ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ελευθεροτυπία και κοινή λογική.
1368 αναγνώστες
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009
21:39

(Οταν έχω γνώμη περί παντός επιστητού, είμαι υποχρεωμένος να έχω γνώμη και για τα συμβαίνοντα στη γειτονιά μου.)

 

Ελευθεροτυπία θα πει να έχω την ελευθερία να γράφω ό,τι θέλω, χωρίς να μου απαγορεύεται να το κάνω, και χωρίς να μου υπαγορεύουν τι να γράψω.

Ελευθεροτυπία, δεν είναι, να επιβάλλω σε κάποιον να διαφημίζει τις δικές μου ιδέες ,

όταν δεν συμφωνεί με αυτές.

Ελευθεροτυπία δεν είναι να επιβάλλω σε κάποιον τι πρέπει να κάνει στο δικό του το σπίτι.

Ομως:

Είναι διάκριση εις βάρος συγκεκριμένων μπλογκς, ο επιλεκτικός αποκλεισμός.

Να διακρίνουμε κάτι απλό.

Η αρχική σελίδα των μπλογκς που διατηρεί το capital,

και ο αποκλεισμός κάποιων μπλογκς από αυτήν,

δεν είναι λογοκρισία, με κανένα τρόπο.

Οποιος έχει τη διεύθυνση του μπλογκ που θέλει να μπει , μπαίνει ,

άρα τίποτα δεν λογοκρίνεται.

Βέβαια, μπορεί να μην είναι λογοκρισία,

είναι όμως διάκριση εις βάρος του μπλογκ.

 

Οταν φιλοξενεις μπλογκ,

οφείλεις να το έχεις μέσα στο κατάλογο των μπλογκς, άν διατηρείς τέτοιον.

 

Οταν φιλοξενείς μπλογκ, και διατηρείς στήλη με πρόσφατα άρθρα,

είναι διάκριση εις βάρος μπλογκ να αποκλείεις κάποια άρθρα από τη στήλη αυτή, επιλεκτικά.

Αν θέλεις να το κάνεις, τότε θα πρέπει και να το λες.

Προτάση, για να τελειώνουμε.

Στην αρχική σελίδα των μπλογκς, θα πρέπει να προσθέσει το capital ,

  μία κατηγορία με τίτλο " εκτόςσελίδας", στην οποία να αναφέρονται τα μπλογκς,

τα οποία το capital έχει αποκλείσει από τα πρόσφατα άρθρα και τη μέτρηση,

ώστε να μην υπάρχει διάκριση για τα μπλογκς αυτά.

Λογικά θα πρέπει να υπάρχει εκεί και η αιτιολογία του αποκλεισμού, για λόγους δεοντολογικούς.

Είναι δικαίωμα του capital, στην δική του σελίδα να περιλαμβάνει όποια μπλογκς θέλει,

θα πρέπει όμως για λόγους ισότητας να φαίνονται κάπου

τα μπλογκς που δεν περιλαμβάνει στην αρχική του σελίδα.

Και φυσικά, ΟΛΑ τα μπλογκς θα πρέπει να φαίνονται στο κατάλογο ΟΛΩΝ των μπλογκς.

Υ.Γ.  Στην ουσία των διαμαχών δεν μπαίνω, παρ ότι έχω γνώμη και για απίθανους τύπους επισκέπτες, και για απίθανους τύπους administrators.

 

Σχόλια

20/09 22:39  fostiras
Ας μου επιτραπεί σαν blogger δεύτερης κατηγορίας να προσθέσω ένα σχόλιο εδώ. Το χρωστάω στο μακαρίτη τον πατέρα μου, που έπαιρνε δύο εφημερίδες, μία για να τη διαβάσει και μία να την διπλώσει από πάνω, για να μη φαίνεται στους ασφαλίτες τι διαβάζει.

Δεν το πιστεύω ότι και εγώ θα ζούσα το 2009 τη λογοκρισία στην ηλεκτρονική της μορφή.

Το θέμα είναι απλό. Αφού αποφασίζεις να κάνεις επιχείρηση την φιλοξενία blogs, θέτεις τους όρους σου, ίδιους για όλους τους χρήστες. Εάν κάποιος εκτραπεί, τον προειδοποιείς και εάν συνεχίσει την εκτροπή τον αποβάλεις ολοσχερώς διαγράφοντας τον από το χώρο σου.

Ακριβώς όπως κάνουμε και στο σπίτι μας. Δεν στέλνουμε άλλους να φάνε στη κουζίνα, άλλους στη τραπεζαρία και άλλους στο υπόγειο. Εάν δεν θέλουμε κάποιον δεν το δεχόμαστε.

Αλλά γιατί γίνεται αυτό το μπάχαλο εδώ; Απλά για εμπορικούς λόγους. Για να δηλώνεις στους υποψήφιους διαφημιστές σου ότι φιλοξενείς ένα μεγάλο αριθμό blogs, που δέχονται ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών ημερησίως. Έχεις και τις διάφορες λίστες με την επισκεψημότητα για να τους ξεγελάσεις.

Και πως τους ξεγελάς, τουλάχιστον αυτούς που δεν γνωρίζουν το διαδίκτυο καλά;

Απλά. Χρησιμοποιώ τα στοιχεία του αξιαγάπητου «μεροκαματιάρη¨ επενδυτή, που το 2009 δημοσίευσε ένα μόνο άρθρο του τη 1 Σεπτεμβρίου, εκτός του ορίου των 15 ημερών που χρησιμοποιεί η λίστα των Δημοφιλέστερων blog.

Αυτή τη στιγμή το blog έχει 1966 επισκέψεις σε 15 ημέρες, δηλαδή πάνω από 130 την ημέρα για άρθρα ημερησίων συναλλαγών του 2008. Υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για αυτά τα άρθρα; Όχι βέβαια. Απλά οι μηχανές αναζήτησης μπαίνουν μέσα καθημερινά και όσα περισσότερα άρθρα έχεις γράψει τόσο ανεβαίνει το κοντέρ.

Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται στην «πρώτη σελίδα» του CapitalBlogs στη κατηγορία Δημοφιλή blogs. Κάποιο blog που έχει περισσότερες αράχνες από αυτές που βλέπει ο αξιαγάπητος Garv.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν διαγράφονται ολοσχερώς τα blogs, αλλά δημιουργούν blogs πολλαπλών ορόφων, ρετιρέ με τα προτεινόμενα, ισόγεια για τ
20/09 22:40  fostiras
ισόγεια για το πλήθος και υπόγειο για τους κολασμένους.

Μερικοί δε χρήστες στην κορυφή της επισκεψημότητας, κάνουν καλές εγγραφές σε μηχανές αναζήτησης για να αυξάνουν τον αριθμό τους. Κάτι που εάν δεν ξέρεις πως να το κάνεις ο ίδιος βρίσκεις άπειρα sites να το κάνουν για σένα μe λιγότερο από 50 Ευρώ.
20/09 23:13  Ηρακλής
Fostira
Στο Ταύρο ο πατέρας μου με έστελνε τη δεκαετία του 60, να παίρνω την Αυγή και τη Δημοκρατική αλλαγή,χωρίς να χρειάζεται να καλύψω καμμιά.
Συμφωνώ με όσα γράφεις, και φυσικά παίζονται παιχνίδια, τα οποία όμως και γνωστά είναι, και "αποδεκτά", σε όσους χρησιμοποιούν το μέσον.
Αλλιώς γιατί το capital να μου δίνει χώρο και ευκαιρία να γράφω ότι θέλω; Φιλανθρωπικό Ιδρυμα σίγουρα δεν είναι.
Αν θέλω , να μη χρησιμοποιεί κανένας και για κανένα λόγο, ούτε το μπλογκ μου, ούτε τα γραπτά μου, τότε μπορώ να κάνω ένα σαιτ και να κάνω ότι θέλω.
Προσωπικά, ούτε ξέρω, που και πως να κάνω "καλες εγγραφές", ούτε με ενδιαφέρουν οι επισκεψιμότητες. Μου αρκεί που οι φίλοι μου, έχουν στα αγαπημένα τους το μπλογκ μου, χωρίς να περνάνε από την αρχική σελίδα του capitalblogs, και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε αν τους αρέσει ή όχι το άρθρο μου.
υ.γ. Μεταξύ μας, αν ήξερα πως γίνονται αυτά που λες, δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα έμπαινα στο πειρασμό να τα χρησιμοποιήσω!

20/09 23:25  fostiras
Στην Αττική είχατε την πολυτέλεια να το κάνετε. Στην επαρχία όμως όχι. Τότε που όσοι έδιναν εξετάσεις για Πανεπιστήμιο, υπέβαλλαν και Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων.

http://tinyurl.com/mxmhu4

Ελπίζω να νοιώθεις την ίδια αηδία όπως και εγώ για τη σημερινή λογοκρισία.
21/09 00:04  Κλεάνθης
Ηρακλή τα γεγονότα διαψεύδουν τα γραφόμενά σου. Από την ώρα που έγραψε το άρθρο ο GARV σήμερα το πρωί, 3 blogs τα έφαγε το μαύρο φιδι...

Φωστήρας, Το Radio Nowhere και το Σκοτεινό Χωριό!

Έχω την εντύπωση ότι το Σκοτεινό Χωριό είχε την τύχη της Εύης, δεν υπάρχει ούτε καν στη λίστα των blogs, γιατί τόλμησε να αναρτήσει το παρακάτω κείμενο (αντιγράφω στο επόμενο σχόλιο...)
21/09 00:05  Κλεάνθης
ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ

Εμεις του Capital οι κολασμενοι...

29 αναγνώστες

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2009
19:40

""Να ζεις κατω απο την εξουσια του αλλου ειναι μιζερια για τους λιγους, αναγκαιο κακο για πολλους, και ευτυχια για τους περισοτερους.""

Υπαρχει ομως και μια αλλη κατηγορια ανθρωπων που δεν ανεχεται ουτε το ελαχιστο, απο οποιαδηποτε μορφη εξουσιας, ποσο μαλλον οταν αυτη εξασκειται απο διαχειριστες εξουσιας υποδεεστερους των εξουσιαζομενων.

Σε μια τετοια περιπτωση, ΠΑΝΤΑ η λυση δινεται νομοτελειακα απο την ιδια την εξουσια , ειτε αλλαζοντας τους διαχειριστες ως μη δυναμενους να διαχειριστουν την εξουσια του πληκτρολογιου, ειτε οι ιδιοι οι εξουσιαζομενοι ανατρεπουν τους διαχειριστες, αφαιροντας τους το αντικειμενο της εξουσιας τους, αφου στο τελος θα απομεινουν μονοι τους μεχρι να αυτοδιαγραφουν και οι ιδιοι.

Επειδη ομως αρκετοι απο εμας εχουμε το μερακι του χρηματιστηριου και της επικοινωνιας, και με τις τελευταιες μαζικες αναιτιολογητες διαγραφες εκτος απο το φορουμ καστα μπλογκς , ισως ειναι ωρα να αναζητησουμε εναν νεο πιο φιλοξενο χωρο επικοινωνιας, ωστε και τον ιδιοκτητη του Capital να ικανοποιησουμε, -αφου μας το λει καταμουτρα οτι ειμαστε ανεπιθυμητοι- αλλα και εμεις να μη νοιωθουμε παρεισακτοι.

Προσωπικα δεν εχω σκεφτει ακομα που να βρω νεα στεγη, αλλα σκεπτομαι να παω "η στο νεοφορουμ -παρεα με τον κουβαdeiro και τον Φαντομα- "η να πω στους φιλους μου τον Γελανταλι και τον Παπανικολαου να μας φιλοξενησουν στο Euro2day μεχρι να δημιουργησουν και εκει ενα φορουμ...

Αν εχετε καμμια αλλη ιδεα τη συζηταμε..εμεις του Capital οι κολασμενοι...
21/09 00:09  Κλεάνθης
Τώρα αφού εσύ νομίζεις ορθά όσα γράφεις παραπάνω, δεν θα καθίσω να σου αναπτύξω επιχειρήματα για τα αυταπόδεικτα (όπως ας πούμε τη δική μου περίπτωση ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ κατά την οποία διαγράφηκαν σχόλιά μου από blog γειτονιάς).

Ελευθεροτυπία και κοινή λογική...


21/09 00:14  Κλεάνθης
Αφού δώσω συγχαρητήρια στον κ. Μαυρίδη για τη σημερινή του θέση στο forum στο θέμα του GARV (ζήτησε συγνώμη για κάποιες αστοχίες του Capital), σε καληνυχτίζω.
21/09 00:36  fostiras
Το blog του κ. Μαυρίδη, μετά τη δημοσίευση του, στις 00:24 κατέβηκε !

21/09 00:37  Κλεάνθης
Τους έμεινε κουσούρι φαίνεται... η δύναμη της συνήθειας
21/09 00:39  fostiras
Είχαν προλάβει να φανούν τα συγχαρητήρια του Κλεάνθη !
21/09 00:41  Usοund
Μάγκες, το νέο μαγαζί στήνεται.Αφήστε τους ιδεολόγους απολογητές της εξουσίας.
21/09 00:48  fostiras
Οταν ρώτησα στο forum γιατί κατέβηκε το blog, διέγραψαν το μήνυμά μου.

Γιατί ;
21/09 00:59  Ηρακλής
Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τις διαγραφές και τα υπόλοιπα.
Ομως θέλω να παρακαλέσω το capital να αποφασίσει με ένα σοβαρό κείμενο να εξηγήσει τη κατάσταση και τη πολιτική που ακολουθεί ή πρόκειται ν ακολουθήσει.
Σαν σοβαρή επιχείρηση που είναι , δεν πρέπει ν αφήνει τον καθένα να ανεβοκατεβάζει μπλογκς, αλλά ούτε και να λειτουργεί με έλλειψη ψυχραιμίας.
Προσωπικά περιμένω απάντηση από το καπιταλ.
21/09 01:01  Manta ray
Μήπως έγινε πραξικόπημα στο Capital; :):):)
21/09 01:02  Ηρακλής
Φωστήρα
Δεν γνωρίζω, αλλά σεν πιστεύω ότι θα έμπαιναν στο μπλογκ μου, για να διαγράψουν το μήνυμα κάποιου φίλου.
Στο φόρουμ ή σε δικό τους μπλογκ μπορεί.
Μη μπερδεύουμε το φόρουμ με τα μπλογκς.
21/09 01:04  Ηρακλής
Καλώς τον Αρη.
21/09 01:07  fostiras
Η διαγραφή της απλής ερώτησης έγινε στο forum. Οχι φυσικά εδώ.
21/09 01:08  Ηρακλής
Αρη
Θακάνω αυτό που είπες. Ευχαριστώ. Λες να ζούμε την 21/4/67, όπου είχαν νεκρώσει τα πάντα, και ξαφνικά ακούσαμε εμβατήρια;;
21/09 01:13  Manta ray
...Και να εισβάλουν τα τανκς του Η.Τ. ξημερώματα στην έρημη Πατησίων... Πρώτο μέλημα η κατάληψη της ραδιοφωνίας, τότε - σήμερα, της μπλογκόσφαιρας... Βρε λες; Και μετά θα διαβάζουμε υποχρεωτικά μόνο το blog του Α.Α. (άντε, και δυό τρία άλλα που θα έχουν "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις"!

Να 'σαι καλά φίλε.
21/09 01:20  Ηρακλής
Ολα μπορώ να τα αντέξω, εκτός από την εμφάνιση νέας Δέσποινας. Το φαντάζεσαι; Νέα Δέσποινα με τα καπελάκια της;; Παναγία μου.
Παραδίνομαι. Φέρτε το χαρτί να υπογράψω!
21/09 01:23  Manta ray
Ηρακλή

Μην βάζεις ιδέες. Μην βάζεις ιδέες!

:);)
21/09 01:26  fostiras
@ Manta ray

Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στο Capital.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σε μία προεκλογική περίοδο το άρθρο

"Είστε μία αυτιστική χώρα"!

έχει ενοχλήσει πολλά άτομα και θα τραβήξουν τα άκρα.

Προσπάθησα να ενημερώσω και με έβαλαν στο υπόγειο.
21/09 01:33  Manta ray
Εσύ φίλε fostiras καλά έκανες και μπράβο σου, τίμια η στάση σου.

Όσο για το αν ενοχλήθηκαν κάποιοι, αν εννοείς συγγενείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, ασφαλώς το καταλαβαίνω. Βλέπεις μερικοί - μερικοί αισθάνονται ότι αφ' ενός οι ίδιοι μπορούν να γράφουν ανενόχλητα ότι τους κατέβει, και αφ' ετέρου ότι δικαιούνται να είναι και τιμητές όλων των άλλων και μάλιστα να τους υποβάλλουν και σε... λογοκρισία, που κάποιοι νομίζαμε πως ήταν πια μια αλήστου μνήμης έννοια... Υπό αυτό το πρίσμα δες και τα παραπάνω σχόλια...
21/09 08:21  fostiras
Ματαίως αναζητώ με ενδιαφέρον να διαβάσω το σημερινό άρθρο του κ. Μαυρίδη, ελπίζοντας να έχει ζητήσει συγνώμη από όσους έθιξε.

Το μόνο που βλέπω είναι:

Το blog με διεύθυνση mavridis.capitalblogs.gr είναι προσωρινά υπό κατασκευή.

Απουσιάζει και από τις λίστες των Δημοφιλή blogs, που φυσικά μετά τις αθρόες διαγραφές περιλαμβάνει το blog Ο "μεροκαματιάρης" επενδυτής - Living from day trading με τις ημερήσιες κινήσεις του...2008.

Γιατί γίνονται όλα αυτά ; Υπάρχει κάποιος λεβέντης να μας ενημερώσει ;
21/09 08:32  Yannis K.
ο Κ. Μαυριδης ειναι ευπροσδεκτος στο νεο χωρο.
Ακομα κι αν δεν συμφωνω με πολλες απο τις αποψεις του θετει θεματα προς συζητηση.
Για τους ιδιους λογους επισης και ο κ. Ανδριανοπουλος.
Δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε ολοι με αυτα που λεμε.
Εδω εγω καμια φορα δεν συμφωνω με αυτα που λεω.
21/09 08:39  Ηρακλής
Ποιος είναι ο νέος χώρος;
21/09 08:49  Yannis K.
ψαχνεται ακομα.
Και θα συζητηθει στη βαση του.
θα εχει σαν αρχη του τον σεβασμο στην ελευθερια της γνωμης, και της εκφρασης.
Δεν θα λειτουργει σαν μαγαζι με σκοπο το κερδος ή τη διαφημιση αλλα σαν αυτοδιαχειριζομενος χωρος με σκοπο την ελευθερη αποψη, και την δημιουργια.
Ελπιζω ολοι να το δουνε ζεστα.
21/09 08:58  Usοund
Κινέζε, αν τυχόν κάνει κέρδη, που θα κάνει, εγώ θα τα πάρω! Το δικό σου μέρισμα χάρισέ το στο Γηροκομείο.
21/09 09:00  Yannis K.
Αφου το ξερεις οτι ειμαι υπερανω.
Και το Γηροκομειο ειναι καλη σκεψη, πρεπει ν'αρχισω να σκεπτομαι τη κληρουχια μου.
21/09 18:21  σεβαστη
ΔΕν καταλαβαίνω τίποτα!
Και ήμουν πολύ ευτυχής όταν επισκεπτόμουν το capital και τα blogia σας.
Σε όσους δε υπέδειξα την διεύθυνση απορούσαν για το καλαίσθητο περιβάλλον και την ελευθεροτυπία!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
17 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις