ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ .Θα πέσουν απ τα σύννεφα!!
1625 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2007
17:15

Σήμερα είναι η μέρα που ξεκινάνε οι εγγραφές των νέων φοιτητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Σήμερα περίπου 80000 νέοι θα έρθουν σε πρώτη επαφή με τους χώρους της Σχολής στην οποία πέτυχαν,  με το χώρο που θα γίνει σπίτι τους τα επόμενα 4,5,6, ή και παραπάνω χρόνια.

Μόλις φτάσουν στη Πύλη του Πανεπιστήμιου ή του ΤΕΙ, αν καταφέρουν να την βρούν, αφού σε κανένα έγγραφο από αυτά που επίσημα τους έχουν δοθεί από το Σχολείο τους,, δεν λέει που είναι η Σχολή που πέτυχαν, θα τους περιμένει ο πρύτανης για να τους καλωσορίσει και να τους ευχηθεί καλές σπουδές.

Αυτό θα γίνει, αν εν τω μεταξύ ο Πρύτανης δεν είναι σε Συνέδριο με την ... γραμματέα του, ή δεν έχει ραντεβού με πολιτικούς, για το πολιτικό του μέλλον, αν δεν έχει συμβούλιο σε μία από τις δεκάδες επιτροπές που μετέχει αμειβόμενος, αν δεν έχει πάει να παρακαλέσει το δημοσιογράφο να του βάλει το άρθρο στην εφημερίδα, ή τον εκδότη να του εκδόσει το βιβλίο.

Επειδή όμως κατι απ όλα αυτά συμβαίνει και στο πρύτανη και στον αντιπρύτανη και στους καθηγητές, τους, θα τους υποδεχτούν τα μέλη των πολιτικών νεολαιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΠΚΣ, και των λοιπών δυνάμεων που με τα θρανία έχουν κάνει ένα διάδρομο από τον οποίο υποχρεωτικά θα περάσει ο νέος φοιτητής για να φτάσει στη Γραμματεία της Σχολής.

Για τους νέους που δεν ξέρουν, όπου θρανία με αφίσες, εκεί θα είναι και η γραμματεία της Σχολής τους.

Ο διάδρομος αυτός θυμίζει λίγο το δρόμο της Τρούμπας στην ελληνική κομωδία με τον Κωνσταντίνου να κάνει το διερμηνέακαι να μαζεύει τα ναυτάκια για να τα πάει στο μπάρ.

- Ας τον κάτω ρε,, δικός μας είναι.

- Αφού στο δικό μας πάγκο σταματησε πρώτα

-Δε βλέπετε ρε ότι ο συνάδελφος είναι ανένταχτος;

Κάπως έτσι ο νέος φοιτητής θα πρέπει να αποφασίσει ποιό... κόμμα θα τον ενημερώσει, και θα τον γράψει στους υποψήφιους υποστηρικτές του, και θα τον συνοδεύσει να  μπεί στη γραμματεία για την εγγραφή του, και να φύγει.

Αν επιχειρήσει βέβαια να κάνει μια βόλτα στους χώρους της Σχολής που με τόσους κόπους μπήκε, τότε τον πιάνει κατάθλιψη.

Οι χώροι είναι γεμάτοι με αφίσες κομμάτων κομματικών νεολαιών, διαφημίσεων εκδρομών, βιβλίων εκδηλώσεων.

Σ όλη αυτή τη πρωτη επαφή με τή Σχολή, αν είναι τυχερός θα δει.... μία υπάλληλο της γραμματείας.

Για υποδοχή από καθηγητές ή πρυτανικές αρχές, αστο για αγοτερα, όταν θα έχει ξεκινήσει η χρονιά.

Από προσωπικά στατιστικά στοιχεία το 93% των νέων φοιτητών απογοητεύονται από τη πρώτη τους επαφή με τους χώρους της σχολής που πέτυχαν.

Μήπως θέλετε να μάθετε τι γίνεται στα Αγγλικά Δημόσια Πανεπιστήμια;.

Η υποδοχή των νέων φοιτητών κρατάει μία ολόκληρη μέρα!!!!

Οι νέοι φοιτητές συγκεντρώνονται στη ρεσεψιον του Πανεπιστήμιου, και από εκεί με οδηγό το εκπαιδευτικό προσωπικό ή παλαιούς φοιτητές ξεναγούνται σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου, στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, τα αμφιθέατρα ώστε να έχουν πλήρη άποψη του χώρου. Στη συνέχεια μέσα σε αμφιθέατρα τους γίνεται παρουσίαση του προγράμματος σπουδών που έχουν επιλέξει, καθώς και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικές με τη φοιτητική ζωή.Οτάν κατά το απόγευμα έχουν ολοκληρώσει μία πλήρη ξενάγηση και στους χώρους και στο πρόγραμμα σπουδών τότε οδηγούνται στη γραμματεία όπου εγγράφονται, έχοντας ήδη αποκτήσει την εικόνα του πανεπιστημίου τους!!

Βέβαια υπάρχει εξήγηση.

Οι Βρετανοί φοιτητές είναι ... βλάκες, γι αυτό τους παρέχουν όλες τις πληροφορίες στο πιάτο, ενώ οι Ελληνες είναι έξυπνοι και μπορούν να τις βρουν μόνοι τους!!!!

Ας είναι .

Προσωπικά εύχομαι καλές σπουδές σε όλους τους νέους φοιτητές , και να τους πω ότι το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ θα τους δείξει το δρόμο. Από κει και πέρα στο χέρι τους είναι να τον τρεξουν.

Τέλος να υπενθυμίσω στους φοιτητές των ΤΕΙ, οτι τα ΤΕΙ από το 2001 είναι ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος, με βάση και τη διατάξη του νόμου που πέρασε πριν λίγο καιρό από τη Βουλή !!

 

 

Σχόλια

21/09 15:04  elenitsa 1
Να τους παρηγορησουμε λιγο μετα τα οσα ψυχοπλακωτικα τους ειπες?Παιδες μη θλιβεστε.Καθε αρχη και δυσκολη.Θα μπειτε γρηγορα στο πνευμα και θα το γλεντησετε δεοντως.Θα περασετε γυρω στα 7-8 χρονια ζωη χαρισαμενη,θα γινετε πρωταθλητες στο ταβλι,και τελικα ,αντιγραφοντας συστηματικα,θα το παρετε το ρημαδι να χαρουν και οι γονεις σας που τα λεφτα τους επιασαν τοπο.Γιατι μην ξεχνατε οτι θα πορευτειτε "τοις κεινων χρημασι τρεφομενοι"σε μια χωρα οπου τα πανεπιστημια ειναι ΜΟΝΟ κρατικα ωστε να μην υπαρχει τροπος να γινει συγκριση στο επιπεδο σπουδων και ποτε να μη σφιξουν οι κ...Ο θεος να μας φυλαει μην αρρωστησουμε και χρειαστουμε γιατρο με ελληνικο πτυχιο.Η αντιγραφη ευδοκιμει και αναμεσα στους φοιτητες ιατρικης!
21/09 18:06  Ηρακλής
Ελενίτσα1
Θα ανοίξουμε το θέμα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και εκεί θα πούμε και για τη "δωρεάν " παιδεία, και για την αντιγραφή που δίνει πάνω απο το 75% των πτυχίων, και για το ρόλο των κομμάτων στην "αναπτυξη " των Πανεπιστημίων. Σωστά τα λες από τη πλευρά των φοιτητών. Οταν πιάσουμε τη πλευρά των καθηγητών εκεί να δεις πλακες.
Μόνο τα Επώνυμα να δημοσιεύσουμε, και θα γελάσει κάθε πικραμένος.
Θα τα πούμε έξω απο τα δόντια, αλλά στην ώρα τους.
22/09 17:39  elenitsa 1
Φιλε Ηρακλη γιατι θεωρεις σκοπιμο να υπενθυμισεις στους φοιτητες των ΤΕΙ οτι φοιτουν σε ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ?Δεν καταλαβαινω τον υπαινιγμο σου.
22/09 19:06  Ηρακλής
Γιατί και αυτοί και οι οικογένειες τους,εδώ και πολλά χρόνια θεωρούν "αποτυχία", την είσοδο σε ΤΕΙ, σε αντίθεση με την εισαγωγή σε ΑΕΙ.
Τώρα γιατί η εισαγωγή στο τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ είναι "αποτυχία", ενώ η εισαγωγή στο τμήμα ανθρωπιστικών σπουδών και παλαιοντολογικής σκέψης του ΑΕΙ ¨Ανω Μακεδονίας Παράρτημα Πρεσπών, είναι "επιτυχία", είναι κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι γι αυτό και τονίζω τη πραγματική θέση των ΤΕΙ στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
3 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις