ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
1449 αναγνώστες
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2007
13:35

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το καιρό που ήμουν μαθητής τη μόνη χρησιμότητα που έβλεπα στις παρελάσεις ήταν η ευκαιρία να δούμε τις συμμαθήτριες μας χωρίς ποδιά ( τι λέω τώρα ) , και όπως και στους εκκλησιασμούς και κάθε εκδήλωση εκτός σχολείου τα βλέπαμε σαν ευκαιρία να φλερτάρουμε πιο ελεύθερα.

Ποτέ δεν αναρωτήθηκα, τι χρειάζονται οι παρελάσεις, και φυσικά οι παρελάσεις δεν με εμπόδισαν να βρίσκομαι  το 73 πίσω από κάτι κάγκελα, ούτε να συνδικαλίζομαι , να αγωνίζομαι, και να πιστεύω σ αυτό που με διάφορους τρόπους εκφράζουν  οι προς τα αριστερά του κέντρου, πολιτικές δυνάμεις.

Ισα - ισα αν σε κάτι πολιτικό χρησίμευαν οι παρελάσεις ήταν η ταύτιση όλων των νέων με την αντίθετη πλευρά από εκείνη των επισήμων. Δηλαδή πολλές φορές , ιδιαίτερα στη χούντα, οι παρελάσεις δημιουργούσαν προοδευτικούς πολίτες μέσα από την αντίδραση στο αυταρχικό μοντέλο που εξέφραζαν, τότε.

Τώρα όμως;

Είναι οι παρελάσεις μέσο προπαγάνδας ή μέσο πολιτικής εκμετάλευσης αυταρχικών καθεστώτων;

Μια παραδοσιακή εκδήλωση είναι που πηγαίνουμε όπως πηγαίνουμε στον Επιτάφιο ή την Ανάσταση, συναντάμε κανένα γνωστό βλέπουμε τα παιδιά των φίλων μας πίνουμε και κανένα καφέ στη πλατεία και πάμε σπίτι.

Γιατί όμως και ποιούς ενοχλούν οι παρελάσεις σήμερα; ΠΡΟΣΟΧΗ, τονίζω το σήμερα.

Ενοχλούν τους εκφραστές της υποκρισίας σε όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, αυτούς που ψάχνουν δήθεν αυταρχικές ενέργειες για να τις καταδικάσουν. 

Είναι φοβερό.

Ο γιος του Πλεύρη να απολογηθεί για τις ιδέες του πατέρα του ( προσέξτε όχι για τις δικές του , που είναι ίδιες, αλλά για το κληρονομικό του βάρος),

Ο γιος του Βούτση όμως δεν χαρακτηρίζει ούτε το πατέρα του ούτε το συνασπισμό.

Οι παρελάσεις των μαθητών να καταργηθούν γιατί είναι, απολυταρχικές, φασιστικές.

Οι παρελάσεις 30 διαδηλωτών που αποφασίζουν και διατάζουν να διαλύσουν τη κοινωνική ζωή, όποτε γουστάρουν, είναι έκφραση δημοκρατίας;

Οι παρελάσεις των μαθητών να καταργηθούν.

Οι παρελάσεις των οπαδών των ομάδων κάθε Κυριακή είναι δημοκρατία;

Οι παρελάσεις των μαθητών είναι φασιστικές.

Οι καταλήψεις σχολείων από 4-5 μαθητές τι είναι; δημοκρατία;

Οι παρελάσεις των μαθητών είναι ιδεολογικά παρωχημένες.

Οι παρελάσεις των πιστών στις εκκλησίες και στα πανυγήρια που κλείνουν τους δρόμους τι είναι, ελευθερία σκέψεως;

Είναι φοβερή η υποκρισία με την οποία παίρνουνε θέση ορισμένοι ,ιδιαίτερα από την αριστερά.

Οταν αποφασίσει η συνέλευση στα ΑΕΙ, να μη κλείσουν, τότε η συνέλευση είναι εγκάθετοι της δεξιάς και του πασόκ.

Οταν αποφασίζουν 10 σπουδαστές μιας παράταξης να κλείσουν ενα ιδρυμα που σπουδάζουν 5000 φοιτητές , αυτό είναι δημοκρατική διαδικασία.

Αν βγουνε 50 άτομα και φωνάξουν ζήτω η σημαία, χαρακτηρίζονται φασίστες και υπολείματα του παρελθόντος.

Αν βγούνε 50 άτομα και φωνάξουν κάτω η σημαία, χαρακτηρίζονται πολίτες που πρέπει να προστατέψουμε την ελευθερία τους να εκφράζονται!!!!!

Δεν είμαι ούτε με τους ζήτω ούτε με τους κάτω.

Είμαι με το δικαίωμα καθενός να λειτουργει, και να εκφράζεται ελεύθερα.

ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΛΛΕΚΤΙΚΑ.

Εχουμε σαλέψει τελείως. Η λογική είναι πλέον " εν ανεπαρκεία".

Και οι παρελάσεις δεν τους φταίνε γι αυτό που λένε. Οχι.

Οι παρελάσεις είναι πλέον μία από τις λίγες εκδηλώσεις που έχουνε μείνει και τονίζουν την ομαδικότητα, την κοινή πορεία, τα κοινά συμφέροντα. Τουλάχιστον σε σημειολογικό επίπεδο είναι κοινή πορεία , ενός λαού και κοινή μνήμη, ομαδική μνήμη, πορεία, δράση.

Η παγκοσμιοποίηση δεν θέλει το ομαδικό , θέλει το ατομικό. Το ομαδικό έχει δύναμη , το ατομικό όχι.

Δεν θέλουν τις παρελάσεις, γιατί θέλουν να βλέπουν μαθητές και όχι σχολεία.

Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν να βλέπουν ανθρώπους και όχι δήμους.

Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν να βλέπουν πολίτες και όχι εθνος.

Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν το ένα και όχι το ΟΛΟΝ.

Και ουρά όλων αυτών που αποφασίζουν για μας, πριν από μας, και χωρίς εμάς, κάτι ψευτοπροοδευτικοί δήθεν αριστεροί, βολεμένοι στο σύστημα, με κοινωνική και οικονομική θεσούλα, που διαμαρτύρονται που ένας άνθρωπος πάτησε κατα λάθος ένα κυκλάμινο, και καταπίνουν τη καταστροφή των δέντρων πάνω απ΄πο τα κεφάλια τους.

Μας δημιουργούν ενοχές για πράγματα που δεν φταίμε.

Μην ανοιξεις δυνατά τη βρύση, γιατί με το νερό που θα χαθεί μπορεί να διψάσει ένα παιδί, και να κατάθλιψη η μάννα μου, για τη πείνα στην Αφρική.

Και το αριστερό καθίκι που της την δημιούργησε πήγε να κολυμπίσει στη πισινα του Ιντερκοντινένταλ των 600 κυβικών.

ΔΕ ΣΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΙΑ ΡΕ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ!!!

και ξέρετε γιατί;

Γιατί μετά από 30 χρόνια αγώνες για τη δημοκρατια και τη κοινωνική δικαιοσυνη, με αναγκάσατε να σκυβω το κεφάλι στα επιχειρήματα του Καρατζαφέρη και του Πλεύρη!!!

Κάνατε αναξιόπιστη την ιδεολογία μου,

όμως πηγαίνοντας στη παρέλαση για να σας τη σπάσω,

σας θυμίζω ένα τραγουδάκι που λέει "... κουφάλες δεν ξοφλίσαμε αυτό εχω μόνο να σας πω..."

 

Υ.Γ.  Χτές, ρώτησα ένα φίλο, γιατί δεν πέρασε ό γιος του από το γραφείο μου. Μου απάντησε, " με δουλεύεις; αφου δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα μαθήματα!"

28 οκτώβρη και Ανώτατο Ιδρυμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα μαθήματα!!!!!

Την αλλη βδομάδα κινητοποιήσεις , μετά 17 νοε, μετά Χριστούγεννα, ε πάει ΄ο εξάμηνο.

Θέλετε μήπως να μάθετε ενα από τα αιτήματα των κινητοιήσεων;

ΟΧΙ ΣΤΗΝ.... ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ!!!!

Καληνύχτα Ελλάδα.....

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

27/10 14:04  PREMIUM
Πέστα φίλε με ΗΡΑΚΛΕΙΟ...σθένος...
Χάθηκες από τις Συζητήσεις...

ΥΓ. Τις 20.000 εμφανίσεις στο περίφημο τόπικ σου πότε θα τις πιάσουμε παλληκάρι ;-)
27/10 14:13  Ηρακλής
Προς το παρον είμαστε στις 6700. Θα πρέπει να αρχίσω να γράφω συχνότερα, αλλά από την άλλη θέλω να γράφω όταν έχω κάτι να πω.
Πάντως ας πάει το ΧΑΑ εκεί και μας φτάνει, δεν συμφωνείς?
27/10 14:29  τσέρουλας
Κι εγώ εκεί θα είμαι φίλε μου.Για να τους καμαρώσω.Αυτούς τους νέους μας.Όλους μαζί.Μου φτάνει αυτό.
Αυτούς τους νέους που τους βρίζουμε.Που είναι τα παιδιά μας.
Κι όσοι τους αγαπάμε θα τους χειροκροτήσουμε.Πού θα τους συναντήσουμε όλους μαζί,αν όχι εκεί;
27/10 14:45  favlos
Αυτό το κείμενο στείλτο σε συριζες κκε και άλλους.
27/10 14:47  Σάρισα
O πατριωτισμος δεν ειναι προνομιο και γνωρισμα καποιου συγκεκριμενου μονο πολιτικου χωρου. Αριστεροι, δεξιοι, χουντικοι εχουν δωσει αγωνες ολοι τους για την Ελλαδα, και αριστεροι δεξιοι και χουντικοι την εχουν ξεπουλησει νυχτα. Ειναι περισσοτερο ζητημα αρχων και προσωπικου ηθους. Νομιζω οτι η υπερβολικη προσηλωση στην προστασια των δικαιωματων των μειονοτητων που προσταζει η δημοκρατια, δημιουργησε αυτα τα παραλογα φαινομενα, οι ομαδες των 50 να επιβαλλουν τη γνωμη τους στην πλειοψηφια. Ειναι μεγαλη συζητηση και πολυ ενδιαφερουσα. Οι παρελασεις πρεπει να διατηρηθουν, εστω και σαν αχνη αναμνηση του προσωπικου καθηκοντος του καθενος μας, οταν μας ζητηθει να προστατεψουμε τα ιερα και τα οσια μας. Τα οποια δεν ειναι μονο τα κοκκαλα των προγονων, αλλα καθε εκφανση της καθημερινης μας ζωης με ελληνικο χρωμα, ακομα ακομα και η ουζοκατανυξη ακουγοντας Παριο.
27/10 15:10  elenitsa 1
Κατω οι "κουλτουρα να φυγουμε"!Ποιος τους ρωτησε τι εγκρινουν,τι γουσταρουν,τι μας επιτρεπουν και τι μας απαγορευουν να κανουμε?Γιατι το 3% πρεπει να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την αποψη του στο 97%?Μηπως εμεις τους το επιτρεπουμε?Αντισταθειτε,ξεραστε την κουλτουροσουπα που σερβιρουν!
27/10 16:20  pipini
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ

Για να ξεράσεις τη "κουλτουροσουπα" πρέπει να την γευθείς

πριτς!
27/10 17:02  CANYON
5* Γροθια στο μαχαιρι και στην γεματη λιπος κοιλια του εγκεφαλου μας.Χαιρετω σε ταπεινα.-
27/10 17:39  alex1
Αξιότιμε (φίλε) Ηρακλή,
Διαβάζοντας το άρθρο σου έπιασα τον εαυτό μου να διαφωνεί, όχι με τις απόψεις που εκφράζεις, αλλά με την προσέγγιση που επέλεξες για το θέμα αυτό. Ενώ εσύ επέλεξες μια θεωρητική (σημειολογική) προσέγγιση γύρω από τη σημασία των μαθητικών παρελάσεων και τα θετικά μηνύματα που εκφράζουν (και τα ανέφερες με μεγάλη ορθότητα), πιστεύω πως μια πιο «πρακτική» προσέγγιση ταιριάζει καλύτερα με το συγκεκριμένο θέμα.

Εξηγούμαι. Με την έννοια «πρακτική προσέγγιση» αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο οι συμπολίτες μας (μαθητές, καθηγητές, μα πάνω απ’ όλα γονείς) αντιμετωπίζουν σήμερα τις μαθητικές παρελάσεις. Πολύ φοβάμαι πως για τους γονείς οι παρελάσεις αποτελούν μια μορφή μαθητικών καλλιστείων. Έτσι, αντί να περάσουν στα παιδιά τους το μήνυμα της άμιλλας και της συμμετοχής σε μια ενωτική προσπάθεια/έκφραση, τους δείχνουν τον δρόμο προς τον άκρατο ανταγωνισμό και μάλιστα τον χαλκευμένο ανταγωνισμό, αφού πολλές φορές ο βαθμός που δίνει σε κάποιον την τιμητική θέση του σημαιοφόρου ή του παραστάτη είναι προϊόν πίεσης που έχει ασκηθεί από τους γονείς προς τους καθηγητές. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως η βαθμοθηρία (γιατί περί βαθμοθηρίας τελικά πρόκειται) γονέων και μαθητών εξαντλείται ακριβώς εδώ με αποτέλεσμα ο σχολικός βαθμός να έχει πάψει προ ετών να αποτελεί μέτρο γνώσεων, αλλά ένα μέσο επιβεβαίωσης και προβολής μιας άρρωστης, κληροδοτημένης αυταρέσκειας. (Μαθητές με Μ.Ο. 19 αδυνατούν να μπουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμα και στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές.)
Για τους ανεπαρκέστατους/αδιάφορους/απηυδισμένους, εντός σχολικής αίθουσας, καθηγητές (ο χαρακτηρισμός είναι κατά περίπτωση) οι σχολικές παρελάσεις δεν περιέχουν κάποιο σημαντικό μήνυμα, από αυτά που εσύ εύστοχα αναφέρεις στο κείμενό σου, μια ιδέα άξια λόγου για να την μεταφέρουν στους μαθητές τους, αλλά μια επιπλέον αγγαρεία που πρέπει να διεκπεραιώσουν.
Όσο για τους μαθητές, αυτοί αποτελούν τον τελευταίο τροχό μιας άμαξας που έχει λοξοδρομήσει υπό την κακή καθοδήγηση γονέων και καθη
27/10 17:40  alex1
και καθηγητών. Είναι, λοιπόν, φυσιολογικό να αγνοούν όλα εκείνα για τα οποία εσύ έγραψες και να βλέπουν τις παρελάσεις σαν ευκαιρίες για να χάσουν μάθημα και να κάνουν χαβαλέ.

Και ερχόμαστε στο προκείμενο. Πώς, δηλαδή, πρέπει να «διαχειριστούμε τις μαθητικές παρελάσεις;
Με δεδομένη την απογύμνωσή τους από τις ιδέες και τα ιδανικά, πολύ φοβάμαι πως έχουμε μείνει να διαχειριζόμαστε ένα κουφάρι μονάχα. Άποψή μου είναι πως τις ιδέες και τα ιδανικά στα οποία αναφέρεσαι μπορούμε να τα περάσουμε στα παιδιά με πολλούς τρόπους, ίσως και πιο αποτελεσματικούς. Αρκεί να υπάρχουν γονείς ικανοί να αντιληφθούν το ουσιαστικό και καθηγητές πρόθυμοι να το μεταλαμπαδεύσουν στους μαθητές τους. Μέχρι τότε κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου θα ντύνουμε το κουφάρι αυτό με όμορφα ρούχα, θα το παίρνουμε ανγκαζέ (sic) και θα βγαίνουμε μαζί του βόλτα.

Και κάτι συγκεκριμένο. Γράφεις:
Δεν θέλουν τις παρελάσεις, γιατί θέλουν να βλέπουν μαθητές και όχι σχολεία.
Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν να βλέπουν ανθρώπους και όχι δήμους.
Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν να βλέπουν πολίτες και όχι εθνος.
Δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί θέλουν το ένα και όχι το ΟΛΟΝ.


Εδώ αξίζει να επισημάνει κάποιος πως η συμμετοχή σε μία Ομάδα πρέπει να αποτελεί συνειδητή επιλογή του Ατόμου («πυρήνα» της ομάδας) και όχι να είναι προϊόν ποδηγέτησης, καταναγκασμού ή μόδας και χαβαλέ, όπως δυστυχώς σήμερα είναι οι παρελάσεις. Γιατί τότε αντί να έχουμε μπροστά μας «Δήμο» θα έχουμε «όχλο» . (Προφανώς το παρέλειψες γιατί για εσένα είναι αυτονόητο)

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω πόσο πολύ χάρηκα όταν είδα πως διαφωνούσα με την πλευρά από την οποία επέλεξες να διαπραγματευθείς αυτό το θέμα. (Συμφωνούσα σε τόσα πολλά από αυτά που έγραφες που είχε αρχίσει να γίνεται αφύσικο και συνεπώς ενοχλητικό χαχαχα.) Η χαρά αυτή και η εκτίμηση που σου έχω με παρακίνησαν να γράψω αυτό το μακροσκελές κείμενο για ένα θέμα που η διαπραγμάτευσή του αποτελεί για εμένα, πλέον, ψυχοφθόρα διαδικασία. Σε ευχαριστώ για τη
27/10 17:40  alex1
Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία και σε ευχαριστώ για το blog σου. Είναι υπέροχο.
Με εκτίμηση
27/10 18:19  Ηρακλής
Ευχαριστώ για τα σχόλια.
Θέλω μόνο δυο διευκρινήσεις.
1.- Αποδέχομαι τη διαφορετική άποψη δεν αποδέχομαι την υποκρισία. Για παράδειγμα, όταν λέει ο Κοροβέσης εναντίον των παρελάσεων, το σέβομαι γιατί ο ανθρωπος , το δικαίωμα της όποιας άποψης, το έχει κάνει τρόπο ζωής. Την ιδεολογία του και τις απόψεις του τις υπογράφει με τη ζωή του.
Να το λέει όμως ο Κουναλάκης και οι άλλοι, που μια ζωή παρηλαυναν πίσω από αμφίβολης ποιότητας σημαίες, αυτό είναι που δεν ανέχομαι.
Οσο για σένα φιλε άλεξ1 έχασες γιατί δεν ... διαφωνούμε. Ολα αυτά που λες για ανταγωνισμούς βαθμοθηρίες κλπ. τα έχω ζήσει στη πλατη μου, στα παιδιά μου. Εχω ζήσει μέχρι και... κληρώσεις! μετά από αλλαγές βαθμολογίας!
Και τα καλλιστεία τα βλέπω, όμως φίλε ξέχασες ότι και τα καλλιστεία είναι ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ! Σημασία δεν έχει το αν η παρέλαση είναι το κουφάρι, αλλά το να μην υπάρχει. Πόσοι Ελληνες έχουν διαβάσει Πλάτωνα ή Αριστοτέλη;
Πρακτικά στη ζωή μας υπάρχει μόνο το κουφάρι ( το όνομα). Ομως ακόμα και αυτό δουλεύει. Λίγο πριν την ολοκληρωτική υποδούλωση μας, αρκει να σκεφτούμε ότι είμαστε απόγονοι και θα κάνουμε θαύματα. Ασε που στα κουφάρια πολλές φορές δίνεις μεγαλύτερες ιδιότητες από αυτές που είχαν όταν ήταν ζωντανοί οργανισμοί!
και λειτουργούν καλλίτερα!
27/10 20:48  vampire
Από μαθητής έχω σιχαθεί τις παρελάσεις. Ούτε τότε αλλά και τώρα δεν έχω καταλάβει σε τι αποσκοπούν. Είναι ένα πανηγύρι, είναι επίδειξη δύναμης, είναι μια πράξη εθνικής υπερηφάνειας; Για μένα τίποτα από όλα αυτά. Και νομίζω ότι αν ρωτήσετε τους περισσότερους από τους μαθητές τι έγινε την 28η Οκτωβρίου θα σου πουν άλλα των άλλων.
Καλύτερα θα ήταν ο κάθε δάσκαλος να κάνει μια αναφορά για τα γεγονότα της εποχής χωρίς και ακρότητες και εθνικισμούς.
Το να καταναλώνονται σχολικές ώρες για έχουν οι μαθητές το ίδιο βήμα το θεωρώ από αχρείαστο έως και βλακώδες. Φυσικά δημιουργούνται και όλα τα φαινόμενα που αναφέρει ο Άλεξ.
Το μόνο δηλαδή που προκαλεί η ύπαρξή τους είναι προβλήματα και τίποτα άλλο.
27/10 21:52  Yannis K.
το σχολειο ειναι χωρος διδασκαλιας παιδειας.
εαν η παρελαση συνιστα καποιου ειδους παιδεια να μεινει.
μιλαμε για μαθητες.
μιλαμε για παιδια.
28/10 20:14  CHRISKON
Πολλά συγχαρητήρια για το εξαίρετο άρθρο σου ! Σήμερα 28 8βρίου πήγα στην παρέλαση
και καμάρωσα τα νέα παιδιά που εις πείσμα
των αρνησηπάτριδων με υπερηφάνεια έλαβαν
μέρος στήν παρέλαση και καταχειροκροτηθη-
απο το πλήθος του κόσμου που είχε συρρεύ-
σει στήν πλατεία. Αναρτιέμαι τι συναισθή-
ματα είχαν μερικοί άλλοι νέοι που τους
μάζεψε κάποιο Ελληνινικό{!} σε αντι-πα-
ρέλαση!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
20 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις