνε, οι άνθρωποι που ήταν σε όλους του αγώνες του λαού, χωρίς να εξαργυρώσουν τίποτε, οι άνθρωποι που δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι που δεν βολεύτηκαν σε θέσεις ούτε βόλεψαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, ούτε ψήφισαν κόμματα που δεν πίστευαν, άνθρωποι που δεν διστάζουν να κοντράρονται για το δίκιο.
Μερίδιο ευθύνης ας έχουν, όσοι ήταν αμέτοχοι σε όλα αυτά.
09/12 01:25  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Σε αυτήν την οριοθέτηση συμφωνώ 100% Ηρακλή. Και περιγράφεις αυτό που θέλω για τον εαυτό μου καλύτερα από ότι θα μπορούσα να περιγράψω εγώ...

Όμως πόσους από αυτούς τους ανθρώπους που περιγράφεις μπορείς να απαριθμήσεις; Η απάντηση είναι: Λίγους, ή μάλλον καλύτερα: αυτοί οι άνθρωποι είναι μειοψηφία. Οπότε η γενίκευση αγγίζει όλους τους υπόλοιπους (που εκπορνεύτηκαν πουλώντας την ψήφο τους για να βολευτούν οι ίδιοι και ίσως και τα παιδιά τους κλπ) που επειδή είναι η πλειοψηφία, η απόδοση συλλογικών ευθυνών δεν είναι άτοπη.

Όλα κατ' εμέ είναι θέμα παιδείας και πές μου πόσοι είναι πραγματικά μορφωμένοι (όχι εκπαιδευμένοι) και επιπρόσθετα πραγματικά κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι. Αυτοί οι λίγοι ίσως να ανήκουν στην ομάδα που περιέγραψες... όλοι οι άλλοι ανήκουν στην ομάδα της συλλογικής ευθύνης που αναφέρω εγώ.
09/12 02:33  shareholder-cs
ΟΛΟΙ μας βουτήξαμε το ψωμί μας στο ζουμί απο τη κατασπατάληση του δανεισμένου χρήματος της χώρας.
Τη κατάσταση τη περιέγραψε σε μια φράση ο "yarraboy"
“Η οικονομία τις Ελλάδος είναι στα επίπεδα τις Βουλγαρίας, αλλά ζούμε σαν τους Γερμανούς ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ.”

Τελικά το κρίσιμο ερώτημα είναι:
Τα λεφτά του τεράστιου δημόσιου χρέους των 300δις τα έφαγαν (οι πολιτικοί, τα λαμόγια, οι ραντιέρηδες, οι εργολάβοι, τα αφεντικά, οι διορισμένοι ένα εκατομμύριο Δημ. Υπάλληλοι, οι πρόωροι συνταξιούχοι)

ή μήπως τελικά τα φάγαμε και τα γλεντίσαμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως (όχι βεβαίως στον ίδιο βαθμό, ο καθένας το μερτικό που μπόρεσε να πάρει );

Πρεσβεύω το δεύτερο.
Τα λεφτά που δανειζόταν και συνεχώς δανείζεται το κράτος, τελικά «μοιρασθήκαν» είτε μέσω διορισμών και μισθών δημοσίων υπαλλήλων, είτε μέσω πρόωρων συντάξεων είτε μέσω μιζών και λαδωμάτων κάθε λογής, είτε μέσω πληρωμών τόκων του χρέους στους ραντιέρηδες,

δια της κατανάλωσης των ανωτέρω διέρρευσαν κυκλοφόρησαν και άρδευσαν την οικονομία συνολικά, δημιουργώντας χρόνια τώρα ένα υψηλό και επίπλαστο επίπεδο διαβίωσης εντελώς αναντίστοιχο με το τι προϊόν παράγουμε πραγματικά ως οικονομία, τις δυνατότητές της και την ανταγωνιστικότητά της στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο οριακό σημείο να μη μπορούμε πλέον να δανειστούμε άλλο απο το μέλλον, για να αντιληφθούμε ότι θα αναγκαστούμε να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο σε πιο ρεαλιστικά μεγέθη.

Το αν θα κρατηθεί αναγκαστικά ο 13 και 14 μισθός είναι ένας από τους 654 τρόπους να γίνει. Πάντως με κάποιο τρόπο θα γίνει, αναπόδραστα…

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον Ηρακλή.
Ιδίως στο:
Αλλο αριστερά και άλλο αυτό το μπάχαλο, όπου κάθε παλαιοκομμουνιστής, έχει στήσει ένα μαγαζάκι από μεγάλο και περίσσιο μέχρι μικρο και Ανταρσιακό, και περιφέρει τα ψυχολογικά του προβλήματα, σε πιτσιρικάδες που διασκεδάζουν την ανία τους.
09/12 02:36  shareholder-cs
Τα είχε πει και ο απίθανος Λουκιανός πριν δυο δεκαετίες:

Τι θα πει δεν φταίμε εμείς,
τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταίνε αυτοί
τι θα πει, ρε σεις τι θα πει

Θα πει πως φταίμε κι εμείς,
φταιτε κι εσείς, ναι
φταίνε και οι άλλοι
...
φταίει κι ο Χατζηπετρής...

Τι θα πει μας ταπαν αλλιώς,
τι θα πει τα φαγαν οι άλλοι
τι θα πει πως φταει ο χοντρός,
φταει κι ο χοντρός κι ο λιγνός

Τι θα πει θα φάτε καλά
τι θα πεί δεν έχουμε μία
τι θα πει χρωστάγαν πολλά
ήτανε στημένο αλλά,

Θα πει πως
φταίμε κι εμείς,
φταιτε κι εσείς, ναι
φταίνε και οι άλλοι
...
φταίει κι ο Χατζηπετρής...
09/12 09:19  Manta ray
Φίλε Ηρακλή, καλημέρα. Επέτρεψέ μου μόνο μερικές παρατηρήσεις πάνω στα θέματα που θίγεις, γιατί κατά τα άλλα με έχουν καλύψει πιο πάνω άλλοι φίλοι όπως οι cornelsen, Μαρκάκης, σεβαστή:

1) Ξεκινάς από λάθος παραδοχή τον συλλογισμό σου: Το ΧΑΑ δεν έπεσε λόγω του φόβου επεισοδίων ή των επεισοδίων των ίδιων. Έπεσε λόγω των υποβαθμίσεων που επρόκειτο να λάβουν χώρα (και κάποιοι το ήξεραν αυτό εκ των προτέρων φυσικά, αλλά γι' αυτό ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...) και εξ αιτίας της κατάστασης της οικονομίας και τών φόβων για το δημόσιο χρέος κλπ - αληθινών ή κατευθυνόμενων δεν το εξετάζω εδώ. Έπεσε επίσης το ΧΑΑ διότι ήταν και υπεραγορασμένο, αλλά αυτό σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Προς απόδειξη των λεγομένων μου, σου παραθέτω ένα μόνο τίτλο από τα διεθνή οικονομικά μέσα ενημέρωσης, πληροφορώντας σε επίσης ότι και η χθεσινή πτώση και των διεθνών δεικτών αποδίδεται σε φόβους ότι το Ελληνικό φαινόμενο θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες:

Dec. 8, 2009, 1:30 p.m. EST
"US Stocks Decline, Sparked By Greece, Dubai, Year-End Selling"

http://www.marketwatch.com/story/us-stocks-decline-sparked-by-greece-dubai-year-end-selling-2009-12-08

Ελπίζω να συμφωνείς ότι με λάθος βάση, δεν μπορούμε να χτίσουμε τα επιχειρήματά μας. Οπότε αντιπαρέρχομαι τα υπόλοιπα και κυρίως τους χαρακτηρισμούς που περιέχονται στο άρθρο σου. Άρθρο στο οποίο μάλιστα με παρέπεμψε χτες ο γνωστότερος εκπρόσωπος της μαύρης αντίδρασης και απολογητής των εκάστοτε αμερικανοτσολιάδων στη μικρή μας κοινότητα (ο άνθρωπος που έχει θέσει σκοπό της ζωής του να εξομοιώσει τον όρο προοδευτικός με ύβρη). Εκεί φτάσαμε. Από τη μία να παραδέχονται οι ίδιοι ότι δεκαετίες τώρα αυτοί (τα δύο κόμματα εξουσίας και ουσιαστικά το ίδιο πλουτοκρατικό συνονθύλευμα διαχρονικά, που ρούφηξε το αίμα της χώρας επί δεκαετίες) κυβερνούσαν και έπαιρναν αποφάσεις, και τώρα για την κατάρρευση στην οποία μας έφεραν,
09/12 09:28  Manta ray
Θα συμφωνήσω βέβαι με κάποιες επιμέρους διαπιστώσεις, που κάνεις, όπως ότι: "Οταν απειλείται βλάκα το άσυλο, δεν καίμε τα Ιδρύματα, φέρνουμε τον Γεωργιάδη να μιλήσει ανενόχλητος, για να κάνουμε ματ στα σχέδια για κατάργηση".

Έτσι είναι πράγματι, θα συμφωνήσω απόλυτα. Με την εμπειρία που έχεις όμως, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις πως σε μία αντιπαράθεση αυτός που επιβάλλει τους όρους της αντιπαράθεσης είναι κυρίως ο ισχυρότερος...

Γι' αυτό λοιπόν θα ήθελα να είχα επίσης δει καταγεγραμμένη την άποψή σου για την επιλογή στρατιωτικοποίησης (με ελικόπτερα, κάμερες κλπ), τις εκατοντάδες ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ συλλήψεις (δεν σου θυμίζει τίποτε άραγε, εσένα που είσαι και παλιότερος;...), το αλύπητο ξύλο ενάντια σε απλούς διαδηλωτές, το δόγμα Μπους της "μηδενικής ανοχής" σε εφαρμογή, ενάντια σε ποιούς; Στους πολίτες...

Θα ήθελα να είχα δει την άποψή σου και γι' αυτά τα περιστατικά:

http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1474503&pg=9&pid=1475410&orderdir=asc#post_1475410

ή και γι' αυτά:

http://www.tvxs.gr/v27855


Αυτή είναι η δημοκρατία; Αυτό είναι που ψήφισαν όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές;

Πάντα με εκτίμηση.

Υ.Γ. Αν διαβάζει η Τακιόκου, ελπίζω να την κάλυψα.
09/12 09:56  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
A! Πόσο πονάει η αλήθεια τους βολεμένους!
09/12 09:57  favlos
'ο άνθρωπος που έχει θέσει σκοπό της ζωής του να εξομοιώσει τον όρο προοδευτικός με ύβρη'

A για σένα είναι...:)
09/12 10:03  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, όταν λεει δια μαύρους, εμένα εννοεί. Γνωστός και ως "ο λευκός άραψ".

:D
09/12 10:06  Manta ray
Σιγά μην είσαι και ο Λώρενς της Αραβίας, αγαπητέ!
09/12 10:10  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Βρε καλώς τον Μαντάρα! Ζόρια, ε? Τι να κάνουμε, δεν εκάηκαν εφέτος και αι Αθήναι...
09/12 10:18  Ηρακλής
Αρη καλημέρα
Ξέρεις ότι συμφωνώ απόλυτα μ αυτά που λες.
Εχω περάσει από την Ασφάλεια της Μεσογείων, έχω πάρει τη κληση για το Στρατό από τον Καλύβα, σε εποχές Χούντας, όπου Αστυνομία ήταν βασανιστές και όχι αμούστακα που μπαίνουν με Πανελλήνιες,τα γνωρίζω όλα αυτά.
Για πες μου όμως.
Ποιοι κάνουν τα εξτρίμ επεισόδια τα οποία διαμορφώνουν το κλίμα ώστε σήμερα οι κάμερες να βλέπουν τα πάντα;
Στις πρώτες πορείες του Πολυτεχνείου όταν είχαμε περιφρούρηση και τους πετάγαμε έξω, πολλές φορές είχαμε βρει ανάμεσα τους αστυνομικούς.
Η ανοχή της κοινής γνώμης στις αυθαιρεσίες των αστυνομικων οργάνων, πως έχει διαμορφωθεί, αν όχι από τη δράση των πενήντα δήθεν αναρχικών που βάζουν φωτιές και καίνε την Αθήνα.Και έχουν κατασυκοφαντήσει και τον Αναρχισμό.
Τον Αριστερό που επικαλούμαι είναι ο αριστερός της πλάκας, που συνήθως είναι δημόσιος υπάλληλος κάποιας μορφής, και αγκαλιάζει ότι δει στο δρόμο, σαν δήθεν προοδευτικό.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος με τη ρήση σου ότι τους όρους τους βάζει ο ισχυρός, μόνο που εγώ στη πλευρά του ισχυρού, βάζω και αυτόν που δημιουργεί ακριβώς τις συνθήκες που χρειάζεται ο ισχυρός για να δράσει.
Προφανώς το Χρηματιστήριο δεν πέφτει από αυτό, αλλά τα γεγονότα δεν είναι που κάνουν προβοκατόρικα, αδύναμο κρίκο του Ευρώ την Ελλάδα, και άρα υποκείμενο κερδοσκοπικών επιθέσεων;
Και όταν λέω γεγονότα, δεν εννοώ τις πορείες, το ξέρεις. Εννοώ τα τσογλάνια που καίγοντας τη σημαία, δίνουν αλλοθι στην εξουσία να σκληρύνει, και στον εκπρόσωπο της μαύρης αντίδρασης να αυτοχαρακτηρίζεται αριστερός.
Το θέμα φίλε είναι απλό.
Οι αρχές για τις οποίες παλέψαμε και παλεύουμε είναι άριστες, και υπερέχουν των αρχών του ασύστολου κέρδους της απόλυτα ελεύθερης οικονομίας, και της ρήσης ο θάνατος σου η ζωή μου. Και το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ.
Για μένα η απάντηση, είναι ήταν και θα είναι μία. Οι ηγεσίες και τα στελέχη της οποιασδήποτε αριστεράς που τις ξεφτίλησαν και τις περιθωριοποιησαν, με τη δράση τους και τις κωλοτούμπες τ
09/12 10:31  Ηρακλής
τους.
Ξέρεις ότι τα χώνω στην ηγεσία του ΚΚΕ, όμως δεν ήταν πιο σωστό , αυτό που έκανε, που απέφυγε να κάνει πορεία τη Κυριακή, όταν γνώριζαν όλοι ότι τα διεθνή μπλόγκ είχαν ξεσηκωθεί για μάζωξη που θα κάψει την Αθήνα. Δεν ήξεραν όλοι ότι οι "αναρχικοί" είναι παράσιτα που χρειάζονται μια διαδήλωση για να χωθούν και να ζήσουν; Είναι λιγώτερο επαναστάτες αυτοί που θα διαδηλώσουν αύριο;
Είναι πολλά τα ερωτήματα φίλε.
Ενα πάντως θα σου πω , και ο νοών νοείτο;
Ας μου πει ένας από αυτούς πόσες πορείες έκαναν στην επέτειο της δολοφονίας του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του θανάτου του Μουστακλή, του Τεμπονέρα, πως λένε τον τσιγγάνο που σκότωσαν οι αστυνομικοί στο Ζεφύρι, και γιατί δεν έγινε μια διαδήλωση εκεί;
Ηταν πιο πολιτικοποιημένος ο Γρηγορόπουλος από τον τσιγγάνο;
Δεν ξέρω, κάτι δεν μου πάει καλά σε όλα αυτά, όπως δεν μου πήγαινε και όταν χτυπούσε η 17 ΝΟΕ όποτε η κυβέρνηση είχε πρόβλημα, όπως δεν μου κάθεται ακόμα ο χρόνος δολοφονίας του Μπακογιάννη, όπως δεν μου κάθονται πολλά φιλε...
09/12 11:10  Manta ray
Θα συμφωνήσουμε λοιπόν στα περισσότερα, φίλε Ηρακλή. Τιμώ τους αγώνες σου, το ξέρεις. Για τις ευθύνες των ηγεσιών, όχι μόνο συμφωνώ αλλά και επαυξάνω. "Άβουλες και μοιραίες αντάμα" που λέει κι ο ποιητής... Πολύ μικρότερες των περιστάσεων, αδυνατούν να απαντήσουν αποτελεσματικά στην νεοταξίτικη επιδρομή...

Για την κατασυκοφάντηση όσων αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα του πολίτη μέσω προβοκατόρικων ενεργειών (ή απλά λαθεμένων επιλογών): Ναι, βεβαίως - αλλά αυτοί (όπως και άλλοι πριν ένα χρόνο) εδώ τι είναι, αριστεροί μήπως, και τι κάνουν; Και γιατί είναι ανενόχλητοι μαζί με τά όργανα της τάξεως;

http://www.tvxs.gr/v27855


Είναι αυτό εφαρμογή δημοκρατικών πολιτικών;
09/12 11:16  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ναι, ναι, η πυρπόλησις του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου εγινε... από τον Χρυσοχοϊδη.

Κάποιος εθισμένος στο ψεύδος, το αναζητά με μεγαλύτερο πάθος απ΄ ότι ο τοξικομανής την ηρωίνη.
09/12 11:26  Frixos
Με τον όρο Δίκη των έξι έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία η δίκη ενώπιον έκτακτου στρατοδικείου στο οποίο παραπέμφθηκαν απο την επαναστατική επιτροπή για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τις συνέπειες της Μικρασιατικής εκστρατείας, κοινώς για την Μικρασιατική καταστροφή

Το ερειπωμένο σπίτι για να γίνει λειτουργικό χρειάζεται γενικό καθάρισμα, πέταγμα των σκουπιδιών και βάψιμο. Η εργασία αυτή δεν γίνεται με θεωρίες, θέλει σκούπα, φαράσι και ικανό ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ για την σημερινή καταστροφή. Τα υπόλοιπα είναι λόγια του σαλονιού και του ιντερνετ.
09/12 11:43  Ηρακλής
Αρα, όποιος άκριτα υιοθετεί τους πάσης φύσεως κουκουλοφόρους μήπως...;
Αποκλείεις όλες τις καταστροφές να τις κάνουν τέτοιοι;
Αυτοί, χωρίς την ύπαρξη διαδήλωσης και μάλιστα χαλαρά περιφρουρούμενης, υπάρχουν;;;
Για δες τον mylobos, που οδηγείται. Στην αναγκαιότητα ελαιοχρωματιστή, γιατί το συλλογικό δεν τον εμπνέει, και κάποιος πρέπει να φταίει γι αυτό.
Οσο για το Θράσσο, είναι αυτός που είναι,τον γνωρίζουμε όλο, τουλάχιστον είναι φανερός "εχθρος". Τους κρυφοφίλιους εχθρους φοβάμαι Μαντα.
09/12 13:16  Frixos
Αγαπητέ Ηρακλή είμαστε αρκετά μεγάλοι και φορτωμένοι εμπειρίες, για να "οδηγούμαστε"

Προχθές δήλωσες τρείς φορές φόβο, το θυμάσαι?
Τούτο έχω να πώ πω μόνο :
Επιτέλους , άλλο να πεθάνεις, και άλλο να παρακολουθείς καθημερινά την κηδεία σου. Κουράζει αφόρητα να ολοφύρεσαι καθημερινά πάνω στο κουφάρι σου.

Χορτάσαμε λόγια, πνιγήκαμε σε σχέδια και υποσχέσεις. Τα ίδια μικρόνοα πρόσωπα αν ανοίξης την τηλεόραση. Λόγω ονόματος ο ολίγιστος έγινε πρωθυπουργός, λόγω ονόματος τον νυν τον τοποθετήσαμε στι πιλοτήριο, βομβιστής , κατά δήλωσή του,ο προηγούμενος έγινε πρωθυπουργός,προκηρύξεις μοίραζε στο γυμνάσιο, κατά δήλωσή της, η άλλη και σήμερα φιλοδοξεί να λύσει το γόρδιο πρόβλημα της παιδείας ,ως υπουργός.

Kαι τα spread?Και η οικονομία? Και η παιδεία? και τα Ίμια? Και οι SS-300? Καιτο Μακεδονικό? Και το Κυπριακό? Και το Αιγαίο? Και το Βατοπέδι? Και η Siemens? Και η κολοβίλλα? Και ο Κοσκωτάς? Και η πολιτεία? και η Πεσινέ? Και τα ομόλογα? Και η ανεργία? Και η γραφειοκρατία? Και η δημόσια διοίκηση? Και τα παιδιά μας? Και το μέλλον μας? Και...και...και...
Ξεχνάς αγαπητέ Ηρακλή? Από το 1950 τα ίδια λόγια, τα ίδια γεγονότα.
Μη μου λες οδηγούμαι λοιπόν. Όχι δεν οδηγούμαι αλλά αποφασίζω ελεύθερα και συνειδητά και αρπάζω την όμορφη πατρόνα και κατεβαίνω στον Ομαλό.
Δεν αφήνω τον φόβο να με νικήσει. Δεν προσκυνώ φίλε Ηρακλή. Ο σακατεμένος σωματικά και ψυχικά στρατιώτης του ΄22 έδωσε την δραχμή του στον συνάδερφό του για να πάρει την θέση του στο απόσπασμα. Είχε άραγε άδικο?


09/12 20:21  Ηρακλής
Mylobos
Το "οδηγείται" δεν ήταν κρίση προσωπική, είναι σαφές ότι δύσκολα μπορεί κάποιος από μας να "οδηγηθεί".
Το σχόλιο αφορά τη γενική κατεύθυνση στην οποία οδηγούν ενέργειες που ενισχύουν τις φοβίες.
Τα δικά μου φοβάμαι, είχαν την έννοια του λυπάμαι, του είμαι απογοητευμένος, και όχι του φοβάμαι.
Φίλε
το προσκύνημα μόνο στον Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη, και αυτό κατ έθιμο.
Και δεν έχει σημασία τι πρεσβεύεις, σημασία έχει να το πρεσβεύεις απροσκύνητα.
Εκεί που πράγματι έχω φόβο, είναι όταν κυττάω να δω ποιός έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα μου από αυτή τη κρίση. Την ικανότητα και όχι τη θέληση. Και δυστυχώς δεν βρίσκω κανένα, δυστυχώς...
Η ερώτηση του τραγουδιού σου, θα μείνει για πολύ καιρό αναπάντητη, αλλά κι αυτό καλό είναι, γιατί θάχουμε κάτι να τραφουδάμε...
10/12 01:26  matthaios
Σε βαθμολόγησα με 5.Πολύ μου άρεσε.Αλλά έκανες και ενα λάθος Ηρακλή.Ναι ο ελληνικός λαός ψήφισε.Και πους έβγαλε;Αυτούς που μαζί με τους άλλους,την άλλη εξουσία που λες να πάει το 5% και να πετάξει πέτρες και να τα σπασει ,αλλά δεν τολμάει.Αυτούς που χρόνια ψηφίζει και τον απογοητεύουν.Λαμογιές,βατοπαίδια,καλαμπόκια,siemens,κ.α...Ναι ψήφισε το 95% αλλά όπως και το 5% ,το 95% δηλαδή εμείς είμαστε ηλιθιοι,που μας άρεσει η καρπαζιά,και να μας βάζουν χέρι στην τσέπη να μας παίρνουν ακόμα και τα "ψιλά"...Αυτοί είμαστε!Ενας λαός δούλος ο οποίος κοιμάται και ονειρευεται τον υπνο οχι του δικαίου αλλα του ΗΛΙΘΙΟΥ.Πλήρωε τώρα και βγάλε τον "σκασμό" εσύ και εγω..Τα θέλει ο πισινός μας!
10/12 01:33  Ηρακλής
matthaio
Οπως τα λες είναι, αλλά αυτός ο ηλίθιος λαός τι εναλλακτικές λύσεις είχε;
Γιατί δεν πιστεύει τους αριστερούς πρεσβευτές;
Οπως και να το κάνεις, ακόμα και αν είμαστε συνειδητά ηλίθιοι, ποιος είναι αυτός που θα μας απαγορεύσει να είμαστε έτσι, αν αυτό επιλέγουμε;
Δεν είναι δυνατόν να σέβεσαι την πλειοψηφία μόνο όταν σου αρέσει, θα πρέπει να την σέβεται ακόμα και όταν σε δολοφονεί. Αυτό θα πει δημοκράτης , κατά τη ταπεινή μου άποψη.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
36 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις