ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Γιατί δεν θα γίνουν εκλογές πριν από τον Μάρτη, πιθανόν ούτε και τον Μάρτη.
1098 αναγνώστες
Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009
06:34

Είναι μεγάλο ρίσκο να προβλέψει κάποιος ότι δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από το Μάρτη, όταν η εκλογολογία έχει αρχίσει από την επομένη των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών, και μετά τις Ευρωεκλογές έχει ενταθεί, σε επίπεδο περίπου εβδομαδιαίας πρόγνωσης εκλογών.

Λέω όμως να πάρω το ρίσκο και να προβλέψω ότι δεν θα γίνουν εκλογές πριν από τον Μάρτιο, πιθανά ούτε και τον Μάρτιο.

Οι λόγοι που στηρίζω μια τετοια άποψη είναι οι παρακάτω:

1.- Αν γίνουν εκλογές σήμερα, ο Καραμανλής θα τις χάσει, πιθανά με 3-4 μονάδες διαφορά. Ποιος θα κερδίσει όμως; Είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει το Πασόκ; Μήπως κέρδισε το Πασόκ τις Ευρωεκλογές;

Εκλογές σήμερα λοιπόν, δηλαδή Σεπτέμβρη, σημαίνει ότι θα χάσουν και οι δύο με απρόβλεπτες συνέπειες για το πολιτικό σύστημα. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ψηφίσουν οι Ελληνες, αν τους οδηγήσουν σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσει ο Καραμανλής. Μα τότε γιατί να τις κάνει;

2.- Πιθανά να έχουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο, γιατί αν γίνουν τον Μάρτιο τότε η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χάσει με μεγάλη διαφορά, και να κινδυνέψει η θέση του Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ.

Αν ισχύει αυτό , τότε, μεταξύ τριών επιλογών Σεπτέμβρης, Μάρτης, και κανονικά στη λήξη, οι δύο πρώτες είναι επιλογές ήττας της ΝΔ, ενώ η τρίτη επιλογή, είναι μέχρι στιγμής, απροσδιόριστης πρόβλεψης.

Γιατί κάποιος θα επέλεγε μία επιλογή ήττας, όταν έχει μία τρίτη επιλογή, που δεν ξέρει, ακόμα, που οδηγεί;

3.- Μπορεί , λένε, να επιλέξει ο Καραμανλής, τον Σεπτέμβριο, για να μη χάσει αργότερα με μεγάλη διαφορά, λόγω και της κακής οικονομικής κατάστασης που έρχεται.

Ερχεται ;;;

Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται στο μεταίχμιο των Ευρωπαικών προγραμμάτων, λήγει το παλιό , και δεν έχει ωριμάσει το νέο, είναι δηλαδή σε χρονιά ελάχιστης απορρόφησης κονδυλίων, ενώ σε 1-2 χρόνια θα έχει ωριμάσει το ΕΣΠΑ και θα ρέουν τα Ευρωπαικά κονδύλια, γιατί να χειροτερέψει η οικονομική κατάσταση τότε;

4.- Μπορεί να βγουν Σκάνδαλα.

Μα πόσα να βγουν;

Μέχρι και κονέ Υπουργών με το οργανωμένο έγκλημα βγήκε, και δεν κουνήθηκε φύλλο. Η αναισθησία αυτού του λαού, είναι δεδομένη. Τι φόρους, τι Βατοπέδια, τι Ζήμενς, τι οργανωμένα έγκλημα από φίλους, 'ολα βγήκαν και η ΝΔ έχασε με 4 μονάδες, τι άλλο να βγει;

5.- Το σενάριο που παρουσίασε χτες ο Καρατζαφέρης και ακούγεται μέρες τώρα, περί προέδρου Καραμανλή, το βλέπω τόσο τραβηγμένο, που και μόνο που το έκαψε ο Καρατζαφέρης με τη επίσημη δημοσίευση του, φτάνει.

Συμπέρασμα.

-ΑΝ κάνει η ΝΔ εκλογές το Σεπτέμβριο θα τις χάσει, άρα είναι πολιτική βλακεία να προκαλέσεις προωρα εκλογές που ξέρεις ότι θα τις χάσεις.

-ΑΝ πάει μέχρι το Μάρτη χωρίς εκλογές, και υπάρχει ενδιαφέρον Παπούλια, προτείνει Παπούλια, και πάει σε εκλογές με το Πασοκ απολογούμενο για ασυνέπεια, που δεν θα ψηφίσει Παπούλια στη πρώτη ψηφοφορία, αλλά θα τον ψηφίσει στη δεύτερη, αν έχει 151 βουλευτές. Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον Παπούλια, τότε η Νέα Δημοκρατία με μία σοφή κίνηση, προτείνει Σημίτη, και κάνει το Πασοκ μπάχαλο, με πιθανότερη ενέργεια, να ψηφίσει και το Πασοκ και να μη πάμε σε εκλογές το Μάρτη. Εναλλακτικά προτείνει δεξιό υποψήφιο και πάει στις εκλογές με σύνθημα ψηφίστε μας για να εκλκέξουμε δικό μας πρόεδρο.

Δηλαδή τα χαρτιά της ΝΔ το Μάρτη είναι πολύ πιο δυνατά από τη σίγουρη ήττα το Σεπτέμβρη.

Οσο για το χαρτί της χειροτέρεψης της οικονομικής κατάστασης , ας μη γελιόμαστε.

Οσο πιο χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εξάρτηση του λαού από το πολιτικό ρουσφέτι, και άρα αυτός που έχει τη κυβέρνηση έχει και το πάνω χέρι.

Τελικά

Η Νέα Δημοκρατία δεν νομίζω ότι θα κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο,

Το Πασόκ δεν νομίζω ότι θα προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο,

και μάλλον οι εκλογές θα γίνουν το 2010.

Απρόβλεπτος παράγων;

Η άνοδος του ΛΑΟΣ. Κανένας δεν ξέρει, και όλοι φοβούνται. Και η πιθανή σημαντική άνοδος του ΛΑΟΣ, είναι η μόνη αιτία που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές για να προληφθεί, και να μη καταστεί ο Καρατζαφέρης απόλυτος ρυθμιστικός παράγων.

Προσωπική μου άποψη.

Δύσκολα, πολύ δύσκολα,  θα έχουμε εκλογές πριν από το επόμενο καλοκαίρι του 2010.

Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο, ολόκληρα γραμμένο, και όχι ΣΚ, που μπορεί να σημαίνει και .... άλλο!!!

 

Σχόλια

18/07 08:24  jerri
Καλημέρα φίλε Ηρακλή. Καλό θα ήταν να μη γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας αλλά και να ξεκουνηθούν οι κυβερνώντες να κάνουν καμιά δουλιά και να αφήσουν τις ξάπλες... Έλεος πια, κάθε χρόνο εκλογές!
Καλό σαββατοκύριακο
18/07 16:32  Α45
Ηρακλή,λίγο "ξύλινη" η ανάλυσή σου...Δεν σκέπτονται οι πολιτικοί με αυτόν τον τρόπο.Ο Παπανδρέου είναι βέβαιο ότι ΔΕΝ θέλει εκλογές,άσχετα τι λέει.Και δεν θέλει,για 2 λόγους :
πρώτον,διότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχει φορτωθεί ο Καραμανλής σήμερα,ιδιαίτερα τα οικονομικά,και θα αναγκασθεί να πάρει τα ίδια και χειρότερα μέτρα και να φορτωθεί αυτός το πολιτικό κόστος.
Δεύτερον,διότι το μισό ΠΑΣΟΚ θέλει υπουργείο...Μόλις δε είπε ότι θα κάνει υπουργούς απο την νεα γενιά,ξεσηκώθηκαν οι παλιοί...Πρώτος ο Χρυσοχοίδης που δήλωσε υποψήφιος δήμαρχος...Λές και υπάρχει ποτέ περίπτωση να βγεί στην Αθήνα μη δεξιός δήμαρχος...

Να σου πω εγώ ένα πιο "διαβολικό" σενάριο? κάνει εκλογές ο Καραμανλής τον Σεπτέμβριο,τις χάνει,αλλά δεν υπάρχει αυτοδυναμία.Γίνεται μπάχαλο,ακυβερνησία για 5-6 μήνες,έρχεται ο Μάρτιος,πρόεδρος ο Σιούφας (τον Παπούλια ξεχάστε τον,για πολλούς λόγους...) και κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,με πρωθυπουργό τον Σημίτη...Απίθανο? έχει γίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού...
Ξεδοντιάζεται έτσι ο Καρατζαφέρης,ο οποίος υπο άλλας συνθήκας είναι ο απόλυτος ρυθμιστής.Βολεύονται και οι αριστεροί,κόμματα διαμαρτυρίας άλλωστε είναι,χωρίς αξιόπιστες λύσεις.Πως σου φαίνεται?
18/07 16:57  Ηρακλής
Καλό, αλλά δεν διαφέρει και πολύ από τη δική μου ανάλυση.Απλά εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρωθυπουργός που θα κάνει εκλογές με σκοπό να τις χάσει.
Εκτός αυτού με ακυβερνησία 4-5 μηνών που λές, είμαστε με τα χίλια στην αγκαλιά του ΛΑΟΣ, άσε που θα καταρεύσει το σύστημα.
Αποψη μου είναι ότι όποτε και να γίνουν εκλογές, θα υπάρχει αυτοδυναμία αυτού που θα έρθει πρώτος. Ετσι πιστέυω, και γι αυτό λέω ότι δεν θα τολμήσει ο Κωστάκης εκλογές, που ούτε ο Γιωργάκης θέλει αλλά και κανένας άλλος, ούτε ο ΛΑΟΣ, όσο πιο αργά τόσο πιο καλά, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνω δεν μπαίνω, ούτε το ΚΚΕ, κίνδυνος να χαθεί η τρίτη θέση.
ΤΟ ¨διαβολικό" σου σενάριο πάντως έχει κυκλοφορήσει, χωρίς το 5μηνο μπάχαλο.
18/07 17:42  Α45
Ακουσε Ηρακλή,ο λόγος που αποκάλεσα την ανάλυσή σου "ξύλινη",και να με συγχωρείς γι' αυτό,είναι διότι προσπαθεί να συνδυάσει πιθανά ενδεχόμενα,χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν άλλους παράγοντες,πολύ πιο ισχυρούς.

Ασφαλώς ένας πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές οταν ξέρει οτι θα τις χάσει,όμως εκτός απο τον πρωθυπουργό υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι,πίσω δε απο όλους αυτούς υπάρχουν πολύ ισχυρά συμφέροντα τα οποία στην ουσία διοικουν την χώρα.Η επίσκεψη του Βγενόπουλου στον Πρόεδρο δεν ήταν τυχαία...Ούτε το ότι έγινε δημόσια ήταν τυχαίο...Ολα γίνονται για έναν σκοπό,τον οποίον εμείς θα καταλάβουμε πολύ πολύ αργότερα.Είναι το ίδιο όπως όταν ανεβαίνει η πέφτει μια μετοχή και ολοι αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό...
18/07 23:38  zeuspower
ωραιο σκεπτικο,αλλα δεν ξερεις ποτε τα σχεδια της ...ελιτ...

αναλογα και με τον εξωτερικο παραγοντα θα πορευθουν τα πραγματα...

εγω παντως φοβαμαι οτι θα εχουμε ακραια σεναρια...

ακουω απο πολλους οτι η χωρα για να συμμαζευτει η ξεφτιλα χρειαζεται...
ΜARTIAL LAW ! ...προσοχη.
19/07 00:10  Nantia42
Και για έναν ακόμα λόγο δεν θέλουν να γίνουν νωρίς οι εκλογές : πρέπει να αποδώσει ( όσο γίνεται περισσότερο ) αφ ενός η επιχείρηση συμψηφισμού σκανδάλων που είναι σε εξέλιξη και αφ ετέρου το σχέδιο να αναγκαστεί το ΠαΣοΚ να καταφύγει σε ελιγμούς αποφυγής εκλογών.
Απρόβλεπτοι παράγοντες όμως , μπορεί να είναι αρκετοί και όχι μόνο ο Καρατζαφερης .

Σενάρια……………,η ζωή συνήθως τα ανατρέπει.

19/07 09:12  vtec
Καλημέρα,μια πιθανή αφορμή στη τελευταία παράγραφο
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1034207&lngDtrID=244
19/07 11:31  Ηρακλής
Καλημέρα
Ολα τα σενάρια παίζουν, ακόμα και της εκδοχής του Δια ( martial low ), για να δοκιμάσουν αν γίναμε καλά παιδιά, ή θα αντισταθούμε και πάλι.
Αν και η οικονομική τοιαύτη, είναι ισχυρότερη, είναι σχετικά αφανής, και δημιουργεί αντιπαλότητες μεταξύ των καταπιεσμένων, τέτοιες που οδηγούν τον ένα εναντίον του άλλου.
Πιο απλά το Αγγλικό δόγμα, σε παραλλάγη
"Διαίρει οικονομικά, και βασίλευε ανενόχλητα".
Και χωρίς νεκρούς φαντάρους.
19/07 11:35  Θρασύβουλος Καλοχαιρέτας
Ενδεχομένως, αλλά μη λησμονούμε ότι υπάρχει ένας αστάθμητος παράγων: τα γεγονότα φίλε μου, τα γεγονότα...
19/07 14:40  Ηρακλής
Σωστός Θράσσο
Τα γεγονότα, που διδάσκουν, αλλά δυστυχώς, κατόπιν εορτής.
Αν ούτε και τότε βγάζουμε σωστά συμπεράσματα για το μέλλον.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις