ΗΡΑΚΛΗΣ
ελεύθερος πολίτης είναι ο ενεργός πολιτης, ελεύθερος άνθρωπος είναι ο σκεπτόμενος άνθρωπος
Σύνδεσμοι


6402 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016
11:57

Φαντάζομαι ότι είμαστε η μόνη χώρα που ο Πρωθυπουργός επέλεξε για Υπουργό Παιδείας, ένα αγράμματο, χουντικής πολιτικής νοοτροπίας, πρόσωπο,το οποίο, τώρα που ο λαός προσπαθεί να συνέλθει από τα χτυπήματα στα εισοδήματα, τα εργασιακά του δικαιώματα, στη περίθαλψη του, στη ποιότητα ζωής του, επέλεξε να δηλώσει και να προσπαθήσει να εφαρμόσει την επιθυμητή καταστροφή της Ελληνικής παιδείας.

" «Πιστεύει κανείς ότι στην Α’ Γυμνασίου που το παιδί σήμερα τρώει στο κεφάλι τρεις ώρες Αρχαία από πρωτότυπο και δυο ώρες Νέα Ελληνικά είναι παιδαγωγικά σωστό;», διερωτήθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Προφανώς είναι παρά φύσιν αυτό που συμβαίνει σήμερα, τρεις ώρες Αρχαία και δυο Νέα Ελληνικά στην Α’ Γυμνασίου. Άρα θα πρέπει να ξανασκεφτούμε».

Για όσους από εμάς έχουμε κάνει στα γυμνασιακά μας χρόνια Αρχαία, Συντακτικό, και Νέα Ελληνικά, είναι γνωστό ότι χωρίς εκείνες τις γνώσεις, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να αρθρώσουμε σοβαρό λόγο, δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε συναισθήματα, λογικές σκέψεις, να σχηματίζουμε σοβαρές συμπερασματικές προτάσεις.
Το έγκλημα του Ράλλη με τη κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων και το μονοτονικό, έρχεται να ολοκληρώσει ο πολιτιστικά ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Υπουργός της Παιδείας, ο οποίος, μη έχοντας καταφέρει ΠΟΤΕ, να ολοκληρώσει Πανεπιστημιακές σπουδές, δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί τη χρησιμότητα της γλώσσας, και φυσικά μισεί την αξιολόγηση και τις βαθμολογίες, στις οποίες ποτέ δεν κατάφερε να πετύχει και γι αυτό επιθυμεί την κατάργηση τους.
Δυστυχώς έχουμε Υπουργό Παιδείας, κάποιον που ίσως και λόγω της εκπαιδευτικής του ανεπάρκειας, ΜΙΣΕΙ τη γλώσσα, και όσους μπορούν να μιλάνε με λεξιλόγιο μεγαλύτερο των 100 λέξεων.
Εδώ πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με περικοπές χρημάτων,

έχουμε να κάνουμε
με περικοπή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,
από έναν ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟ Υπουργό.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.

(Υ.Γ. 1 Εμείς οι εξηνταπεντάρηδες σε λίγα χρόνια θα φύγουμε, και αυτοί που έρχονται πίσω μας, ήδη μιλάνε με λεξιλόγιο 100-200 λέξεων, και αρτικόλεξα, καλό ΣΚ, ΛΟΛ, κλπ.
Αν επικρατήσει ο, πολιτιστικά Χουντικός, Υπουργός Παιδείας, οι επόμενες γενιές, θα επικοινωνούν με κραυγές, και χειρονομίες... )

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
1442 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 23 Απριλίου 2016
07:41

Το δις ... ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι παλιοί.
Να διώξουμε το παλιό λέγανε οι γιαλαντζί αριστεροί που ήρθαν στα πράγματα.
Δεν θα κάνουνε λέει τον Δραγασάκη Υπουργό Οικονομικών γιατί βιολογικά δεν θα μπορούσε να αντέξει τις πολύωρες συνεδριάσεις του Γιουρογκρούπ.

Τελικά, και αυτοί που αντέχουν τις πολύωρες συναδριάσεις βιολογικά, φαίνεται ότι δεν τις αντέχουν πνευματικά, γι αυτό και στο τέλος υπογράφουν ότι τους ζητάνε οι δανειστές.
Και μάλιστα αποδέχονται και το πανωπροίκι, το "φόρο αντίστασης", τη δαπάνη τιμωρίας γιατί δεν υπάκουσαν από την αρχή.

Το ίδιο έγινε πέρσυ με εκέινο τον γελοίο, το ίδιο γίνεται και τώρα, με τον ..πιο σοβαρό, αλλά πάντα με το κόκκινο σακκίδιο στη πλάτη.

Πόσο απλά είναι άληθεια τα πράγματα, για όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας,
Ποια είναι τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ;
1.- Η χώρα χρωστάει 300 δισεκατομύρια.

2.- Η χώρα τα χρωστάει, στα κράτη της Ευρώπης, που κατά σύμπτωση, έχουν ΟΛΑ δεξιές μέχρι και ακροδεξιές κυβερνήσεις.

3.- Η χώρα τα χρωστάει σ ένα σύνολο κρατών, και τραπεζών, που από καταβολής κόσμου, είναι σύμμαχοι.

4.- Η χώρα δεν έχει ρευστό για να πληρώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της.

5.- Η χώρα δεν έχει δικό της νόμισμα, δεν μπορέι δηλαδή να τυπώσει χρήμα.

Και τι κάνει ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας;;

Για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, πηγαίνει στον έναν ισχυρό, και του λέει να κάνει ΝΤΑ, τον άλλο ισχυρό, γιατί ο άλλος ισχυρός, ζητάει μεγαλύτερες εξασφαλίσεις για τα δανεικά, που ΚΑΙ οι δυο μαζί έχουν δανείσει στη χώρα!!!

Νομίζει δηλαδή , για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά το ποντικάκι,

ότι με τα λόγια, θα πείσει τη μαύρη γάτα,

να τσακωθεί με τη γκρίζα γάτα,

για το χατίρι το υποντικιού,

και να την πείσει  να μην το φάει.

ΜΑ αυτό δεν είναι ποντίκι, ΜΑΛΑΚΑΣ είναι.

Καλο ΣουΚου, που λένε και οι πιτσιρικάδες.


 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
821 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 9 Απριλίου 2016
22:19

Είσαι Αφγανός, Πακιστανός ή Αφρικάνος, από χώρες όπου η θρησκευτική σου κουλτουρα, και η πολιτισμική σου κουλτούρα, θεωρούν απολύτως νόμιμη την υποβάθμιση της γυναίκας στο επίπεδο του ζώου, κουλτούρες τις οποίες υπηρετείς με ευλάβεια ως πιστός θρησκευόμενος και πατριώτης.

Και βρίσκεσαι στη χώρα μου, πρόσφυγας ή μετανάστης ή λαθρομετανάστης αδιάφορο, βρίσκεσαι στη χώρα μου, όπου επικαλείσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επικαλείσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά απορέουν από συνθήκες, αλλά και από την κουλτούρα θρησκευτική και πολιτιστική της χώρας επί της οποίας επικαλείσαι τ ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι συνθήκες λοιπόν τις οποίες επικαλείσαι σε προστατεύουν,

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΟΥ., που εσύ καταπατάς ασύστολα.

Η οποία γυναίκα σου υποταγμένη στη θρησκεία και τη κουλτούρα της χώρας σου, ούτε που διανοείται να επαναστατήσει εναντίον σου ζητώντας, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΚΙ ΕΣΥ!!!

Δηλαδή, αν κατάλαβες καλά, ζητάς από εμένα να σεβαστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα τα δικά σου, αλλά να μη τολμήσω να ζητήσω τα ίδια δικαιώματα και για τη γυναίκα σου, γιατί τότε  "επεμβαίνω στη πολιτισμική σου ταυτότητα και αυτό είναι ...φασιστικό".

Ωφείλω λοιπόν, με βάση τον πολιτισμο μου, να σε βοηθήσω να σταθείς στα πόδια σου, για να συνεχίσεις ...να επιβάλλεις το σκοταδισμό στις γυναίκες!!!

Και ερωτώ

Αυτές οι φεμινίστριες, που μας είχαν πρήξει τα ούμπαλα για τα δικαιώματα των γυναικών, και σήμερα ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιες αγωνίζονται για τα δικαιώματα των προσφύγων ΑΝΔΡΩΝ!!! προφανώς, γιατί δεν βγάζουν μιλιά για τα δικαιώματα των  γυναικών των "δυστυχισμένων";;;
Αυτές δεν είναι γυναίκες;;

Δεν τις καλύπτει το φεμινιστικό κίνημα;;

Γιατί δεν υποχρεώνουν τους "πρόσφυγες" πρώτα ν αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών τους, και μετά να τους υποστηρίζουν;;

Δεν πρέπει να επεμβαίνουμε στον "πολιτισμό τους", λένε.

"Ψυχοπαθείς όλου του κόσμου ενωθείτε",

τώρα που επικρατήσατε πλέον στην Ελλάδα.

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
522 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Απριλίου 2016
09:44

Μετά από χρόνια η ιστορία θα προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της σημερινής Ελλάδας.
- Θα προσπαθεί να κατανοήσει, πώς είναι δυνατόν, ένας λαός, να εκλέγει για πρωθυπουργό του, έναν ατάλαντο, αγράμματο, και αρχομανή νεαρό και την παρέα του, επίσης ατάλαντους και ανίκανους.

- Θα προσπαθεί να κατανοήσει, πως έιναι δυνατόν, να συνυπάρχουν τόσο πολλά κοινωνικά φρικιά στη διακυβέρνηση μιας χώρας, σε θέσεις Υπουργών.

- Θα διερευνά, πως είναι δυνατόν, μία κυβέρνηση που ψηφίστηκε σαν κυβέρνηση των νέων ανθρώπων, να έχει μέσο όρο ηλικίας Υπουργών τα  65 έτη.

- Θα ψάχνει γιατί ένας λάος, επιλέγει για πρωθυπουργό του, κάποιον ό οποίος υπόσχεται τα άσπρα, και κάνει απροκάλυπτα τα μαύρα, υπερηφανευόμενος ότι είναι σταθερός στις απόψεις του.

Μπορεί η ιστορία να προσλάβει και ψυχιάτρους προκειμένου να την βοηθήσουν να αντιληφθεί τα τεκτενόμενα της Ελλάδας του 2015 - 2016.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η ιστορία θα απορεί εσαεί με αυτή τη περίοδο της Ελλάδας, και το μόνο συμπέρασμα που θα βγάζει, θα είναι ότι τη περίοδο  2015 - 2016,

οι Ελληνες είχαν υποστεί ομαδικά λοβοτομή.
Αντε βρε, και στα χειρότερα...
Εχετε,  ακόμα,  τέτοιες επιλογές, Λεβέντη, Μιχαλολιάκο, Θεοδωράκη, σιγά μην ξεμείνετε από πρωθυπουργούς εσείς.

Δεν σας φοβάμαι, είστε ικανοί να βρείτε χειρότερο!!!

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
610 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016
09:18

Μετά την απόφαση του κάπιταλ να βγάλει τα μπλογκς από το μενού του, είπα να γράψω κάτι, για να δω πόσοι φίλοι παρακολουθούν πλέον.

Και με την ευκαιρία της χτεσινής επετείου, λέω ν ασχοληθούμε λίγο με την επέτειο της "εθνεγερσίας", την οποία τίμησαν με παρελάσεις και εκείνοι που μέχρι πρόπερσυ τις διέκοπταν, σαν μιλιταριστικά απολιθώματα.

Εγώ πάντως τη σημαία την κρέμασα στο μπαλκόνι μου, όχι για να πανηγυρίσω, αλλά για να θυμηθώ.

Να θυμηθώ, ότι με τις πρώτες ντουφεκιές που πέσανε στο Μωριά το Μάρτη του 1821, οι τότε "πολιτικοί", τρέξανε στο Λονδίνο, και δανείστηκαν ένα εκατομύριο λίρες, και έβαλαν ενέχειρο τι νομίζετε; "Την περιουσία και τα εδάφη του κράτους που ΘΑ δημιουργηθεί".

Το ίδιο κάνανε και ένα χρόνο αργότερα παίρνοντας δευτερο δάνειο ΔΥΟ εκατομυρίων λιρών.

Από αυτά τα λεφτά, στην Ελλάδα έφτασαν λιγώτερα από300.000 λίρες, τα υπόλοιπα χάνονταν στο δρόμο, είτε σε εξευτελιστικούς όρους που έβαζαν οι δανειστές, έιτε στις τσέπες όσων μετείχαν σ αυτό το ξεπούλημα.

Αυτά δεν τα  βγάζω από το μυαλό μου, τα λέει η ιστορία της Ακαδημίας ΑΘηνών, τα λέει η ιστορία του Παπαρηγόπουλου, τα λέει ακόμα και ο Κορδάτος, μα πιο πολύ τα λένε τα λογιστικά βιβλία του Ελληνικού κράτους, που εξοφλούσε για δεκάδες χρόνια αυτά τα δάνεια.

Ετσι λοιπόν οι "αγωνιστές" του 1821, αγωνίζονταν μάλλον για να εξασφαλίσουν τα ενέχειρα των δανειστών, άσχετα αν εκείνοι πίστευαν πως ελευθερώνουν την Ελλάδα, μια Ελλάδα, που πουλήθηκε στους ξένους, πριν ακόμα δημιουργηθεί.

Τα επόμενα χρόνια, πριν καν γίνουμε κράτος, είχαμε γίνει τρία τέσσερα κομμάτια, και  ο ένας σκότωνε ή φυλάκιζε τον άλλον, ο τρίτος ζήταγε να πάρει αποζημίωση για τα πλοία που έβαλε στον αγώνα από ένα πτωχευμένο κράτος, και όλοι μαζί, αδιαφορούσαν για την "πατρίδα", με εξαίρεση κάποιους παλιούς γραφικούς πολέμαρχους, που τους έβαλαν κι αυτούς σε Υπουργεία και τους έκαναν γραφικούς καλαμαράδες.

Και, μεταξύ μας, αν δεν υπήρχε ο συμμαχικός στόλος να κατατροπώσει τον Ιμπραήμ, σήμερα, δεν θα υπήρχε Ελλάδα.

Γιατί υπήρξε όμως Ελλάδα; Ηταν τόσο φιλλέληνες οι ξένοι;

Ας μην είμαστε αφελείς.

Η πιο απλή και λογική, χωρίς πολιτικές και κομματικές παρωπίδες εξήγηση, έχει να κάνει με τα δάνεια και την "επένδυση" των ξένων.

Αν δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν "Ελληνικό κράτος", τα δάνεια τους δεν θα εξοφλούνταιν ποτέ, αφού η εγγύηση γι αυτά ήταν, τα εδάφη του κράτους που ΘΑ δημιουργηθεί.

Οικονομικός λοιπόν ήταν ο λόγος, που οι ξένοι φτιάξανε το "Ελληνικό κρατος".

Και αν όλα αυτά που γράφω έιναι μπούρδες, τότε ας διαβάσει κανένας τη συνέχεια του κράτους, που  δημιουργήθηκε.

ΑΠΟ ΤΟ 1821, μέχρι σήμερα είναι διαρκώς χρεωμένο στους ίδιους δανειστές, Αγγλους, Γερμανούς κλπ.
Δεν είναι μαλάκας ο Σόιμπλε, όταν λέει στους Αμερικάνους βάλτε πρώτα λεφτά και μετά μιλάμε. Στην ουσία τους λέει, αφήστε μας ήσυχους, αυτό το κράτος, είναι δικό μας από το 1821,

εμείς το φτιάξαμε,

εμείς το δανείζουμε ,

εμείς το εκμεταλευόμαστε.

 Οι Βαυαροί είναι στην εξουσία της Ελλάδας από το 1830, η Ζημενς είναι στην Ελλάδα από το 1890, αυτά θέλει να τους πει ο Σόιμπλε, αυτά στην ουσία λέει και σε μας.

Ποια απελευθέρωση ρε κορόιδα, βασιλιά σας στέιλαμε, με δικά μας λεφτά ξεπεινάσατε το 1821, ότι έργο φτιάξατε , τραίνα, διώρυγες κλπ. εμείς σας δωσαμε λεφτά και τα κάνατε, επιδοτήσεις εμείς σας δώσαμε, το σχέδιο μάρσαλ εμείς το πληρώσαμε, ολυμπιακούς αγώνες με δικά μας λεφτά κάνατε,

ποιος σας είπε ότι όλα αυτά τα κάναμε γιατί είμαστε φιλέλληνες;

Ποιος σας έιπε ότι δανείσαμε ένα σκασμό λεφτά για να είστε εσείς ελεύθεροι;
Κι αν τα τρώγανε οι δικοί σας, και τίποτε δεν ωφελήθηκε από αυτά ο λαός, δική σας ευθύνη είναι ας φροντίζατε να είχατε σοβαρότερους και ικανότερους ηγέτες.


Μα είστε τοσο βλάκες;

Υπάρχουν φιλάνθρωποι δανειστές;
Δανείζει κανένας για να εξυπηρετήσει τον δανειστή;

Είστε τόσο αφελείς;

Το 1821 είναι μακρυά, και πιθανόν να είναι ξεχασμένη η ιστορία, όμως δεν βλέπετε ότι τα ίδια γίνονται και σήμερα;

Πόσο ελεύθεροι θα είναι οι Κούρδοι σε ένα κουρδικό κράτος που θα φτιάξουν οι Αμερικάνοι;

Πόσο ελεύθεροι θα είναι οι Κοσοβάροι, ή οι Σκοπιανοί;

( Παρεπιπτόντως, θυμάται κανένας ότι οι Τσέτες που κατέσφαξαν τους Ελληνες το 1922 δεν ήταν Τούρκοι, αλλά Κούρδοι;)

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, κατά την ταπεινότατη γνώμη μου,

Το 1821, άλλαξε το δόγμα του Ελληνισμού, και από το περίφημο


"Καλύτερο το φέσι από τη παπική τιάρα" του 1453,

πήγαμε στο 

"καλύτερη η Δύση από το φέσι" του 1821.


Αλλάξαμε αφέντη το 1821, ποια απελευθέρωση;

Με τρια εκατομύρια λίρες δάνειο, και επαχθείς όρους,

μάλλον υποδούλωση πετύχαμε παρά απελευθέρωση,

όπως φάνηκε, και φαίνεται μέχρι σήμερα. 

- Μα τότε γιατί βάζεις ρε φίλε τη σημαία στο μπαλκόνι σου.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΩ,

για να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω,

και όχι για να θυμάμαι τι έκανα.

Ενας Νικηταράς, ένας Μακρυγιάννης,

δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για τους καλαμαράδες,

ούτε ένας Τερτσέτης, άλλοθι για τους πουλημένους δικαστές.

Δυστυχώς, παγιδευτήκαμε φίλε, από το 1821,

και ακόμα στην παγίδα βρισκόμαστε, όταν ξεπληρώσαμε τα δάνεια του 1821, ήρθαν τα δάνεια του Τρικούπη, ύστερα τα δάνεια του Βενιζάλου, και μόλις ξεχρεώσαμε τα δάνεια και τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο ( ΔΟΕ ), στα σπίρτα, στο πετρέλαιο, το οινόπνευμα, νέα δάνεια , νέα μνημόνια, τώρα ο ΔΟΕ, έγινε Τρόικα.


Αλήθεια τι είπες ότι γιορτάζαμε χτες;
 

 

 

 

 

 


 

Αξιολογήστε το άρθρο 
9 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG, ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΛΠ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ.

Σ αυτή τη γωνιά του ιστοχώρου, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη ψυχική μας ισορροπία, αντιδρώντας, και σχολιάζοντας θετικά ή αρνητικά κάθε τι που μας ενοχλεί, ή μας αρέσει.
Εχουμε ένα κανόνα.
Λέμε την αλήθεια, χωρίς φόβο , πάθος και προκαταλήψεις.
Και φυσικά λέμε τη γνώμη μας, απλά και μόνο.
Μπορεί σωστή, μπορεί λάθος, είναι η γνώμη μας, ακηδεμόνευτη, όπως ακριβώς διαμορφώνεται πρωτογενώς.
Μέσα στα πολλά που γράφουμε, θα υπάρξουν και ανοησίες, και αντικρουόμενες απόψεις, και λάθη.
Οσο θα υπάρχουν αυτά θα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις