ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


Η ΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
1470 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2007
23:51

Διάβασα σήμερα, όλες τις ομιλίες των στελεχών του Πασοκ στη συνδιάσκεψη, και χαρηκα ιδιαίτερα τη Διαμαντοπούλου, τον Ευθυμίου, εχω ήδη χαρει τον Παγκαλο, αλλά και τη Φώφη.

Ξέρετε εσεις οι τακτικοί αναγνώστες μου, ότι ένα πράγμα που συχαίνομαι αφάνταστα είναι η πουστιά.

Ειλικρινά πιστεύει κανείς σας, ότι το βράδυ των εκλογών ο Βενιζέλος τηλεφώνησε στο Λοβέρδο του είπε Αντρέα λέω να βάλω για πρόεδρος, ο Αντρέας του είπε Μαζί σου Βαγγέλη, και βέβαιος για τη νίκη ο ΒΑγγέλης εξείγγειλε την υποψηφιότητα του;

ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΑΠΌ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΊΟ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ;

Ανούλλα τι έγινε; Ή εσύ υποψήφια ή αρχηγός ο Γιωργάκης; Δεν σου ακούγεται λίγο Ανουλίστικο αυτό; ( Κατινίστικο ήθελα να πω αλλά, το ΙΔΙΟ είναι!!!).

25 χρονών Νομάρχης ποιά ήσουνα ρε Ανούλα ο Νίνης;

Και τώρα σε πρόλαβε ο Σκανδαλίδης και σκύλιασες; και είπες " Αφού όχι εγώ, τότε Γιώργος για να μάθετε!!!"

Ευθυμίου και συ κατά Γιώργη μεριά για να πολεμήσετε μαζί τα εκδοτικά συμφέροντα;

Να σε δώ να κατηγορείς το Λαμπράκη ότι ποδηγετεί το ΠΑσοκ κι ας πεθάνω!!!

Κυρά Φώφη τι κάνουμε; Δουλεύει ο Σγουρός και προβάλεσαι εσύ;

Η σου καλοφαίνεται η κληρονομικότητα.

Σαν Ανούλα ( κατινούλα ήθελα να πω, αλλα το ΙΔΙΟ κάνει), είπες το ψεμματάκι σου ότι δήθεν ρώτησες το Βαγγέλη αλλά μετά δεν αντεξες τόσο ψέμμα και επιβεβαίωσες ότι σε πήρε εκείνος μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Να στη πρώτη σειρά κι ο Κατσιφάρας, ο συνδαιτημόνας των πλουσίων της Εκάλης, ο πολέμιος , σε ιδιωτικές συζητήσεις του Γιωργάκη,

να κι ο Σηφουνάκης, φαντάζομαι ως εκπρόσωπος του Ξενοδοχειακού κεφαλαίου, που δεν βρίσκεται στα οργανωμένα συμφέροντα που πολεμάνε το Γιώργο!!

Ξύπνησαν μέχρι και την Αγγέλα τη Κοκόλα, που στις δόξες της έριχνε τα ζειμπέκικα της στη κρεαταγορά, και τώρα έρχεται να στηρίξει το... παιδί!!!

Αντι για στήριξη, δεν μας λες κυρία Αγγέλα τι έλεγε ο μακαρίτης για το γιο του, για να ξέρουμε κι εμείς την εκτίμηση που του είχε;;;;

Κι η Δαμανάκη, χειροκρότημα αλλά όχι χαμόγελο εκτός και αν αυτή η προσπάθεια διάτασης χειλέων στο λεξιλόγιο του Φουστάνου λέγεται χαμόγελο.

Πάντως στις 60αρες κυρία Δαμανάκη θα πρέπει να φανερώσετε το μυστικό που όσο μεγαλώνετε τόσο αφαιρούνται οι ρυτίδες από το πρόσωπο σας.Σοσιαλισμός και στην εξαφανιση των ρυτίδων!!

Πάντως η μεγαλύτερη πολιτική ρυτίδα που διέκρινα ήταν ο Χάρης Καστανίδης. Το πολιτικό αυτό τον εκτιμούσα γιατί ήξερε να χειρίζεται την ελληνική. Ομως τον άκουσα να λέει τη μεγαλύτερη προβοκατσια που έχω ακούσει. Είπε " Σύμφωνα με τον ΕΥάγγελο ο ΑΝτρέας Παπανδρέου που έχασε το 74 και το 77 κέρδισε το 81 αλλά έχασε το 89 ήταν αποτυχημένος πολιτικος . Το συμμερίζεστε αυτό;"

Ο ανέντιμος πλέον για μένα Καστανίδης μετά λόγου γνώσεως, ξέρει και ελληνικά και συντακτικό πολύ καλά, τόλμησε να συγκρίνει

τις 3 συνεχείς αποτυχίες του Γιώργου 2004, ευροεκλογές , και δημοτικές, , με συνεχώς μειούμενα ποσοστά,

με τον δρόμο προς τη νίκη του ΑΝτρέα με αυξανόμενα ποσοστά 74, 77, 81 , και  το βρώμικο 89, με τη πεντακάθαρη πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ το 2007.

Εβαλε ο Αθεόφοβος τον Αντρέα με το Γιώργο, τα ιμαλαια με το λυκαβηττο, στην ίδια θέση, και έστησε το πλέον προβοκατόρικο επιχείρημα που ακουσα στη συνδιάσκεψη.

Μια απορία έχω όμως που θέλω να την εκφράσω σ αυτό το σημείο.

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Την ώρα που εκφράζετε τη στήριξη σας στο Γιώργο , που μέχρι χτές βλάκα τον ανεβάζατε και Γκούφη τον κατεβάζατε, δεν ντρέπεστε.

Τι να πώ; Μόνος μου στο καθρέφτη αν πω κάτι που δεν είναι αλήθεια , ντρέπομαι , εσείς δεν έχετε καθόλου πολιτική τσίπα;

Ακόμα και αν φορτώσετε το Γιωργάκη στο ΠΑΣΟΚ για μερικά χρόνια ακόμα, φαντάζεστε ότι ο λαός θα ξεχάσει πόσο λαμόγια υπήρξατε σ αυτή την αναμέτρηση;

Θα ξεχάσει που περιμένατε τα γκαλοπ για να βγείτε μετά και για "ιδεολογικούς " λόγους να προσφέρετε στήριξη στον αποτυχημένο;

Θα ξεχάσει ο λαός ότι σπρώξατε το Μπένι να εκτεθεί, και μετά τον αφήσατε μόνο του;

Διάβασε ο Γκούφη 2-3 λόγους του θείου βρέφους που θέλει βλάκες στην εξουσία μέχρι να ελθει εκείνος σαν Μεσσίας και να κάνει τη διαφορά, και εκστασιαστήκατε από το πολιτικό βάθος των αναλύσεων και τη συγκροτημένη σκέψη του;

Ντροπή σε όλους, με εξαίρεση μερικούς όπως το Πετσάλνικο που είναι με το Γιώργο συνειδητά υπεύθυνα και μόνιμα.

Ο λαός του ΠΑΣΟΚ , θα πρέπει να προσέλθει μαζικά και να στηρίξει τους δύο άλλους υποψήφιους.

Ο Γιώργος είναι πλέον καμμένο χαρτί και απλά ο θεματοφύλακας της θέσης του προέδρου για τον επόμενο.

Στο χέρι του λαού είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να είναι  ΠΑΣΟΚ

Και επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα, κινείται, και σίγουρα έχει απομακρυνθεί πάρα πολύ από το Καστρί.

Και αυτό θα φανεί και στις 11 νοεμβρη, είτε στο αποτέλεσμα, είτε στο συνολικό αριθμό των πολιτών που θα ψηφίσουν.

Σχόλια

04/11 00:21  olymbus
Μπράβο Ηρακλή!
Επιτέλους να διαβάσω αυτά που όλοι εννοούν αλλά κανένας δε λέει. Έτσι είναι φίλε μου. όλο το κατεστημένο σε πλήρη αναπτυξη προκειμένου να μην ταραχθούν πολύ τα νερά, να κάνουμε και το <<δημοκρατικό>> σεμινάριο στην κοινωνία, να μοιράσουμε τα οφίτσια και να περιμένουμε ως συνήθως να επανέλθουμε με τη θεωρία του <<ωριμου φρούτου>> πάλι να σώσουμε κι εμείς την Ελλάδα. Φαντάζεσαι όλα αυτά τα πρωτοκλασάτα στελέχη, που στην πλειοψηφία τους τα έχει απορίψει ο κόσμος είτε γιατί δεν τα εξέλεξε, είτε γιατί ήταν πολύ πίσω στη σειρά να τα μαυρίσουν τώρα και τα <<μέλη και οι φίλοι>>, και να βγάλει ο κόσμος το Μπένζι? Θα είναι η πιο γρήγορη και μαζική <<Αλλαγή>> που έχουμε δει ποτέ! Πρόσεξε δεν ψηφίζουν αυτοί! Ούτε και υπάρχει προ΄καθορισμένο σωμα εκλεκτόρων! Φαντάζεσαι να πέφτει κάποιος θύμα της δήθεν δημοκρατικής διαδικασίας που συννέλαβε 4 χρόνια πριν?
5*
04/11 01:00  alex1
Από τον Μπρεχτ αντιγράφω:

Κάποτε επισκέφθηκε τον κ.Κόυνερ ένας καθηγητής της φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα ο κ.Κόυνερ είπε στον καθηγητή: "Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά." Σαν τ'άκουσε αυτό οκαθηγητής θύμωσε και είπε: "Δεν με ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ'ενδιφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι'αυτά που λέω."
"Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο" αποκρίθηκε ο κ.Κόυνερ. "Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δε φωτίζει τίποτα.Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ'ενδιαφέρει ο στόχος σου."

Στη θέση του καθηγητή βάλε όποιν επιθυμείς. Εγώ θα βάλω έναν άλλο...
04/11 01:09  Ηρακλής
alex
Με ενδιαφέρει μόνο αυτός που εσύ θα βάλεις, να μην είμαι εγώ. Αν είμαι, τότε δώσε μου και το γιατί, για να μπορέσω να αλλάξω.
04/11 01:18  alex1
όχι, όχι ήμαρτον
δεν εννοούσα αυτό
04/11 08:11  Βασιλης-Αντ
Μη σου κανει εντυπωση Ηρακλη.
Η πουστια και η λαμογια, ειναι η καθημερινη τροφη των πολιτικων μας.
Το θεμα ειναι πως μπορουμε εμεις οι πολιτες, να βρουμε ενα τροπο να τους στειλουμε στοδιαολο
04/11 10:12  CANYON
5*χωρις λογια...
04/11 11:18  elenitsa 1
Αν[αγ]ουλιστικο Ηρακλη.
04/11 12:58  Tilemacho
Δυστυχώς η κατάσταση ειναι ακριβώς έτσι. Μπράβο σου που τα γράφεις.
Μου προκαλεί μελαγχολία το γεγονός ότι τα σημαντικά στελέχη της παράταξης αντί να επιδείξουν ιστορική, πολιτική ευθύνη απέναντι στο κόμμα αλλά και στην Ελλάδα, καθοδηγουνται με γνώμονα αποκλειστικά το προσωπικό συμφέρον...
Το ερώτημα που προκύπτει για μένα είναι ακόμα και αν βγει ο Βενιζέλος, μπορεί με αυτους να σχηματίσει κυβέρνηση? (για μένα όχι ποια) και που θα βρει άξιους ανθρώπους να τους αντικαταστήσει?

Φιλικά, Γιώργος Ψυχογιός από Νυρεμβέργη Γερμανίας
04/11 13:36  Ηρακλής
Γιώργο
Αν βγει, είναι σίγουρο ότι θα βρει στελέχη. Εχει μαζι του πολυ σοβαρα μεσαία στελέχη που ο κόσμος δεν τα ξέρει. Το ζήτημα είναι πως αν βγει όλοι θα τρέξουν να τον γλείψουν και εκει θα φανεί και η δική του συνεπεια να τους στείλει αστο διάολο. Αν βγει, αλλά μάλλον δεν... Εκτός και αν ο λαός πια παιξει κανένα τοσο ωραίο παιχνίδι. Λες;;;;;;;;
04/11 16:47  vampire
Από στελέχη ο Βενιζέλος άλλο τίποτα από το κ. Λοβέρδο που ήταν το δεξί χέρι του Γιωργάκη το 2004 μέχρι την Μιλένα Αποστολάκη την μεγάλη σοσιαλίστρια που την τύφλωσε ο έρωτας και τριγύρναγε με τα κότερα. Αν για κάποιο λόγο ήταν να ψηφίσω ανάμεσα σε Γιωργάκη ή Βενιζέλο φυσικά θα ψήφιζα το Γιωργάκη ακριβώς για αυτό το ..ακη που φέρνει από πίσω παρά τον μεγάλο μελλοντικό ηγέτη μου μίλαγε και δεν τον καταλάβαινε κανείς και τώρα ανακάλυψε πως είναι απλός τύπος!
Επειδή όμως η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι για γέλια και συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη τελικά σκέπτομαι να πάω γραφτώ και να ψηφίσω αυτό:

www.youtube.com/watch?v=LYKisvdA4Qs
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
15 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις