ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Ο Λαϊκισμός όλων των ΜΜΕ και του Μάκη, και τα ...κακόμοιρα τα "παιδιά"...
1611 αναγνώστες
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009
13:20

Η είδηση όπως δημοσιεύτηκε στη Ζουγκλα του Μάκη, που μάλλον πρέπει να μετονομαστεί, σε Ζουγκλα παραπληροφόρησης.

 

"Υποχρεώνουν μαθητή της Γ’ Λυκείου να επιστρέψει στην Α΄ τάξη

29 Μαρτίου 2009, 12:15


Απίστευτo… Mαθητής της Γ΄ Λυκείου λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει το μηχανογραφικό του, υποχρεώνεται με δικαστική απόφαση( αν είναι σωστή η δικαστική απόφαση;) να επιστρέψει στην Α΄ Λυκείου λόγω... απουσιών.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν το Λύκειο Λευκίμμης ανακοίνωσε στο μαθητή, ότι μένει στην ίδια τάξη από απουσίες.

Οι γονείς του προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι οι απουσίες ήταν δικαιολογημένες, καθώς το παιδί νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος νοσηλευόταν με μονοπυρήνωση των λεμφαδένων στο νοσοκομείο Κέρκυρας και παρ’ όλα αυτά δεν είχε ξεπεράσει το σύνολο δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών που προβλέπει ο νόμος,( οι καθηγητές δεν ήξεραν να μετράνε;) για να μείνει στην ίδια τάξη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην εκτελεστεί προσωρινά η απόφαση των καθηγητών και ο μαθητής προβιβάσθηκε στη Β΄ Λυκείου και στη συνέχεια στη Γ' Λυκείου.( Αυτό λέγεται προσωρινά μέτρα, και ΔΕΝ προδικάζει)

Δύο χρόνια μετά λοιπόν και ενώ ο μαθητής είναι τελειόφοιτος, εκδόθηκε η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, που... ξαναστέλνει τον μαθητή στην Α΄ Λυκείου( Δηλαδή εκεί που θα έπρεπε να είναι, με βάση το νόμο, και τη ΣΩΣΤΗ απόφαση του Συλλόγου)

Τώρα πια το… μπαλάκι έχει πάει στους «υπεύθυνους» του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίοι και πρέπει να αποφασίσουν για την ζωή, τα όνειρα και το μέλλον του 17χρονου παιδιού." ( Ο λαικισμός στο απόγειο του, η δικαιοσύνη στη πυρά, γιατί δεν έκανε τα χατήρια του μπαμπά και της μαμάς του "παιδιού"!!!!, και το ΥΠΕΠΘ, εν όψει και εκλογών να παρανομήσει για το συγκεκριμένο μαθητή. Αυτοί που έμειναν με τις ίδιες απουσίες και επανέλαβαν τη τάξη, και θα δώσουν του χρόνου Πανελλήνιες, τι έιναι , πολιτες δεύτερης κατηγορίας ή απλά μαλάκες;)

 

Φυσικά το Σύλλογο των καθηγητών δεν θα βρεθεί κανένας να τον υποστηρίξει,

αφού αύριο όλα τα πρωινάδικα θα φωνάζουν για το άδικο σύστημα και τους ανάλγητους καθηγητές, και τον φουκαρά τον άρρωστο μαθητή.

Την υπόθεση δεν την γνωρίζω στο σύνολο της, γνωρίζω όμως ότι:

1.- Ο Σύλλογος καθηγητών σε όλα τα σχολεία εξαντλεί όλη την επιείκεια, ακόμα και παρερμηνεύει νόμους, προκειμένου να βοηθήσει άρρωστους μαθητές, να μη χάσουν τη τάξη.

2.- Ο νόμος δίνει δυνατότητα να δικαιολογηθούν μέχρι και 114 απουσίες συνολικά, και αν ο  μαθητής έχει αρρωστήσει μπορεί να δικαιολογηθούν 200 απουσίες, υπό τον όρο ότι ο μαθητής να έχει μέσο όρο προφορικών,  πάνω από 15.

3.- Το δικαστήριο δικαίωσε τελικά το Σύλλογο των καθηγητών.

4.- Για να μείνεις πλέον στην ίδια τάξη θα πρέπει να κάνεις αίτηση, και πάλι ίσως δεν τα καταφέρεις.

ΑΡΑ:

Ο μαθητής ή θα είχε πάνω από 200 απουσίες, ή πάνω από 114 αλλά δεν θα είχε μέσο όρο 15, για να τον αφήσει ο Σύλλογος στην ίδια τάξη, και με ασφαλιστικά μέτρα, οι γονείς του υποχρέωσαν το σχολειο να αναβάλλει την υλοποίηση της απόφασης, εν γνώσει τους ότι είχαν άδικο, αλλά ελπίζοντας ότι θα περάσει ό καιρός και θα ξεχαστεί, και όλα καλά.

Πριν ουρλιάξουν αύριο τα πρωινάδικα, και πριν ρίξουν στη πυρά τους εκπαιδευτικούς, ας δούνε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

ΚΑΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ,

ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΑ ΑΔΙΚΟΥΝ.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΑΔΙΚΗΜΕΝΑ", ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΡΑΣΗ,

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙΤΕ.

Σταματώ εδώ, γιατί αν συνεχίσω θα γίνω κακός, μα πάρα πολύ κακός.

Και περιμένω να δω τους απίθανους τύπους της ΟΛΜΕ, τι θα πουν;

Φταίνε οι καθηγητές, που δεν έχουν φτάσει ακόμα στο σημείο, να κάθονται στη πόρτα του Σχολείου και

να μοιράζουν τα απολυτήρια σε όποιον περνάει, έξω από τα σχολεία;;;

Οσο για το Μάκη, αποδεικνύει ότι μπροστά στη φθίνουσα επιτυχία του, ο λαικισμός δεν γνωρίζει όρια.

Υ.Γ. Εγώ ξέρω πόσο έχω κατεβάσει τις απαιτήσεις μου ως εκπαιδευτικού, προκειμένου, αυτά τα "παιδάκια" που έρχονται στο ΤΕΙ, παντελώς αγράμματα, να μη μένουν αιώνιοι φοιτητές. Και αυτό που κάνω εγώ , αλλά και χιλιάδες άλλοι συναδελφοί μου, δεν είναι επιείκεια, είναι δεσμευτική επιλογή, αφού από τα "παιδιά" που έρχονται σε μας από το Λύκειο, ούτε οι 5 στους 100 δεν έχουν την επάρκεια ενός πρωτοετούς φυσιολογικού φοιτητή.

Υπάρχουν στο μπλογκ συνάδελφοι πανεπιστημιακοί, ας σχολιάσουν...

Σχόλια

29/03 13:43  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Σεις έχετε το πρόβλημα με τους "κάτω" της Β' βάθμιας.
Εγώ έχω πρόβλημα με την "ελίτ".
Παραθέτω το σύνδεσμο :
http://www.mqn.gr/phpBB/viewtopic.php?f=7&t=656&start=0#p5695
Μεταφέρω τα "στατιστικά" παρακαλώ σημειώστε το ανατριχιαστικό ποσοστό υπό τον όρο "εξαφανίζονται" = δεν προσέρχονται ούτε καν σε μία από τις δύο εξεταστικές :

<<Ας υποθέσουμε ότι στο 4ο εξάμηνο εγγράφονται 100
60 εξαφανίζονται - 40 προσέρχονται στις εξετάσεις - 25 προβιβάζονται
o 20 «παρακολούθησαν» - προβιβάζονται οι 19
o 10 «είχαν επαφή» - προβιβάζονται οι 5
o 10 «πέρασαν μια βόλτα» - προβιβάζεται 1

Στο 6ο εξάμηνο επανεγγράφονται 75
45 εξαφανίζονται - 30 προσέρχονται στις εξετάσεις - 20 προβιβάζονται
o 8 «παρακολούθησαν» - προβιβάζονται και οι 8
o 17 «είχαν επαφή» - προβιβάζονται οι 11
o 10 «πέρασαν μια βόλτα» - προβιβάζεται 1

Στο 8ο εξάμηνο επανεγγράφονται 55
35 εξαφανίζονται - 20 προσέρχονται στις εξετάσεις - 15 προβιβάζονται

Στο 10ο εξάμηνο επανεγγράφονται 40 – Τυπικώς τρίτη φορά... ουσιαστικώς…>>

Λύσεις δεν κατέχω, θα επανέλθω με κάποιες πρόσθετες σκέψεις.
29/03 13:56  Ηρακλής
Τριαντάφυλλε
Διάβασα κάπου μέσα στο σύνδεσμο
" 40 ώρες δουλειά στο σπίτι"!
Να είστε καλά, με κάνατε και γέλασα.
Οσο για λύσεις, και κατέχεις και κατέχουμε.
Μόνο που άν τις εφαρμόσουμε, πιθανά να βρεθούμε, κατά λάθος, ή στο ΚΑΤ, ή πρωτοσέλιδα ως "φασίστες στα Παμεπιστήμια".
Γι αυτό, πέρνα και συ, όπως κι εγώ τους αγράμματους, γιατί σπρώχνουν οι από πίσω, για το... δικαίωμα στη γνώση!Χα,χα,χα...
29/03 14:30  jerri
Την υπόθεση δεν τη γνωρίζω αλλά δεν άργησε λίγο η δικαιοσύνη;
29/03 14:42  Ηρακλής
Τζερυ
Εχεις απόλυτο δίκιο για τη δικαιοσύνη, αλλά όπως διαβάζεις το άρθρο ρίχνει τη μπάλλα στο Υπουργείο Παιδείας, και όχι στο Δικαιοσύνης, ή στους γονείς, οι οποίοι σίγουρα γνώριζαν ότι το αίτημα τους ήταν παράνομο.
Το ζήτημα είναι, αυτός ο απίστευτος λαικισμός των μέσων.
Αδικο έχει, αδικημένο τον βγάζουν. Και θέλουν τώρα, αυτός ο μαθητής που έμεινε από απουσίες, αλλά με νομικά τερτίπια δεν ξαναπήγε στη πρώτη, να βγει μπροστά από άλλους μαθητές που έμειναν από απουσίες, και , οι βλάκες, αντι να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, ξαναπαρακολούθησαν τη τάξη, και τώρα βρίσκονται ένα χρόνο πίσω από το μαθητή με τους έξυπνους γονείς.Το ζήτημα δεν είναι βέβαια ο ασθενής μαθητής, το ζήτημα είναι οι γονείς,και το κράτος που, μετά την δικαστικη απόφαση, δεν τους ασκεί δίωξη, για πλημελή επιμέλεια ανηλίκου, και προτροπή σε παράνομη δραστηριότητα.
29/03 14:50  jerri
Δε διαφωνώ με αυτά που λες και όντως θα έπρεπε να παραπεμψουν τους γονείς αλλά κάπου χάθηκε ένας χρόνος για το μαθητή όπως και να'χει εάν επιστρέψει στην πρώτη (που δεν το βλέπω)...
29/03 14:57  Ηρακλής
Κι εγώ δεν το βλέπω, τρερυ, κάτι θα γίνει και θα τη γλυτώσει, αν και είναι δύσκολο. Αν όμως σκεφτείς ότι το ανάρτησε η Ζουγκλα, που θα πει ότι όλο και κάποιο κονε θα υπάρχει, θα μιλήσει πάλι η ανεξάρτητη φωνή του ...δίκιου και της ...νομιμότητας!
29/03 15:42  Α45
Το θέμα το έπαιξε ο ALPHA στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων.Υπήρχε ρεπορτάζ,μίλησε ο πατέρας του παιδιού και ήταν το studio η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας,την οποια και λυπήθηκα...Ειπε οτι το Υπουργείο μόλις χθες έμαθε το θέμα και οτι την Δευτέρα θα δοθεί λύση.

Ο μόνος που δεν φταίει ειναι ο μαθητής...Αρρώστησε το παιδί,δεν έκανε κοπάνα...Και τώρα του ανατρεπουν ολη του τη ζωή.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...

Νομικός δεν ειμαι...Είναι τόσο δύσκολο να ορίσουν έναν ανώτερο δικαστή ο οποιος να κρινει ποιές υποθέσεις πρέπει να εκδικασθουν κατ' απόλυτη προτεραιότητα? και να έχει την δυνατότητα να ξεπερνά για κάποιες (λίγες) υποθέσεις την προτεραιότητα στην εκδίκασή τους? Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κάποιος οτι η υπόθεση αυτή έπρεπε να εκδικασθεί μέσα σε 15 μέρες απο την πρωτόδοκη απόφαση?

Δεν ξέρω Ηρακλή αν αδικούνται έτσι άλλα παιδιά.Εκείνο που ξέρω ειναι οτι ορισμένα πράγματα πρέπει να φτιαχτούν στην Ελλάδα απαξ δια παντός.

Υ.Γ Ασχετο και εκτός θέματος...Βάλανε εκτακτη εισφορά σε κάποιους για τα εισοδήματα του 2007.Κάποιοι απο τους οφειλέτες εχουν εν τω μεταξύ πεθάνει...Και ψάχνουν τώρα να βρουν αν οι κληρονόμοι τους οφείλουν την εισφορά η οχι...Ο Υπουργός Οικονομίας εχει 50 συμβούλους.Καλοπληρωμένους φαντάζομαι...Ενας απο αυτούς,ΕΝΑΣ βρε αδελφέ,δεν σκέφθηκε οταν βγάλανε την διάταξη αυτή οτι θα προκύψει αυτό το πρόβλημα? τόσο πολύ αποκομμένοι απο την κοινή πρακτική ειναι?

Ευχαριστώ για την φιλοξενία...
29/03 19:45  anti
5*.
αν Τριαντάφυλλε και Ηρακλή βρισκατε ενα τρόπο να μεταδωσετε την γνωση και την κοινή λογικη ???
ας πουμε κατι σε χαπακι ή κατι σαν coca-cola που παει με όλα ???
τι αλλο, τι άλλο...??
περα απο τα αστεια, για να κανουμε βηματα σωστα σαν ανθρωποι σαν κρατος σαν σχολειο...πρεπει να εχουμε ΣΕΒΑΣΜΟ στα ΠΑΝΤΑ. στον ανθρωπο, στη φυση,στην γνωση, στη σκεψη...ΠΑΝΤΟΥ.
29/03 19:48  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ετοίμασα κάτι για να σχολιάσω, αλλά φοβούμαι ότι είναι off-topic εκτός από το λαϊκισμό.
Το κρατάω για να το κάνω θέμα, παραθέτω μόνο ένα μικρό σχόλιο, το οποίο συνδέεται με το προηγούμενό μου (προτροπή : "παρακολουθήστε για να περάσετε").
Στη Σχολή ΠΜ του ΕΜΠ εισάγονται 150.
Στο 4ο εξάμηνο (όπου αρχίζω να διδάσκω) προ τριετίας έφθαναν ~170 (μετεγγραφές πολυτέκνων + λοιπών περιπτώσεων + κατατάξεις πτυχιούχων από ΑΕΙ και ΑΤΕΙ).
Πέρυσι ήδη έφθασε το "τσουνάμι των 3τεκνων". Κρατηθείτε, νέος αριθμός ~280 !...
Παραβλέπω το γεγονός των ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ (το τι εικονικά διαζύγια - γάμους - εικονικές συγχωνεύσεις οικογενειών ΓΝΩΡΙΖΩ...)
Στέκομαι ΜΟΝΟ στο τελικό πλήθος :
Χωρίζονται (αλφαβητικώς) σε 2 τμήματα, άρα ~ 140 στο καθένα. ΠΡΟΣΟΧΗ 140 "πρώτης εγγραφής", επι πλεον όσοι το "χρωστάνε"...
Η αίθουσες διδασκαλίας χωράνε οριακώς 110 (δεν συζητάω ότι με τόσους εφαρμοσμένο - με αλληλεπίδραση μάθημα δεν γίνεται...)
Τελικώς παρακολουθούν (λίγο - πολύ βλ. στατιστικά παραπάνω) ~ 50.
Προτρέπω όλους να πρακολουθήσουν!.. Τι θα γίνει εάν πεισθεί ένα έστω μεγαλύτερο ποσοστό ?..
Λίγο πριν το "τσουνάμι" τα τμήματα ήταν 3 !.. Το γιατί έγιναν - αναγκαστικώς 2 στο προς δημοσίευση άρθρο, ή <εδώ> σε κάποια άλλη ευκαιρία.
29/03 20:31  ΑΛΕΚΤ
Εγω νομιζω οτι οι καθηγητες του παιδιου δεν εκαναν λαθος, ο μαθητας αξιζε και ΄΄εφτασε΄΄ στο μηχανογραφικο,το παιδι περασε τις μεγαλυτερες ταξεις και αυτο σημαινει οτι ειναι ικανο να διεκδικησει κατι παραπανω,χωρις να εχω ακουσει κατι για την υποθεση νομιζω οτι ειναι αδικο να ξαναγυρισουν τον μαθητα πισω στην Α ταξη ενω το παιδι τελειωνει κανονικα το λυκειο η αποφαση με θυμιζει κατι σαν το φιδακι που παιζαμε οταν ημασταν μικροι, προσπαθουσαμε να φτασουμε στο τελος και λιγο πριν φτασουμε στο 100 ΄΄πεφταμε στο στομα του φιδιου και μας πηγαινε ξανα μανα περιπου στην αρχη. Πια γραφειοκρατεια[καθηστερηση στην αποφαση]εχει το δικαιωμα να μπορει να ΄΄πεταει ΄΄τα 2/8 μια ζωης στα σκουπιδια????
29/03 21:34  Ηρακλής
A45
Συμφωνώ μαζί σου σε όλα.
αντι
πρόσθεσε και το σεβασμό στους κανόνες της εκπαίδευσης.
Τριαντάφυλλε
Να σου φέρω και τα δικά μας,χειρόγραφα πιστοποιητικά δήμων, διαζευκτήρια, ανάληψη κηδεμονίας ...25αρηδων, και άλλα.
ΑΛΕΚΤ
ο διπλανός του που με τις ίδιες απουσίες, δεν έκανε ασφαλιστικά μέτρα, και σήμερα φοιτά στη δευτέρα λυκείου είναι άλλης κατηγορίας μαθητής;
Οταν πήγε στη δικαιοσύνη, δεν ήξεραν ότι αν χάσει θα γυρίσει πίσω; Δεν ήξερε ότι θα χάσει;
Μήπως πρέπει να δούμε τις λεπτομέρειες;
29/03 22:15  ΑΛΕΚΤ
<<ο διπλανος του με τις ιδιες απουσιες φοιτα στη Β λυκειου>>φυσικα ειναι αδικο ρε Ηρακλη,αλλα οταν το παιδι ηταν στο νοσοκομειο ο παραδιπλα συμμαθητης του που φοιτα τωρα στη Γ λυκειου εχασε 200 ωρες[για της ... του χαβα σε καταληψεις,απεργιες καθηγητων,αποχες κ.λ.π.,οι καθηγητες του ειμαι σχεδον σιγουρος δεν εχουν κανενα προβλημα,εξ αλλου οι ιδιοι καθηγητες τον εχουν ΄΄περασει΄΄δυο ταξεις,οι δικαστες ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχαν μπροστα τους το παιδι οταν ανακοινωναν την ποινη,αν ηταν ο 16αχρονος μπροστα την ωρα της ανακοινωσης να πανε να ... ,εδω ειμαστε πρωταθλητες στη διαφθορα την απατη και την ατιμωρησια αυτοι βρηκαν να τιμωρησουν το 16χρονο γιατι ηταν στο νοσοκομειο?????τετοιες αδικιες εμενα δεν με ενοχλουν καθολου.
30/03 08:01  spado
Συμπέρασμα που έβγαλα παρακολουθώντας
τις πρωινές τηλεοπτικές συζητήσεις επί του θέματος.
Φέτος ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ δε θα μείνει από απουσίες.
30/03 08:09  Ηρακλής
Ετσι είναι spado
Ακουσα κάποια Νίκη Γκοτσοπούλου Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ, η οποία με τα απίθανα Ελληνβικά που ξέρει είπε
" Το ζήτημα είναι λήξαν"!1
Και αυτή είναι ακόμα σε θέση υπεύθυνης του ΥΠΕΠΘ.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
18 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις