ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


1251 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015
06:52

Η Βουλή που θα έρθει,

θα είναι η χειρότερη Βουλή όλων των εποχών.

Αν δεν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία,

αλλά έρθει πάλι πρώτο κόμμα ο Συριζα,

θα έχουμε ΝΕΕΣ εκλογές μέσα στο 2015.

Η λύση του Ελληνικού δράματος θα συντελεστεί,

όπως και στη Κύπρο το 1974.

Η με εμφύλιο, ή με πραξικόπημα, ή και με τα δύο.

Καλημέρα σας.

 

 

 

 

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
10 ψήφοι

 Εκτύπωση
635 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015
16:49

Οταν ο ένας επέλεγε τον άλλον, όλοι γνωρίζαμε ότι ξεπληρώνονται γραμμάτια, ή προπληρώνονται υπηρεσίες που θα προσφερθούν στο μέλλον.

Μία τέτοια υπηρεσία παρέχει από χτες, ο επιλεγείς.

Αφού άκουσε τον δήθεν, να τον  "συμβουλεύει" με ποιο τρόπο θα ασκήσει το συνταγματικό του έργο, αφού του είπε, "μου δίνεις την εντολή, στην επιστρέφω, σου λέω ότι δεν συμφωνώ σε κυβέρνηση όλων των κομμάτων, σου λέω ότι εκτιμώ ότι η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να βγάλει κυβέρνηση, άρα σε διατάζω να προκηρύξεις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη, χωρίς να ενημερώσεις ούτε τη πρόεδρο της Βουλής ούτε κανένα",

ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ούτε να τον σταματήσει, ούτε να του πει,

" Ρε μικρέ, εσύ θα μου υποδείξεις τι θα κάνω και πως θα το κάνω, εγω είμαι ο ανώτατος άρχων".

Και όχι μόνο αυτό, αλλά συμφώνησε, να παραβιάσει το Σύνταγμα, και να μη ζητήσει να του στείλει η Πρόεδρος της Βουλής, των αριθμό των Βουλευτών κάθε κόμματος ώστε να δώσει εντολή στα τρία μεγαλύτερα.
Επίσης έκανε και μία άλλη θεσμική αθλιότητα.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει τον εντολέα του, έστειλε διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να μετρήσει ολόκληρη η Παρασκευή στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών, για να μπορέσει να υλοποιήσει την εντολή του προισταμένου του για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αναρωτιέται κανένας.
Τώρα που υπάρχει η Λαική ενότητα, τι θα κάνει;

Θα δώσει εντολή στη Χρυσή Αυγή, όπως είναι το σωστό, αφού η πρόεδρος ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ενημερώσει για την αλλαγή της δύναμης των κομμάτων,

ή θα κάνει ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ,

και θα δώσει εντολή στην Λαική Ενότητα,

που θεσμικά ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ;

Αγαπητοί φίλοι.

Το ποιος είναι ο Τσίπρας, το έχουμε πει εδώ και χρόνια από αυτό το βήμα, αλλά δυστυχώς οι πολλοί δεν μας άκουγαν.

Ενα χαζό παιδί περιορισμένων δυνατοτήτων, που ανικαθιστά την ανικανότητα του με κουτοπονηριά, και απατεωνιές.

Και τον υπήκοο του, θεσμικό παράγοντα, ως πρόσωπο, γνωρίζαμε, το χαιδευτικό του ονόματος του, έδινε και τη ποιότητα και ανθεκτικότητα του χαρακτήρα του.

Ο εξευτελισμός του θεσμού του πρωθυπουργού, είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αφού ο Λαός έχει δικαίωμα να επιλέξει γι αυτή τη θέση τον οποιοδήποτε καραγκιόζη.

Ο εξευτελισμός όμως του θεσμού του Προέδρου, και η μετεξέλιξη του σε πειθήνιο όργανο ενός φαύλου πρωθυπουργού, με παντελή αδιαφορία για το θεσμικό ρόλο που είναι υποχρεωμένος με σεβασμό να υπηρετεί, ήταν κάτι που το μαθαίνουμε μόλις τώρα.

Ας ελπίσουμε ότι ο Πάκης, θα ξυπνήσει όσο είναι καιρός,

και θα κρατήσει το αξίωμα- θεσμό που υπηρετεί

στο ύψος που έιναι υποχρεωμένος να το κρατήσει.

Η παράκαμψη της προέδρου της Βουλής, γιατί του το ζήτησε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, σε συνδυασμό με το μέιλ, μεσάνυχτα στον αρχηγό της ΝΔ, αποτελούν θεσμικά ατοπήματα, που εξευτελίζουν το θεσμο.

Και αυτό το δικαίωμα ο Πάκης ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, παρά να γίνει όργανο στα χέρια ενός πανάχρηστου Πρωθυπουργού.

Εχω υπογράψει για τη πρόταση μομφής κατά της ΠτΒ,

αλλά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν επιτρέπεται να λειτουργεί καφενειοσυναισθηματικά σε θέματα συνταγματικής τάξης.

Ωφείλει εντός της ημέρας να ζητήσει τη δύναμη των κομμάτων από την πρόεδρο της Βουλής, και αμέσως μετά τυπικά να δώσει την εντολή στον αρχηγό της ΝΔ, σήμερα, νόμιμα.

Και να αποσύρει το κατάπτυστο μεταμεσονύχτιο μειλ.

Εδώ κύριε Παυλόπουλε,

ακόμα και με τον Τσίπρα πρωθυπουργό,

παραμένουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,

δεν πρέπει να το ξεχνάτε αυτό.

Οπως δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι δεν είσαστε παρεάκι,

εισαστε

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

 

 

 

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
14 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
561 αναγνώστες
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015
16:58

Τις τελευταίες δέκα μέρες, έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα παρακάτω:

1.- Μέσα σε ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ήρθαν σε συμφωνία για το νέο μνημόνιο, οι τέσσερεις θεσμοί και οι δικοί μας, Σταθάκης και Τσακαλώτος. Πιστεύει κανένας ότι μέσα σε ένα απόγευμα, έγιναν διαπραγματεύσεις, για συμφωνία 500 σελίδων, που στα 165 σημεία της αναφέρεται σε άρθρα άλλων νόμων; Η μήπως, που είναι και το πιο λογικό κάποιοι ετοίμασαν το μνημόνιο, και οι δικοί μας, αφού ήπιαν ένα καφεδάκι στο Χίλτον, το υπέγραψαν;

2.- Πέρασε και ψηφίστηκε από τη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σε ένα νομοσχέδιο με δύο άρθρα, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ του Τσίπρα. Αλήθεια πόσοι ήταν αυτοί που διαδήλωσαν πετώντας μολότωφ, και φωνάζοντας "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" εκείνο το βράδυ; Πως είπατε; ΚΑΝΕΝΑΣ;

3.- ΜΙΑ ΜΕΡΑ μετά τη ψήφιση του μνημονίου, υπογράφηκε η τελική συμφωνία ξεπουλήματος των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Φραπορτ. Εμένα σαν δώρο στο Σόιμπλε, που συμφώνησε μου μοιάζει, αλλά εγώ τι είμαι να έχω άποψη; Που είναι τα καμάρια της Υπηρεσίας πολιτικής Αεροπορίας, που έκλειναν αεροδρόμια, για κατάργηση επιδομάτων; Που είναι οι καλοβολεμένοι πρώην "Ολυμπιακοί"; Πως και δεν κάηκαν τα Εξάρχεια, που ξεπουλήθηκε με υπογραφή Τσίπρα η δημόσια περιουσία;

4.- Με απόφαση Χαικάλη μειώθηκε η κατώτατη σύνταξη σε ορισμένες κατηγορίες αναξιοπαθούντων συνταξιούχων. Αυτή η τσαλακωμένη Υπουργός που κόπτεται για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σε ποια ράτσα κατατάσσει τους συνταξιούχους αναπηρίας από εργατικό ατύχημα, στους οποίους κόβει την κατώτατη σύνταξη;
 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ

- Που είσαστε ρε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ της πλατείας Συντάγματος, που είσαστε, "Ελπίδα" του Εθνους, σημάδι ότι η Ελληνική κοινωνία αντιδρά";

- ΡΕ ανάρχες των Εξαρχείων, τι έγινε; Σας τελείωσαν οι μολότωφ, ή μήπως το τρίτο μνημόνιο περιλαμβάνει επιδόματα, και θέσεις στο Δημόσιο δίπλα στα ξαδέρφια και τους λοιπούς συγγενείς, και κουρνιάξατε σαν κοτούλες; Μήπως ξεχάσατε τη διεύθυνση του μπουρδέλου; Μήπως δεν μπορείτε να βρείτε κατά που πέφτει η Βουλή; Η μήπως, επειδή άλλαξε η διεύθυνση του μπουρδέλου, τώρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες του, προστατεύονται ακόμα και από σας;

- ΡΕ, συνδικαλιστές του κώλου Φωτόπουλοι, Φωτόκολοι, που είσαστε; ΤΙ έγινε; ΤΟ "δεν θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ", που πήγε; Η μικρή ΔΕΗ είναι στο μνημόνιο, τι έγινε Φωτόπουλε, ξέχασες να διαβάζεις, ή είσαι ακόμα μπουκωμένος και δεν μπορείς να μιλήσεις;

- Λοράντο, που είναι ο κλάδος; Τώρα που τα μέτρα είναι αριστερά, γίνανε ξαφνικά φιλολαικά; Για τον λαό δεν ενδιαφερόσαστε, και συ και οι Νοσοκομειακοί γιατροί, για το λαό δεν απεργούσατε,δεν βγάζατε τους ασθενείς στο δρόμο; Τι έγινε τώρα; Ο λαός δεν αρρωσταίνει πια, το μνημόνιο έγινε θεραπευτική μέθοδος;

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οταν προκαλείται ένα φαινόμενο, και ξαφνικά αλλάζει μία συνθήκη,

και το φαινόμενο παύει να υπάρχει,

η επιστήμη και η κοινή λογική λέει ότι η συνθήκη φταίει για το φαινόμενο.

Οταν το φαινόμενο είναι οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, τα καψίματα , οι μολότωφ, και αυτά όλα, σταματούν όταν αλλάζει η κυβέρνηση, τοτε υπεύθυνος του φαινομένου είναι αποκλειστικά αυτή η αλλαγή. Το αποδεικνύει άλλωστε και η μπλούζα του φρικιού που έγινε βουλευτής, τη φόρεσε και στη Βουλή και δεν την πετάξανε έξω, όπου μία αναρχική ανάβει τσιγάρλίκι με μολότωφ.

Η απόλυτη απόδειξη του φαινομένου, θα έρθει όταν στις επόμενες εκλογές, το συνοθύλευμα χάσει την εξουσία, αν θα ξεκινήσουν και πάλι διαδηλώσεις μολότωφ κλπ.
Φυσικά αυτό δεν θα με παραξενέψει ιδιαίτερα.

Εδώ δεν με παραξενεύει ο σοβαρός Ελληνας Συριζαίος, που σε ότι συμβαίνει μου αντιλέγει 

"Γιατί πλήρωσες ακόμα ΕΝΦΙΑ; Δεν πλήρωσες. Τι διαμαρτύρεσαι; Μέχρι τον Οκρώβριο μπορεί να έχει αλλάξει ο νόμος και να μη πληρώσουμε!!!"

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!

Αξιολογήστε το άρθρο 
11 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1351 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015
11:10

Ακούω και διαβάζω σήμερα, αυτά που εδώ σ αυτό το ταπεινό μπλογκ γράφαμε καιρό πριν.

Τώρα ανακάλυψαν τι είναι  ο Βαρουφάκης. Εμείς τα γράφαμε αλλά κάποιοι μας έλεγαν υστερόβουλους.

Γράφαμε και για τον Τσίπρα.

Σήμερα ακόμα δεν έχουν καταλάβει, ότι ο Τσίπρας είναι πιο ανεύθυνος και πιο επικίνδυνος από τον Βαρουφάκη.

Ας το δούμε ήρεμα το πράγμα.

Πρώτον, ο Τσίπρας είναι ψεύτης, συστηματικός ψεύτης.

Λέει ψέμματα εν γνώσει του.

Για την υπόθεση Βαρουφάκη τι απάντησε;

Οτι εκείνος τη μόνη εντολή που έδωσε στον Βαρουφάκη, ήταν να εξετάσει τις συνέπειες ενός Grexit, τις οποίες όταν διάβασε, αποφάσισε δεν έιχε άλλη λύση από τη συμφωνία.

ΨΕΜΜΑΤΑ.

Ο Βαρουφάκης, λέει ότι ο Πρωθυπουργός του έδωσε το πράσινο φως, τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2014, πριν γίνει πρωθυπουργός, ενώ συνειδητά ψευδόμενος ο Τσίπρας, μιλάει για εντολή που έδωσε το Μάρτιο του 2015, προσπαθώντας έτσι να θολώσει τα νερά.

Δεύτερον. Ο Τσίπρας είναι πολιτικά ανιδεος, και ανεπίδεκτος πολιτικής μαθήσεως, είναι αυτό που θα λέγαμε "πολιτικά βλάκας".

Εξηγούμαι.

Ο κατα τεκμήριο πιο αφελήςπολιτικός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από τη Νίκαια, όπου μίλησε για δημοψήφισμα, είχε οικονομικούς συμβούλους τον Βαρουφάκη, την Παναρίτη, και την Κατσέλη. Αυ΄τ ητον συμβούλευαν ότι λεφτά υπάρχουν, και να πάει σε δημοψήφισμα.
Το 2010, ευτυχώς νωρίς, ο Γιωργάκης πλήρωσε το τίμημα των επιλογών του, καταργήθηκε από πρωθυπουργός, και τις ανοησίες που τον συμβούλευαν αυτοί οι τρεις, εμείς ο λαός τα πληρώσαμε με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο.

Και έρχεται ο Τσίπρας.

ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ!!!


Βαρουφάκης , Παναρίτη, Κατσέλη.

Και όχι μόνο τους πάιρνει αλλά τους εμπιστεύεται να εφαρμόσουν μία πολιτική, που η ΑΡΧΗ ΤΗΣ μόνο , μας είχε φέρει ταπό ο 2010 τα δύο πρώτα μνημόνια!!!

Είναι αυτός πολιτικός;

Ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας είναι μία πολιτική φούσκα.

Ομολογεί ο ίδιος ότι ζήτησε από τον Βαρουφάκη τον ΜΑΡΤΙΟ 2015, να του φτιάξει μια έκθεση για τις επιπτώσει ςτου Grexit!!!

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτόν τον άνθρωπο θα τον έκλειναν στο ψυχιατρείο, εμείς τον έχουμε πρωθυπουργό.

ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΜΆΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΏΣΕΙΣ;;

ΟΤΑΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2015, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;;;

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ GRΕXIT;

Στο τελευταίο καφενείο της Ελληνικής επικράτειας, όσοι διάβαζαν μία εφημεριδα΄η έβλεπαν στοιχειωδώς ειδήσεις ήξεραν τι σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, εκείνος περίμενε τον Μάρτιο του 2015, για να ζητήσει να τον ενημερώσουν γι αυτό;

Δεν θέλω να αναφερθώ στις επισημάνσεις που κάναμε καιρό τώρα, για την ανευθυνότητα του, με Αγγλικά καμακιού, να μιλάει χωρίς μεταφραστή με ηγέτες επί μισή ώρα, ένας ΘΕΟΣ ξέρει τι του λέγανε και τι καταλάβαινε ο ίδιος.

Απόδειξη ότι ο Ολαντ που κατάλαβε πρώτος την ανεπάρκεια του στη γλώσσα, απαίτησε να υπάρχει μεταφραστής στα τηλεφωνημάτα τους.

Ας μη λέμε όμως πολλά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

Ολο αυτό το μπουλούκι, άσχετων, υστερόβουλων, βλακών, αγράμματων, και ψυχοπαθών, πρέπει να φύγει από τη διοίκηση της χώρας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Η καταστροφή που έχουν κάνει, κατά την ταπεινη μου άποψη συνειδητά, είναι σε οικονομικά μεγέθη μεγαλύτερη από τη Μικρασιατική καταστροφή, και αυτό θα φανεί σε λιγώτερο από ένα χρόνο.

ΕΙναι ΛΑΘΟΣ να διαχωρίζεται ο Τσίπρας, από τα λάθη των δήθεν Υπουργών. 
Ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ υπεύθυνος, και για τις επιλογές,

και γιατί η χώρα ΔΕΝ έχει κυβέρνηση επί 6 μήνες.

ΚΑι μία επισήμανση που καλά θα κάνουν να λάβουν υπ όψιν τους όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ.

Ο Τσίπρας, έχει μεταφέρει ΟΛΕΣ τισ πληρωμές, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, εισφορά αλληλεγγύης, κλπ. ΟΛΕΣ, μετά το Σεπτέμβριο.

Προσωπικά τον έχω ικανό, να βγει μέσα στον Αύγουστο και να πει ότι δεν υπογράφω, παραιτούμαι, αντίο σας, αυτό που κάνει ο άλλος πολιτικός καραγκιόζης ο Λαφαζάνης.

Και να αναλάβουν τα άλλα κόμματα, να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ, και όταν θα έρθουν οι λογαριασμοί ΕΝΦΙΑ κλπ. να ξαναβγεί στα κάγκελα ο δεκαπενταμελής, και να το παίζει επαναστάτης.

Ο Τσίπρας, δεν έχει Τσίπα.

Αφηστε το σαμάρι, και δείτε το γαίδαρο.

Αξιολογήστε το άρθρο 
13 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
635 αναγνώστες
7 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015
18:52

Αντιγράφω το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, αξίζει να το διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ, για να δείτε, τι ακριβώς ψηφίσατε κάτω από το τίτλο Συριζα.
Με έντονα στοιχεία, είναι δικές μου υποσημειώσεις, στα πιο ...τρελλά σημεία.
Απολαύστε, και... τρομάξτε τι μας περιμένει, αφού υπάρχουν πολλοί Βαρουφάκηδες ακόμα και συνεχίζουν να κυβερνάνε.

 

Ενα λεπτομερές plan B είχε αναλάβει, με εντολή του Αλέξη Τσίπρα, να εκπονήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος είχε στόχο να δημιουργήσει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, «που  θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή». Ο άκρως ενδιαφέρων διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds έγινε στις 16 Ιουλίου, με συντονιστή τον βαρώνο Νόρμαν Λάμοντ, γνωστό πολιτικό των Βρετανών Συντηρητικών και πρώην υπουργό Οικονομικών επί πρωθυπουργίας Τζον Μέιτζορ, στο πλαίσιο διεθνούς φόρουμ που ασχολείται με αναλύσεις. Από την έναρξη της συζήτησης, ο κ. Βαρουφάκης ενημερώνεται σαφώς ότι «αυτή η συνομιλία καταγράφεται». Παρ’ όλα αυτά, ο τέως υπουργός Οικονομικών περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Οταν μετά από σχετική έκκλησή του οι συμμετέχοντες τον διαβεβαιώνουν ότι όσα τους εκμυστηρεύεται στη συζήτηση δεν θα βγουν παραέξω, εκείνος απαντάει γελώντας: «Και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω». 

Από τον Δεκέμβριο

Η «Κ» δημοσιεύει αποσπάσματα από τις αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη: «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν είχαμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από το ευρώ. Αυτό για το οποίο είχαμε εντολή ήταν να διαπραγματευτούμε ένα είδος συμφωνίας με το Eurogroup και την ΕΚΤ, που θα καθιστούσε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βιώσιμη. Η εντολή πήγαινε λίγο πιο πέρα, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή μου. Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός μάς εξουσιοδότησε να συνεχίσουμε ενεργά και με σθένος αυτήν τη διαπραγμάτευση στο σημείο, κατά το οποίο –αν δεν κατορθώναμε να κλείσουμε μια βιώσιμη συμφωνία– θα έπρεπε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ». 

Σε κάποιο σημείο, ο τ. υπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει στην «εικονική» ομήγυρη: «Δεν έχουμε ένα νόμισμα το οποίο μπορούμε να υποτιμήσουμε έναντι του ευρώ, έχουμε το ευρώ». Παράλληλα, εξηγεί το σχέδιο του σκληρού άνδρα του Βερολίνου για ένα Grexit και στη συνέχεια το δικό του: «Ο Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι αποφασισμένος να πετύχει ένα Grexit, έτσι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επιτρέψτε μου, όμως, να είμαι πολύ ακριβής σε αυτό το σημείο. Ο πρωθυπουργός προτού γίνει πρωθυπουργός και προτού κερδίσει τις εκλογές τον Ιανουάριο μού έδωσε το πράσινο φως να εκπονήσω ένα Ρlan b. Και συγκέντρωσα μια πολύ ικανή ομάδα, μικρή, όπως έπρεπε να είναι, επειδή για προφανείς λόγους έπρεπε να δράσει υπό άκρα μυστικότητα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε από τα τέλη Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τις αρχές Ιανουαρίου για τη δημιουργία της. Αφήστε όμως, αν αυτό σας ενδιαφέρει, να σας περιγράψω κάποια πολιτικά και θεσμικά εμπόδια, που δυσχέραναν την ολοκλήρωση του έργου μας και την ενεργοποίησή του. Το έργο είχε λίγο-πολύ ολοκληρωθεί, είχαμε ένα Ρlan b, αλλά η δυσκολία ήταν να προχωρήσουμε από τους πέντε ανθρώπους, που το σχεδίαζαν, στους χίλιους που θα το υλοποιούσαν. Γι’ αυτό θα έπρεπε να εξασφαλίσω μία ακόμη εξουσιοδότηση, την οποία ουδέποτε έλαβα, αλλά να σας δώσω ένα παράδειγμα: Σχεδιάζαμε σε ένα μεγάλο αριθμό μετώπων, οπότε αναφέρω ένα ενδεικτικά. Πάρτε την περίπτωση των πρώτων λεπτών μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Τα ΑΤΜ δεν λειτουργούν και πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία για λίγο, ενώ πρέπει να δοθεί στον πληθυσμό η αίσθηση ότι το κράτος ελέγχει την κατάσταση και πως υπάρχει κάποιο σχέδιο. 

Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε είναι το εξής: Υπάρχει η ιστοσελίδα της φορολογικής υπηρεσίας, όπως στη Βρετανία και αλλού, όπου πολίτες, φορολογούμενοι μπαίνουν στο σάιτ, χρησιμοποιούν τον κλειδάριθμό τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους, ώστε να πληρώσουν τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος κ.λπ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε μυστικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, ώστε να έχουμε αυτό το σύστημα σε λειτουργία υπό άκρα μυστικότητα. Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την περίπτωση κατά την οποία το κράτος χρωστάει ένα εκατ. ευρώ σε φαρμακευτική επιχείρηση για την αγορά φαρμάκων για λογαριασμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Θα μπορούσαμε αμέσως να δημιουργήσουμε μια ψηφιακή μεταφορά σε αυτόν τον λογαριασμό του ΑΦΜ της επιχείρησης και να τους παράσχουμε ένα pin ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ως έναν παράλληλο μηχανισμό πληρωμής, σε οποιονδήποτε άλλο, ενώ παράλληλα να γίνονται και φορολογικές πληρωμές προς το κράτος. Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές, λόγω της επιθετικής πολιτικής της ΕΚΤ. 

»Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή».

Λίγο αργότερα, αφηγείται «μια συναρπαστική ιστορία, τι είδους δυσκολίες αντιμετώπισα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο υπουργείο μου ελέγχεται πλήρως και απευθείας από την τρόικα. Δεν ήταν υπό τον δικό μου έλεγχο ως αρμόδιου υπουργού, αλλά ελεγχόταν από τις Βρυξέλλες. Ο γενικός γραμματέας διορίζεται με μια συγκεκριμένη διαδικασία και ελέγχεται από την τρόικα, όπως και ολόκληρος ο μηχανισμός.

Είναι σαν τα δημόσια έσοδα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ελέγχονται από τις Βρυξέλλες· είμαι σίγουρος ότι όπως το ακούτε σας σηκώνεται η τρίχα. ΟΚ, λοιπόν, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα ήταν πως ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, από την άλλη, ελεγχόταν από εμένα, ως αρμόδιο υπουργό. Και διόρισα έναν καλό φίλο μου, παιδικό φίλο μου, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ. Τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος. Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). “Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”».

Μυστική συνάντηση

Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Ετσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...».

Ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους». 

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας: «Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω. Αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό πρόγραμμα του υπουργείου ώστε να μπορέσουμε να αντιγράψουμε τους κωδικούς της ιστοσελίδας σε ένα μεγάλο υπολογιστή στο γραφείο του (φίλου μου), ώστε να μπορέσει να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το παράλληλο σύστημα πληρωμών». 
Καταλήγει δε πως «...ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό, όταν θα κλείναν οι τράπεζες, ώστε να μεταβούμε στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, που δεν ελέγχεται από εμάς, αλλά από τις Βρυξέλλες, και να συνδέσουμε αυτόν τον φορητό υπολογιστή προκειμένου να ενεργοποιήσουμε το σύστημα. Προσπαθώ να σας μεταφέρω το είδος των θεσμικών προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε, των θεσμικών εμποδίων που είχαμε στην προσπάθειά μας να χαράξουμε μια ανεξάρτητη πολιτική για να απαλύνουμε τις συνέπειες από το κλείσιμο των τραπεζών από την ΕΚΤ». 

Και να φανταστείτε ότι ακόμα, δεν τον έχουν κλείσει στο Δαφνί, ούτε καν τον έχουν διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δύσκολα η Ελλάδα θα ξεφορτωθεί όλους αυτούς τους ψυχικά διαταραγμένους, και το πιο πιθανόν είναι να το πληρώσει με εδαφικές απώλειες.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με τη πρώτη κυβέρνηση που η πλειοψηφία των μελών της,

ΜΙΣΕΙ την ΕΛΛΑΔΑ, και τους ΕΛΛΗΝΕΣ.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις