ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


875 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015
08:58

Καλημέρα.

Επειδή μου ζητάτε να συνεχίσω να γράφω την άποψη μου, παραθέτω απλά το κείμενο- ανακοίνωση της κομμουνιστικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παριέχει κριτική για την ηγετική ομάδα, Τσίπρα και σια, για την αριστερή πλατφόρμα, Λαφαζάνης και σία, για την ΚΟΑ, Ρινάλντι και σία.
Τσίπρας, Λαφαζάνης, Ρινάλντι, κομμουνιστική τάση, Κοινωνική Συμφωνία της Κατσέλη, και άλλα δεκατέσσερα..κόμματα, είναι το ... κόμμα που επιλέξατε να σας κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Και σχεδόν όλοι σας, το επιλέξατε, με δύο στόχους.

Ο πρώτος, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, με τον οποίο η Δεξία ...σας έπαιρνε τα σπίτια σας.

Ο δεύτερος, να διαγράψει τα δάνεια σας, όπως έκανε ο Παπαδόπουλος το 1967.


 Μπράβο σας.

Τα καταφέρατε και τα δύο.

Δεν σας φοβάμαι όμως.

Στις επόμενες εκλογές τον Οκτώβριο, θα τους... τιμωρήσετε που σας ξεγέλασαν.

Δεν θα τους ψηφίσετε, ποτέ πια.

Θα ψηφίσετε αυτόν που επί τέλους θα υλοποιήσει τους ... στόχους σας.

Ζήτω η επόμενη κυβέρνηση σας, με πρωθυπουργό το ... Μιχαλολιάκο!!!

ΚΙ ελάτε πάλι τον Οκτώβριο να μου λέτε στα τηλέφωνα ότι δεν ξέρατε τι θα γίνει, και ότι κάνατε λάθος.
 

Προς το παρόν απολαύστε ...κομματική ενότητα!!!

 "Οι μνημονιακοί αποστάτες συνέχισαν την παροχή διαπιστευτηρίων στην τρόικα και την άρχουσα τάξη, ψηφίζοντας νέα "προαπαιτούμενα". Καμία "ενότητα" μαζί τους! Μάχη σε Έκτακτο Συνέδριο, με την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων, για ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας.


Οι αποστάτες υπερασπίζοντας και ψηφίζοντας χτες το βράδυ το δεύτερο πακέτο «προαπαιτούμενων» στη Βουλή, ολοκλήρωσαν το έργο της παροχής διαπιστευτηρίων στην τρόικα και την άρχουσα τάξη για τη θεμελίωση του νέου Μνημονίου. Οι «πρόθυμοι» της ηγετικής ομάδας και της νέας συγκυβέρνησης «εθνικής ενότητας», για μια ακόμα φορά σαν ψυχροί εκτελεστές δολοφόνησαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8529219) που ψηφίστηκε χτες από 230 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων 113 προδοτών της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, εδραιώνει τον έλεγχο της τρόικας και των τραπεζιτών πάνω στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ανοίγει το δρόμο για «κούρεμα» καταθέσεων και αδυσώπητο κυνήγι στους οφειλέτες «κόκκινων δανείων», αναθεωρεί τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας διευκολύνοντας και αναβαθμίζοντας τη θέση των τραπεζών κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών.

Αυτό που για μια ακόμα φορά «έκλεψε την παράσταση» στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν η πολιτική αλαζονεία των εκπροσώπων της ηγετικής ομάδας και της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, με τον «αέρα» του εκλεκτού της ελληνικής άρχουσας τάξης, εγκατέλειψε αυτή τη φορά το προσωπείο του θύματος ενός πραξικοπήματος και έδειξε ολοφάνερα ότι στο εξελισσόμενο μνημονιακό πραξικόπημα ήταν και είναι πρόθυμος συναυτουργός. Υπεράσπισε ανοικτά το νέο Μνημόνιο με τα καθιερωμένα «επιχειρήματα» από την προπαγάνδα της άρχουσας τάξης, χωρίς να πει ούτε λέξη αυτοκριτικής για την απροκάλυπτη παραβίαση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων, αλλά και των λαϊκών εντολών της 25ης Γενάρη και της 5ης Ιουλίου. Είχε μάλιστα το θράσος να χαρακτηρίσει «κυβέρνηση της Αριστεράς» μια κυβέρνηση που στηρίζεται πλέον στην ψήφο των αστικών μνημονιακών κομμάτων, ενώ χωρίς ίχνος ντροπής, περιέγραψε τον πολιτικό της ρόλο σαν εκείνο του εργαλείου που αναλαμβάνει να «απαλύνει» τον λαϊκό πόνο από την εφαρμογή του νέου Μνημονίου….

Την ίδια πολιτική αλαζονεία με τον αρχηγό τους επέδειξαν και οι υπόλοιποι εκφραστές της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας. Ο υπουργός Επικρατείας αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις στην ηγεσία της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόεδρο της Βουλής, με τα άθλια «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν τα τηλεοπτικά κανάλια της ολιγαρχίας. Ο δε διαλλακτικός και «χαμηλών τόνων» με την τρόικα υπουργός Οικονομικών, επέλεξε τη μέρα που ο ίδιος και οι άλλοι αποστάτες νομοθέτησαν τη βούληση των τραπεζιτών να κάνει μαθήματα μαρξισμού στους βουλευτές του ΚΚΕ, αποδεικνύοντας ότι ο κατήφορος της ηγετικής ομάδας δεν έχει τελειωμό, ότι η προσχώρησή της στις πολιτικές και τα ήθη του ταξικού αντιπάλου δεν έχει πλέον δρόμο επιστροφής.

Παρά την αυτονόητη καταψήφιση των μνημονιακών μέτρων, η απάντηση της ηγεσίας της Αριστερής Πλατφόρμας στις πολιτικές προκλήσεις των αποστατών είναι κατώτερη των περιστάσεων. Συνεχίζει, όπως το έδειξε με τις χτεσινές δηλώσεις του ο σ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, να υπερασπίζει τη στήριξη της μνημονιακής κυβέρνησης και την «ενότητα» με τους αποστάτες, χωρίς να προτείνει στα αριστερά μέλη του κόμματος κανένα συγκεκριμένο, πρακτικό τρόπο για να δοθεί η μάχη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση των θεμελιωδών αριστερών αρχών και της λαϊκής εντολής που έλαβε το κόμμα την 25η Γενάρη και την 5η Ιουλίου.

Αυτή η στάση της παθητικής ανοχής έναντι των αποστατών ηγετών πλήττει την πολιτική αξιοπιστία της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύει τα αριστερά μέλη και τα σπρώχνει στην πρόωρη, αμαχητί αποχώρηση από το κόμμα. Μόνη ευνοημένη από αυτή τη στάση είναι η μνημονιακή ηγετική ομάδα που αντιμέτωπη με την αυξανόμενη πολιτική και ηθική απομόνωσή της από τα αριστερά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, επενδύει στην απογοήτευσή τους για να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω στο κόμμα.

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει επείγουσα έκκληση για μαχητική δράση σε κάθε αριστερό αγωνιστή και αγωνίστρια του κόμματος. Το σχέδιο των αποστατών να πάρουν μαζί τους τον ΣΥΡΙΖΑ στο ανεπίστρεπτο πέρασμά τους στο αστικό, μνημονιακό πολιτικό στρατόπεδο πρέπει να αποτύχει! Οι αποστάτες πρέπει να ηττηθούν πολιτικά στο εσωκομματικό μέτωπο και να αναγκαστούν οι ίδιοι και όχι οι αριστεροί αγωνιστές, να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ιδρύσουν ένα νέο, δικό τους (αστικό) κόμμα. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια μάχη για σύμβολα, σφραγίδες και έναν κομματικό μηχανισμό. Είναι μια μάχη ιστορικών διαστάσεων. Η αιχμαλωσία και υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στο αστικό στρατόπεδο χωρίς αντίσταση της αριστερής βάσης θα συνιστά μια μεγάλη πολιτική νίκη για την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία. Θα πλήξει το ηθικό του κινήματος της εργατικής τάξης και της νεολαίας, θα σπείρει μοιρολατρία και σύγχυση στις γραμμές τους, υπονομεύοντας τη δυνατότητα για μελλοντικούς νικηφόρους πολιτικούς αγώνες ενάντια στο «μαύρο μέτωπο» τρόικας – ελληνικής άρχουσας τάξης.

Το στοιχειώδες όπλο που έχουν στη διάθεσή τους οι αριστεροί αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν αυτή την ιστορική μάχη είναι το Έκτακτο Συνέδριο με σκοπό την ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας. Όλες οι δυνάμεις της αριστερής πτέρυγας πρέπει ενωμένες να απαιτήσουν την άμεση σύγκληση αυτού του συνεδρίου, στέλνοντας ένα μαχητικό μήνυμα στα αριστερά μέλη της βάσης, πείθοντάς τα να μην αποχωρήσουν και να μην διευκολύνουν έτσι τα σχέδια της ηγετικής ομάδας. Η αντίληψη που εμφανίζει την ηγετική ομάδα παντοδύναμη, λόγω της υποτιθέμενης κοινωνικής «ακτινοβολίας» και παντοδυναμίας του αρχηγού της, είναι αβάσιμη και συνιστά μοιρολατρία και ηττοπάθεια. Η αυξημένη «δημοτικότητα» που εμφανίζει ο πρωθυπουργός σήμερα στις δημοσκοπήσεις είναι το αποτέλεσμα πολιτικής σύγχυσης από την απότομη εναλλαγή των γεγονότων, δεν έχει γερές «ρίζες» και θα εξανεμιστεί σύντομα, όπως συνέβη και με όλους τους μνημονιακούς του προκατόχους. Η σημαντική έως τώρα αντίδραση της βάσης με δεκάδες αποφάσεις Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών, σε συνδυασμό με την απομόνωση της ηγετικής ομάδας στην ίδια την Κεντρική Επιτροπή, δείχνουν ότι η μάχη στο κόμμα κάθε άλλο παρά είναι χαμένη. Χαμένη μπορεί να την κάνει μόνο η ολιγωρία και η στάση παθητικής ανοχής στο όνομα της «ενότητας».

Ακόμα πιο ολέθρια θα είναι κάθε απόπειρα από την ηγεσία της αριστερής πτέρυγας για μια συνεννόηση ή ένα συναινετικό «διαζύγιο κορυφής» με την ηγετική ομάδα. Το κύριο όπλο της αριστερής πτέρυγας στον αγώνα της ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της ηγετικής ομάδας είναι η ενεργή συμμετοχή της αριστερής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αυτόν τον παράγοντα, ο συσχετισμός δύναμης είναι συντριπτικά υπέρ της ηγετικής ομάδας, που διαθέτει την αμέριστη στήριξη της εξουσίας του κεφαλαίου και όλων των μηχανισμών της.

Κάθε βιαστική αποχώρηση της αριστερής πτέρυγας, δίχως την άμεση και δραστήρια επιδίωξη για μάχη σ’ ένα Έκτακτο Συνέδριο θα είναι βαθιά επιζήμια. Θα ισοδυναμεί με το χάρισμα του κόμματος σε μια χούφτα αδίστακτων μνημονιακών, θα συνιστά ένα ανέλπιστο δώρο στην τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη. Επιπρόσθετα, η αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μάχη, θα κακοεκπαιδεύσει τα μέλη στο όνομα μιας μεταφυσικής, υποτιθέμενης ανάγκης να «σώσουμε την πολιτική τιμή και την υπόληψή μας», που πρακτικά με το παθητικό της περιεχόμενο πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο και εξυπηρετεί απόλυτα την μνημονιακή ηγετική ομάδα. Ταυτόχρονα, θα σπρώξει σε αδράνεια χιλιάδες αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που εύλογα δεν θα μπορούν να κατανοήσουν το γιατί δεν θα πρέπει να δοθεί μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η πολιτική γραμμή της ΚΟΕ που σηματοδότησε η παραίτηση του σ. Ρινάλντι από την Π.Γ στη βάση της εκτίμησης ότι η μνημονιακή αποστασία της ηγετικής ομάδας έχει μεταλλάξει ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι λαθεμένη και ισοδυναμεί με την αναγγελία της ήττας πριν ακόμα δοθεί στοιχειωδώς η μάχη. Αποτελεί δε, τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι αυτή η στάση προέρχεται από μια συνιστώσα που πριν από τη μνημονιακή συμφωνία είχε στηρίξει συστηματικά όλες τις βασικές πολιτικές επιλογές της ηγετικής ομάδας και απολάμβανε πλήρως τα πολυποίκιλα προνόμια του μηχανισμού. Η πολιτική ευαισθησία της ηγεσίας της ΚΟΕ δυστυχώς, εξαντλείται στη βιαστική ανακήρυξη της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε τετελεσμένο γεγονός, χωρίς να περιλαμβάνει κανένα στοιχείο αυτοκριτικής για τη δική της διαχρονικά συναινετική και υποστηρικτική στάση έναντι των πολιτικών εκφραστών αυτή της «τετελεσμένης μετάλλαξης».

Η Κομουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους αριστερούς αγωνιστές να μείνουν μακριά από τις εξίσου λαθεμένες πολιτικές επιλογές της παθητικής αναμονής από τη μία πλευρά και της βιαστικής εγκατάλειψης του κόμματος από την άλλη. Η ηγετική ομάδα, λαμβάνοντας σαν αποσκευή το μνημονιακό στίγμα που θα τη συνοδεύει στο υπόλοιπο του πολιτικού βίου της, πρέπει να αναγκαστεί να αποχωρήσει ηττημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να δημιουργήσει ανενόχλητη το δικό της, νέο, αστικό κόμμα. Η μάχη για να πραγματοποιηθεί αυτό, περνά μέσα από τη δραστήρια στήριξη του αιτήματος να συγκληθεί το Έκτακτο Συνέδριο με σκοπό τη ριζική αλλαγή πολιτικής και ηγεσίας (δείτε πως μπορείτε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία για το Έκτακτο Συνέδριο εδώ). Η πλήρης δικαίωση αυτής της μάχης θα έρθει με την ευρύτερη δυνατή υποστήριξη από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ στη μόνη αριστερή εναλλακτική λύση στα Μημόνια του ευρώ ή της δραχμής, στην εφαρμογή ενός αντικαπιταλιστικού – σοσιαλιστικού προγράμματος, που μόνο η Κομμουνιστική Τάση με συνέπεια υπερασπίζει από το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος το 2013."

Αυτά προς το παρόν.
Καλημέρα σας.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
7 ψήφοι

 Εκτύπωση
854 αναγνώστες
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015
18:46

............................;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
946 αναγνώστες
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015
23:25

Ψήφισα ΝΑΙ.

Γιατί ήθελα, το τρίτο μνημόνιο, να περιέχει ΜΟΝΟ τα μέτρα Γιουνκέρ.

Ο Ελληνικός λαός, πιο περήφανος από μένα, ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία,

ότι δεν θέλει μέτρα, ότι δεν θέλει λιτότητα, ότι απορρίπτει τα μέτρα Γιουνκέρ.

Εύχομαι, η συμφωνία που θα έρθει,

να περιέχει λιγότερα ή τα ίδια με τα μέτρα από αυτά που που είχε η πρόταση Γιουνκέρ.

Εύχομαι και ελπίζω να μην είναι αφετηρία δεινών, τούτο το βράδυ.

Ο λαός εμπιστεύτηκε τα λόγια, μιας αριστεράς, που με μεγάλη ευκολία συνεργάζεται με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. και τους Χρυσαυγίτες, μακάρι να του βγει σε καλό.

Προσωπικά, παύω πλέον να κοινοποιώ τις πολιτικές μου απόψεις, οι οποίες φαίνεται ότι  αποτελούν μειοψηφία.

Δυστυχώς, καθίκια όπως ο Φασίστας δημοσιογράφος Δελαστίκ, αυτός ο υπηρέτης του

Λαμπράκη και του ΣΚΑΙ, με κατέταξαν στους Γερμανοτσολιάδες,

γιατί ψήφισα διαφορετικά από αυτόν.

Η κοινωνία μας, αργά αλλά σταθερά, γλυστράει στον ολοκληρωτισμό,

σ έναν ολοκληρωτισμό μαυροκόκκινο,

όποιος δεν είναι μαζί τους είναι αυτόματα εχθρος.

Αγράμματοι, ανεύθυνοι, καιροσκόποι, λαοπλάνοι,

σέρνουν την κοινωνία σ αυτόν τον ολοκληρωτισμό.

Ευχαριστώ όλους όσους με διάβαζαν μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα όσους κριτίκαραν αρνητικά τις απόψεις μου.

Μέ όλους είχαμε πολιτισμένους και με επιχειρήματα αντιλόγους, που βοηθούσαν να ανοίξουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες, ποτέ δεν είχαμε, λοιδωρίες, λεκτικούς προπηλακισμούς και φαινόμενα μπουλινγκ.

Δυστυχώς από τις 25 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζω έναν αριστερό φασισμό, τόσο σε ιδιωτικό,

όσο και σε δημόσιο επίπεδο.

Μόλις σήμερα, φίλος επί 35 χρόνια, που γνωρίζει ότι ψηφίζω ΚΚΕ, επί δεκαετίες, επειδή ανέβασα μία φωτογραφία Τσίπρα- Καμμένου αγκαλιασμένους, με αποκάλεσε ΝΕΝΕΚΟ.

Ειλικρινά, φίλοι, δεν μ ενδιαφέρει πια αυτή η κοινωνία.

Εχω λίγα χρόνια ακόμα μπροστά μου, και θεωρώ άδικο για μένα, να χαραμίζω έστω και ένα λεπτό από τα χρόνια που μου απομένουν, γι αυτην την κοινωνία.

Μπαίνω στο καβούκι μου, στρέφω το ενδιαφέρον μου,

στη προστασία και τη θωράκιση της οικογένειας μου, και...

καλή σας τύχη..

Αξιολογήστε το άρθρο 
21 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
455 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015
19:40

Οι συνέπειες της ψήφου του Ελληνικού λαού αύριο, είναι 

ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ.

Ανθρωποι που δεν έχουν διαβάσει ποτέ Ιστορία, 

άνθρωποι οικονομικά αγράμματοι,

ανθρωποι που νομίζουν ότι οι δολοφόνοι λυπούνται,

ανθρωποι τυχοδιώκτες με πολλά λεφτά στο Εξωτερικό,

σας προτρέπουν να πείτε ένα ηρωικό ΟΧΙ,

προκαλώντας τον συναισθηματισμό σας,

και τυφλώνοντας τη λογική σας.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ.

Αν ο Σόιμπλε είναι οικονομικός δολοφόνος, και θέλει να καταστρέψει τον Ελληνικό λαό,

που κι εγώ το πιστεύω πως είναι,

ΜΗ του δώσετε την ευκαιρία να το κάνει ΝΟΜΙΜΑ και ΑΜΕΣΩΣ.

Αν ο Σοιμπλε ψήφιζε στην Ελλάδα,

ΟΧΙ θα ψήφιζε.

Μόνο με το ΟΧΙ, μπορεί να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, όπως το επιθυμεί, 

με το ΝΑΙ,

μπορεί να την βασανίσει οικονομικά, 

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΕΙ.

Αύριο, μπορεί ν ανέβουν άλλα κόματα στην εξουσία της Ευρώπης, στη Γερμανία, Γαλλία κλπ.

ΣΗΜΕΡΑ είναι στην ΕΞΟΥΣΙΑ της Ευρώπης οι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

Το ΟΧΙ δεν μπορείτε, αύριο, που ισως η Ευρώπη γίνει πιο δημοκρατική να το αλλάξετε, 


Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ.

Δεν ψηφίζουμε για Τσίπρα ή Σαμαρά, με τη σκέψη, ότι αν δεν κάνει αυτά που λέει θα τον αλλάξουμε.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΊ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, αν ψηφίσετε ΟΧΙ,

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ!!!

Και αυτά,

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΕΤΑ, 

ακόμα και αν ψηφίσετε 1.000 φορές ΝΑΙ.

ΔΕΝ είναι βουλευτικές εκλογές!!!

ΟΙ Κύπριοι βουλευτές, το κατάλαβαν και ψήφισαν ΝΑΙ, στη Βουλή τους, 24 ωρες μετά το κλείσιμο των τραπεζών τους ΟΜΟΦΩΝΑ!!!

Χτες, τελείωσε το μνημόνιο για τους Κύπριους.

ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΥΓΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ),

ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ, ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ.

να ισχυριζεσαι ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ θα τους νικήσεις.

θυμησου, ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ!!!

ΣΚΕΨΟΥ

ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΟΧΙ, ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ!

ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ  ΝΑΙ, ΘΑ ΣΕ ΑΡΜΕΓΟΥΝ, 

ΚΑΙ ΙΣΩΣ, ΑΡΓΟΤΕΡΑ,

ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, 

ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΜΕΓΜΑ.

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΙΤ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΝ.

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ.

ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.

ΟΛΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΗΛΙΘΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,

ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΗ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ 

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Αν όμως παρ όλα αυτά πιστεύεις, ότι μπορούμε να άλλαξουμε την Ευρώπη, μπορούμε να χαλάσουμε τις συμμαχίες Ευρώπης - Αμερικής, Ρωσσίας - Κίνας, και να μπούμε σφήνα εμείς οι Ελληνες, φέρνοντας το σοσιαλισμό στο πλανήτη, με ηγέτη το Λαφαζάνη και το Στρατούλη, ε, τότε...

τι να σου πω...

ψήφισε ό,τι θέλεις.

Αξιολογήστε το άρθρο 
16 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1019 αναγνώστες
17 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015
09:22

Μου ζητάτε να γράψω την άποψη μου για το δημοψήφισμα.

Γιατί;

Τρία χρόνια τώρα, σας γράφω για τη προσωπικότητα και τις ικανότητες της συμμορίας των ηλιθίων,

τώρα που φτάσαμε εδώ, τι θέλετε να πω;;

Σας πάνε σε δημοψήφισμα εξόδου της χώρας από την ΕΕ και το ευρώ,

και δεν αναρωτιέστε, ούτε τώρα, την ύστατη στιγμή,

που είναι ο Δραγασάκης, που είναι ο Σταθάκης, που είναι ο Χουλιαράκης;;;

Γιατί δεν μιλάει κανένας από αυτούς, και βγαίνουν μπροστά  

οι επιτομές ηλιθιότητας, Βούτσης, Φίλης, Ζωή, Μακρή;;;

Σας λέω εδώ και τρία χρόνια ότι το παιδί είναι παντελώς ηλίθιο, δεν ξέρει Ελληνικά, δεν ξέρει Αγγλικά, και επιμένει να μιλάει χωρίς διερμηνέα με ξένους ηγέτες, νομίζοντας ότι τα Αγγλικά συνοικιακού φροντιστηρίου, είναι αρκετά για να καταλάβει τι του λένε. Τι συμφωνία να κάνει, καταλαβαίνει νομίζετε τι του λένε;;;

Οταν βρίσκεται ακόμα στη Κυβέρνηση της υποτιθέμενης αριστεράς ο ψυχοπαθής ηλίθιος, που ακόμα και ο Γιωργάκης τον είχε πάρει χαμπάρι και τον έδιωξε από σύμβουλο του, εγώ τι άλλο να σας πω;;;

Οπως σας έλεγα πριν τις εκλογές, μη μου πείτε ΜΕΤΑ ότι δεν ξέρατε, αλλά εσείς ψηφίσατε έναν άνθρωπο που σαλιώνει τους αυτοκόλλητους φακέλους, για πρωθυπουργό, να πάτε και τη Κυριακή και να ψηφίσετε ΟΧΙ, στην απόλυτη ολοκλήρωση της καταστροφής.

Από το ψυχιατρείο αν πέρνατε δέκα αρρώστους και τους βάζατε Υπουργούς, καλύτερο αποτέλεσμα θα φέρνανε.

Λοιδωρούσατε τη γενιά του Πολυτεχνείου ότι κατάστρεψε τη χώρα, και φέρατε στην εξουσία, όλη τη σαβούρα, αυτής ακριβώς της γενιάς.

Ψήφισαν οι ηλίθιοι νέοι της Ελλάδας, να έρθουν λέει νέοι άνθρωποι στην εξουσία,

και το Υπουργικό Συμβούλιο έχει μέσο όρο ηλικίας 64 χρόνια.

Τι να συμβουλέψω αυτές τις κοπελίτσες,

που είχαν πολιτικό προβληματισμό αν θα ψηφίσουνε Κασιδιάρη ή Τσίπρα;

Αν τους πει κάποιος ότι το δημοψήφισμα γίνεται για να εγκρίνουμε να δοθεί η Επίδαυρος στο Ρουβά, θα το πιστέψουν!

Αιντε λοιπόν χαιβάνια, ψηφίστε ΟΧΙ επειδή σας νευρίασε ο Γιουνκέρ,

γιατί ανακατεύτηκε στα εσωτερικά της Ελλάδας,

ψηφίστε ΟΧΙ, για να μη βλέπουμε μόνο το Ζήκο, αλλά να ζούμε και την εποχή του,

ψηφίστε ΟΧΙ, για να πλουτίσουν ακομα πιο πολλοί όσοι έχουν τα λεφτά τους στο Εξωτερικό, ψηφίστε ΟΧΙ, για να αγοράσουν την Ελλάδα, σε εξευτελιστικές τιμές, ο Βαρδινογιάννης, και η Αγγελοπούλου.

Εδώ και ένα μήνα, όλα αυτά τα ηλίθια άτομα που έχετε κάνει Υπουργούς, όταν τους ρωτάς για κάτι, λένε "Νομίζαμε ότι θα το δεχτούνε, νομίζαμε ότι θα υποκύψουν, νομίζαμε, νομίζαμε...".

Ε, άιντε λοιπόν, ψηφίστε ΟΧΙ, για να σας πουν και πάλι, ΝΟΜΙΖΑΜΕ, όταν θα τους ρωτάτε γιατί γίναμε Ζιμπάμπουε;;;

Μόνο λίγο πριν ψηφίσετε, ρωτήστε τον βλακα πρόεδρο του δεκαπενταμελούς που έχετε κάνει πρωθυπουργό, και ο οποίος σας έχει φλομώσει με το επιχείρημα του γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος της χώρας μας, η Τουρκία δεν έχει το ίδιο γεωστρατηγικό πλεονέκτημα;;;

Η Τουρκία που όλοκληρη η βιομηχανία της και ο τουρισμός της ελέγχονται από τη Γερμανία, δεν έχει γεωστρατηγικό πλεονέκτημα, χαζό αγόρι;

Η άποψη μου λοιπόν είναι ψηφίστε ό,τι θέλετε, έτσι κι αλλιώς εδώ που φτάσαμε, η μεγάλη ζημιά έχει γίνει οριστικά και αμετάκλητα.

Το περήφανο ΟΧΙ σας όμως να ξέρετε ότι πληρώνεται.

ΤΟ 1920, όταν, οι δεξιοί ηλίθιοι τότε ,κάνανε δημοψήφισμα και φέρανε το βασιλιά, παρά τις αντιδράσεις των ξένων, οι ξένοι πήγαν με τον Κεμάλ, και είχαμε 2.000.000 πρόσφυγες, και ξερίζωμα του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία.

Το 1940, όταν ο Μεταξάς είπε ΟΧΙ, το πλήρωσε ο λαός με εκατομύρια νεκρούς από πείνα, οι μεγαλύτερες απώλειες μετά τη Ρωσία, στο δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Το 1974, όταν πάλι οι δεξιοί δικτάτορες, νόμισαν ότι μπορούν να επιβάλλουν τη θέληση τους στη Κύπρο, χάσαμε τη μισή Κύπρο.

Σήμερα, για μια ακόμα φορά,

η αριστερά χρησιμοποιείται από τους ξένους,

ως ο "χρήσιμος ηλίθιος"

προκειμένου να στείλουν την Ελλάδα στο καιάδα, άλλη μια φορά.

Σόιμπλε, ΔΝΤ, και Τσίπρας είναι η ΙΔΙΑ πλευρά του νομίσματος.

Εύχονται και οι τρεις, το ΟΧΙ να κερδίσει τη Κυριακή.

Να έρθουν μετά να πουν, ερμηνεύουμε τη ψήφο ως έξοδο από την Ευρώπη, δώστε πίσω τα δανεικά, και επειδή δεν έχετε φραγκο, για να μας ξεπληρώσετε, εφαρμοζουμε διεθνή οικονομικό έλεγχο, στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.

Τόσο απλά.

Κινδυνολογώ;;;

Οκ.

Κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου, έτσι έκαναν και οι Γιουγκοσλάβοι πριν κάποια χρόνια.

Ελεγαν στις καφετέριες του Βελιγραδίου, ότι ο Μιλοσεβιτς πήγε στο Λευκό οίκο συνομιλητής του Αμερικανού προέδρου, ότι δεν γίνεται τίποτε, θα υποκύψουν οι Ευρωπαίοι, και οι ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ του Σαρκοζί, το ίδιο βράδυ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ!!!

Βομβάρδισαν, κορόιδα, καταλαβαίνετε τι έκαναν;;

Σκότωσαν, βομβάρδισαν, κατάστρεψαν.

Ποιοι;;

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ο Σαρκοζι, ο Σόιμπλε, ο Γιουνκέρ, ΑΥΤΟΙ βομβάρδισαν το Βελιγράδι

πριν 10-15 χρόνια, όχι πριν εκάτο, πριν ΔΕΚΑ χρόνια!!!

Μα, να σκύψουμε το κεφάλι;;;;

Οπα, ρε μεγάλε, και από το 1821 μέχρι τώρα τι κάνεις;;

Πότε το σήκωσες το κεφαλάκι σου και δεν το κατάλαβα;;;

Και το κράτος που έχεις οι ξένοι στο φτιάξανε με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, και την έκταση που έχεις οι ξένοι στη δώσανε σαν αντάλλαγμα γιατί έτρεχες στους πολέμους στο πλευρό τους, και την ευημερία που είχες οι ξένοι στη δώσανε με αντάλλαγμα την ελάχιστη ανεξαρτησία που είχες την όποια στην εξαγόρασαν με Ευρωπαικά προγράμματα.

Πότε ήσουν με ψήλα το κεφάλι και δεν το πήρα χαμπάρι;

Προσωπικά,

και μόνο που ο Μιχαλολιάκος και η Κωνσταντοπούλου θα ψηφίσουν ΟΧΙ,

μου αρκεί για να ψηφίσω ΝΑΙ.

Υ.Γ. Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά, το χαβά του. Εντάξει, πολύ σωστή η θέση του, όχι σε όλα τα μνημόνια, και στο Συριζαίικο και στο Γιουνκερικό, αλλά όταν το ερώτημα κινδυνεύει να στείλει τη χώρα σου σε εποχές 1950, παίρνεις ΘΕΣΗ, ρε πούστη μου, και όχι ΑΡΝΗΣΗ.

 

 

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
15 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις